Kαλημερα σε ολους.Μιας και θελω να ξεκινησω την κατασκευη του πλοιου
http://www2.gpmd.com/imagel/h/lhbos6502.jpg , ηθελα να σας ρωτησω για καποιες αλλαγες /βελτιωσεις που μπορει να παρει το μοντελο.Δεν με ενδιαφερει η υπερλεπτομερεια, απλα να δειξει λιγο πιο ομορφο και το βασικοτερο να γινει λιγο πιο ιστορικα ακριβες.Τα σημεια που θελω να ρωτησω /αλλαξω ειναι τα εξης:
-
Αγκυρες.Αυτες του κιτ κανουν μονο για σουπερτανκερ κ βαλε.Πολυ μεγαλες κ λαθος σχημα.
-
Προπελες.Εχω δει ετοιμα μοντελα του κιτ με προπελες με 3 φτερα.Το κιτ εχει με 4.Αν και δειχνουν πιο ωραιες,δυστυχως δεν εχω βρει σχεδια που να δειχνουν λεπτομερειες κατω απο την ισαλο για να διαπιστωσω τι προπελες ειχε στην πραγματικοτητα.
-
Ρελια .μαλλον κρινοντας απο τις φωτο ,διπλης παραλληλης γραμμης?
-
Μπροστα deck.Εχω βρει ξυλινο σαν βελτιωτικο αλλα 1ον δεν ξερω ν μπορει να βαφει με τις κοκκινολευκες λωριδες αναγνωρισης που δειχνει το κιτ στις οδηγιες βαψιματος και 2ον δεν ξερω αν στην πραγματικοτητα ηταν επενδεδυμενο με ξυλο.
-
Τριποδο στηριξης γεφυρας.Δεν το δινει το κιτ.φαινεται καθαρα στο boxart και υπηρχει φυσικα στην πραγματικοτητα.Σ αυτο που θελω μια βοηθεια ,αν ειναι δυνατον, ειναι η διαμετρος των δοκων αυτων.Οχι με ακριβεια χιλιοστου, απλα κατι που να μην δειχνει ασχημο για τη κλιμακα.Δεν εχω βρει σχεδια στο ιντερνετ για να μπορεσω να κανω μετρησεις.Κ σκεφτομαι ειτε για χαλκοσωληνακια ειτε αλουμινιου.
-
Σκαλες.Μπορω να βαλω ΑΝ βρω, PE απο καρτελες που λενε various ladders κτλ ή θελει συγκεκριμενο τυπο?
-
Paravanes.Το κιτ μπροστα εχει κατι που μοιαζει με την προσθηκη για την αλυσιδα των paravanes.Θα εδειχνε σωστο να κανω τρυπες εκει και να περασω πολυ ψιλο αλυσιδακι που θα φτανει τεντωμενο μεχρι το καταστρωμα?και που ακριβως στεραιωνονταν πανω στο καταστρωμα?
Αν και εχω βρει φωτογραφιες στο νετ, αυτες δεν ειναι κ καμμια σουπερ αναλυση οποτε μεγενθυνωντας τες δεν μπορω να βγαλω ευκολα συμπερασμα.
Ειμαι στη δουλεια κ δεν μπορω να σας δειξω αυτη τη στιγμη με φωτο απο το κιτ τα κομματια που θελουν αντικατασταση οποτε ζηταω συγγνωμη.Αλλα νομιζω καταλαβαινετε περι τινος προκειται.Σχεδια ακομα και σε ιταλικα sites δεν βρηκα αν και συνεχιζω το ψαξιμο.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.