Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό Seahawk  (Αναγνώστηκε 7601 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Απ: Ελληνικό Seahawk
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 22, 2022, 03:06:10 μμ »
Στην περίπτωση του sea hawk φτάσαμε να έχουμε σήματα για Ελληνικά ελικόπτερα σε όλες τις κλίμακες και να μην έχουμε κιτ

Εμείς οι παλιότεροι ήμασταν συνηθισμένοι στο αντίθετο
Να υπάρχουν κιτ και να μην βρίσκουμε χαλκομανιες

Όπως βέβαια εξακολουθεί να συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις όπως το mirage F1

Νικο προσωπικά,μαζεύω ότι 72αρα χαλκομανία υπάρχει για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού γιατί καμιά φορά δεν ξέρεις μετα απο ποσο καιρό θα καταφερεις να τις ξαναβρείς κάποιες χαλκομανίες!

Στα κιτ κωλύομαι που δεν υπάρχει κάποιο που να μην χρειάζεται μετατροπές για να γίνει Ελληνικό.

Για να είμαι ειλικρινής αν και θεωρώ πως είναι λίογο παραπάνω απο όσο θα έπρεπε η τιμή του σετ της. Armycast, θα τα δώσω τα 27 ευρώ. Όμως απο τις μεχρι τωρα φωτογραφίες που έχω δει (δεν εχω δει το σετ απο κοντα) μου φαινονται κάπως ανεπαίσθητες οι λεπτομέρειες που δίνει στα μεγαλυτερα κομμάτια.

Όσο για το Hobbyboss, σαφέστατα και διευκολύνει σε σχέση με άλλα κιτ, αλλα αυτή την στιγμή εχω το Χασεγκάβα στην συλλογή μου, οποτε δεν προβλέπεται αγορά άλλου κιτ.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 22, 2022, 04:06:21 μμ »
Όσο για το Hobbyboss, σαφέστατα και διευκολύνει σε σχέση με άλλα κιτ, αλλα αυτή την στιγμή εχω το Χασεγκάβα στην συλλογή μου, οποτε δεν προβλέπεται αγορά άλλου κιτ.

Κι αυτό θα κάνει τη δουλειά, απλά έχει περισσότερη δουλειά γιατί είναι ανάγλυφο, πρέπει να καλύψεις το πάνελ των sonobuoys , να αφαιρέσεις κάτι εξτρά ηλεκτρονικά (?) που έχει η άτρακτος του hasegawa και να αφαιρέσεις και τον θόλο από κάτω για να μπει το αντίστοιχο κομμάτι της Armycast.

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 22, 2022, 06:04:07 μμ »
Κι αυτό θα κάνει τη δουλειά, απλά έχει περισσότερη δουλειά γιατί είναι ανάγλυφο, πρέπει να καλύψεις το πάνελ των sonobuoys , να αφαιρέσεις κάτι εξτρά ηλεκτρονικά (?) που έχει η άτρακτος του hasegawa και να αφαιρέσεις και τον θόλο από κάτω για να μπει το αντίστοιχο κομμάτι της Armycast.

Νώντα αυτό που ξέχασα να πω για το κιτ της Χασεγκάβα είναι ότι το συγκεκριμένο κιτ δίνει τα διαφανη κομμάτια φιμέ. Θα τσεκαρω όταν ευκαιρήσω να δω τον κωδικό μην τυχον το πάρει κάποιος συνάδελφος (να δουμε εγω τωρα τι θα κανω) γιατί απο όσο θυμάμαι τα δικά μας δεν έχουν φιμε τζάμια.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 10:03:51 πμ »
Δεν ξερω για 1/72 και 1/48 αλλα στην 1/35 εγω πηρα το MH-60R της Kitty Hawk και αναμενω την ελευση των πρωτων Ελληνικων στην Ελλαδα για να δω
απο φωτο χρωματα,σηματα κλπ.Επειδη παιρνουμε απο την Αμερικανικη παραγγελια και θα ειναι πανομοιοτυπα σε εξοπλισμο πιστευω οτι το κιτ της Kitty Hawk
θα ειναι σωστο και για Ελληνικο.

https://www.scalemates.com/kits/kitty-hawk-kh50008-mh-60r-seahawk--1133678

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 01:10:38 μμ »
Αυτό με τα ελικόπτερα στην 1/35 είναι δάκτυλος των λασπουριάρηδων, ε;

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 02:01:52 μμ »
Δεν ξέρω ποιανού δακτυλος είναι αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακά.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 06:46:42 μμ »
Δεν ξερω για 1/72 και 1/48 αλλα στην 1/35 εγω πηρα το MH-60R της Kitty Hawk και αναμενω την ελευση των πρωτων Ελληνικων στην Ελλαδα για να δω απο φωτο χρωματα,σηματα κλπ.

Και πάνω που λες "εντἀξει ειμαι με το 72αρι μου" σκεφτεσαι να ακυρωσω το Χριστουγιεννατικο τραπεζι (καλυτερα γιατι καποιοι συγγενεις τρωνε πολυ!) και να παρω το 35αρι;

Ε ρε σε τι σκεψεις μας βάζεις Στάθη!!!

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 06:55:59 μμ »
Νομίζω ότι η kitty hawk έχει κλείσει και είναι δύσκολο να το βρεις τώρα πια αλλά αν το βρεις αξίζει τον κοπο

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 07:09:40 μμ »
Νομίζω ότι η kitty hawk έχει κλείσει και είναι δύσκολο να το βρεις τώρα πια αλλά αν το βρεις αξίζει τον κοπο

Στάθη το βρίσκω στο Ebay, (στα λεφτα που θα δωσω για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι :mrgreen: :mrgreen:) αλλα το θέμα είναι πως όλοι οι πωλητές είναι εκτός ΕΕ και άρα λόγω του όγκου και του κόστους, μπορεί να μου χρεώσουν οι δικοι μας όταν έρθει Ελλάδα κανα 75αρι ευρώ ακόμα.

"Γυναίκα, σβήσε το φούρνο, δεν έχει τραπέζι φέτος - καλύτερα να κάνουμε και οικονομία!!!!"

"και τωρα χωρίς να μας καταλάβει κανείς, παραγγέλνουμε την Σιχωκάρα!!!!!"

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 08:10:09 μμ »
Δεν έχει εκείνη την υπηρεσία το ebay που πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά είναι προϋπολογισμένα τα πάντα σε δασμούς κλπ οπότε δεν έχεις εκπλήξεις;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 10:42:25 μμ »
Δεν έχει εκείνη την υπηρεσία το ebay που πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά είναι προϋπολογισμένα τα πάντα σε δασμούς κλπ οπότε δεν έχεις εκπλήξεις;;;;;;

Xα Κώστα, άσε την πάτησα σχετικά πρόσφατα! Παρήγγειλα πριν απο εναμιση μηνα περιπου το διθέσιο Skyhawk της Χασεγκαβα (48αρι) απο Ιαπωνία, και μου έβγαλε ακριβώς αυτο που λές να πληρώσω, οποτε λέω και γω ωραία, με το που έρθει Ελλάδα δεν θα μου το κρατήσουν στο τελεωνείο και ουτε θα έχω επιπλεον έξοδα αφου τα πληρωσα! Χα χα!!!

Δεν πληρωσα τελωνείο ΑΛΛΑ πλήρωσα τα Ελτα!!!! Το 24% περίπου της αξίας του κιτ!

Αποσυνδεδεμένος stratuono

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 23, 2022, 10:50:14 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος και δεν έχει βγει κανένα κιτ και μου έχει διαφύγει, το OceanHawk SH-60F της Hobby Boss είναι το πιο εύκολο για μετατροπή μέχρι και σήμερα, εαν το συνδιάσεις με το έξτρα σετ της Armycast θα είναι έτοιμο για Ελληνικό.
(έχω μια ένσταση εγώ για το flir της Armycast που μου φαίνεται πιο πλατύ αντί για στρογγυλό και μάλλον θα χρησιμοποιήσω το flir της hobbyboss από το κιτ του ΗΗ-60Η)

Και από SH-60B της HB θα μπορούσες, με κλείσιμο-στοκάρισμα του πάνελ των sonobuoys. Νομίζω στα κομμάτια της ατράκτου , αυτή είναι η μόνη διαφορά.

Στην 1/48 νομίζω μόνο το Italeri υπάρχει σε έκδοση -Β για μετατροπή σε Aegean Hawk

::salut::

Αυτο που ΔΕΝ εχει ομως το SH-60F ειναι κονσολες στην καμπινα.Περιλαμβανει μονο καθισματα.Αντιθετα το SH-60B (κοιτωντας τα σπρου) φαινεται να εχει μια -δυο κονσολες.Το F επισης εχει και penguin οπως και το HH-60H (late).

Σε οτι αφορα το FLIR ,εμενα της armycast μου φαινεται πιο σωστο (πεπλατισμενο) για τα 3 τελευταια του ΠΝ , ΠΝ59-ΠΝ60-ΠΝ61.
Αυτο του HH-60H ειναι μπαλακι,και ταιριαζει αν θελεις να κανεις Β6 νομιζω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 26, 2022, 01:21:52 μμ »
Νώντα αυτό που ξέχασα να πω για το κιτ της Χασεγκάβα είναι ότι το συγκεκριμένο κιτ δίνει τα διαφανη κομμάτια φιμέ. Θα τσεκαρω όταν ευκαιρήσω να δω τον κωδικό μην τυχον το πάρει κάποιος συνάδελφος (να δουμε εγω τωρα τι θα κανω) γιατί απο όσο θυμάμαι τα δικά μας δεν έχουν φιμε τζάμια.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά !

Επιστρέφοντας στο σχόλιο που έκανα για τα φιμέ τζάμια του κιτ της Χασεγκάβα, είναι το 801, kai που κοίταξα στο stalemates, είναι το πρώτο κιτ που έβγαλε για το ελικόπτερο.

Προσωπικά, δεν θυμάμαι το Seahawk οποιασδήποτε έκδοσης να έχει φιμέ τζάμια. Έχει κάποιος άλλος συνάδελφος διαφορετική πληροφόρηση γι᾽αυτό το θέμα;

Και πάλι Χρόνια Πολλά!!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 29, 2022, 11:39:47 πμ »
Σε οτι αφορα το FLIR ,εμενα της armycast μου φαινεται πιο σωστο (πεπλατισμενο) για τα 3 τελευταια του ΠΝ , ΠΝ59-ΠΝ60-ΠΝ61.
Αυτο του HH-60H ειναι μπαλακι,και ταιριαζει αν θελεις να κανεις Β6 νομιζω.  ::salut::

Θα το ξανακοιτάξω με τα sprues , αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση νομίζω ότι το flir της Armycast για τα ΠΝ59-60-61 είναι πολύ πλατύ. Της Hobby Boss δείχνει σωστό για τα αντίστοιχα ελικόπτερα.
Για τα παλιότερα ΠΝ51-58 έχω την εντύπωση (αν και δεν το έχω δοκιμάσει) ότι θα ταίριαζε απόλυτα το μπροστινό (κινούμενο) μέρος από Lantirn βαμμένο μαύρο, καθώς μοιάζει πάρα πολύ με αυτό (αν δεν είναι ίδιο). Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις ενός lantirn υπο κλίμακα ταιριάζουν με τις διαστάσεις του ελικοπτέρου υπο κλίμακα.

Τα 59-60-61 φαίνεται να έχουν flir το ίδιο με τα αμερικάνικα, απλά αντί για πάνω από τη βάση του και λίγο υπερυψωμένο που το έχουν τα αμερικάνικα, τα δικά μας το έχουν από κάτω.

Δες φώτος παρακάτω
ΠΝ 59
https://www.hellenicnavy.gr/images/organwsi/arxigeio_stolou/dioikisi_elikopterwn_naftikou/S70_helicopter/0960111.jpg

Αμερικάνικο SH-60B
https://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/images/sh-60b-ArmedHelo.jpg

Hobby Boss ΗΗ-60Η φτιαγμένο για να δεις το flir (φώτο από το ιντερνετ)
https://4.bp.blogspot.com/-fAqnUGR9oi8/UF03ITyL8PI/AAAAAAAAA9o/UERCN-Medag/s1600/IMG_1154.JPG

Army Cast flir (εμένα μου θυμίζει λουκανικοπιτάκι....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Click to see the original size.

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος stratuono

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 29, 2022, 07:57:59 μμ »
Θα το ξανακοιτάξω με τα sprues , αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση νομίζω ότι το flir της Armycast για τα ΠΝ59-60-61 είναι πολύ πλατύ. Της Hobby Boss δείχνει σωστό για τα αντίστοιχα ελικόπτερα.
Για τα παλιότερα ΠΝ51-58 έχω την εντύπωση (αν και δεν το έχω δοκιμάσει) ότι θα ταίριαζε απόλυτα το μπροστινό (κινούμενο) μέρος από Lantirn βαμμένο μαύρο, καθώς μοιάζει πάρα πολύ με αυτό (αν δεν είναι ίδιο). Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις ενός lantirn υπο κλίμακα ταιριάζουν με τις διαστάσεις του ελικοπτέρου υπο κλίμακα.

Τα 59-60-61 φαίνεται να έχουν flir το ίδιο με τα αμερικάνικα, απλά αντί για πάνω από τη βάση του και λίγο υπερυψωμένο που το έχουν τα αμερικάνικα, τα δικά μας το έχουν από κάτω.

Δες φώτος παρακάτω
ΠΝ 59
https://www.hellenicnavy.gr/images/organwsi/arxigeio_stolou/dioikisi_elikopterwn_naftikou/S70_helicopter/0960111.jpg

Αμερικάνικο SH-60B
https://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/images/sh-60b-ArmedHelo.jpg

Hobby Boss ΗΗ-60Η φτιαγμένο για να δεις το flir (φώτο από το ιντερνετ)
https://4.bp.blogspot.com/-fAqnUGR9oi8/UF03ITyL8PI/AAAAAAAAA9o/UERCN-Medag/s1600/IMG_1154.JPG

Army Cast flir (εμένα μου θυμίζει λουκανικοπιτάκι....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Click to see the original size.

Λοιπον,τα έβγαλα και τα κοίταζα...(τα κιτ)

Έχεις δικιο.

Το Armycast είναι εντελώς λάθος  :x .Είναι...λουκανοπιτακι!

Ούτε και αυτό του HH-60H είναι εντελώς σωστο ομως.Στα δικα μου μάτια είναι περισσότερο σφαιρικο .Βέβαια το κοιτάω στο σπρου πάνω , είναι και 2 μισά , αλλά και παλι και βάση της φωτο που παρέθεσες,θα έπρεπε να είναι λίγο πιο οβάλ.
Εντομεταξυ η 2η φωτο μηπως ειναι MH-60R ? Βλεπω Hellfire στον πυλωνα...???  ::dontknow::

Μας έβαλες σε μπελάδες felix....

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 29, 2022, 08:48:39 μμ »
Παιδιά καλησπέρα και Χρόνια πολλά!
Για να σας λύσω την απορία, έχω το κιτ της hobbyboss SH-60B (https://www.scalemates.com/kits/hobbyboss-87231-sh-60b-seahawk--101468) και το σετ της Armycast.
Είναι η καλύτερη λύση για ελληνικό Seahawk όχι όμως Β-6 δηλαδή μιλάμε για τα ΠΝ 59-60-61. Το flir της Armycast όντως δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά αρκετά κοντά και μιλάμε για κλίμακα 1/72 (μη σας ξεγελά η φωτό, το κομμάτι είναι αρκετά μικρό) συνεπώς προσωπικά, σκέφτομαι όταν το πιάσω ( :mrgreen: ::lol18::) να το λιμάρω λίγο προκειμένου να μην φαίνεται σαν λουκάνικο εκτός και αν μέχρι τότε σκεφτώ κάποια άλλη λύση.
 ::arrowred:: Για τα πρώτα seahawk που παραλάβαμε, τα Β-6 δηλαδή, όντως δεν κάνει αυτό αλλά μία καλή λύση είναι αυτή που προτείνει ο Νώντας.
 ::arrowred:: Επίσης, η άλλη έκδοση του κιτ της Hobby Boss που κυκλοφορεί, το HH-60H δηλαδή δεν θα το πρότεινα, γιατί στην αριστερή πλευρά του σκάφους ναι μεν δεν έχει τις θύρες των sonobuoys αλλά έχει δεύτερο παράθυρο!
Εγώ θα πρότεινα την έκδοση SH-60F για κάποιον που θέλει να αποφύγει το στοκαρισμα και τρίψιμο των sonobuoys αριστερά στο σκάφος. Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο κιτ δεν προσφέρει συσκευές εσωτερικά όπως το SH-60B της ίδιας εταιρίας που έτσι και αλλιώς δεν κάνουν για ελληνικό αλλά δίνει καθίσματα. Οπότε μαζί με το σετ της Armycast (με τροποποίηση του flir βέβαια) μπορείς άνετα να κάνεις ένα ελληνικό Seahawk σε διαμόρφωση ΔΜ (διοικητικής μέριμνας-χωρίς δηλαδή το sonar reeling machine) όπως υπάρχει καθημερινά standby στο Κοτρώνι για αεροδιακομιδή.
Αυτά μιλώντας εκ πείρας ως πρώην χειριστής στα SH-60B-6.
Ελπίζω να βοήθησα αρκετά!
Καλή χρονιά παίδες!

::keep_mod::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 30, 2022, 02:12:10 μμ »
Μια άλλη λύση που έχω σκεφτεί για το flir της Armycast, είναι ο τεμαχισμός του ακριβώς στη μέση με προσοχή, τριμάρισμα των δύο πλέον κομματιών στο σημείο τομής τους εσωτερικά για να μειωθεί το πλάτος και μετά συγκόληση, στοκάρισμα κτλ κτλ.
Στα δικά μου seahawk , στο Ελληνικό S-70Β θα βάλω το flir από το HH-60H της Hobby Boss και το flir της Armycast με την παραπάνω τροποποίηση στο ΗΗ-60Η.

Επίσης οι χαλκομανίες της Armycast είναι χάλια (τουλάχιστον για το ΠΝ59 που ήθελα εγώ). Φαίνονται και στην παραπάνω φώτο, άλλο πάχος το 5, άλλο το 9. Πήρα extra από LM Decals.

Τέλος, μια κατασκευή στο Hobby Boss SH-60B από τον Vitor Sousa με extra το σετ της Armycast με το ίδιο flir που μας απασχολεί και δεν δείχνει τόσο πλατύ όσο μας φαίνεται. Δείτε όλο το work in progress, είναι απολαυστικό και οδηγός για κάθε HB Seahawk και όχι μόνο!!
https://www.hyperscale.com/2015/galleries/sh60bseahawk72vs_1.htm

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 31, 2022, 08:23:44 μμ »
@felix αφού έχεις και τα άλλα κιτ της Hobby boss νομίζω είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
Ξέχασα και εγώ να το αναφέρω, τα decals της Armycast όντως έχουν διαφορετικά πάχη τα νούμερα, και εγώ είχα πάρει πρώτα τα decals από LM οπότε ήμουν ξένοιαστος!
Τέλος ο οδηγός για το Seahawk του Sousa είναι εξαιρετικός, αυτόν χρησιμοποίησα στο δικό μου Seahawk στην 1/48 :wink:
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Tags: sh-60 seahawk