Έχοντας ήδη αρκετά Μ48 και Μ60 «παρκαρισμένα» στη βιτρίνα μου, αυτό που μου έλειπε από τα άρματα της οικογενείας Patton ήταν φυσικά ένα Μ47. Η πρώτη και μοναδική φορά που είδα πραγματικό Μ47 στη ζωή μου ήταν τη δεκαετία του 80, όταν κάνοντας διακοπές στο Λιτόχωρο, είχα την τύχη να δω από σχετικά κοντινή απόσταση ένα τέτοιο άρμα στον όρχο ενός εκ των 2 στρατοπέδων που υπήρχαν στην επαρχιακή αυτή κωμόπολη.
Το νέο μου μοντελιστικό project έγινε ακόμη πιο εύκολο, όταν έπεσαν στα χέρια μου αρκετές φωτογραφίες Ελληνικών Μ47 (Δημήτρη-dsamba και Γιώργο-Bandit59 σας ευχαριστώ πάρα πολύ

). Παράλληλα, οι πληροφορίες του Γιώργου αποδείχτηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Έπειτα από αυτή την εισαγωγή, προχωράμε στο μοντελιστικό μέρος. Το Μ47 σε μορφή μοντέλου κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες μόνο από την Italeri. Το μοντέλο παρά τα χρονάκια του στέκει με αξιοπρέπεια ανάμεσα στα αρματικά κιτ της εποχής μας και δεν έχει να ζηλέψει και πολλά. Πολλά κομμάτια, απίστευτη λεπτομέρεια και καλή εφαρμογή.
Η συναρμολόγηση ξεκίνησε λίγο ανάποδα (δε το κάνω και πολύ συχνά εεεεε;;;

). Συναρμολόγησα τον πύργο, στοκάρισα τις ενώσεις και τον αστάρωσα προκειμένου να δω τυχόν ατέλειες κατά τη συναρμολόγηση. Ακολούθησαν μικροδιορθώσεις, στοκαρίσματα, τριψίματα και νέο αστάρωμα (τελικά αυτό το Hycote με έχει σώσει. Καμία νέα ομαδική θα γίνει?). Στη συνέχεια κολλήθηκαν όλα τα επιμέρους κομμάτια του πύργου και το ασπίδιο του πυροβόλου.

Αποφάσισα να μη βάλω μουσαμαδένιο κάλυμμα στο ασπίδιο του πυροβόλου καθώς υπήρξαν Ελληνικά άρματα χωρίς κάλυμμα. Το 50άρι είναι «δανεισμένο» από το Μ38Α1 της Skybow, ενώ μένει να προστεθούν και 2 μπιτόνια στο πίσω μέρος του πύργου.
Το άνω και το κάτω μέρος του πήγματος είναι και αυτά κολλημένα.
Νεώτερα προσεχώς.