Αποστολέας Θέμα: Stug III Ausf. F8 late 1/35 Dragon  (Αναγνώστηκε 6760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
Απ: Stug III ausf. F8 late 1/35 Dragon
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 30, 2013, 10:15:05 πμ »
Η φιλοσοφία της παραλλαγης με κλαδια ειναι να του αλλιώσεις τον όγκο και να το παρομοιαζει με το γύρο περιβάλλον.
Η παραλλαγή δεν το κρυβει, του αλλιοωνει την μορφή και φαίναιτε σαν δέντρο η θάμνος απο μακρια.
Απο κοντά δεν έχει νόημα γιατι ένα απο τα δυο πληρώματα δεν θα ζουσε .
Αν θέλαν να τα κρύψουν τα χώναν σε συσταδες δεντρων ή τα σκεπαζαν τελίως.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 30, 2013, 10:29:15 πμ »
Κοίτα να δείς τι παίζει τώρα. Κατά τα φαινόμενα, η ULLA ήταν στη Νορβηγία το 1943, αλλά επιβίωσε μέχρι το 1944 και έδρασε και στη Γαλλία και εκεί φορούσε σίγουρα την τρίχρωμη παραλλαγή ασορτί με τα κλαδιά. Ενδέχεται να ήταν βαμμένο με panzer gray περασμένο με whitewash, όπως το δίνει το κιτ, αλλά οι περισσότερες φωτογραφίες της τριάδας ULLA, ERIKA, GERDA είναι μάλλον μεταγενέστερες και σε καμμια φωτογραφία δεν φορούν winterketten.
Η μόνη φωτογραφία που μπορώ να πώ ότι συμφωνεί με το panzer gray είναι αυτή:
Click to see the original size.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όνομα έχει μασκαριστεί και μετά περάστηκε η παραλλαγή από πάνω. Νομίζω ότι είναι ασφαλές συμπέρασμα να πούμε ότι το βασικό ήταν γκρί, αφού ο τόνος του χρώματος στην περιοχή του ονόματος είναι εξίσου σκούρος με τα λάστιχα των εδαφιαίων. Πάντως, ούτε σε αυτή τη φωτογραφία φοράει winterketten

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 30, 2013, 11:15:03 πμ »
Η φωτο μου μοιάζει με stug f8 early απο τις βοηθητικές ερπυστριες δίπλα απο το Ulla.
To late που κάνω έχει βοηθητικές μόνο πίσω.
Και μένα μου μοιάζει γκρι το βασικο.
Και έχει νομίζω ξεκάθαρα 2 ακόμα χρώματα ,ένα ανοικτό και ένα σκούρο.
Επισης το μοτίβο της παραλαγης είναι ίδιο με αυτο που δίνει το κιτ.
Οπότε νομίζεις ότι θα αυθεραιτησω αν το βαψω όπως λέει το κιτ ?
Α και η φωτο δεν έχει καθόλου ερπυστριες.

Αν δεν είχα και 3o stug στα άμεσα σχέδια (ένα IV early) θα το πήγαινα για τριπλή . Να μην κάνω 2 ίδιες η έστω παρόμοιες βαφες.

Ευχαριστω για την παρατήρηση για τα κλαδια,φαίνεται λογική και να πω ότι μου αρέσει η ιδέα του scratch για αυτά.Οχι βέβαια πανω στο άρμα αν τελικά γίνει γκρι με λευκο...Η σε άλλο άρμα η στο διοραμα.

Αποσυνδεδεμένος xristosk

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 30, 2013, 11:47:59 πμ »

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να εξαχθούν χρωματικα συμπεράσματα απο άσπρο μαύρες φωτογραφιες

Καλημερα παιδια .
Θαναση οσο παραξενο και αν ακουγεται , ενας εμπειρος μοντελιστης μπορει σχετικα ευκολα να βγαλει σωστα συμπερασματα απο μια ασπρομαυρη φωτογραφια  :D

Θα σου προτεινα να αγορασεις αυτο το βιβλιο http://www.ak-interactive.com/ecomm/?acc=Catalog&sacc=view&IDCat=574&p=1&idp=8198&idc=3
αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για παραλλαγες  ::salut::
70 σελιδες , 180 προφιλ απο αρματα .
ειναι τζαμπα τα 19 ευρω που το πουλανε ...

Ο ρολος της παραλλαγης οπως τονισαν τα παιδια ηταν να αλλοιωνει το σχημα του οχηματος οχι να το κρυβει  8)

Απο οτι εχω καταλαβει εσυ στοχευεις να φτιαξεις ενα συγκεκριμενο αρμα , ULLA , αν συμπερανα σωστα.
Σε αυτην την περιπτωση καλο θα ηταν , οπως κανετε , να ακολουθησετε την πορεια του αρματος ωστε να βγαλετε μια ακρη  ::glossa::

Αξιζει να σου πω σε αυτο το σημειο , οτι κατα τα δυο τελευταια ετη του πολεμου , πολυ υλικο που ειχε αποσυρθει ξανα προωθηθηκε σε υπηρεσια για να καλυφθουν οι απωλειες , οποτε αν βρεις ενα κοντοκαννο Pz IV η ενα StuG III F8 το 1945 μην σου κανει εντυπωση  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Παρε μερικες ακομη φωτογραφιες , δεν χανεις τιποτε να τις δεις  ::glossa::
http://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/tanks-2-3/stug-40/
ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ !!!! !! !! !  !
http://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/tanks-2-3/stug-40/stug-iii-ulla/

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 30, 2013, 12:34:27 μμ »
Μόλις γύρισα απο μια συνάντηση που είχα με ένα επ. Φωτογράφο.
Αυτο που άλλοι βέβαια είπαν ,ότι δεν μπορείς να εξαγεις χρωματικα συμπεράσματα ,είναι ακριβές.
Κάποια αλλα συμπεράσματα μπορείς να τα βγάλεις.

Για παράδειγμα στην φωτο με το Ulla που αρχικά έβαλα και δεδομένου ότι το περίγραμμα του σταυρου είναι προς το λευκο ,το άλλο χρώμα που μοιάζει με λευκο, αποκλείεται να είναι κίτρινο. Εχει κάποιες λίγες πιθανότητες να είναι πολύ ανοικτό πράσινο. Αυτά τα λέει ένας ειδικός ,εγώ δεν έχω άποψη.

Το βιβλίο που,λες θα το δώ ,αν και μοτίβα με βαφες δεν νομίζω θα με βοηθούσαν, εφόσον δεν μπορώ να τα δώ ζωντανά.

Τώρα για τις έκτακτες συνδρομές αρμάτων σε άλλες απο το φυσιολογικό εποχές, το έχω υπόψιν.

Τις έξτρα φωτο που έβαλες τις είδα και έχει ένα stug που το λέει F8 και δεν είναι. Αν τα site έχουν τέτοια λάθη ,που να βγάλουμε άκρη εμείς?

Και η φωτο είναι ίδια με αυτήν που έβαλε και ο Χρήστος προηγουμένως ,μόνο που εδώ φαίνονται και οι ερπυστριες στο κάτω πέλμα. Ωραία βολεύει, φοραγε winterketten και τωρα τις αλλάζει με κανονικές.

Αποσυνδεδεμένος xristosk

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 30, 2013, 12:50:11 μμ »
Μόλις γύρισα απο μια συνάντηση που είχα με ένα επ. Φωτογράφο.
Αυτο που άλλοι βέβαια είπαν ,ότι δεν μπορείς να εξαγεις χρωματικα συμπεράσματα ,είναι ακριβές.
Κάποια αλλα συμπεράσματα μπορείς να τα βγάλεις.

Το βιβλιο που σου ειπα εχει εναν προλογο σχετικα με το πως μπορεις να καταλαβεις ποια χρωματα ειναι  :wink:
Γινεται , γνωσεις να εχεις σχετικα με τα χρωματα σε χρηση , και καλο ματι .  :wink:

Μερικες φωτογραφιες που εχουν ανεβει δεν μπορω να τις ανοιξω και να τις δω οποτε δεν ηξερα οτι την ειχαν ποσταρει λιγο πιο πανω σορρυ  ::glossa::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 30, 2013, 12:56:54 μμ »
Εσύ δηλαδή σε αυτήν την φωτο που έβαλες ,τι γνώμη έχεις για τα πιθανά χρωματα?
Μην κρίνεις απο τα κοντομανικα μπλουζάκια, αν το δεις ψυχρά και όσο ουδέτερα γίνεται, τι θα έλεγες?

Αποσυνδεδεμένος xristosk

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 30, 2013, 01:04:38 μμ »
Εγω δεν μπορω να πω με ακριβεια φιλε μου !
Ο Mig ομως μπορει ! γιατι γνωριζει τα χρωματα της καθε περιοδου και τις αντιστοιχιες στην ασπρομαυρη φωτογραφια με τα πραγματικα χρωματα . υπαρχει και ενα προγραμμα στον υπολογιστη για αυτο αν δεν κανω λαθος ...

Οπως σου ειπα στις ασπρομαυρες φωτογραφιες το κιτρινο και το ασπρο , καθως επισης και το πρασινο με το καφε μοιαζουν ΠΑΡΑ πολυ , και ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις .  ::salut::

::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 30, 2013, 04:52:06 μμ »
κοιτωντας τις 2 φωτο της ULLA διακρινω μια ομοιοτητα στον γραφικο χαρακτηρα (αν εχει γραφτει με το χερι και οχι με πατρον) και ομοιο πλαισιο γυρω απο την γραφη, που υποδηλωνει οτι ειναι το ιδιο αρμα.
Επισης η παραλλαγη ειναι ιδια που ενισχυει την λογικη αυτη.
Και στις 2 φωτο διακρινονται τουλαχιστον 3 αποχρωσεις.
Μια του βασικου που ειναι αναμφισβητητα γυρω απο τον σταυρο ,μεσαιας αποχρωσης γκρι,μια πολυ πιο ανοικτη και μια πολυ πιο σκουρα.

ψαχνω σε ολα τα site να βρω μια απαντηση και αν δεν βρω θα γινει οπως εγραψα αρχικα.
δεν θελω να ακυρωσω την προσπαθεια που κανω στην κατασκευη με ενα επιπολαιο βαψιμο, αλλα δεν θα τρελαθω κιολας.
Εξαλου το μοτιβο βρισκω μια φωτογραφια και την ακολουθω πιστα ,ειναι εξω και μακρια απο την φιλοσοφια μου.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:18:40 πμ »
Η πολύ σημαντική κουβέντα που έγινε στάθηκε αφορμή για πειραματισμους.
Υπάρχουσες φωτο η άλλες που τραβήχτηκαν χτες, μετατράπηκαν σε γκρι κλίμακα.
Τα πρώτα συμπεράσματα ,σε σχέση και με όσα γράφτηκαν είναι:

Το κίτρινο μπορεί να γράψει όπως το λευκο. Σωστο.
Κίτρινο δίπλα σε λευκο όμως δεν γράφει σαν λευκο. Με τίποτα. Εχει πιο σκούρα απόχρωση το περνάς για ανοικτό γκρι.

Τα καφέ ,καφέ κόκκινο ,γραφει όπως και το πράσινο. Σωστο. Ακόμα και πράσινα πιο ανοιχτά στο μάτι δίπλα σε πιό σκούρα καφέ έγραφαν το ίδιο σε γκρι κλίμακα, ίσως και λίγο πιο σκούρα. Αδύνατον να πεις τι είναι πιο.

Φωτογραφήθηκε german grey δίπλα σε khaki και σε ίσο μίγμα khaki-green. Κατα την μετατροπή της φωτο σε γκρι κλίμακα το german grey έγραφε πιο σκούρο απο όλα τα χρώματα.
Για να συνεχιστούν οι πειραματισμοι χρειάζομαι ακριβή προσδιορισμό του ral 7021.
Απο όσα έχω διαβάσει ένα είναι το γκρι που χρησιμοποιούσαν . Έχω την εντύπωση ότι ίσα μέρη λευκου και μαύρου το αποδίδουν . Αν κάποιος δεν ξέρει με βεβαιότητα θα πάρω ένα ral 7021 και θα το μετρήσω σε photoshop η Corel για ακρίβεια.

Σύμφωνα με όσα έγραψα φαίνεται ότι τα επίμαχα χρώματα για το άρμα Ulla είναι:
Βασικό κίτρινο και όχι γκρι,με λευκές κηλίδες και ένα δεύτερο σκούρο χρώμα που μπορεί να είναι οποιοδήποτε πράσινο ,καφέ...Τα γράμματα που είναι γραμμένο το όνομα Ουρσουλα είναι στο βασικό ,δηλαδή κίτρινο.

Μετά τις διακοπές θα γίνει πρόχειρη η εν λόγω βαφη ,για σύγκριση.

Σας ευχαριστω για την βοήθεια.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 10:51:52 πμ »
Είδα ότι σε πολλά θέματα οι φωτογραφίες δεν υπάρχουν
Εψαξα λίγο να δώ τι γίνεται και είδα την μετακίνηση κατασκευαστικών σε μορφή PDF ,σε άλλη ενότητα.
Η ιδέα του να υπάρχει αυστηρά το κατασκευαστικό μέρος χωρίς περιττή φλυαρία ,την υποδεχομαι με μεγάλη χαρά, αυτός άλλωστε ειναι και λόγος της παρουσίας μου εδώ. Για να ανταλλασω πληροφορίες.
Ομως δεν ξέρω τι να πράξω στο μέλλον, σε κατασκευές που ειναι σε εξέλιξη και σε άλλες που αρχίζουν.
Θα μπορούσα παρακαλώ να έχω αυτήν την πληροφορία?

http://www.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/stug_iii_fk/index.php?Page=1
Ακομα δεν έχω βρει φωτογραφίες για το εσωτερικο ,εκτός ελαχίστων που θα ποαταρω όταν τις συγκεντρωσω.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 11:02:43 πμ »
Είδα ότι σε πολλά θέματα οι φωτογραφίες δεν υπάρχουν

εαν αναφερεσε στο χτεσινο πρόβλημα του postimage , φαινετε να το εχουν φτιαξει.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 21, 2013, 08:49:01 μμ »

βρηκα μια φωτο εσωτερικου ,δεν γνωριζω τον τυπο
Αυτη εχει μια σωληνα που λεει καποιος οτι μαλλον ειναι για μεταφορα αερα στην μηχανη.
Γνωριζει καποιος αν αυτο ειναι ετσι? Και αν φυσικα υπηρχε στον τυπο του αρματος που κανω.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 21, 2013, 10:00:14 μμ »
θαναση εχω την εντυπωση (εαν ειμαι λαθος συγνωμη προκαταβολικα) οτι οι σωληνες αυτοι ηταν εκει για να ψυχουν το συστημα μεταδοσης. Τα αρματα αυτα επερναν αερα απο τους πισω αεραγωγους αριστερο-δεξια του κινητηρα.

::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 23, 2014, 10:51:42 πμ »
Επαναφέροντας σιγά σιγά τις κατασκευές που εκκρεμούν ήθελα να ρωτήσω για τον εσωτερικο φωτισμό, μιας και οι 3 θυριδες θα ειναι ανοικτές και το εσωτερικο αρκετα εμφανές, να φώτισω λιγάκι να τονιστεί.
Μια λύση ειναι led που θα μπει στο μπροστά μέρος και θα φωτίζει προς τα πίσω, δίνοντας ίσως πιο πολυ φως απο ότι χρειάζεται.Μια άλλη λύση ειναι οι οπτικές ίνες που με απλή τρύπα θα μπουν απο κάτω και θα φωτίσουν ελάχιστα ,ίσως όσο πρέπει για να αναδείξει το εσωτερικο. Κι ο σκοπός ειναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στον αυθεντικό τροπο που υπήρχε φωτισμός μέσα στο όχημα και σε αυτόν που θα βάλω για να τονίσει το εσωτερικο.
Αν έχει κάποιος άλλη φωτιστικη ιδέα ειναι κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 10, 2014, 10:08:41 μμ »
Stug εσωτερικου συνεχεια, με την τοποθετηση 4 γαντζων για να κρεμανε πραγματα, και οι δερματινες δεστρες των οπλων.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 14, 2014, 02:06:34 μμ »
Η κατασκευη των δεστρων ,για τα συρματοσχοινα ,που τοποθετουνται εξωτερικα ,νοητα στο υψος των ασυρματων.
Ο χαλκος κοπηκε απο μεγαλο φυλο ,εγινε τρυπα και κοληθηκε με καλαι ,καβιλια συρματος για την τοποθετηση.

Οι δεστρες μπορουν να φιλοξενησουν συρματοσχοινα 0,6 εως 1,0 mm αν και νομιζω οτι σε αυτο το οχημα ,εκαναν χρηση 0,8mm.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 15, 2014, 09:55:57 μμ »
Η αρχικη δουλεια στους ασυρματους, βασισμενη σε πληροφοριες που μου εδωσε συναδελφος εδω.
Στηριγμενη λοιπον δουλεια ,στην βασικη συνδεσμολογια, καποια σημεια προσεχθηκαν περισσοτερο αφου η ορατοτητα θα ειναι πιο υψηλη.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 18, 2014, 12:14:26 πμ »
Ασυρματων συνεχεια με το απαιτητικο σημειο των κεντρικων βυσματων, που επιτευχθηκε με πολλαπλο soldering,απο διαφορα σωληνακια και συρματα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 18, 2014, 02:54:35 πμ »
΄Εξοχη λεπτοδουλειά ! Πρόσεξε λίγο τις 2 χειρολαβές. ΄Εχουν διαφορές στο σχήμα.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 10, 2014, 11:43:43 μμ »
Η συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος xristosk

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 10:38:45 μμ »
Αντε ρε θαναση περιμενω περιμενω ποτε θα ερθει το υπολοιπο ??????  ::salut:: ::salut::

Tags: