Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ MIRAGE 2000 στην 1/48  (Αναγνώστηκε 2093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
ΕΛΛΗΝΙΚΑ MIRAGE 2000 στην 1/48
« στις: Ιουλίου 23, 2013, 10:34:33 μμ »
Καλησπερα σε ολους.Δεν ειμαι και πολυ των ιπταμενων αντικειμενων αλλα το συγκεκριμενο θεμα θα με ενδιεφερε για μελλοντικη κατασκευη.Θεου θελοντος και τσεπης επιτρεποντος,εχω σκοπο να φτιαξω ενα Διλιτρο της Π.Α.Εχουν ηδη γραφει πολλα γι'αυτο το αεροσκαφος εδω σε υπο-κατασκευη η σαν kit reviews αλλα σκεφτηκα να φτιαξουμε ενα ποστ οπου θα μπουν ΟΛΑ συγκεντρωτικα, ολες οι πληροφοριες για τα διαθεσιμα και τα πιο σωστα κιτ για το συγκεκριμενο τζετ και επισης ο,τι ξερει κανεις απο εμπειρια σχετικα με ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ σετ στην αγορα και χρωματα και αξεσουαρ ,καταλληλα για ελληνικο Μιραζ-2000 στην 1/48.Ευχαριστω εκ των προτερων οσους βοηθησουν με τις γνωσεις τους εδω.Ειμαι σιγουρος οτι πρεπει να υπαρχουν επισης πολλοι σαν εμενα που θα ηθελαν να φτιαξουν ενα τετοιο κιτ για 1η φορα και ισως αυτο το ποστ τους φανει χρησιμο. ::salut::

http://www.hannants.co.uk/product/K48045             <Νεο κιτ?κανει και για ελληνικο?
http://www.hannants.co.uk/product/K48042
http://www.hannants.co.uk/product/HE80426

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
Απ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ MIRAGE 2000 στην 1/48
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 08, 2013, 02:08:35 μμ »
Δεν βρίσκω τον λόγο να μην κανει για ελληνικό.Η αεροπορία μας διαθέτει ήδη 2000-5 RDY.Το μοντέλο κάνει αλλά πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τσεκάρουμε τις ιδιαιτερότητες που να μπορεί να έχουμε από αεροπορία σε αεροπορία όπως για παράδειγμα διαφορετικές παραλλαγές,άλλοι πύραυλοι,διαφορετικές δεξαμενές,και γενικότερα δεν θα σου πρότεινα να πάρεις απ το εξωτερικό και μάλιστα ξένης αεροπορίας.Διαθέτω ήδη αρκετή πείρα από παρτίδες μου με την AIRES,με ZACTOMODELS,και άλλες διάφορες.Εκτός του ότι θα αργήσουν να έρθουν θα χεις πολύ ψάξιμο στο να μάθεις πως ακριβώς είναι τα δικά μας MIRAGE.Χτύπα ένα μοντέλο απ τον Καλφάκη που να διαθέτει τις δικές μας versions και συγκεκριμένα
http://www.e-kalfakis.gr/στατικα-μοντελα-αεροπορικα-αεροπλανα-συγχρονα-kinetic-48032,-mirage-2000d,-1/48-mirage-2000b/2000d-with-p-5518.html
Σε καλύπτει σε ότι θα χρειαστείς ακόμη και σε βελτιωτικά αυτοκόλλητα του ίδιου του καλφάκη για το μοντέλο.Απο κει και πέρα ψάχνεις στην AIRES η και σε άλλους οίκους αν έχει κάτι αξιόλογο κι αν μπορείς να διαθέσεις κάνα 30άρι για κόκπιτ,κάθισμα και ακροφύσιο,φωλέες κτλ αλλά αν θυμάμαι καλά ακόμη δεν διαθέτουν δυστηχώς.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 08, 2013, 08:56:19 μμ »
Καλησπερα. Επειδη εχω ξεκινησει κατα καιρους κατι 2λιτρα ψαξε αν θες και μπορεις να βρει Χελλερ. Παλιο κιτ βεβαια αλλα ισως ακομα να ειναι το καλυτερο. Σαν επομενες λυσεις σιγουρα τα Κινετικ ολα (και για -5 και για EGM-BGM) μιας και ολα δινουν επιλογες για διαφορετικα ουραια, ρυγχη και κυριως για τα chaff dispensers που αλλαζουν ανα χωρα-χρηστη. Προσφατα παρηγγειλα το -5Ei της Κινετικ και θα κανω και ενα review μιας και δεν εχει ερθει ακομα εδω. Για τα χρωματα τωρα FS36375 για το ανοιχτο γκρι και FS35164 μιξη με 36375 2:1 αναλογια και μετα με το ματι. Για βελτιωτικα δεν γνωριζω κατι να σε βοηθησω μιας και δεν ειμαι τοσο φαν της ρητινης και των PE. Ελπιζω να σε βοηθησα οσο γινεται. Πληροφοριες για το review την επομενη εβδομαδα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 09, 2013, 01:40:50 μμ »
όσο αφορά κατασκευαστικές πληροφορίες, θα σε συμβούλευα να έβρισκες από κάποιο συνάδελφο το τεύχος 1 ή 2 του περιοσικού Modelling, όπου έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο - κατασκευή του Τσώνου Μέγα για Ελληνικό Mirage 2000.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: mirage 2000