Αποστολέας Θέμα: RN POLA, Italian Heavy Cruiser HobbyBoss 1/350, Βελτιωσεις  (Αναγνώστηκε 2734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
RN POLA, Italian Heavy Cruiser HobbyBoss 1/350, Βελτιωσεις
« στις: Ιουλίου 31, 2013, 10:50:19 πμ »
Kαλημερα σε ολους.Μιας και θελω να ξεκινησω την κατασκευη του πλοιου http://www2.gpmd.com/imagel/h/lhbos6502.jpg   , ηθελα να σας ρωτησω για καποιες αλλαγες /βελτιωσεις που μπορει να παρει το μοντελο.Δεν με ενδιαφερει η υπερλεπτομερεια, απλα να δειξει λιγο πιο ομορφο και το βασικοτερο να γινει λιγο πιο ιστορικα ακριβες.Τα σημεια που θελω να ρωτησω /αλλαξω ειναι τα εξης:
-Αγκυρες.Αυτες του κιτ κανουν μονο για σουπερτανκερ κ βαλε.Πολυ μεγαλες κ λαθος σχημα.
-Προπελες.Εχω δει ετοιμα μοντελα του κιτ με προπελες με 3 φτερα.Το κιτ εχει με 4.Αν και δειχνουν πιο ωραιες,δυστυχως δεν εχω βρει σχεδια που να δειχνουν λεπτομερειες κατω απο την ισαλο για να διαπιστωσω τι προπελες ειχε στην πραγματικοτητα.
-Ρελια .μαλλον κρινοντας απο τις φωτο ,διπλης παραλληλης γραμμης?
-Μπροστα deck.Εχω βρει ξυλινο σαν βελτιωτικο αλλα 1ον δεν ξερω ν μπορει να βαφει με τις κοκκινολευκες λωριδες αναγνωρισης που δειχνει το κιτ στις οδηγιες βαψιματος και 2ον δεν ξερω αν στην πραγματικοτητα ηταν επενδεδυμενο με ξυλο.
-Τριποδο στηριξης γεφυρας.Δεν το δινει το κιτ.φαινεται καθαρα στο boxart και υπηρχει φυσικα στην πραγματικοτητα.Σ αυτο που θελω μια βοηθεια ,αν ειναι δυνατον, ειναι η διαμετρος των δοκων αυτων.Οχι με ακριβεια χιλιοστου, απλα κατι που να μην δειχνει ασχημο για τη κλιμακα.Δεν εχω βρει σχεδια στο ιντερνετ για να μπορεσω να κανω μετρησεις.Κ σκεφτομαι ειτε για χαλκοσωληνακια ειτε αλουμινιου.
-Σκαλες.Μπορω να βαλω ΑΝ βρω, PE απο καρτελες που λενε various ladders κτλ ή θελει συγκεκριμενο τυπο?
-Paravanes.Το κιτ μπροστα εχει κατι που μοιαζει με την προσθηκη για την αλυσιδα των paravanes.Θα εδειχνε σωστο να κανω τρυπες εκει και να περασω πολυ ψιλο αλυσιδακι που θα φτανει τεντωμενο μεχρι το καταστρωμα?και που ακριβως στεραιωνονταν πανω στο καταστρωμα?
Αν και εχω βρει φωτογραφιες στο νετ, αυτες δεν ειναι κ καμμια σουπερ αναλυση οποτε μεγενθυνωντας τες δεν μπορω να βγαλω ευκολα συμπερασμα.
Ειμαι στη δουλεια κ δεν μπορω να σας δειξω αυτη τη στιγμη με φωτο απο το κιτ τα κομματια που θελουν αντικατασταση οποτε ζηταω συγγνωμη.Αλλα νομιζω καταλαβαινετε περι τινος προκειται.Σχεδια ακομα και σε ιταλικα sites δεν βρηκα αν και συνεχιζω το ψαξιμο.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: RN POLA, italian heavy cruiser HobbyBoss 1/350, Βελτιωσεις
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:11:59 πμ »
Φίλε Παναγιώτη ,ωραίο θέμα διάλεξες ,αλλά μάλλον σχετικά δύσκολο .Η κλάση ZARA  είναι πραγματικά ομορφη κλάση με πολύ ωραία πλοιά ,τον τελευταίο καιρό ,μεταξύ άλλων παιδευω το GORIZΙA ......τώρα γιάυτά που ρωτάς ,υπάρχει πρόβλημα με τις διαθέσιμες φωτογραφίες και πολύ ειδικά σημεία είναι δυσδιάκριτα......το κατάστρωμα ήταν θωρακισμένο και αν δεν στο δίνει το κιτ θα πρέπει να χωριστεί σε πλάκες ,ίσως σε κάποια σημεία ,μάλλον πίσω να ήταν ξύλινο το κατάστρωμα ,στην Ταυρο μοντελς το έδινε ανάγλυφο το σανίδωμα ,αλλά χρειάστηκε να χαράξω τις πλάκες.....
Σίγουρα θα χρειαστείς σκάλες και ρέλια ,δεν νομίζω όμως οτι θα πρέπει να κολλήσεις πολύ στον τύπο .Το pola σε σχέση με τα άλλα τρία είχε πιό ογκόδη και μονοκόμματη γέφυρα ,το τρίποδο στην ουσία δίποδο χάνεται στην υπερκατασκευή αφήνοντας ορατά μόνο τα δύο πόδια....
Βέβαια στην υπερκατασκευή γίνεται χαμός από εξώστες και μπαλκόνια καθώς και ρέλια και στηρίγματα ,δύσκολο η εταιρεία να το δίνει σωστά!
Ανεβάζω οτι έχω και τα ξαναλέμε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:16:47 πμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:18:23 πμ »
Εσύ θα το φας το κεφάλι σου τελικά...

Το πλοίο ανήκει στην κλάση Ζάρα με τα : Zara, Fiume, Pola, Gorizia.

Αυτό που δεν αναφέρεται συχνά είναι ότι τα πλοία διέφεραν μεταξύ τους τόσο σε διαστάσεις όσο και σε οπλισμό, διαρύθμιση κι άλλες λεπτομέρειες.

Αν θες πληροφορίες για το Πόλα, βρες:
Profile Morskie n. 109: The Italian Heavy Cruiser Pola 1941
Warship Pictorial #23 - Italian Heavy Cruisers of WWII

Δες εδώ κατασκευές:
http://www.steelnavy.com/MiniHobbyPolaLR.htm
http://www.steelnavy.com/TauroPolaFiorini.htm
http://kitmaniac.com/site/?p=2854

Μερικά In progress, οπλίσου με υπομονή:
http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/7/p/119094/1195269.aspx
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=152675&hilit=pola
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=112187&hilit=pola

Μερικά μπλα μπλα:
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=48&t=13756&start=60

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:28:29 πμ »
Captain Σταματη καλημερα κ ευχαριστω πολυ για το υλικο!μου ειπε ο Γιαννης ο Σαγιαδινος χθες να σε ενοχλησω για το θεμα καποια στιγμη ,δεν ξερω αν ηξερε οτι φτιαχνεις την Gorizia αυτο το διαστημα, αλλα φαινεται οτι με προλαβες.Το μπροστινο καταστρωμα νομιζω το δινει φλατ κ το πισω με γραμμωση του ξυλου.Θα εκτυπωσω αυτα που μου εστειλες κ θα ξεκινησω τις μετρησεις.Το δικο σου δεχεται και το πρασινο στην καρινα και το ομορφο καμουφλαζ οποτε κ με την εμπειρια σου ,θα βγει σουπερ

• Scale 1/32
  • *

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:39:49 πμ »
Αυτο ειναι ο μονο σιγουρο Νικο ..αλλα τι να κανω ρε γ@μωτο, να καταληξω να παιρνω μοντελα μονο κ μονο γιατι ειναι καλα κιτ χωρις να με ενδιαφερει κ τραβαει το θεμα..θα παραμεινουν αφτιαχτα.Οποτε λεω ναι στα χρεπια αν ειναι θεματα που μ αρεσουν.Αναποδος μια ζωη..
Σ ευχαριστω πολυ για το συκγεντρωτικο υλικο ,πολυ πραμα!θα βοηθησουν στο να μη βαλω κατι επανω που να μην το ειχε η Pola αλλα οι αδερφες της.Ελπιζω!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:55:40 πμ »
Νικόλα ωραίο το σιτε φίλε ,θα βοηθήσει πολύ το φίλο μας ,πάντως αυτό που εχω είναι της Τauro και μακάρι να ήταν σαν της trumretier ,από την άλλη τι μοντελιστές είμαστε αν όλα ήταν υπερκιτ .......πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας ,η ικανοποίηση μετά είναι διπλή!!!!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:12:34 μμ »
Πάμε τώρα στα βελτιωτικά:

Κυκλοφορεί ένα σετ με κάνες, είναι πολύ καλή προσθήκη, νομίζω της Master Model.

Generic photoetched fittings:

Δεν υπάρχει αφιερωμένο σετ με φωτοέτσια για το κιτ. Μπορείς να βρεις και να πάρεις ξεχωριστά σετ από:

Ρέλια με τρεις γραμμές, 3-bar rails για το κύριο κατάστρωμα. Οι Ιταλοί, όπως και οι Ιάπωνες δεν χρησιμοποιούσαν συρματόσχοινο αλλά άλυσίδα, οπότε το πιο σωστό θα είναι να βρεις ένα σετ με γιαπωνέζικα ρέλια.

Ρέλια με 2 γραμμές , 2-bar rails για την υπερκατασκευή. Και πάλι ένα σετ γιαπωνέζικα, αν και υπάρχει ένα σετάκι της Lionroar με 2μπαρα και 3 μπαρα ρέλια αρκετά για ένα θωρηκτό.

Κλίμακες: Κυκλοφορούν ωραία ladder set.

Κατακόρυφες κλίμακες: Πάνε πακέτο με τις από πάνω. Αν και με ένα καλό Pinwash οι κλίμακες του κιτ δείχνουν καλά και γλυτώνεις και τον κόπο του τριψίματος-αφαίρεσης.

ʼγκυρες και προπέλες υπάρχουν πολλές στο sparesbox, οπότε αποφάσισε, βρες ποιες είναι οι κανονικές και τα λέμε.

Αλυσιδάκι στην πλώρη: Συνήθως το έδεναν στα ρέλια ή σε κάποιο κοτσανέλο. Η κλίμακα δεν προσφέρεται να αναπαραστίσεις την σωστή διάσταση της αλυσίδας αλλά είναι μια ωραία λεπτομέρεια. Αν βρεις τέτοιο αλυσιδάκη βάλε. Σκέψου όμως ότι 0.1 χιλιοστά στην 1/350 είναι 35 χιλιοστά στην 1/1...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:28:06 μμ »
Με καλυψες πληρως Νικο  ::salut::.φτιαχνω τη λιστα για τα ψωνια με βαση τα παραπανω.και σ ευχαριστω πολυ για την διευκολυνση με τις αγκυροπροπελες,βρισκω κατι που ταιριαζει και οταν σε δω απο κοντα θα σου πω

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2013, 05:57:43 μμ »
Δες κι αυτό, το είχα ξεχάσει:

http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=59&t=56523

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 04, 2013, 08:55:28 μμ »
ευχαριστω π (και) για αυτο Νικο.πιο διακριτικο απο καποιες αλλες δουλειες που μου εστειλες αλλα καθαρο και ωραιο στο ματι αποτελεσμα.τα προσθετα πολυ χρησιμα επισης.thanx man  ::salut::

religion13

• Επισκέπτης
Απ: RN POLA, Italian Heavy Cruiser HobbyBoss 1/350, Βελτιωσεις
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 24, 2015, 01:00:32 πμ »
τα wooden deck γενικα για να γινουν πιο real ποια ειναι  καλυτερη μεθοδος??

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: RN POLA, Italian Heavy Cruiser HobbyBoss 1/350, Βελτιωσεις
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 24, 2015, 06:47:08 πμ »
Ευχάριστη έκπληξη μας έκανες Παναγιώτη,καλώς ήρθες στο τόπικ των καραβοκύρηδων και καλή συνέχεια.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: