Αποστολέας Θέμα: Byzantine standard bearer  (Αναγνώστηκε 2489 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Byzantine standard bearer
« στις: Αυγούστου 25, 2013, 11:13:30 μμ »
Μέσα στην καλοκαιρινή άδεια βρήκα την ευκαιρία να ολοκληρώσω το Βυζαντινό λαβαροφόρο στης Pegaso στα 75mm. Είναι η πρώτη προσπάθεια να φτιάξω κάτι που απαιτούσε τόση λεπτομέρεια και με ταλαιπώρησε λίγο, καθώς και το στήριγμα του λοφίου του κράνους που από μια φυσαλίδα αέρα από το καλούπι έσπασε με το καλημέρα. Οι φωτό είναι λίγο άθλιες τρώνε αρκέτα σε μερικά σημεία τις φωτοσκιάσεις, ευλπιστώ κάποια στιγμή να μπορέσω να βγάλω καλύτερες. Βαμμένος με ακρυλικά και λίγα λάδια.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
Απ: Byzantine standard bearer
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 26, 2013, 01:14:23 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά σε μια καταπληκτική φιγούρα, συγχαρητήρια.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:59:26 πμ »
Πολύ ωραίος αρχηγέ μπράβο! γενικά έχεις γίνει πολύ καλύτερος απο τις αρχικές σου δουλειές, πολύ ωραία και τα σχέδια -τομέας που εγώ θέλω βελτίωση- , λίγο εντονότερο contrast πρέπει να έχει η φιγούρα αλλά ξέρω ότι το προσπαθείς ::icon_thumright::

- αυτές τις ημέρες διαβάζω και για την μάχη (άλωση) της Κωνσταντινούπολης οπότε για μένα είναι επίκαιρο  :wink:
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 26, 2013, 04:07:40 μμ »
Πολυ ωραιο και προσεγμενο βαψιμο! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 26, 2013, 05:09:22 μμ »
Εντυπωσιακή φιγούρα και ωραίο βάψιμο! Πολλές και ενδιαφέρουσες μικρολεπτομέρειες! :D ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 26, 2013, 09:17:41 μμ »
Ωραιο βαψιμο ,με ωραια σχεδια ,και με αυτες τις φωτο δειχνει οτι ειναι η φιγουρα σου ειναι καταπληκτικη
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:00:01 μμ »
Πολυ καλη δουλειά έχεις κάνει....η φιγούρα ειναι όντως εντυπωσική και την αναδεικνύει το καλό βαψημο που εχεις κάνει.
Την εχω παρει και εγω....θα αφαιρεσω βεβαια αρκετα στοιχεια και θα βαλω νέα...αλλα μου αρεσε παρα ολη ο θωρακας και το κράνος, που είχε.
Ως αναφορα το βαψημο λιγη βελτιωση λιγο τα μεταλλικα τμηματα, της θωρακισης των χεριών
http://postimg.org/image/5n3b5k1xf/
Το γενικο συνολο ειναι πολυ ωραιο.

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:34:46 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους (akritis, Βασιλακης Ιωαννης, xristosstergiou, Giorgos G, Salonikios, Τrex) για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ.  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Παράθεση
Ως αναφορα το βαψημο λιγη βελτιωση λιγο τα μεταλλικα τμηματα, της θωρακισης των χεριών

Φίλε ακρίτη την πάτησα λίγο με τους πειραματισμούς και χάλασε το μπλεντάρισμα. Αν συνέχιζα να επιμένω μάλλον θα το "έχτιζα" το χρώμα και θα την κατάστρεφα τελείως την περιοχή. Την επόμενη φορά ελπίζω να είμαι ποιο προσεκτικός. :lol:

Παράθεση
λίγο εντονότερο contrast πρέπει να έχει η φιγούρα αλλά ξέρω ότι το προσπαθείς

Θεόφιλε όπως λένε και οι Αμερικάνοι baby steps!! το παλεύω σιγά σιγά. Επειδή περνάω και ματ βερνίκι στο τέλος μου μαλακώνει λίγο τις αντιθέσεις απ'ότι παρατήρησα οπότε πρέπει να αρχίσω να το λαμβάνω υ' όψιν στο βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 27, 2013, 02:50:07 μμ »
πολυ ωραιο αποτελεσμα. μου αρεσει που ειναι καθαρη και κρατησες τους τονους χαμηλα και παντου, ειδικα τα μεταλλικα σου ειναι πολυ ''ξεκουραστα'' στο ματι. μη ξεχναμε οτι ειναι πολυ απαιτητικο κομματι με πολλα και δυσκολα στοιχεια.
η ασπιδα ηθελε λιγο δουλιτσα ακομη, σκιαση και μια ελαφρα ταλαιπωρια ισως.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 27, 2013, 03:25:01 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους (akritis, Βασιλακης Ιωαννης, xristosstergiou, Giorgos G, Salonikios, Τrex) για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ.  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Φίλε ακρίτη την πάτησα λίγο με τους πειραματισμούς και χάλασε το μπλεντάρισμα. Αν συνέχιζα να επιμένω μάλλον θα το "έχτιζα" το χρώμα και θα την κατάστρεφα τελείως την περιοχή. Την επόμενη φορά ελπίζω να είμαι ποιο προσεκτικός. :lol:

Υπάρχουν λύσεις και με την υπαρχουσα κατασταση....αν θες το συζηταμε... ολα στη ζωή διορθώνονται αρκει να εχει διαθεση και κυρίως χρονο.

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 27, 2013, 05:27:09 μμ »
Πάρα πολύ όμορφη και 'καθαρό' βάψιμο. Μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2013, 10:40:41 πμ »
Ευχαριστώ πολύ arxo, κ. Καριωτέλλη για τα καλά σας λόγια.

Υπάρχουν λύσεις και με την υπαρχουσα κατασταση....αν θες το συζηταμε... ολα στη ζωή διορθώνονται αρκει να εχει διαθεση και κυρίως χρονο.

Φίλε akriti αν και το βλέπω λίγο δύσκολο να την ξαναπιάσω τη φιγούρα, θα ήθελα να μάθω τον τρόπο που προτείνεις για μελλοντική χρήση, αν έχεις το χρόνο και εσύ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2013, 11:59:34 πμ »
Ευχαριστώ πολύ arxo, κ. Καριωτέλλη για τα καλά σας λόγια.

Φίλε akriti αν και το βλέπω λίγο δύσκολο να την ξαναπιάσω τη φιγούρα, θα ήθελα να μάθω τον τρόπο που προτείνεις για μελλοντική χρήση, αν έχεις το χρόνο και εσύ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Chainmail της Citadel (στην Αθηνα θα το προμηθευρεις απο  Fandasy shop ή Καϊσσα ) για κάλυψη (αποκρυξη παραλαγη :D) και μετα δουλευεις απο πανω ανετα με μελανια τυπογραφειου και λαδια ζωγραφικης.
Αν μπορεις να το χειριστεις καταλληλα με αραιωση, αυτο αφηνει και μια διαφανεια οποτε δεν παει τελειως χαμενη η προηγουμενη δουλειά....
Φυσικα αυτη τη βαση μπορεις να τη χρησιμοποιησεις παντα οταν βαφεις μεταλλικους θωρακες και να κανεις διαφορα εφε χρησιμοποιωντας ακρυλικα χρωματα διαφορων αποχρωσεων.
Αν ξεκινησεις απο την αρχη ειναι απαραιτητη η χρηση ασταριου - κατα προτιμηση σμαλου - η αποχρωση ειναι της επιλογης σου

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 31, 2013, 04:20:44 μμ »
akriti σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Μάλλον θα την αφήσω ως έχει για την ώρα τη φιγούρα αλλά σίγουρα θα το έχω κατα νου στη συνέχεια. Για τα εφέ με τα ακρυλικά αναφέρεσαι σε χρήση φίλτρων με πολύ αραιωμένο χρώμα. π.χ. πολύ αραιωμένο μπλε/γαλάζιο για εφέ σε ασημί θώρακα?

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 31, 2013, 07:24:47 μμ »
akriti σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Μάλλον θα την αφήσω ως έχει για την ώρα τη φιγούρα αλλά σίγουρα θα το έχω κατα νου στη συνέχεια. Για τα εφέ με τα ακρυλικά αναφέρεσαι σε χρήση φίλτρων με πολύ αραιωμένο χρώμα. π.χ. πολύ αραιωμένο μπλε/γαλάζιο για εφέ σε ασημί θώρακα?
αφου ασταρωσεις τη φιγουρα μπορεις να αναμιξεις το ακρυλικο μεταλλικο χρωμα σαν βαση  με οτι χρωμα σου αρεσει για να βγάλεις εφε. και φυσικα μπορεις να κανεις wash με αραιωμενα χρωματα απο πανω .....πειραματισμος κανει καλο.  Η δουλεια σου ειναι παρα παρα πολυ καλη και καλο θα ηταν να την κανεις τοπ...

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 01:30:19 μμ »
Οκ το κατάλαβα :D φίλε akriti σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια θα το ρίξω στα πειράματα να δω πως θα πάει.

Tags: