Αποστολέας Θέμα: Latin America rotor warriors in 1/72  (Αναγνώστηκε 11429 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Latin America rotor warriors in 1/72
« στις: Αυγούστου 12, 2013, 12:53:26 μμ »
Αφού σας βασάνισα στις προπέλες (και θα συνεχίσω ::eusa_wall::) να ανοίξω και το σχετικό θέμα με τα ελικόπτερα μην τα έχω όλα αχταρμά. Η χαρά σας δεν πρέπει να περιγράφεται με τίποτα... ::glossa:: Μεταφέρω λοιπόν το post που είχε γίνει στο άλλο topic:

Λοιπόν, με 3 project να τελειώνουν μέσα σε αυτό το ΣΚ, κάτι έπρεπε να αρχίσω για να γεμίζει ο πάγκος. Πρόσφατα αγοράστηκε μία καρτέλα της Aztec decals η οποία πέραν των υπολοίπων είχε και ένα τρίχρωμο Gazelle του Ecuador το οποίο άπαξ και το είδα, κόλλησα άσχημα. Ψάξιμο και διαπίστωση πως το μόνο κιτ στην 1/72 είναι αυτό της Airfix, παλαιάς κοπής. Ασχημα νέα.. ευτυχώς ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα οπότε και αγοράστηκε.

Το κουτί ανοίχτηκε και τα άσχημα νέα επιβεβαιώθηκαν. Λεπτομέρεια χονδροειδέστατη (τα πριτσίνια στο πραγματικό θα πρέπει να είναι σαν αυγά!), cockpit άκρως μινιμαλιστικό, διαφανή μέρη χοντρά αν και και καθαρά και δύο φιγούρες πιλότων ολόκληρες μεν, αλλά πως να σας το πω, φανταστείτε να έχει πιάσει εμένα ο δρ Mengele και με έχει αρχίσει στις πλαστικές για να με αδυνατίσει. Και flash, τι να λέμε, ακόμα ένα μοντέλο, πάρτε μία ιδέα στο κάθετο σταθερό όπου στη θάλασσα του πλαστικού ξεχωρίζει και το navigation light...

Click to see the original size.

Αρκετή ώρα μετά τα πράγματα άρχιζαν να θυμίζουν μοντέλο.

Μία δοκιμή επιβεβαίωσε πως τα βασικά κομμάτια δεν παρουσίαζαν ευτυχώς τραγικές αστοχίες στην εφαρμογή, μάλιστα τα διαφανή εφάρμοσαν ανέλπιδα καλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απαιτείται μπόλικη δουλειά. Με υπομονή λοιπόν θα το παλέψω και αν δεν το στείλω στον Πλούτωνα θα προσπαθήσω και την τρίχρωμη παραλλαγή.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Πάντως είναι πολύ μικρό! Συγκριτικά είναι μικρότερο από το Cobra στην 1/144!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Απ: Latin America rotor warriors in 1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 12, 2013, 01:02:26 μμ »
πολύ φύρα ρε παιδί μου, βέβαια είναι και παλιό κιτ, οκ..όρεξη να 'χεις να τρίβεις.  :lol: :lol:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 12, 2013, 01:09:18 μμ »
Και φυσικά υπάρχει και συνέχεια, σιγά μη γλυτώνατε. Κολλήθηκαν κάποια πράγματα στο cockpit για να ανακαλύψω πως δε χωράει να κλείσει η καλύπτρα :evil: Εξω οι σφάχτες και το μποστινό μέρος της κονσόλας μειώθηκε κατά 1mm τουλάχιστον για να έρθουν όλα σωστά.

Εγινε και κάποια χάραξη μιας και εξαφάνισα όλα τα τεράστια πριτσίνια του κιτ.

Φιάχτηκε και το cockpit απάτη και tamiya masking tape, ΖΤΠ, οδοντογλυφίδα για βάψιμο και ο Θεός να το κάνει cockpit αλλά μόλις κλείσει η άτρακτος, πίσω από τα πάνχοντρα διαφανή, το αίσχος κάπως θα κρύβεται...

Ετσι έκλεισε και η άτρακος με αθρόα χρήση βίας μήπως και κάτσουν τα δύο μισά ίσια και χωρίς σκαλοπάτι. Αντε να δω τι μεπεριμένει τώρα από στοκάρισμα...

πολύ φύρα ρε παιδί μου, βέβαια είναι και παλιό κιτ, οκ..όρεξη να 'χεις να τρίβεις.  :lol: :lol:
Ασε, και το τρίψιμο δεν έχει καν ξεκινήσει... προβλέπω μαραθώνιο :evil:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 12, 2013, 01:56:20 μμ »
 Σκέφτηκες ποτέ, πως σε δέκα χρόνια που ίσως να μην είσαι πανίσχυρος μπλε μοντεράτορας, το κόκπιτ αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στα μοντελιστικά ειδικά δικαστήρια ???
 Και να ξέρεις πως τότε κανείς δεν θα είναι μαζί σου..........ούτε κι εγώ φυσικά, που θα κάνω πως δεν σε ξέρω...... ::glossa::

Παραλλαγή θα δείξεις ή να περιμένουμε στο τέλος ?

Όταν στον τίτλο λες rotor warriors στον πληθυντικό, να περιμένουμε κι άλλη έκπληξη ?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 12, 2013, 03:52:59 μμ »
Σκέφτηκες ποτέ, πως σε δέκα χρόνια που ίσως να μην είσαι πανίσχυρος μπλε μοντεράτορας, το κόκπιτ αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στα μοντελιστικά ειδικά δικαστήρια ???
 Και να ξέρεις πως τότε κανείς δεν θα είναι μαζί σου..........ούτε κι εγώ φυσικά, που θα κάνω πως δεν σε ξέρω...... ::glossa::
Ποιος είστε κύριε; ::glossa::

Παραλλαγή θα δείξεις ή να περιμένουμε στο τέλος ?
Σε λίγο, μου κάνει κάτι παλαβά το scanner και πρέπει να το στρώσω...

Όταν στον τίτλο λες rotor warriors στον πληθυντικό, να περιμένουμε κι άλλη έκπληξη ?
Ναι, ευελπιστώ αρχικά για ένα Mi-24D της Fuerza Aerea Sandinista, αν φυσικά καταφέρω τα σήματα στο Corel... Και που να δεις που θα ανοίξει και Latin America jet warriors in 1/72, δε σας σώζει τίποτα :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:18:06 μμ »
Να και η παραλλαγή που ελπίζω να φιάξω:

Τώρα τι θα βγει...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:34:32 μμ »
Kαλή επιτυχία με το δύσκολο αιρφιξάκι σου Γιώργο. Και εαν έχεις και κανένα defender 500 και έχεις κέφια γιά άλλο ένα τρελό καμουφλάζ, εδώ είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:36:52 μμ »
Γιωργο η παραλλαγη που διαλεξες απλα τα σπαει  :!:

Το μοντελο φαινεται να ειναι πραγματικα πολυ μικρο (τουλαχιστον ετσι φαινεται στη φωτο στο πρωτο ποστ που εχεις διπλα στο μοντελο μια μπατονετα) οποτε το βαψιμο μαλλον θα ειναι λιγο   ::bristow::  .Καλη τυχη

Προσεξε λιγο το κενο που δημιουργειται στην ενωση της ατρακτου ακριβως πανω απο τα πισω καθισματα (βλεπε την φωτο με τα σφυχτηρακια) γιατι το σημειο δειχνει να μην σηκωνει ευκολα τριψιμο

Καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 12, 2013, 07:24:26 μμ »
Μόλις έκλεισε η άτρακτος έγινε αντιληπτό πως η εισαγωγή του αέρα είναι για γέλια...

...οπότε με ΖΤΠ έκλεισε και θα δημιουργηθεί εκ νέου.

Πάντως μία δοκιμή έδειξε πως όλα κουμπώνουν με αποδεκτή εφαρμογή και δεν θα έχω τραγωδίες με την καλύπτρα στη συνέχεια. Φυσικά η κονσόλα των οργάνων ήθελε ακόμα φάγωμα, πάλι καλά που έμεινε και λίγη στη θέση της.

Αλλά πάνω που χάρηκα... δυστυχώς το ελικοπτεράκι σουζάρει και το εύθραστο σύστημα των πεδίλων δεν επιτρέπει καμμία πρόσθεση βάρους στο ρύγχος, εδώ και έτσι όπως είναι αντέχει οριακά το φορτίο του μοντέλου. Merdes! Θα πρέπει να μπεί σε βάση και ξέρετε φυσικά πόσο καλά τα καταφέρνω με τις βάσεις πάσης φύσεως ::eusa_wall::

Και εαν έχεις και κανένα defender 500 και έχεις κέφια γιά άλλο ένα τρελό καμουφλάζ, εδώ είμαστε.
Εεεε, δεν έχω αλλά για δώσε την παραλλαγή να παίρνουμε ιδέες.

Προσεξε λιγο το κενο που δημιουργειται στην ενωση της ατρακτου ακριβως πανω απο τα πισω καθισματα (βλεπε την φωτο με τα σφυχτηρακια) γιατι το σημειο δειχνει να μην σηκωνει ευκολα τριψιμο
Ευτυχώς δε θα φαίνεται τίποτα μόλις μπει η καλύπτρα η οποία έχει πάχος κάπου στο 1mm.

Το μοντελο φαινεται να ειναι πραγματικα πολυ μικρο (τουλαχιστον ετσι φαινεται στη φωτο στο πρωτο ποστ που εχεις διπλα στο μοντελο μια μπατονετα)
Δε φαίνεται απλά μικρό, ΕΙΝΑΙ μικρό. Εδώ σε σύγκριση με ένα Mi-24D. Είναι πιο μικρό από το Cobra στην 1/144!!!

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 12, 2013, 07:37:40 μμ »
Γιατί δεν αντικαθιστάς τα πέδιλα με χοντρό σύρμα μήπως και στρώσει η κατάσταση ? Παρεπιπτόντως ωραία η κατασκευή μέχρι τώρα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 13, 2013, 02:44:49 μμ »
Πολύ όμορφο θεματάκι! Το έχω και εγώ Γιώργο και δεν έχω ακόμη τολμίσει να το φτιάξω... Μπράβο για την επιμονή και υπομονή σου! Ευχάριστο το ότι καλύπτρα και άτρακτος κάθονται ικανοποιητικά. Καλά τελειώματα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 13, 2013, 02:51:23 μμ »
Έλα έλα χαλκόσυρμα κολλητήρι και μέσα σε 5 λεπτά έχεις έτυμα καινούρια πέδιλα. ::glossa:: ::glossa::
Καλή συνέχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 17, 2013, 12:01:15 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες αλλά άντε και τα κόλλησα ίσια τα συρμάτινα πέδιλα, που θα βάλω το βάρος που δεν υπάρχει χώρος για τίποτα! Οπότε μονόδρομος η βάση, απλά πράγματα, κάποια πίστα, όλα γκρίζα, και το ελικοπτεράκι κολλημένο και τέλος!

Τώρα να παρουσιάσω το δεύτερο μέλος, ένα Mi-24D των Sandinistas. Εχει αγοραστεί εδώ και ένα χρόνο και προχωρούσε αργά, κυρίως γιατί έψαχνα κάποια "παράξενη" παραλλαγή. Ξεκινάει το GB Latin, εντάξει λέω, πάμε για Peru αλλά μετά ψάχνοντας τη βιβλιογραφία βρήκα φωτογραφίες ενός Mi-24 της Fuerza Aerea Sandinstas οπότε η επιλογή είχε γίνει!

Το μοντέλο είχε κάποια ζόρικα σημεία για στοκάρισμα και τρίψιμο αλλά όχι τίποτα τραγικό.

Τρυπήθηκε και η εξαγωγή της APU.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως αποδείχθηκε η καλύπτρα η γράμμωση της οποίας ήταν πολύ αχνή, σχεδόν αόρατη. Ωρες παρατήρησης φωτογραφιών και αρκετό φλερτ με την εκτόξευση του μοντέλου στο κενό και τελικά κάτι κατάφερα...

Και εκεί που έλεγα πως έπρεπε να περάσω τον άλλο Γολγοθά που λέγεται δημιουργία σημάτων. εμφανίζεται ως από μηχανής Θεός ο giorgosd και μου τυπώνει σήματα για όλη την αεροπορία των sandinistas. Γιώργο ακόμα μία φορά υπόχρεος.

Ελπίζω λοιπόν συντομότατα βάψιμο. Τώρα πάω να τρίψω λίγο Gazelle, τριτη δόση στόκους και βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 21, 2013, 01:42:13 μμ »
Και λίγο χρώμα στο Gazelle. Αρχικά ψεκάστηκε με Humbrol 94 αυτό το εμετί κίτρινο.

Στην συνέχεια αποφάσισα να βάψω με πινέλο. Ναι, με πινέλο και ναι μπορείτε να γελάσετε και με την απόφαση αλλά και με το αποτέλεσμα. Περάστηκε λοιπόν το εμετί πράσινο που ήταν μίξη 1:1 Humbrol 120 με Humbrol 65. Μη με ρωτάτε πως το λένε το χρώμα αυτό, ρωτήστε κάποια γυναίκα, αν τολμάτε φυσικά... Μετά το σκούρο πράσινο, Humbrol 149, όλα αραιωμένα με διαλυτικό της Humbrol.

Τώρα περιμένει να στεγνώσει για να γίνουν μετά οι δεκάδες διορθώσεις που βλέπω με ψιλό πινελάκι. Το συμπέρασμα είναι πως και στο πινέλο είμαι εντελώς άσχετος... πέρα από κανένα κάθισμα στην 1/72 δεν είμαι για παραπάνω. Τέλος πάντων, ότι βγει ας βγει, reset στο αίσχος δεν κάνω!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:01:26 μμ »
Πω πω.. τι απαίσιο χρώμα αυτό το πράσινο ανοιχτό... Ποιο τζιμάνι το σκέφτηκε; Έχουν βλάστηση με τέτοιο χρώμα φύλλωμα μήπως;

Το συμπέρασμα είναι πως και στο πινέλο είμαι εντελώς άσχετος... πέρα από κανένα κάθισμα στην 1/72 δεν είμαι για παραπάνω. Τέλος πάντων, ότι βγει ας βγει, reset στο αίσχος δεν κάνω!
Δεν ξέρω τι λες, εμένα μια χαρά μου φαίνεται!
Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, το νόημα του μοντελισμού δεν είναι να αρέσει στους άλλους αλλά σε σένα και να το ευχαριστιέσαι εσύ πρώτα απ' όλα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:06:18 μμ »
Απαίσιο είναι.........

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να επανενεργοποιηθούν οι καταγγελίες....... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 22, 2013, 07:55:49 μμ »
Αποφάσισα να καθαρίσω το στροφείο και τις πτέρυγες.

Κόλαση... 2 ώρες και αφού κόλλησα τις πτέρυγες πρέπει να το στοκάρω και να το τρίψω και να δω τι θα σπάσει με όλα αυτά. Ειλικρινά δεν ξέρω πια αν αξίζει τον κόπο γιατί...

Απαίσιο είναι.........

...έχεις απόλυτο δίκιο :( Φοβήθηκα το μασκάρισμα σε τόσο μικρό μοντέλο και πήρα το πινέλο και το έκανα όσο πιο χάλια γίνετε. Ασε που αν του βάλω Fornet πιθανότατα θα περάσει και στο cockpit και θα φάει πέταμα όλο μαζύ το αίσχος να τελειώνω. Κρίμα γιατί απορρόφησε πολλές ώρες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 22, 2013, 08:01:39 μμ »
Και φυσικά και άλλη αβλεψία. Πάνω που ήμουν έτοιμος να βάψω ανακαλύπτω πως όλα τα Mi-24 της Nicaragua είχαν εγκατεστημένο τον L-166V-11E IRCM jammer όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία που τον έχω σημειώσει με κόκκινο.

Λογικό είναι θα μου πείτε αφού οι αντάρτες contras εφοδιαζόντουσαν με αμερικανικό εξοπλισμό και είχαν πυραύλους Stinger (ακόμα μία γκρίζα έως κατάμαυρη εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή...). Αλλά δεν το είδα και τώρα προσπαθώ να το σκρατσάρω. Εντάξει θα σκεφτείτε, δεν είναι τίποτα. Ναι, καλά, για εμένα μιλάμε και μάλλον πάει και δεύτερο μοντέλο για τα σκουπίδια ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 23, 2013, 12:08:10 μμ »
Γιώργο, προκειμένου να το πετάξεις και να κλαίς ώρες δουλειάς + χρήματα, γιατί δεν σφυρίζεις ανέμελα; Είχε χαλάσει και το είχαν αφαιρέσει για επισκευή...
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 23, 2013, 12:39:57 μμ »
Γιώργο, προκειμένου να το πετάξεις και να κλαίς ώρες δουλειάς + χρήματα, γιατί δεν σφυρίζεις ανέμελα; Είχε χαλάσει και το είχαν αφαιρέσει για επισκευή...

Πάντως την ημέρα που το είχα δει εγώ, αυτό ακριβώς είχε συμβεί.
Τέτοια σύμπτωση??????? :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 23, 2013, 12:46:24 μμ »
Καλό θα ήταν να παίζει το σενάριο αυτό αλλά για service βγαίνει μόνο ο IR πομπός και όχι όλη η βάση, οπότε τη βάση πρέπει να τη φιάξω. Αμα τη φιάξω, ο IR πομπός είναι πολύ εύκολος, με λίγο ΖΤΠ είναι έτοιμος.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 23, 2013, 01:11:44 μμ »
Λογικό είναι θα μου πείτε αφού οι αντάρτες contras εφοδιαζόντουσαν με αμερικανικό εξοπλισμό και είχαν πυραύλους Stinger (ακόμα μία γκρίζα έως κατάμαυρη εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή...).
Tι μου θύμισες τώρα. Στην δεκαετία του 80 είχε βγεί και επικήρυξη για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα

(αν δεν το βγάζει κοίτατε από εδώ  :arrow: http://3.bp.blogspot.com/_1tZSNuhAqNM/TK5xMedj01I/AAAAAAAAANc/L3nL7pYghe4/s320/HIND2.jpg)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 23, 2013, 02:37:28 μμ »
Tι μου θύμισες τώρα. Στην δεκαετία του 80 είχε βγεί και επικήρυξη για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα
(Image removed from quote.)
(αν δεν το βγάζει κοίτατε από εδώ  :arrow: http://3.bp.blogspot.com/_1tZSNuhAqNM/TK5xMedj01I/AAAAAAAAANc/L3nL7pYghe4/s320/HIND2.jpg)

Αν το καταλαβαίνω σωστά, ήταν επικήρυξη 1000000 δολαρίων που προσφερόταν από περιοδικό ?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 23, 2013, 02:56:14 μμ »
Ναί Νίκο καλά κατάλαβες  . Περιοδικό με πολύ χρήμα πίσω του :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 23, 2013, 03:03:37 μμ »
Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: