Αποστολέας Θέμα: Tων Παθών τα Λάθη ή διαφορετικά τι να προσέχετε!!!  (Αναγνώστηκε 7372 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Απ: Tων Παθών τα Λάθη ή διαφορετικά τι να προσέχετε!!!
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 11, 2013, 08:52:04 μμ »
Φιλε μου αυτο που λες ειναι πολυ γενικό.
Μανο γιατι σε κουραζει το θεμα να βρουμε ισως το πως λειτουργει κατι που μας παιδευει????? τεστ κανουμε.
οτιδηποτε εχω κανει μεχρι στιγμης.... δεν ειχα κανενα προβλημα και μαλιστα με δοκιμες. και δεν με θεωρω μαστερ σε βαψιμο.... κουκουρουκου ειμαι και εγω.
στις παραπανω φωτο που παρατηρησα αν με ενα στρωμα εκανε τετοια επιφανεια στους 2 μας αγαπητους συναδελφους τοτε δεν ειναι ελαφρυ......ελαφρυ σημανει ισα ισα να παρει μαι αχνα ως βαση για να πιασει πιο καλα το επομενο. στις παραπανω περιπτωσεις γυαλιζει.
και παλι παιδες με ολο το θαρρος πιθανολογω οτι εχετε βαψει σε πολυ παχυ στρωμα με την μια φορα. ισως αυτο να ειναι και η ιδιαιτεροτητα.
φανταστείτε τετοια γυαλαδα που εχετ πετυχει ,δεν εχω πετυχει με 2 στρωματα ελαφρα και με το τρίτο εγινε καπως ετσι.
και παλι δεν θελω να μειωσω με τιποτα τις μοντελιστικες σας ικανοτητες αν ειναι δυνατον.
απλα θελω να καταλαβω τι παιζει.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 11, 2013, 09:06:22 μμ »
Δημητρη, αν και το δικο μου το μπουκαλι το σουταρα στα σκουπιδια με τη μια εδω κ καιρο,πρεπει να σου πω ενα ευχαριστω  ::salut::που εκατσες, διεθεσες τον χρονο σου και δοκιμασες για να βοηθησεις μπας κ βγει συμπερασμα.Προσωπικα δεν το ξαναπαιρνω με τη καμμια,εχω προτιμησει ηδη μη μοντελιστικα βερνικια απο Πλαισιο.Απλα αν ενα προιον στον ενα δουλευει κ στον αλλο οχι,για μενα παιζει κατι με τις παρτιδες και τη συνθεση.το σπασιμο νευρων αν γινει ενα κρακελαρισμα ξανα η το να πεταξει χρωμα σε ενα μοντελο που εχει ηδη βγει τουμπανο απο καποιον,δεν αξιζει για δευτερη ευκαιρια
Και εδω που τα λεμε ,μιας κ εχω δει πολλες αναφορες στο νετ για στραβες που εχουν κατσει σε μοντελιστες απο τα βελτιωτικα της Humbrol,δεν ειναι και καμμια αξιοπιστη εταιρεια πλεον.Μπορει τα εναμελ της χρωματα να ειναι σουπερ χρονια τωρα αλλα ξαφνικα εκανε ενα μπραφ στην αγορα κ αρχισε να παραγει τονους διαφορων βελτιωτικων.ισως καποια απο αυτα ειναι βιαστικα σχεδιασμενα και ακαταλληλα ακομη.Καθαρα προσωπικη γνωμη

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 11, 2013, 09:24:42 μμ »
Δημήτρη εγώ πέρασα ένα πολύ ελαφρύ στρώμα με το πινέλο, γυαλίζει έτσι γιατί το υπόστρωμα ήταν ήδη γυαλιστερό!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 11, 2013, 09:33:29 μμ »
σε καταλαβαινω απολυτα φιλε μου.
και εγω αυτο θα εκανα..απλα εγω το παλευω για να δω τι παιζει.

γεωλογος.....ειπες αγυαλιστος και θεωρησα οτι ειχες βάψει με mat. sorry

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 11, 2013, 09:39:35 μμ »
Τι συγγνώμη Δημήτρη, προς Θεού! Εδώ κοιτάμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, πειραματιζόμενοι! Εμένα είναι το δεύτερο μπουκάλι Clear, μου το έστειλαν από τη μαμά Humbrol απευθείας από την Αγγλία μετά τα προβλήματα με το πρώτο!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:12:07 μμ »
Η καλύπτρες και διάφανα μέρη ΠΡΙΝ το βάψιμο για έξτρα λάμψη...
Πάνω από χρώμα προσωπικά δεν θα το έβαζα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:31:51 μμ »
Δίνει Γιώργο, αλλά με το μασκόλ έχει θέμα!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:36:02 μμ »

Τελικά δεν το πιάνουμε από πουθενά ε;...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:37:10 μμ »
Μάλλον όχι, το έχω μόνο για πάνω από humbrol πριν το wash, εκεί είναι οκ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 12, 2013, 03:15:20 πμ »
Φιλε μου αυτο που λες ειναι πολυ γενικό.
Μανο γιατι σε κουραζει το θεμα να βρουμε ισως το πως λειτουργει κατι που μας παιδευει????? τεστ κανουμε.
οτιδηποτε εχω κανει μεχρι στιγμης.... δεν ειχα κανενα προβλημα και μαλιστα με δοκιμες. και δεν με θεωρω μαστερ σε βαψιμο.... κουκουρουκου ειμαι και εγω.
στις παραπανω φωτο που παρατηρησα αν με ενα στρωμα εκανε τετοια επιφανεια στους 2 μας αγαπητους συναδελφους τοτε δεν ειναι ελαφρυ......ελαφρυ σημανει ισα ισα να παρει μαι αχνα ως βαση για να πιασει πιο καλα το επομενο. στις παραπανω περιπτωσεις γυαλιζει.
και παλι παιδες με ολο το θαρρος πιθανολογω οτι εχετε βαψει σε πολυ παχυ στρωμα με την μια φορα. ισως αυτο να ειναι και η ιδιαιτεροτητα.
φανταστείτε τετοια γυαλαδα που εχετ πετυχει ,δεν εχω πετυχει με 2 στρωματα ελαφρα και με το τρίτο εγινε καπως ετσι.
και παλι δεν θελω να μειωσω με τιποτα τις μοντελιστικες σας ικανοτητες αν ειναι δυνατον.
απλα θελω να καταλαβω τι παιζει.
Μήτσο μόνο γενίκευση δεν είναι αυτό που γράφω. Και θα σου πώ μία και μόνο φράση για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που έγραψα παραπάνω: Μέσα σε 2 μήνες που κυκλοφορεί το "Clear" έχω ακούσει (και δεί ιδίοις όμασι) τουλάχιστον 5 περιπτώσεις, που ξεπάτωσε τα υποκείμενα στρώματα χρωμάτων, τα οποία θα έπρεπε θεωρητικά να προστατεύει. Αντίθετα εδώ και 3 δεκαετίες που ασχολούμαι με το μοντελισμό, δεν έχω ακούσει ούτε μία αντίστοιχη ιστορία για το γυαλιστερό της Tamiya (τυχαίο παράδειγμα). Αυτό κάτι θα πρέπει να μας λέει.

Δεδομένου μάλιστα ότι το βερνίκωμα έπεται τουλάχιστον της μισής (αν όχι όλης) της κατασκευής ενός μοντέλου και η απογοήτευση μεγάλη σε περίπτωση πιθανής καταστροφής εξ' αιτίας του, θεωρώ ότι με τόσα άλλα καλά-αξιόπιστα βερνίκια στην αγορά, είναι περιττό να ρισκάρουμε την πνευματική μας υγεία επιμένοντας να το χρησιμοποιούμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 12, 2013, 09:03:20 πμ »
συμφωνω......αλλα θεωρω αξιζει να αναγνωρισουμε αν υπαρχει ενας τρόπος που μπορει αυτο το υλικο να λειτουργησει υπο συνθηκες.
 επισης συμφωνω απολυτα περι πνευματικης (και χρηματικης) μοντελιστικα υγειας. :wink:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 12, 2013, 10:58:59 πμ »
sorry για το σπαμ .. . αλλα αυτή η ιστορία με το clear της humbrol μου θυμίζει αυτο:   :mrgreen: :mrgreen:

::offtopic:: ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 12, 2013, 11:02:55 πμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
και εγω σορυ αλλα ειμαι στη δουλεια κ μολις το ειδα εσκασα στα γελια και με κοιταγαν σαν χαζοι στο γραφειο. ΤΕΛΕΙΟ  ,ετσι ετσι ακριβως

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 12, 2013, 11:10:55 πμ »
Ειμαι απο τους πρωτους που επαθε το ιδιο.
Κρακελάρει το βερνικι οχι το χρωμα.
Οποτε το περασα με leveling και επανήλθε σε μεγαλο βαθμό.
Μετα ντουκοχαρτό 1500 και εβγαλα ολο το βερνικι που ειχε κρακελάρει.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 12, 2013, 01:51:49 μμ »
Στο βιντεο δειχνουν να βουτανε και καλυπτρες. Ακομη και για αυτο δεν αξιζει να το πεταξει καποιος.

Τελικα το βερνικι σπαει η το χρωμα απο κατω;
.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 12, 2013, 02:05:32 μμ »
Οταν στα ραγισματα βλεπεις το πλαστικο του κιτ τοτε εχει ραγισει το χρωμα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 12, 2013, 03:19:24 μμ »
Δυστυχως ενω ειχε τα φοντα βγηκε πατατα το clear...οπως λεει και ο Μανος ειναι αλλο ενα "αχρηστο" μπουκαλακι στο ενεργητικο μας..εγω ενα καταλαβα..ποτε ξανα "beta tester" ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 12, 2013, 03:42:24 μμ »
Μήπως να μαζευτούμε όλοι μαζί και να στείλουμε ένα email στην Horby/Humbrol με τις παρατηρήσεις και τα παράπονα μας;
Ίσως διαβάζοντας και βλέποντας από τις διάφορες φωτογραφίες τα προβλήματα να προβούν σε διορθώσεις.
Δε νομίζω να μην το έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά ένα ομαδικό email ίσως τους ταρακουνήσει λίγο.
Γνώμες;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:52:16 μμ »
Γιώργο εγώ είχα επικοινωνία με πολλά e-mail με τη Hornby, έτσι μου έστειλαν και το δεύτερο μπουκάλι, θα αρχίσουν τα περί μη συμβατότητας κλπ, όπως μου έλεγαν για τα (δικά τους) super enamel, ενώ ήταν ελαττωματικό το μπουκάλι. Οχι βέβαια ότι αυτό που μου έστειλαν είναι προκοπής, αλλά τουλάχιστον δεν κάνει ασπρίλες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 12, 2013, 06:03:36 μμ »

Φυσικά και θα προσπαθήσουν να καλύψουν και να προωθήσουν το προϊόν τους.
Αν αυτό όμως δεν είναι συμβατό με τα υπόλοιπα μοντελιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά να το γράψουν εμφανώς πάνω στο μπουκάλι (και να δω μετά ποιος θα το αγοράσει)...
Αυτό σηκώνει μέχρι και δικαστικό αγώνα, που κάποιος θα είχε αρχίσει σίγουρα αν αυτό γινόταν στις ΗΠΑ.
Θα μου πείτε σιγά το ποσό... Δεν είναι αυτό το θέμα γιατί κάποιου μπορεί κάλλιστα να του χαλάσει ακριβό μοντέλο. Είναι και το θέμα της ψυχικής οδύνης.
Εδώ από αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι ακόμα και σε Humbrol σμάλτα δημιούργησε πρόβλημα... Οπότε απ' ότι φαίνεται σε μερικές περιπτώσεις ούτε με τα δικά τους προϊόντα δεν είναι συμβατό!
Εγώ μιλάω για μαζική αντίδραση. 1-2 άτομα μόνο δεν κάνουν τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 13, 2013, 09:07:36 πμ »
Mην ξεχασουμε να κανουμε και μια πορεια στο Συνταγμα! :mrgreen: Περα απο την πλακα,απο οταν αρχισε αυτη η ιστορια με το clear αρχισα να ψαχνω σε ολα τα ξενα sites για παρομοιες περιπτωσεις. Δεν βρηκα... Θα ειχε λοιπον ενδιαφερον να καναμε μια σουμα και να βλεπαμε με τι χρωμα ειχαν βαψει οσοι την πατησαν. Κατι μου λεει οτι ολοι το ιδιο θα απανησουν... :roll:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 13, 2013, 09:15:35 πμ »

Μια πορεία επιβάλλεται, αλλά εμείς θα την κάνουμε στην Ιπποκράτους...  ::glossa::
Με παραξενεύει το γεγονός ότι δεν βρήκες παρόμοιες αναφορές σε ξένα sites. Για άλλα υλικά βρήκες γκρίνιες ή είμαστε οι μόνοι που γκρινιάζουμε τόσο;  Θα μου πεις, άλλα υλικά συμπεριφέρονται όπως πρέπει...
Όσο για τα χρώματα, προσωπικά δεν μου έκανε ρωγμές κανένα χρώμα (ακόμα) και ας ήταν Gunze...  Εκτός από το μαλάκωμα που ανέφερα αλλά και γι'αυτό δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί πριν είχα περάσει την καλύπτρα με 12Κ wet micromesh και μπορεί να αντέδρασε το νερό με την παρκετίνη που είχε ήδη περαστεί η καλύπτρα.
Θα κάνω μερικές δοκιμές ακόμα να περάσω Clear σε ολόκληρο παλιό μοντέλο βαμμένο με Gunze να δω τι θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 13, 2013, 11:31:19 πμ »
Mην ξεχασουμε να κανουμε και μια πορεια στο Συνταγμα! :mrgreen: Περα απο την πλακα,απο οταν αρχισε αυτη η ιστορια με το clear αρχισα να ψαχνω σε ολα τα ξενα sites για παρομοιες περιπτωσεις. Δεν βρηκα... Θα ειχε λοιπον ενδιαφερον να καναμε μια σουμα και να βλεπαμε με τι χρωμα ειχαν βαψει οσοι την πατησαν. Κατι μου λεει οτι ολοι το ιδιο θα απανησουν... :roll:
στο britmodeller διαμαρτύρεται ένας ότι του σήκωσε τα metalcote και κάποιοι άλλοι στο international scale modeller διαπιστώνουν ότι υπάρχουν θέματα συμβατότητας με τα προϊόντα Microsol/set. Προς το παρόν επιμένω στην παρκετίνη...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 13, 2013, 11:41:59 πμ »
Nαι,μονο που τα metalcote δεν ειναι φτιαγμενα για να δεχονται βερνικι χωρις παρενεργειες και τα βελτιωτικα σηματων αφηνουν σημαδια στο 80% των ακρυλικων βερνικιων και χρωματων.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 13, 2013, 11:55:44 πμ »
...και τα βελτιωτικα σηματων αφηνουν σημαδια στο 80% των ακρυλικων βερνικιων και χρωματων.
Εχει δίκιο ο Δημήτρης, τα βελτιωτικά σημάτων περιέχουν συνήθως αλκοόλη ή/και αμμωνία, και τα δύο κάνουν ζημιά στα ακρυλικά χρώματα. Χρόνια πριν κατέστρεψα ένα Rafale βαμμένο με Gunze απλά χρησιμοποιώντας βελτιωτικό της Gunze :evil: Μάλιστο το βελτιωτικό αυτό αν ρίξει κανείς μπόλικο, κάνει ασπρίλες και στην παρκετίνη, αναμενόμενο μιας καιη παρκατίνη είναι ακρυλική. Ευτυχώς ένα πέρασμα εκ νέου με παρκετίνη τις εξαφανίζει.

Οσο για το Humbrol clear, πέρασα ένα γενναίο χέρι με πινέλο πάνω από Humbrol 140 πριν μερικές μέρες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: