Αποστολέας Θέμα: Latin America jet warriors in 1/72  (Αναγνώστηκε 5814 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Latin America jet warriors in 1/72
« στις: Αυγούστου 15, 2013, 05:32:05 μμ »
Σας είχα προειδοποιήσει... jet λοιπόν, πεδίο σχεδόν άγνωστο για εμένα αλλά τα άκρως ενδιαφέροντα latin θέματα αξίζουν μία προσπάθεια. Οπότε πάμε να δούμε τι κατάφεραν δύο από τα πιο φτωχά κράτη της Λατινικής Αμερική, το Peru και το Ecuador. Μπορεί λοιπόν η οικονομία να είναι χάλια αλλά οι εδαφικές διαφορές καλά κρατούν, μάλιστα από το 1857! Βαριές κουβέντες, απειλές, αγορές εξοπλισμού με τον κόσμο να πεινάει και στις 05/07/1941 ξεκινάει κανονικός πόλεμος. Το Ecuador μέχρι τις 31/07/1941 έχει μαζέψει μπόλικες σφαλιάρες και ζητάει ανακωχή. Ενδιαφέρουσα σύρραξη, αν ποτέ θέλετε να φιάξετε ένα άρμα LTP (το ξέρετε ντε, είναι το Panzer 38(t)) με παλαβή παραλλαγή, ψάξτε αυτόν το πόλεμο, το χρησιμοποίησαν οι περουβιανοί. Λήγει λοιπόν η σύρραξη με το πρωτόκολο του Rio αλλά μένουν 78Km ζούγκλας όπου η συνοριακή γραμμή ήταν ασαφής.

Περνάει  ο καιρός και οι τσαμπουκάδες για αυτά τα 78Km δε λείπουν. Η USAAF προσφέρει αεροσκάφη και προσωπικό για να βοηθήσει στη χαρτογράφηση και η περιοχή είναι τόσο άγνωστη που ανακαλύπτουν έναν καινούργιο ποταμό (Cenepa river)!!! Οχι μόνο άγνωστη αλλά καλύπτεται από πυκνή ζούγκλα γεμάτη αράχνες μεγάλες σα γάτες, αρρώστιες, ελονοσία, κουνούπια που τσιμπανε πάνω από τις αρβύλες και όλα τα παράσιτα του κόσμου. Και όμως, για αυτό το έδαφος, το 1981 οι δύο έθνη αρπάχτηκαν εκ νέου σε μία μικρής διάρκειας ένοπλη διαμάχη που θα γίνει γνωστή με το όνομα Paquisha War. Και πάλι επέρχεται μία συμφωνία και τα πράγματα ηρεμούν κάπως αλλά στα σύνορα, όπου φυσικά πιστεύει το κάθε κράτος πως είναι τα σύνορα, πέφτουν σφαλιάρες με κάθε ευκαιρία. Στον πόλεμο αυτό πέταξαν Α-37Β, Mirage F.1, Mirage 5P, Su-22 και αρκετοί τύποι ελικοπτέρων.

Αλλά τα αίματα έβραζαν. Το 1991 συμβαίνει το επισόδειο Pachacútec που είχε να κάνει με τη θέση ενός φυλακίου του Peru που η θέση του, για το Ecuador, ήταν μέσα στην επικράτεια του Ecuador. Κάπως και πάλι κάλμαραν τα πράγματα αλλά το 1995 η κατάσταση σοβάρεψε και στις 26/01/1995 ξεκινάει ξανά πόλεμος που θα γίνει γνωστός με το όνομα Cenepa war. Τώρα το Ecuador είναι πολύ πιο καλά προετοιμασμένο και διαθέτει το πλεονέκτημα των εσωτερικών γραμμών. Ετσι θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα και θα βγει κερδισμένο στις 28/02/1995 όταν ο πόλεμος θα λήξει. Το όλο θέμα θα ρυθμιστεί με συμφωνίες και στις 13/05/1999 θα λήξει οριστικά η πλέον μακρόχρονη εδαφική διένεξη του δυτικού ημισφαρίου.

Στο Cenepa war το Ecuador θα κερδίσει την αεροπορική υπεροχή πάνω από το πεδίο της μάχης χάρη και στην παρουσία των Kfir C2. Μιας λοιπόν και βρέθηκα με τα ανάλογα σήματα είπα να φιάξω ένα τέτοιο αεροσκάφος και για τον τύπο το κιτ της Hasegawa είναι μονόδρομος. Ναι, το ξέρω πως υπάρχει και το Italeri, αλλά εκείνο είναι C7 και θέλει χειρουργείο για να συνέλθει και τώρα με τη ζέστη δεν είμαι για τέτοια... Hasegawa λοιπόν, υψωμένη γράμμωση, σκληρό πλαστικό και εύθραστο, καλούπι ίσως 20+ ετών αλλά μία δοκιμή θα δείξει πως όλα ευτυχώς εφαρμόζουν πολύ καλά και δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Click to see the original size.

Το θέμα τώρα είναι που θα βρω δύο πυραύλους Shafrir 2. Μάλλον την αγορά του Italeri δεν τη γλυτώνω...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
Απ: Latin America jet warriors in 1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 15, 2013, 06:24:24 μμ »
Καλη αρχη. Πανεμορφο αεροσκαφος, αφου κραταει απο τις Γαλλιδες.
Έχω ξεκινησει ηδη (FAE 905) το Italeri, και θελει δουλιτσα.
Καπου βρηκα αναφορες οτι ΔΕΝ ειναι C7 αλλα C2.
Τουλάχιστον εχει χαραγμενη γραμωση και Shafrir 2 :-)

Καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 15, 2013, 06:37:52 μμ »
Καλη αρχη (και στους δυο) Επεσε επιδημια;;;;Πριν απο δυο ημερες κοιτουσα τα kfir italeri και kinetic, μαζι με σηματα, για να δω,τι μπορω να φτιαξω!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 15, 2013, 07:06:19 μμ »
Kαι ήταν shaffir-2 (2) ή python 3 (3) οι πύραυλοι το 1995?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 15, 2013, 07:11:46 μμ »
Kαι ήταν shaffir-2 (2) ή python 3 (3) οι πύραυλοι το 1995?

Shafrir 2, με αυτούς παρέλαβε τα Kfir C.2 το Ecuador και με αυτούς, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μου, πέτυχε το Kfir την κατάρριψη του Α-37. Αργότερα τα αναβάθμισε σε Kfir C.10 και παρέλαβε και Pyhton 3 και 4.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 15, 2013, 08:11:32 μμ »
Καλη συνεχεια ευχομαι και να το ευχαριστηθεις οσο τα ελικοφορα.η πρασινομαυρη παραλλαγη ειναι οντως απο τις πιο ομορφες.αλλα βαλε και κανα περουβιανο στα σκαρια,τους σνομπαρουν ολοι τους φουκαραδες τους Ινκας-και δεν χωνευω και την "πλουσια" Χιλη  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 15, 2013, 08:57:09 μμ »
Οι πύραυλοι που ψάχνεις είναι αυτοί του F16 με τα δίπλα πτερύγια ?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 15, 2013, 10:45:31 μμ »
Οι πύραυλοι που ψάχνεις είναι αυτοί του F16 με τα δίπλα πτερύγια ?
Οχι... και δε μπορώ να τους "αντιγράψω" χρησιμοποιώντας κάποιον AIM-9 γιατί οι ΑΙΜ-9 έχουν διάμετρο 127mm ενώ οι Shafrir και Python έχουν διάμετρο 160mm. Πολύ κοντά στο γενικό σχήμα είναι ο AIM-9B αλλά υπάρχει πάντα το πρόβλημα της διαμέτρου. Φυσικά μπορεί να βάλω έναν ΑΙΜ-9Β και να κάνω την πάπια...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 15, 2013, 10:49:50 μμ »
Οχι... και δε μπορώ να τους "αντιγράψω" χρησιμοποιώντας κάποιον AIM-9 γιατί οι ΑΙΜ-9 έχουν διάμετρο 127mm ενώ οι Shafrir και Python έχουν διάμετρο 160mm. Πολύ κοντά στο γενικό σχήμα είναι ο AIM-9B αλλά υπάρχει πάντα το πρόβλημα της διαμέτρου. Φυσικά μπορεί να βάλω έναν ΑΙΜ-9Β και να κάνω την πάπια...

(Image removed from quote.)
Να δω κάποιον να μετράει τη διάμετρο με παχύμετρο για να βρει την διαφορά των 0.3mm....!  Ρε μη μας δουλεύεις...! :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 16, 2013, 01:18:09 πμ »

(Image removed from quote.)

Από την φωτογραφία που έβαλες, εσύ ποιόν από όλους θέλεις ;

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 16, 2013, 10:47:43 πμ »
τι γίνεται ρε παιδιά??? κ γω kfir ετοιμάζω για καλοκαιρινό προτζεκτάκι αλλα ισραιλινό... ::salut::

καλή αρχή
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 16, 2013, 11:55:43 πμ »
Γιώργο για ψάξε στην συλλογή σου μηπως έχεις κανένα F-16, F-5 ή και harrier από matchbox όμως. Τα συγκεκριμένα κιτ διαθέτουν ΑΙΜ-9Β με πάχος 2,2mm (εδώ είσαι καλά) και μήκος 4 εκατοστά (εδώ θες επέμβαση του Προκρούστη).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 16, 2013, 05:17:45 μμ »
Από την φωτογραφία που έβαλες, εσύ ποιόν από όλους θέλεις ;
Τον 2ο από κάτω.

Λοιπόν Shafrir ευρέθησαν μιας και αγοράστηκε το Kfir της Italeri το οποίο θα πάρει κάποιους ΑΙΜ-9 και θα γίνει ισραηλινό. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 16, 2013, 07:46:59 μμ »
Τον 2ο από κάτω.

Λοιπόν Shafrir ευρέθησαν μιας και αγοράστηκε το Kfir της Italeri το οποίο θα πάρει κάποιους ΑΙΜ-9 και θα γίνει ισραηλινό. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Δεν σε προλαβαίνουμε ρε φίλε.
Πάντως κι εγώ έχω μόνο αυτούς με τα δίπλα πτερύγια.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 16, 2013, 11:51:33 μμ »
Έχω μια βασική ερώτηση: άκρη με τα χρώματα που δίνει η Aztec, έβγαλες?
Απο τα πράσινα το ενα το έχω βρει ως XF58 Tamiya και το αλλο ως XX120 xtracolor (θατο ηθελα σε tamiya ή gunze), αλλα το γκρι στην κοιλια, οχι.
Επίσης, φωλέες και σκέλη δεν εχω βρει πληροφορίες.
Καμιά ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 17, 2013, 12:09:06 πμ »
Έχω μια βασική ερώτηση: άκρη με τα χρώματα που δίνει η Aztec, έβγαλες?
Απο τα πράσινα το ενα το έχω βρει ως XF58 Tamiya και το αλλο ως XX120 xtracolor (θατο ηθελα σε tamiya ή gunze), αλλα το γκρι στην κοιλια, οχι.
Επίσης, φωλέες και σκέλη δεν εχω βρει πληροφορίες.
Καμιά ιδέα?
Πολύ ψάξιμο... λοιπόν για το σκούρο πράσινο αποφάσισα το Humbrol 105 (FS34097, Gunze H340). Για το ανοικτό η Aztec δίνει το FS34258. Θα ξεκινήσω λοιπόν λοιπόν από το Humbrol 120 (FS34227, Gunze H312) που είναι πολύ κοντά και θα προσθέσω 105 μέχρι να το σκουρήνω λίγο.

Για από κάτω, φωλεές και σκέλη μάλλον στο Ecuador ακολούθησαν την ισραηλινή τακτική και είναι όλα το ίδιο χρώμα, Humbrol 64 (FS36473, Tamiya XF-19) στο οποίο θα προσθέσω 3 ή 4 μέρη λευκό για να ξανοίξει.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 17, 2013, 01:00:16 πμ »
Γιώργο & Δημήτρη μου επιτρέπετε να προτείνω κάτι για τα πράσινα  :?:
FS 34258 = 50% Hu120 + 50% Hu63 ή Η66+Η312  ή ΧΧ120
FS 34079 = Hu 116 ή Η309 ή ΧF-13 ή ΧΧ110
που ήταν τα χρώματα των mirage F1 του Εκουαδορ. Πως σας φαίνεται η ιδέα μου? Ταιριάζουν?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 17, 2013, 09:23:48 πμ »
Γιώργο & Δημήτρη μου επιτρέπετε να προτείνω κάτι για τα πράσινα  :?:
FS 34258 = 50% Hu120 + 50% Hu63 ή Η66+Η312  ή ΧΧ120
FS 34079 = Hu 116 ή Η309 ή ΧF-13 ή ΧΧ110
που ήταν τα χρώματα των mirage F1 του Εκουαδορ. Πως σας φαίνεται η ιδέα μου? Ταιριάζουν?
Δε διαφωνώ καθόλου! Ψάχνοντας βρήκα τουλάχιστον 5 "συνταγές" για τα χρώματα αυτά οπότε ως επαγγελματίας τεμπέλης διάλεξα αυτήν με τις λιγότερες προσμίξεις. Να πω την αλήθεια περιμένω και απάντηση από την IPMS Ecuador, σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα...

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Scale 1/48
  • *
    • SWAT sig
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 17, 2013, 12:18:51 μμ »
Όντως η IPMS Ecuador θα μας δώσει τις καλύτερες κατευθύνσεις.
Και γω σαν τον Γιώργο, επαγγελματίας τεμπελάκος, βαριέμαι τις πολλές προσμίξεις.
Στην έρευνα, ειχα βρει μέχρι και μαύρο με πράσινο, και αλλα κουλά.
Μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι το κοπιτ με Hu140, μαύρα πάνελς, και κάθισμα το ίδιο + olive drab για τα πανιά.
Λευκές,  τέλος, οι εισαγωγές.

Σε άλλο θέμα χαλβαδιάζω pitot της Master, γιατί δεν το βλεπω αυτο να αντέχει πολύ :-D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 17, 2013, 06:28:11 μμ »
Μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι το κοπιτ με Hu140, μαύρα πάνελς, και κάθισμα το ίδιο + olive drab για τα πανιά.
Λευκές,  τέλος, οι εισαγωγές.
Το cockpit, αν κράτησαν το αρχικό χρώμα του Kfir, είναι πιο ανοικτό από το 140, για 64 το κόβω. Το κάθισμα είναι Martin Baker Mk 6 και έχω φωτογραφίες από όλο μαύρο μέχρι όλο γκρίζο με τα υφασμάτινα πάντα olive drab.

Λοιπόν, και λίγη δουλειά. Στο Kfir έκελισε η άτρακτος και έπεσε υγρός στόκος με το λάστιχο του ποτίσματος...

Click to see the original size. Click to see the original size.

Ο Mr Surfacer της Gunze πάντως τρίβετε μία χαρά με μπατονέτα και ασετόν για τα νύχια. Μάλιστα το ασετόν για τα νύχια τον "τρώει" πιο αργά από πχ το leveling thinner επιτρέποντας καλύτερο έλεγχο της όλης διαδικασίας. Τέλος το ασετόν για τα νύχια μυρίζει ακριβώς το ίδιο με το leveling thinner. Λέτε; :roll:

Εγιναν κάποιες ψιλοβελτώσεις στο cockpit τρομάρα μου...

... και πάει ολοταχώς για βάψιμο. Παράλληλα ξεκίνησε και ένα Jaguar της Hasegawa που θα γίνει και αυτό του Ecuador. Παλιό καλούπι, νομίζω από τα πρώτα με χαραγμένη γράμμωση η οποία σε πολλά σημεία είναι ρηχή και ασαφής. Πάρτε και μία σπάνια εικόνα για Hasegawa, flash και μάλιστα ΠΟΛΥ!

Στο ρύγχος, όπως και στο Kfir, παρά το οτι οι οδηγίες δεν αναφέρουν κάτι σχετικά, πρόσθεσα βάρος για να είμαι σίγουρος.

Οχι χωρίς προβλήματα έκλεισε και η άτρακτος και προβλέπεται μπόλικος στόκος και τρίψιμο...

Ελπίζω σύντομα η συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 20, 2013, 01:23:04 πμ »
Τζετ εσυ?????

Γιαυτο δεν είχε ψωμί μια βδομάδα ο φούρνος εδω!!!!!! :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 20, 2013, 05:03:53 μμ »
Υπεροχο θεμα,και πανεμορφα αεροσκαφη..και οπως παντα απολαυστικοτατος προλογος και ιστορια.
Καλη συνεχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 24, 2013, 05:42:21 μμ »
Εν μέσω διαφόρων ατυχιών, έπεσε το κάτω χρώμα και ακολούθησε το ανοικτό πράσινο (Humbrol 120 + Humbrol 149 σε αναλογία 3:1) με τα σχετικά φωτίσματα. Μόλις στεγνώσει έχει μασκάρισμα και συνέχεια με Humbrol 105.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 25, 2013, 09:35:27 μμ »
Αφού σκάναρα τις οδηγίες βαφής και τις έφερα στο μέγεθος που ήθελα για την 1/72, άρχισε το μασκάρισμα το οποίο τελικά πήρε λίγο χρόνο, κάτι παραπάνω από 1 ώρα.

Περάστηκε το επόμενο πράσινο (Humbrol 105), ξανοίγματα, πολύ αραιωμένο βασικό για να δέσουν όλα, ξεμασκάρισμα και παρκετίνη. Αντε να δούμε, προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου με τα δύο πράσινα, σαν Stukas με λάθος παραλλαγή είναι...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 25, 2013, 10:32:10 μμ »
Ο γκοτογκιος φτιαχνει jet!!!!!!.Δεν υπαρχει αλλη προπελα?Τις εφτιαξες ολες? :mrgreen:.Το βαψιμο μαμει και δε πα να λες εσυ οτι θελεις, εμενα πολυ μου αρεσει ::salut:: ::salut::

Tags: