Αποστολέας Θέμα: ''Η Γαζέλα των Αιθέρων''1/48 ESCI MK 326 K IMPALA  (Αναγνώστηκε 15549 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
''Η Γαζέλα των Αιθέρων''1/48 ESCI MK 326 K IMPALA
« στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:07:07 μμ »
Το καινούργιο πρότζεκτ που με συντροφευει αυτόν τον καιρό ακούει στο όνομα ΙMPALA.
Πρόκειτε για τη Νοτιοαφρικανική έκδοση του περίφημου Ιταλικού εκπαιδευτικού -ελαφρου μαχητικού ΑEROMACCHI MK 326.
Θα επιχειρήσω να αναπαραστήσω το μονοθέσιο ελαφρό μαχητικό της Νοτίου Αφρικής κατά 48 φορές μικρότερο .
Το κιτ προέρχεται από το στοκ του αείμνηστου Νικου Καβαθά και θα βάλω τα δυνατά μου για κάτι αντάξιο των κατασκευών του ,ελπίζω να τον πλησιάσω λίγο και να τον κάνω να χαμογελάσει εκεί στην γειτονιά του ουρανού!!!

Ιmpala λοιπόν και αρχίζω με το εξώφυλλο της καταπληκτικής και αξεπέραστης για τότε Esci!!!

Click to see the original size.

Σπάνια αποφασίζω να σφάξω κιτ ,και αυτό γιατί δε μου αρέσει να χάνω το σχήμα του αεροσκάφους ,εδώ είπα να κάνω εξαίρεση και να προσπαθήσω να του βάλω οτι μπορώ περισσότερο .
Η μια πλευρά λοιπόν θα είναι εκτεθειμένη με τις θυρίδες προσυτότητoς ανοιχτές.Το καλό είναι οτι οτι θα ανοίξω θα βρίσκεται στο αεροπλάνο μια και πιάνει με μεντεσέδες και μένει επάνω του!

Δε θα σας πρίξω πολύ πάμε στην πρόοδο του μοντέλου και επανέρχομαι για κουβέντα!

Αρχίζω λοιπόν με το κάθησμα ,δεν έχει τελειώσει ακόμη θα μπουν πολλές ζώνες από ταινία .
Ελάχιστα πραγματα κρατήθηκαν από του κιτ..τα μαξιλάρια έγιναν από ματζικ σκαλπ και τα υπόλοιπα με φύλλο πλαστικού και ΖΤΠ.
Είναι πολύ πιό απλό από οτι φαίνεται ,μέχρι ευκολο θα μπορούσα να πω!Αυτό που χρειάζεται είναι καλές φωτογραφίες του πραγματικού!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και εδώ μέσα στο κόκπιτ.......

Click to see the original size.

Κοκπιτ ,έγιναν κάποιες πρώτες εργασίες με μανέτες ισχύως και γενικές λεπτομέρειες!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μονοθέσιο σε αντίθεση με το διθέσιο ,φέρνει δυο πυροβόλα δεξιά και αριστερά του ρύγχους ,η ατρακτος είναι διαμορφωμένη ανάλογα και το ένα θα μείνει ανοιχτό!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ανοίχτηκαν οι τρεις πίσω θυρίδες Και όλη η καμπούρα του αεροσκάφους !!!Εκεί υπάρχει πολύ ηλεκρονικό και καλωδίωση!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και τέλος άνοιξα τη θυρίδα για το κιβώτιο των αναχωρηγιών του πυροβόλου και εφτιαξα το κουτάκι με τα πυρομαχικά .Στο πραγματικό ,τραβιέται σαν συρτάρι και μένει επάνω και αυτό!

Και μερικές από το πραγματικό για σύγκρισεις και για να έχετε μια μικρή ιδέα του τελικού!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Να σημειώσω οτι η πτέρυγα είναι ηδη κολλημένη από το Νικο και το κάθετο σταθερό κομμένο από τον ίδιο!!
Να είστε όλοι καλά ,σι γιου γουοκ αραουντ!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: ''Η Γαζέλα των Αιθέρων''1/48 ESCI MK 326 K IMPALA
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:17:35 μμ »
Προβλέπω θαύματα απλό εσένα πάλι Σταμάτη,καλή συνέχεια.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:24:37 μμ »
Καλα λεμε ζωγραφιζεις με πλαστικο Καπετανιο.... υπεροχη δουλεια...
μου αρεσει παρα παρα πολυ και το κιτ που δεν το βλεπουμε συχνα να το φτιαχνει καποιος αλλα
 πιο πολυ η δουλεια που κανεις στο σκρατς ειναι απολαυση,,  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:44:51 μμ »
Μπραβο Captain ακουραστος εισαι!Ο Νικος(Καββαθας)ειμαι σιγουρος οτι χαμογελαει αυτη τη στιγμη βλεποντας τη δουλεια σου! Keep on!  ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:46:20 μμ »
Κάπταιν γι αυτό μ' αρέσεις. γιατί δεν υποκύπτεις στα σούπερ
ντούπερ XL βελτιωτικά που έχουν Χ3 την τιμή του κιτ, αλλά
σκρατσάρεις εξίσου αποτελεσματικά. Δώσε evergreen.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 12, 2013, 10:00:35 μμ »
Σταμάτη καλή αρχή . Με το μαλακό αν μπορείς μην πάθουμε κανένα καρδιακό με αυτά που βλέπουμε  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2013, 02:30:50 πμ »
Oh captain my captain! Γεια σου ρε Σταματη με τα ωραια σου! Κανε μας παλι φροντιστηριο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 13, 2013, 07:56:52 πμ »
Δημήτρη αν και λίγο υπερβολικός ,σε ευχαριστώ φίλε μου!

Βασίλη ,πραγματικά τη βρίσκω να βάζω κομμάτάκια πλαστικού ,έχει κάποια δύσκολα πράγματα στη συνέχεια, ελπίζω να συνεχίσει έτσι !
Σε ευχαριστώ φίλε....

Γιώργο να είσαι καλά ,θα βάλω τα δυνατά μου για κάτι καλό ,θα το πάω σιγά σιγά μέχρι τέλους!

Γιώργο εβεργκριν και ξερό ψωμί ....έχει πολύ πραμα ακόμη !Σε ευχαριστώ φίλε μου!

Διονύση ,ήρεμα φίλε μου, απλά πραγματάκια είναι ,δεν ανακάλυψα τον τροχό ........μοντελάρω προσαρμοσμένος στις ανάγκες του αεροσκάφους με βάση τις φωτογραφίες που έχω στη διαθεσή μου ,προσπαθώ να κρατώ τις τεχνικές στο πίσω μέρος του μυαλόυ μου ,δεν επιρρεάζομαι από αυτές ,απλά χρησιμοποιώ ,αυτές που νομίζω οτι κάνουν για το συγκεκριμένο ,καταλαβαίνεις τι λέω!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Τι φροντιστήριο να σου κάνω ρε Γιάννη μου ,εσύ έχεις αποφοιτήσει ......σε περιμένω στο νησί !Ευχαριστώ φιλαράκι!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 13, 2013, 10:22:10 πμ »
Εξαιρετική αρχή.
Και είμαι σίγουρος και για ανάλογη συνέχεια............ :D

Και για να μην ξεχνιόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι......
Η esci δεν ξεπεράστηκε ποτέ από κανέναν. Απλά κάποια στιγμή σταμάτησε να τρέχει..... :(

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 13, 2013, 10:48:04 πμ »
Πολύ ωραίο το θέμα που επέλεξες Σταμάτη....

Εξαιρετική η δουλειά σου έως εδώ. Καλή συνέχεια κ καλό κουράγιο

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 13, 2013, 10:57:55 πμ »
Και c.nemo και σκρατσιές και άνοιγμα θυρίδων, με λίγα λόγια μοντελιστική απόλαυση. Θα παρακολουθώ με αγωνία!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 13, 2013, 11:16:34 πμ »
Σταματη καλημερα!!!Πολυ καλη δουλεια ως τωρα και αναμενουμε την παρα πολυ καλη συνεχεια!!!Τσεκαρε και αυτο  ::arrowred:: http://wp.scn.ru/en/ww3/a/925/61/0

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2013, 01:29:41 μμ »
Νικόλα πόσο δίκιο έχεις φίλε μου ,η esci άφησε εποχή....και κάποιοι από εμάς την προλάβαμε στις δόξες της ,ακόμη και σήμερα κάποια από τα μοντέλα της, ανταγωνίζονται κάποια από τα σημερινά μεγάλων εταιρειών.....
Σε ευχαριστώ φίλε μου!

Θάνο σε ευχαριστώ πολύ !

Γιώργο να σε καλά φίλε ,μαζί θα το πάμε σιγά σιγά!

Φίλε plastic σε ευχαριστώ!

Κάρολε σε ευχαριστώ και για το  πολύ χρήσιμο λιγκ ,μάλλον για το ''1020''πάω!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 13, 2013, 02:01:18 μμ »
Τελείωσα το κάθησμα ,αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν αυτό!!!

Αυτό που κατάφερα είναι αυτό ,τα υλικά δε χρειάζονται συστάσεις νομίζω....

εδώ ασταρωμένο.....

Αυτά για την ωρα φίλοι μου!!!!

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 13, 2013, 02:16:57 μμ »
Σταματη ξερεις οτι λατρευω της κατασκευες σου.Κουραγιο στην συνεχεια.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 13, 2013, 09:23:43 μμ »
Είχα την τύχη να το δω από κοντά και σας βεβαιώ ότι η δουλειά που έχει κάνει ο καπετάνιος, είναι για φυλακισμένους. Το ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, μάλλον οφείλεται στις καλές δημόσιες σχέσεις του  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Καλή συνέχεια φιλαράκο  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 13, 2013, 10:15:35 μμ »
Είχα την τύχη να το δω από κοντά και σας βεβαιώ ότι η δουλειά που έχει κάνει ο καπετάνιος, είναι για φυλακισμένους. Το ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, μάλλον οφείλεται στις καλές δημόσιες σχέσεις του  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Καλή συνέχεια φιλαράκο  ::salut::

ΔΚ

:lol: Πραγματικό ! πολύ μεράκι και φοβερό αποτέλεσμα στις σκρατσίες! Καλή συνέχεια Σταμάτη.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 14, 2013, 01:31:40 πμ »
Το κάθισμα βάζει κάτω τα καλύτερα aftermarket (μιας και έχει κανονικά τις ζώνες να πέφτουν με φυσικό τρόπο κλπ). Προσοχή στο βάψιμο, πλέον κρατάς έργο τέχνης!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 14, 2013, 07:40:02 πμ »
Τάσο τα λόγια σου με τιμούν φίλε μου!Αν εσύ λατρέβεις τις κατασκευές μου ,τι να πω και εγώ για τις δικές σου!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!

'Η για φυλακισμένους Δημήτρη ,ή για ελευθερους ,πολύ προσφατα ανοίκω στη δευτερη κατηγορία ....ο μοντελισμός ως ψυχοθεραπεία σε όλο του το μεγαλείο!Σε ευχαριστώ φίλε ,θα πάρω τηλέφωνο για καφέ!!!

'Αρη ευχαριστώ φίλε ,αναμένουμε και κάνα δικό σου να ίπταται!!!

Μα βέβαια τι λες τώρα Γιάννη γιατί δεν το καλούπωσα ...ως έργο τέχνης είναι μοναδικό  :mrgreen: :mrgreen:
Ευχαριστώ φίλε ,απλό ήταν ,αλήθεια λέω ,τα κατάλληλα υλικά χρειάζονται και αίσθηση της κλίμακας!!!

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 14, 2013, 05:04:54 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά Σταμάτη ως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι μόλις ξεκινήσεις τα βαψίματα θα χαζέψουμε όλοι ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 14, 2013, 05:22:07 μμ »
Σταμάτη,σκέτη....βάφλα είναι.Ειδικά το κάθισμα και τα ανοιχτά πάνελ ....σιρόπι σοκαλάτας. Τα σκεύη μου φίλε. :wink:

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 14, 2013, 05:27:41 μμ »
Μερακλίδικη δουλειά, όπως μάς έχεις συνηθήσει Σταμάτη!
Περιμένουμε την συνέχεια ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 14, 2013, 08:43:10 μμ »
Καλησπέρα Σταμάτη και απο εμένα.Η δουλειά που έχει το κάθισμα και μόνο δεν χωρά σχόλια.Είναι εξαιρετική πολύ λεπτομερής με υλικά πολύ σωστα δουλεμένα και στο σωστό μέγεθος για την κλίμακα.Θέλω να ρωτήσω εδώ το εξής.Εχεις ασταρώσει με μαύρο αστάρι;; Σε εξυπηρετεί κάπου η απλά είναι τυχαία η επιλογή του χρώματος;;;Το ρώτω διότι ναι μεν ο σκελετός του είναι μαύρος  (άρα βολεύει σαφώς το μαύρο υπόστρωμα-μαυρο αστάρι) αλλά πλατοκαθίσματα-μαξιλαράκια ζώνες κλπ είναι ανοιχτοχρώμα και συνεπώς θα χρειαστουν περισσοτερα περάσματα για να μην φένεται το μαύρο υπόστωμα απο κάτω.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 14, 2013, 08:56:51 μμ »
Φίλοι μου ,Νικόλα ,Ζήση,Μιχάλη,Νάσο ,σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρυντικά και τιμητικά σχόλια!

Νάσο ,σωστή η παρατηρησή σου φίλε ,οι φιγουράδες και ειδικά των φάντασυ θεμάτων που δουλευουν σχετικά μικρές κλίμακες το ξέρουν,το καλύτερο αστάρι για τις φιγούρες τους είναι το μαυρο.....με αυτή τη φιλοσοφία έβαψα με μαυρο αστάρι σε σπρέι και μάλιστα της citadel....εξαιρετικό και αυτό....
Τα χρώματα που θα ακολουθήσουν δεν θα έχουν πρόβλημα να καλύψουν την όποια επιφάνεια ,μάλιστα είναι πολύ πιό ευκολη η φωτοσκίαση των πτυχώσεων και των λεπτομερειών ,δε θα προσπαθήσω να εξαφανίσω τελείως το μαυρο το οτι θα υπάρχει στα πλάγια των οποιων χρωματων θα δημιουργεί σκιά και τρισδιάστατο λεπτομερές αποτέλεσμα!
Δηλαδή washακι χωρίς wash ......και στις φιγούρες το αποφευγουν ,εκτεταμένα!Βέβαια εγώ θα κάνω και wash μετά!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 14, 2013, 09:35:19 μμ »
Αυτό που μου αρέσει είναι ότι ο ένας με τη βοήθεια του άλλου γινόμαστε καλύτεροι, κι εσύ Σταμάτη όλο προσθέτεις λιθαράκια στις γνώσεις μας, μία το SR-71, μία αυτό, και πολλά άλλα! ::salut::

Tags: impala