Αποστολέας Θέμα: Αθηνά Προμάχος από Alexandros Models  (Αναγνώστηκε 3760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
Αθηνά Προμάχος από Alexandros Models
« στις: Αυγούστου 04, 2013, 12:27:31 πμ »
κλικ  ::arrowred:: Click to see the original size.

Μια νέα φιγούρα με θέμα από την αρχαία Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό από την Alexandros Models.

Πρόκειται για μια μεταλλική φιγούρα της θεάς Αθηνάς στα 80mm :

Το σκάλισμα της έγινε από τον Pedro Fernández και το βάψιμο της φιγούρας του box art από τον Alexandre Cortina.

Το ομοίωμα δραχμής που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία θα περιέχεται στο κουτί.

Προσωπικά δεν μου αρέσει η κουκουβάγια και αν την φτιάξω δεν θα την βάλω στον ώμο της.

Επίσης αν και τεχνικά υπέροχο, δεν μου άρεσε το βάψιμο του εξωτερικού της ασπίδας (αντίθετα απ το εσωτερικό) γιατί κατά τη γνώμη μου δεν συνάδει με το θέμα.

Αναμένω και τα δικά σας σχόλια για την φιγούρα και το βάψιμο της.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Αθηνά Προμάχος από Alexandros Models
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2013, 12:59:45 πμ »
Πολυ ωραια φιγουρα αλλα με χαλαει λιγο το avant garde κεφαλι της Μεδουσας στην ασπιδα. Αυτο ειναι χαλκομανια?παντως αν και τα χρωματα ειναι πολυ ανοιχτοχρωμα ,σαν θεμα ειναι πολυ ομορφο.Δεν ξερω απο φιγουρες αλλα αν καποιος εμπειρος τολμουσε, ισως να την εβαφε διαφορετικα μ αυτο που προτεινει ο καλλιτεχνης? σαν ιδεα το ριχνω κ μονο

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2013, 01:11:42 πμ »
Λίγο copy paste:

Χάλκινο άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου (περ. 465-450 π.Χ.)

Η «μεγάλη χαλκή Αθηνά» ήταν έργο του περίφημου γλύπτη Φειδίου. Αφιερώθηκε στην Αθηνά Πρόμαχο, προστάτιδα της πόλης των Αθηνών. Για την εκτέλεση του έργου οι Αθηναίοι διέθεσαν δεκάτη (1/10) από τα λάφυρα της νίκης στο Μαραθώνα το 490 π.Χ.· ωστόσο, το γλυπτό πρέπει να κατασκευάσθηκε μία γενιά μετά τους Μαραθωνομάχους, πιθανώτατα μετά τη νίκη των Αθηναίων στον Ευρυμέδοντα ποταμό (470 ή 467 π.Χ.).

Το άγαλμα πατούσε σε βάση ύψους 2μ. και είχε συνολικό ύψος 9μ. Σήμερα σώζεται μόνο τμήμα της βάσης του και των οικοδομικών επιγραφών του. Η θεά απεικονιζόταν σε ήρεμη και όχι επιθετική στάση. Έφερε δόρυ στο δεξί της χέρι και ασπίδα στο αριστερό· κατά μία άλλη εκδοχή, με το αριστερό της χέρι κρατούσε δόρυ και στήριζε την ασπίδα πλάι της, ενώ στο δεξί της κρατούσε κάτι (Νίκη;). η ασπίδα της θεάς ήταν διακοσμημένη με παράσταση Κενταυρομαχίας που σχεδίασε ο ζωγράφος Παρράσιος και εκτέλεσε ο τορευτής Μύς. Ίσως η Αθηνά Πρόμαχος να αποτέλεσε το πρότυπο για την μεταγενέστερη Αθηνά Παρθένο. Μάλιστα, φαίνεται πως υπήρχε μία μορφή ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο αγάλματα, αν κρίνουμε από τις επίθετες μορφές που προστέθηκαν στην ασπίδα της Προμάχου αργότερα μέσα στον ίδιο αιώνα.

Γεγονός είναι πάντως ότι το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου προξενούσε μεγάλη εντύπωση στην αρχαιότητα. Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η μαρτυρία του περιηγητή Παυσανίου (2ος αι. μ.Χ.), σύμφωνα με τον οποίο η αιχμή του δόρατος (θα πρέπει το δόρυ να είχε μήκος 9-16μ.) και το λοφίο του κράνους της θεάς ήταν ήδη ορατά όταν πλησίαζε κανείς (στον Πειραιά) πλέοντας από το Σούνιο. Κατά μία άλλη παράδοση, ο ηγέτης των Βησιγότθων Αλάριχος (370-410 μ.Χ.), τον καιρό που διενεργούσε επιδρομές κατά των ελληνικών κτήσεων του Βυζαντίου, είδε την Αθηνά Πρόμαχο επάνω στην Ακρόπολη να κινείται και από φόβο αποφάσισε να μην εισβάλει στην Αθήνα. Το 465 μ.Χ. το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Σαν φιγούρα μου αρέσει όπως και το βάψιμο. Απλά η ασπίδα είναι ολίγον «καλλιτεχνική» και δίνει άλλη αίσθηση. Η γλαύκα θεωρώ ότι ταιριάζει στο θέμα αλλά δεν είναι ωραία προσθήκη όπως έχει γίνει. Στα 80mm σίγουρα θα είναι μια ωραία προσθήκη στην συλλογή κάποιου. Συγχαρητήρια στην εταιρία για την δουλειά τους.

Νομίζω ότι κάπου κυκλοφορούσε ένα ρωμαϊκό άγαλμα, για το οποίο λέγανε ότι ήταν πιστό αντίγραφο του αγάλματος του Φειδία. Επίσης δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε αυτό το άγαλμα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2013, 01:25:26 πμ »
ωραία φιγούρα
η ασπίδα είναι τυπικό βάψιμο του Κορτίνα
επίσης ('άσχετο ...), εμένα μου θυμίζει την Angelina Jollie στα καλυτερα της (στην Τροία ? Edit   ::arrowred:: στον "Αλέξανδρο") ...
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2013, 02:02:38 πμ »
ωραία φιγούρα
επίσης ('άσχετο ...), εμένα μου θυμίζει την Angelina Jollie στα καλυτερα της (στην Τροία ? ) ...
Σ.Σ.

Όντως είναι η Αντζελίνα Τζολί αλλά όχι από την ταινία Τροία(δεν έπαιζε εκεί), είναι από μια σκηνή της ταινίας Αλέξανδρος ο Μέγας.
Βρήκα και την σκηνή.....

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2013, 08:10:21 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 04, 2013, 09:38:28 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 04, 2013, 09:48:08 πμ »
Φιγουρας δεν ειμαι ,αλλα κατι σκαμπαζω απο αρχαια οποτε θα εκφερω αποψη (τρομαρα μου)
Καταρχην η φιγουρα μου αρεσει πολυ σαν φιγουρα (Αριστη αποδοση θα ελεγα και ναι με κανει κι εμενα που δεν ασχολουμαι με το σπορ να την θελω στη συλλογη μου)
Ενστασεις εχω μονο στην κουκουβαγια (θα την προτιμουσα Νικη) και στο μεγεθος του δορατος.
Και χοντρο,και πιο ψηλο απ,οτι ισως επρεπε.
Επισης οι φουντες στο κρανος θα μπορουσαν να ειναι πιο πλουσιες (οπως ,ακομα ισως,της Αθηνας της Βαρβακειου αλλα ισως ζηταω πολλα  :oops:)
Τελος το βαψιμο.....δεν ειμαι ουτε κατα δοιανοια ικανος να κρινω τον Κο Κορτινα προς Θεου!
Μονο που απ'οσο με θυμαμαι επικρατει η αποψη οτι η Αθηνα ΔΕΝ ειναι ξανθια αλλα μαλλον καστανη ή μελαχροινη.
Ξανθο=Αφρουλα  :wink:
Και ναι το κεφαλι της Γοργους ειναι too much
Το κιτρινο χρωμα θα το προτιμουσα σε κατι πορφυρο ή γλαυκο (μπλε) ,γλαυκοματα ηταν αλλωστε θα ταιριαζε και με τα ματια της  :wink: :lol:
Kαλυτερα κατι σε ποιο αναγλυφο και τερατωδες,Τερας ηταν αλλωστε μετα την καταρα
Τελος για οποιον θελει να εντρυφησει στατης Αθηνας λιγο περισοτερο μια βολτα στο ΕΑΜ (Εθνικο Αρχαιολογικο Μουσειο) ειδικα στην συλλογη χαλκων και αγγειων αλλα και στην αιθουσα 20 (της Αθηνας η λεγομενη) θα τον βοηθησει παρα πολυ πιστευω.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 04, 2013, 10:09:04 πμ »
εντάξει η φιγούρα ωραία το βάψιμο φοβερό αλλά η φάτσα της Τζολί σε αρχαία ελληνική ασπίδα είναι ότι πιο fail έχω δεί!
είμαι υπέρ της καλλιτεχνίας σε ιστορική φιγούρα αλλά απο φιλέλληνα όπως ο Cortina με χαλάει (δεν πάω και την ηθοποιό  :mrgreen: ).
Το εσωτερικό της ασπίδας μου αρέσει ιδιαίτερα
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 04, 2013, 08:33:26 μμ »
ωραία φιγούρα
επίσης ('άσχετο ...), εμένα μου θυμίζει την Angelina Jollie στα καλυτερα της (στην Τροία ? Edit   ::arrowred:: στον "Αλέξανδρο") ...
Σ.Σ.
Και εμενα αμεσως εκει πηγε το μυαλο μου "Angelina Jollie "..... τρελες

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 04, 2013, 11:42:28 μμ »
Πριν από λίγο το έδειχνα στην κόρη (αρχαιολόγο)...
Η εντύπωση της... για Αθηνά γενικά εκτός κουκουβάγιας (που φέρνει σε μαϊμού) και ασπίδας, όχι κακή...
για Αθηνα Προμάχο, κακή.
Δεν ήταν έτσι η στάση της (ασχετα αν φέρνει λίγο στο άγαλμα που κοσμεί την Ακαδημία)...
Υπάρχει περιγραφή του Παυσανία και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η πιό κοντινή σχεδιαστική αναπαράσταση είναι του G.P.Stevens...
Πάνω στην ασπίδα υπήρχε η παράσταση της μάχης των λαπιθών κατά των κενταύρων... που σχεδίασε ο ζωγράφος Παρράσιος και εκτέλεσε ο τορευτής Μύς.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 05, 2013, 12:47:32 μμ »
ο κορτινα ειναι λατρης της αρχαιας ελληνικης ιστοριας και μυθολογιας. οι γνωσεις του για το θεμα ειναι εντυπωσιακες κι αν κουβεντιασει κανεις μαζι του σχετικα θα μεινει μ ανοιχτο το στομα. τη ψαχνει πολυ προτου κανει κατι, οπως και στη συγκεκριμενη φιγουρα της αθηνας.
η επιδιωξη του δεν ηταν να αντιγραψει κανενα αγαλμα, αλλα να παρουσιασει τη δικη του εκδοχη της αθηνας βασισμενος στους αρχαιους ελληνες καλλιτεχνες και μαλιστα με πολυ επιτυχημενο τροπο κατα την γνωμη μου.
σαν γλυπτο ειναι εξαιρετικο με πολυ καλη λεπτομερεια.  θεματικα, ακομα και ασχετος να ειναι καποιος στην αθηνα θα σε παραπεμψει οταν το δει. τωρα η δουλεια που εχει κανει με τα χρωματα ο αλεξ, ειναι αριστοτεχνικη. αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι ο κορτινα λογιζεται στους κορυφαιους βαφεις του χωρου μας και οχι αδικα. η δε ασπιδα που εχει ζωγραφισει ειναι απο μονη της ενα μικρο αριστουργημα. το να ζωγραφισεις με τετοιο τροπο σε τοσο μικρο χωρο [λιγο μεγαλυτερο απο καπακι μπυρας] ειναι εκπληκτικα δυσκολο. η επιλογη του προσωπου δεν ειναι τυχαια και νομιζω οτι ειναι και πολυ ευστοχη. δεν εβαλε τη φατσα της παμελα απ το μπειγουοτς, δανειστικε τη φατσα της αντζελινα που υποδυεται τη μητερα του μ.αλεξανδρου και την εκανε μεδουσα γιατι αυτο ηθελε να κανει. για μενα και τη φατσα της βουγιουκλακη απ το υπ. νατασα να εβαζε παλι μια μεδουσα ζωγραφισμενη σχεδον τελεια θα εβλεπα.

τωρα το να παραθετουμε ιστορικα στοιχεια για μυθικες οντοτητες της αρχαιας ελλαδος το θεωρω τουλαχιστον αφελες.. το αν καποιος τη θελει πιο ξανθια η πιο μελαχροινη, με πιο λεπτο κονταρι, και φουντες σαν τις βαρβακειου..κλπ, τις θεωρω παιδικες παρατηρησεις λιαν επιεικως.
ο ζωγραφος παρασσιος και ο τορευτης μυς, οπως και καθε καλλιτεχνης της αρχαιοτητητος χρησημοποιησε τη φαντασια του για να αποδωσει το συγκεκριμενο θεμα, οπως και αλλα συναφη. δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι του ποζαρε η θεα.. το ιδιο εκανε κι ο κορτινα.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 05, 2013, 02:56:55 μμ »
Σε αυτα τα πραγματα ισχυουν τα παρακατω...
1. Σου αρεσει το παιρνεις....
2. Δεν σου αρεσει δεν το παιρνεις.
Τα χρηματα δικα σας το ιδιο και η επιλογή.
Την (ομολογουμένος άψογη) καλλιτεχνική δουλειά ας τη κρινουν οι ειδικοί.
Εμεις οι αδαείς μπορουμε να εχουμε απλως μια αποψη για το τη μας αρεσει και τη οχι, και επειδη γενικα προσωπικα αντιπαθω τις αμερικανιες λιγο με ξενερωσε η φατσα στην ασπίδα οπως και οτιδηποτε καταπιανει το hollywood και οι κερδοσκοποι σκηνοθετες και ηθοποιοι... το καταστρεφει.
Μπορω να καταλαβω ομως τη σκεψη ισως του δημιουργου και ...."επενδυτή" που απευθύνεταιι σε παρα πολλα διαφορετικου επιπεδου γουστα σε ολο τον κοσμο.
O Καλλιτέχνης ειναι πασίγνωστος και παρα πολυ καλος, επιτυχημενος μεχρι στιγμης επαγγελματίας του ειδους και εχει πολλους θαυμαστές στην Ελλαδα.
Εγω προσωπικα θα την επαιρνα γιατι γενικα η ποιοτητα του σκαλισματος ειναι πολυ καλη, δεν μου αρεσουν ομως οι επιλογες που εκανε ο ζωγραφος στα χρωματα και τα θεματα....γνωμη μου   
 " εγω μπορει για μεδουσα να βαλω το Σαμαρα ή τη Μερκελ για να ειμαστε και στην επικαιροτητα ή Στουρναρα που εχει και καρφακια το μαλλι και βολευει για να κανεις τα φιδια...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 05, 2013, 03:58:13 μμ »
ενταξει Γιωργο μου, οταν αποφασισεις ποια φατσα θα χρησιμοποιησεις για τη δικη σου μεδουσα και οταν  την ζωγραφισεις και μας την παρουσιασεις.. το συζηταμε παλι.
 δεν διαφωνει κανεις μ αυτα που αναφερεις παραπανω, αλλωστε την γνωμη μας λεμε ολοι.
  απλα σχολια με πολιτικα προσωπα και με τη πολιτικη γενικοτερα θα παρακαλουσα να τα αποφευγαμε.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 05, 2013, 04:11:19 μμ »
.... απο Σεπτεμβριο....

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 06, 2013, 01:05:22 πμ »
χωρίς να αμφισβητώ τις εκπληκτικές ικανότητες και την καλλιτεχνική αξία του Κορτίνα, καθώς και την κατάρτιση του επί της Αρχαιο-Ελληνικής Μυθολογίας,
θεωρώ ότι η τόσο λεπτομερής και αληθοφανής (με σκιές, φωτίσματα κλπ.) βαφή της ασπίδας
δεν ταιριάζει "ιστορικά" (αδόκιμος όρος για αντικείμενο μυθολογίας αλλά πως να το πω ...) με τον τρόπο βαφής των ασπίδων της εποχής (Αρχαία Ελλάδα).
νομίζω υπάρχουν διασωσμένα (ζωγραφιστά) δείγματα κεφαλιών μέδουσας και δεν μοιάζουν με την συγκεκριμένη πρόταση ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω κατι σχετικό. 
έχοντας δει κι άλλες ασπίδες του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, καταλαβαίνω ότι είναι ένα πεδίο όπου μπορεί και επιδεικνύει τις εκπληκτικές βαφτικές του ικανότητες, οι οποίες δεν μπορούν - δυστυχώς - να αναδειχτούν από τα σχετικά φτωχά ή απλοικά μοτίβα της εποχής καθώς και την τεχνοτροπία αυτής.
βέβαια υπάρχει και η περίπτωση - αφού μιλάμε για Αρχαία Θεά γύρω στα 2500 χρόνια πριν - αυτός που της έβαφε τις ασπίδες, να ήξερε και να εφάρμοζε τις σημερινές τεχνοτροπίες  :wink:  ::angel4::.
φιλικά πάντα
Σ.Σ. 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 06, 2013, 02:39:51 πμ »
Σταυρο καλησπερα.
 δεν ειναι πολυ αστοχη η παρατηρηση σου σχετικα με το τροπο βαφης των αρχαιων ελληνων ζωγραφων και του κορτινα. υπαρχει οντως ολοφανερη διαφορα σχεδιαστικα, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι και τα δυο ομορφα. ο αλεξ, ισπανος εναι ο ανθρωπος, εχει σαφως επιρροες απο αναγγενηση και καπως ετσι το κανει. οι δικοι μας ειχαν αυτο το συγκεκριμενο μοτιβο ζωγραφικης, το οποιο περισσοτερο σαν μεσο καταγραφης γεγονοτων λειτουργουσε παρα σαν καλλιτεχνικη εκφραση. στη πλειοψηφια του τουλαχιστον.
για τις σκιες και τα φωτισματα, δεν γινεται αλλιως. ειναι μια ΄απαραιτητη' τεχνοτροπια που χρησιμοποιουμε ολοι μας γιατι βαφουμε υπο κλιμακα. δεν νομιζω αν σου δωσουν ενα πραγματικο πανθηρα να τον βαψεις θα του βαλεις σκιες και φωτισματα.. οχι οτι δε γινεται, αλλα μαλλον ειναι περριτο.  σε μας ειναι απαραιτητο, γιατι δεν το αντιγραφουμε μονο, θελουμε και να το αναπαραστησουμε. κι ο μοναδικος τροπος εναι αυτος.

οσο για το αν η ανζελινα δεν ταιριαζει με αρχαια ελληνιδα.., οι δικοι μας εκαναν τις δικες τους κι ο κορτινα εκανε τη δικη του αθηνα.

κατα πασα πιθανοτητα θα το δουμε και λαιβ στην εκθεση.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2013, 04:46:32 πμ »
Κάτι άσχετο με την ίδια την φιγούρα.
Μου έκανε εντύπωση η αφιέρωση στη βάση της φιγούρας. Γράφει "Αλέξανδρος",  "VII/013"(Μάλλον ημερομηνία;) , "γι'αυτήν" και "Αναστασία" (με κυριλλικούς χαρακτήρες). Σημαίνουν κάτι άραγε;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 06, 2013, 08:25:25 πμ »
Σταυρο καλησπερα.
 δεν ειναι πολυ αστοχη η παρατηρηση σου σχετικα με το τροπο βαφης των αρχαιων ελληνων ζωγραφων και του κορτινα. υπαρχει οντως ολοφανερη διαφορα σχεδιαστικα, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι και τα δυο ομορφα. ο αλεξ, ισπανος εναι ο ανθρωπος, εχει σαφως επιρροες απο αναγγενηση και καπως ετσι το κανει. οι δικοι μας ειχαν αυτο το συγκεκριμενο μοτιβο ζωγραφικης, το οποιο περισσοτερο σαν μεσο καταγραφης γεγονοτων λειτουργουσε παρα σαν καλλιτεχνικη εκφραση. στη πλειοψηφια του τουλαχιστον.
για τις σκιες και τα φωτισματα, δεν γινεται αλλιως. ειναι μια ΄απαραιτητη' τεχνοτροπια που χρησιμοποιουμε ολοι μας γιατι βαφουμε υπο κλιμακα. δεν νομιζω αν σου δωσουν ενα πραγματικο πανθηρα να τον βαψεις θα του βαλεις σκιες και φωτισματα.. οχι οτι δε γινεται, αλλα μαλλον ειναι περριτο.  σε μας ειναι απαραιτητο, γιατι δεν το αντιγραφουμε μονο, θελουμε και να το αναπαραστησουμε. κι ο μοναδικος τροπος εναι αυτος.

οσο για το αν η ανζελινα δεν ταιριαζει με αρχαια ελληνιδα.., οι δικοι μας εκαναν τις δικες τους κι ο κορτινα εκανε τη δικη του αθηνα.

κατα πασα πιθανοτητα θα το δουμε και λαιβ στην εκθεση.

μακαρι να την δούμε και να τον δούμε (ξανα) στην Αθήνα !!
συμφωνω για την διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση
εύχομαι να έχει και καλές πωλήσεις για να συνεχίσει να φτιάχνει ο άνθρωπος Ελληνικά θέματα
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 06, 2013, 10:33:13 πμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ με την άποψη του Κώστα. Ο Κορτίνα (παρά τις γνώσεις του σχετικά, αλλά και τον φιλελληνισμό του), έχει μια καλλιτεχνική προσέγγιση στις δουλειές του. Πιστεύω ότι αν δεν είμασταν Ελληνικό φόρουμ, απλώς θα είχαμε μείνει με ανοικτό στόμα να θαυμάζουμε, το τι έκανε ο άνθρωπος στον περιορισμένο χώρο μιας ασπίδας. Υποθέτω άλλωστε, ότι κάποια από αυτές τις φωτογραφίες, θα χρησιμοποιηθεί στην συσκευασία της φιγούρας (και -μην το ξεχνάμε - αυτή θα πρέπει να πωληθεί και σε μη Έλληνες).

Καλή (κάλλιστη μάλιστα πολλές φορές) η ιστορική ακρίβεια, αλλά εδώ μιλάμε για μυθική οντότητα και το να την ψάχνουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό. Αναρωτιέμα μήπως (με την ίδια λογική), θα έπρεπε να θεωρήσουμε λάθος την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, επειδή έχει χέρια και δεν μοιάζει με την Αφροδίτη της Μήλου  :roll: :roll: :roll:

Στα δικά μου μάτια, έχουμε απλώς μια υπέροχα βαμμένη φιγούρα, αντιπροσωπευτική της Αθηνάς Προμάχου και τίποτα περισσότερο.

ΥΓ: Προσωπικά, θεωρώ ως μόνο αδύνατο σημείο της σύνθεσης αυτήν τη .....πιθηκοκουκουβάγια. Ίσως με τα φτερά ανοικτά, να έδειχνε καλύτερα ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 06, 2013, 03:11:22 μμ »
Υπάρχουν μαρτυρίες αρχαίων για την ποιότητα της ζωγραφικής των Ελλήνων, ως ανώτερης ακόμα και της γλυπτικής. Κι αν σήμερα μπορούμε να θαυμάζουμε τα γλυπτά και αρχιτεκτονικά μνημεία, φανταστείτε τι θα λέγαμε για την ζωγραφική τους η οποία εφθάρη με τον χρόνο και ουσιαστικά χάθηκε.

Λέγεται πως ζωγράφος είχε ζωγραφίσει ένα πανέρι με κεράσια, με τέτοια αληθοφάνεια που πραγματικά σπουργίτια προσπάθησαν να ¨τσιμπήσουν¨τα κεράσια. Με αυτό, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, φαίνεται πως στην Ελλάδα η ζωγραφική τεχνοτροπία πρέπει να είχε φθάσει πολύ υψηλά επίπεδα. Πράγματι, οι τοιχογραφίες στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, δείχνουν πως οι Έλληνες ζωγράφοι κατείχαν την τεχνική των φωτοσκιάσεων και της προοπτικής πολύπλοκων συνθέσεων. 
Το συγκεκριμένο θέμα επί της ασπίδας είναι ζωγραφική, δεν είναι αγγειογραφία. Δεν είναι προϊόν μαζικής παραγωγής, αλλά μοναδικό κομμάτι που αφορά Θεά και μάλιστα την πολιούχο-προστάτιδα. Θα έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν τόσο γλυπτικά όσο και ζωγραφικά.

Αυτό με το οποίο δεν συμφωνώ είναι -όντως- η κουκουβάγια (γλαυξ) που επεσήμαναν και άλλοι φίλοι, αλλά και το χαμηλό σημείο που βρίσκεται η αντιλαβή της ασπίδας.

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Tags: