Αγαπητοί φίλοι του Modelclub.gr,
Το όνομά μου είναι Δημήτρης και είμαι ολοκαίνουργιο μέλος της λέσχης. Έχω ήδη δει αρκετά θέματα στο φόρουμ και μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την ποιότητα των κατασκευών και νομίζω ότι και η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα μέλη είναι πολύ καλή. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους σας!
Είμαι κάτοικος εξωτερικού εδώ και κοντά 15 χρόνια τώρα. Μοντελισμό (στατικό) ξεκίνησα από τα 10-11 χρόνια μου στην Πατρίδα (Θεσσαλονίκη, υπάρχει ακόμη το Hobby Gallery;) με κυρίως αεροσκάφη αλλά και τρένα (χάρη στο μεράκι του πατρός). Τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισα να επεκτείνω την δραστηριότητά μου στον τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό και το μεγάλο πρότζεκτ είναι η κατασκευή ενός scale ελικοπτέρου του ΕΣ για να τιμήσω τα χρώματα της Ελλάδας.
Η επιλογή έγινε και είναι ένα ΑΒ-206Β σε κλίμακα 1:5.7 (δείτε
http://www.vario-helicopter.net/products/fuselage-kits/petrol-helicopters/1004-jet-ranger-iii-big.html ). Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα Jet Ranger III και όχι ΙΙ αλλά οι διαφορές νομίζω είναι ελάχιστες. Για τις διαστάσεις, αυτές είναι αρκετά... χορταστικές: διάμετρος στροφείου 1.8μ, μήκος 1.7μ.μ, το βάρος απογείωσης υπολογίζεται στα περίπου 7.5 κιλά. Το μηχανικό μέρος του ελικοπτέρου είναι ήδη "επιχειρησιακό" και πετάει περίφημα. Περιττό να πούμε ότι σχεδόν κάθε λεπτομέρεια του πραγματικού είναι αναπαραστήσιμη σ'αυτήν την (τρελή) κλίμακα!
Έχω ήδη ερευνήσει σαν τρελός το ίντερνετ για φωτογραφίες των πραγματικών. Χάρη στην δουλειά του κ. Σαμπάνη έχω ήδη υλικό για να ξεκινήσω όμως χρειάζομαι ακόμη φωτογραφίες του πάνω μέρους του ελικοπτέρου, του κάτω καθώς και των φώτων αεροπλοΐας και ό,τι άλλη λεπτομέρεια βρίσκεται στο αρχείο κάποιου από εσάς. Ένα σημείο που θα χρειαστώ φωτογραφίες είναι και οι πλωτήρες και τα καλύμματα των πέδιλων (τα ψηλά) διότι θα γίνουν ιδιοκατασκευή. Ο θάλαμος διακυβέρνησης θα ήταν επίσης αρκετά ενδιαφέρων (μάλλον υπάρχει αρκετός χώρος για την αναπαράστασή του. Ο θάλαμος των επιβατών είναι κατειλημμένος από τον μηχανισμό (δυστυχώς).
Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο αν η παραλλαγή είναι δίχρωμη ή τρίχρωμη (ένα πράσινο ή δύο; μάλλον για ένα το "κόβω"). Αν έχετε επίσης στοιχεία για τους κωδικούς των χρωμάτων της παραλλαγής θα ήταν πολύτιμη πληροφορία. Α, ξέχασα! Σχεδόν όλα τα πριτσίνια στην άτρακτο θα πρέπει να γίνουν με ... το χέρι! Ό,τι έχετε ευχαρίστηση από φωτό!

) Γενικά η άτρακτος έρχεται με πολύ λίγη λεπτομέρεια πάνω της (gelcoat ενισχυμένο με υαλονήματα/ανθρακονήματα)= πολύ δουλειά!
Υπόσχομαι πλήρη φωτογραφική κάλυψη των φάσεων της κατασκευής και ό,τι άλλη πληροφορία θα μπορούσα να προσφέρω.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην έρχομαι τόσο πολύ σαν την μύγα μεσ'το γάλα του καθαρόαιμου στατικού μοντελισμού!
Με φιλικούς (ελληνικούς) χαιρετισμούς,
Δημήτρης
Λωζάννη