Αποστολέας Θέμα: HELLCAT ΜΚ ΙΙ 1/48 Eduard ΤΕΛΟΣ!!!  (Αναγνώστηκε 3666 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
HELLCAT ΜΚ ΙΙ 1/48 Eduard ΤΕΛΟΣ!!!
« στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:23:52 μμ »
Καλησπέρα αγαπημένοι φίλοι συνμονδελιστές . Μετά από αρκετό καιρό είπα και γω να βάλω μία καινούρια κατασκευή . Το μοντέλο αυτό το πήρα από τον αγαπητό Alexanderb . Όταν μου το παρέδωσε ήταν σίγουρος ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μοντέλο το οποίο είναι τίμιο όσον αφορά τη σχέση τιμή/ποιότητα . Όπως αποδείχτηκε , είχε απόλυτο δίκιο . Το μοντέλο κατασκευάζεται πολύ εύκολα ( χρειάστηκε ελάχιστος στόκος ) , έχει πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια στο κόκπιτ ( πρόσθεσα μόνο ζώνες ) και πολύ καλά σήματα . Φωτό από τα ενδιάμεσα στάδια της κατασκευής δεν έχω τραβήξει γιατί δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο . Περάσαμε λοιπόν στο βάψιμο . Έκανα preshading με μαύρη σκόνη αγιογραφίας και μετά με ελεύθερο χέρι έβαψα τα τρία χρώματα της παραλλαγής που είναι το H305 , XF-51 , H074 . Μετά ξεκίνησα με τα ξανοίγματα των βασικών χρησιμοποιώντας κίτρινο για να ανοίξω το πράσινο και άσπρο για να ανοίξω το γκρι. Για τις κάτω επιφάνειες , επειδή το preshading είχε βγει έντονο , προτίμησα να ξαναψεκάσω με το βασικό χρώμα απλά κάνοντας σε όλες τις επιφάνειες μπαλώματα . Ύστερα από αυτό το στάδιο πέρασα και ένα γκρι-πράσινο-λευκό-καφέ-μαύρο φίλτρο που έκανα με λάδια ζωγραφικής . Σήμερα είπα να φτιάξω λίγο τα πλαϊνά του αεροσκάφους κάνοντας πιο κοφτή την διαχωριστική . Ξέχασα να σας πω ότι τα σήματα είναι άριστα αλλά θέλουν πολύ προσεκτικό χειρισμό γιατί μόλις κάτσουν πάνω στο μοντέλο μετακινούνται πολύ δύσκολα . Καπνιές και ξεφτίσματα δεν έχω κάνει ακόμα αλλά υπόσχομαι να το περιποιηθώ αναλόγως . Ο κινητήρας θα μπει αργότερα ( τον έχω φτιάξει και αυτόν ) Ελπίζω να μην σας κούρασα με την περιγραφή των εργασιών . Αναμένω σχόλια και παρατηρήσεις . Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας .

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: HELLCAT ΜΚ ΙΙ 1/48 Eduard
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:29:50 μμ »
Πολυ ωραιο βαψιμο! Απλα μια παρατηρηση. Στο κατω μερος του μοντελου οι φθορες ειναι ομοιομορφες σε ολες τις επιφανιες,κατι που φυσικα δεν στεκει. Αυτο που θα προτεινα να κανεις ειναι να βρεις μια φωτο του πραγματικου για να δεις που μαζευε την περισσοτερη βρωμα και να την προσθεσεις.. Περνα και ενα βερνικακι γιατι γιαλυζουν οι χαλκομανιες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:31:55 μμ »
Φίλε Crow σ'ευχαριστώ πολύ . Θα του κάνω και άλλες φθορές και κανένα επιπλέον wash από κάτω . Μετά θα περάσω και βερνίκι

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:38:11 μμ »
Οχι αλλο wash απο κατω! Κανε απλα τις διαρροες,καπνιες και λοιπα σημαδια που ειχε το πραγματικο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:41:31 μμ »
Οχι αλλο wash απο κατω! Κανε απλα τις διαρροες,καπνιες και λοιπα σημαδια που ειχε το πραγματικο.
Ελήφθη!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 27, 2013, 08:47:10 μμ »
Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του CROW σχετικά με τη βρώμα από κάτω, έχεις πιο βρώμικα τα ακροπτέρυγα και όχι το κέντρο και κοντά στην άτρακτο όπου και υπήρχαν τα υδραυλικά συστήματα και συνέβαιναν οι διαρροές του κινητήρα. Πέρα από αυτό, το βάψιμό σου μου αρέσει πολύ. Καλή συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 27, 2013, 09:58:19 μμ »
Και εμένα με αρέσει πολύ!! Το Weekend (που λέει ο λόγος) edition είναι;

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 27, 2013, 10:04:25 μμ »
Γεια σου φίλε μου.. Βλέπω το ξεπέταξες κιόλας το κιτάκι και χαίρομαι.. Είδες που στο είπα ότι είναι κουκλι και ευκολόφτιαχτο; Πάρα πολύ ωραίο το βάψιμο, φτιάξε και τις φθορές όπως σου είπανε και θα ´ναι σούπερ.. Καλή συνέχεια..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 27, 2013, 10:05:47 μμ »
Αγαπητέ gkontog σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια . Ευελπιστώ ότι αύριο θα κάνω καπνιές ( αν δεν ψοφήσω από τη ζέστη ) και φθορές στην άτρακτο οπότε πιστεύω οτι το αποτέλεσμα θα είναι πιο ρεαλιστικό .
Φίλε Pez είναι το weekend edition . Μάλλον το λένε έτσι γιατί μπορείς να το συναρμολογήσεις μέσα σε ένα ΣΚ :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 27, 2013, 10:06:25 μμ »
Γεια σου φίλε μου.. Βλέπω το ξεπέταξες κιόλας το κιτάκι και χαίρομαι.. Είδες που στο είπα ότι είναι κουκλι και ευκολόφτιαχτο; Πάρα πολύ ωραίο το βάψιμο, φτιάξε και τις φθορές όπως σου είπανε και θα ´ναι σούπερ.. Καλή συνέχεια..
Αποστόλη είχες δίκιο . Είναι όλα τα λεφτά το μοντέλο . Μήπως σου περισσεύει και κανένα ακόμα να το κάνω μπλε? :wink: :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 27, 2013, 10:22:42 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακόμα κάποια αλλά δε δίνω άλλο!! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 27, 2013, 11:40:41 μμ »
Πολυ ομορφο 'artistic' βαψιμο! ::thumbleft::  Οι φωτο ομως γιατι εχουν μια μπεζ αποχρωση? Θα μπορουσαμε να διακρινουμε πιο καθαρα τα χρωματα του καμο οπως κ τις ομορφες φθορες.. :wink: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 27, 2013, 11:52:00 μμ »
Το συγκεκριμενο κιτακι μου τραβηξε και εμενα την προσοχη μετα απο την ιδια αγγελια. Μιας και δεν το προλαβα πηγα απο GE Hobbies για να παρω το ιδιο και κατεληξα με το ProfiPack. Να υποθεσω οτι ειναι ακριβω τα ιδια πλαστικα;
Μου αρεσει ιδιαιτερα το βαψιμο, δεν ξερω εαν το ναυτικο ειχε τετοιο χρωματισμο και που εδρασαν αυτα με την συγκεκριμενη παραλαγη.

Απο την κατω μερια εχεις περασει με πιο ανοιχτο χρωμα ολα τα πανελ; Οι βρωμιες απο εξατμισεις και πολυβολα δεν θα μπορουσαν να γινουν (τουλαχιστον σε ενα βαθμο) στην φαση της προ-σκιασης; Η τεχνικη με την σκονη αγιογραφιας ποια ειναι; Καποιο θεμα μεσα στο φορουμ;
.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 28, 2013, 12:28:44 πμ »
Το συγκεκριμενο κιτακι μου τραβηξε και εμενα την προσοχη μετα απο την ιδια αγγελια. Μιας και δεν το προλαβα πηγα απο GE Hobbies για να παρω το ιδιο και κατεληξα με το ProfiPack. Να υποθεσω οτι ειναι ακριβω τα ιδια πλαστικα;
Μου αρεσει ιδιαιτερα το βαψιμο, δεν ξερω εαν το ναυτικο ειχε τετοιο χρωματισμο και που εδρασαν αυτα με την συγκεκριμενη παραλαγη.

Απο την κατω μερια εχεις περασει με πιο ανοιχτο χρωμα ολα τα πανελ; Οι βρωμιες απο εξατμισεις και πολυβολα δεν θα μπορουσαν να γινουν (τουλαχιστον σε ενα βαθμο) στην φαση της προ-σκιασης; Η τεχνικη με την σκονη αγιογραφιας ποια ειναι; Καποιο θεμα μεσα στο φορουμ;

Ακριβώς το ίδιο κιτ είναι απλά η EDUARD βγάζει 2 εκδόσεις, την PROFIPACK με photoetched, μάσκες και ρητίνες (σε άλλα κιτ πχ MIG-21MF) και μεγάλη καρτέλα σημάτων μέσα, και την απλή έκδοση WEEKEND EDITION από την οποία αφαιρούνται όλα τα καλούδια και έχει συνήθως μόνο μία επιλογή σημάτων, και όλα αυτά για να είναι πιο φθηνή επιλογή..Επειδή τα κιτ είναι πολύ καλά, πολλές φορές τα έξτρα που ανεβάζουν αρκετά το κόστος δεν είναι και τόσο απαραίτητα αφού η EDUARD τα δίνει όλα τα κομμάτια και σε πλαστικό.. :wink: Τώρα αν η τιμή μεταξύ PROFIPACK & WEEKEND EDITION είναι της διαφοράς των 7-9EUR όπως το HELLCAT που πήρες, αξίζει για τα έξτρα του...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2013, 05:35:24 πμ »
Ωραίος Διονύση :!:
Ακολούθησε τις ως άνω συμβουλές και θα γίνει μανάρι :wink:
Καλή συνέχεια.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 28, 2013, 07:32:51 πμ »
Ωραιο το κανεις. Περιμενω να το δω τελειομενο. (Εχω το δευτερο απο το κουτι. Αν το θελεις..... με Π.Μ. :D)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 28, 2013, 10:24:27 πμ »
Φίλε Tokkotai σ'ευχαριστώ πολύ . Η αλήθεια είναι ότι με τις φωτογραφίες έχω βρει το μπελά μου ή είμαι απλά άσχετος . θα προσπαθήσω να τραβήξω κάποιες στο φως της ημέρας μπας και φανεί καλύτερα το μοντέλο .
Φίλε Orck στις κάτω επιφάνειες ξαναπέρασα κάθε πάνελ ( σχεδόν κάθε πάνελ , μπορεί να έχω ξεχάσει και κάποιο ) με το βασικό χρώμα γιατί την πρώτη φορά που ψέκασα ήταν αρκετά αραιωμένο για να μην χαθεί το preshading . Ψεκάζοντας ξανά με το βασικό φαίνεται σαν να είναι ανοιχτότερος τόνος .Για το κόλπο με την αγιογραφία θα σε παραπέμψω σε ένα κατασκευαστικό του me-262 που τελείωσα πριν λίγο καιρό    ::arrowred::http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26564.0.html
Blitz-X και Μιχάλη σας ευχαριστώ πολύ . Ελπίζω σύντομα να έχω νέες φωτό με την πρόοδό μου .

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2013, 04:45:53 μμ »
Υπεροχο βαψιμο Διονυση.. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 06, 2013, 07:59:43 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Bill ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 06, 2013, 08:58:19 μμ »
Ωραίο weathering! :D
Αναμένουμε την συνέχεια!! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 06, 2013, 09:52:59 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Ηλία . Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να είναι έτοιμο και να ανεβάσω φωτό ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 06, 2013, 09:56:48 μμ »
Πολύ ωραίο Διονύση!
Για το weathering δε θα μιλήσω μιας κ μας έχει συνηθίσει με τετοιο αποτέλεσμα... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 06, 2013, 10:11:09 μμ »
Σ'ευχαριστώ Αλέξανδρε ! Να δουμε τι θα γίνει στη συνέχεια μην κάνω καμιά πατάτα

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 07, 2013, 07:44:07 πμ »
Βρε φίλε, το βάψιμό σου είναι φοβερό. Και όταν κάνεις και αυτά που είπε ο CROW, θα είναι τούμπανο. Μπράβο Διονύση!!! ʼντε, καλά τελειώματα.
Παναγιώτης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 08, 2013, 06:43:49 μμ »
Βρε φίλε, το βάψιμό σου είναι φοβερό. Και όταν κάνεις και αυτά που είπε ο CROW, θα είναι τούμπανο. Μπράβο Διονύση!!! ʼντε, καλά τελειώματα.
Ευχαριστώ πολύ , ελπίζω να το τελειώσω μέσα στο ΣΚ να σας το δείξω! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: