Αποστολέας Θέμα: 1/48 HAF HU-16B Albatross ASW  (Αναγνώστηκε 2844 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimosthenis

• Scale 1/144
  • *
1/48 HAF HU-16B Albatross ASW
« στις: Ιουλίου 04, 2013, 08:46:51 μμ »
Γειά σε όλους... :D
Αυτό το τόπικ ελπίζω να φιλοξενήσει την κατασκευή ενός HU-16B Albatross, όπως αυτό πέταξε με τα χρώματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Πρόκειται γιά ενα φαινομενικά 'κακάσχημο' αλλά στην πραγματικότητα πανέμορφο αμφίβιο γίγαντα (η τουλάχιστον έτσι λένε όλα τα άλλα αμφίβια αεροσκάφη που κατασκεύασε η Grumman πρίν από αυτό). Οι αγάπες όμως πληρώνονται ακριβά...
Έτσι λοιπόν, πριν αρκετό καιρό που είχε κυκλοφορήσει το κιτ της RVHP, κατάφερα να το βρω σε προσφορά, και όπως θα περίμενε κανείς (Murphyy...), με το που έφτασε, είδα την ανακοίνωση ότι η Trumpeter θα το κυκλοφορούσε και αυτή. Συν τω χρόνω φωτογράφησα όσα αληθινά παραδείγματα βρήκα ενδελεχώς, προμηθεύτηκα κινητήρες της Vector, και το (απαραίτητο) βιβλίο του Steve Ginter της σειράς Naval Fighters. Μετά από καιρό (αρκετό καιρό) η υπομονή μου ανταμείφθηκε και η Trumpeter κυκλοφόρησε το Albatross αλλά στην πρώιμη έκδοσή του (με τις μικρότερες πτέρυγες). Η αρχική ιδέα για μία "εύκολη" κατασκευή του κιτ της Trumpeter 'τσοντάροντας' ίσως τις πτέρυγες, το radome το οριζόντιο και κάθετο σταθερό και το MAD από την RVHP πήγαν περίπατο μόλις τα δύο κιτ μπήκαν δίπλα-δίπλα.
Το (μεγαλεπήβολο) σχέδιο είναι γιά μιά υπερλεπτομερή κατασκευή (με πλήρες εσωτερικό) παρόλη την αρχική αποθάρρυνση.
Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες των κιτ side by side, εν είδη inbuild review. Η απόφαση για το τί θα γίνει, τί μένει και τί κόβεται και πως, προς το παρόν είναι αντικείμενο έρευνας, αλλά ελπίζω να είναι ένα συναρπαστικό kitbash!
Stay tuned! :)

Dimosthenis Chouliaras

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
Απ: HU-16B albatross ASW
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 04, 2013, 08:58:25 μμ »
φωτισε μας!!! ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:17:06 μμ »
Γιώργο,
Αργεί να φανεί φως στην υπόθεση γιατί πρέπει να συνδυαστούν πολλά και αντικρουόμενα πράγματα (αληθοφάνεια, σωστές διαστάσεις, σωστότερη αναπαράσταση και από ποιό κιτ αυτή προέρχεται, να διατηρήσω σώας τας φρένας κλπ)
Η γενική ιδέα είναι να κρατήσω ένα μέρος του κιτ της Trumpeter (που έχει και το δάπεδο για το εσωτερικό) και να κόψω-ράψω τμήματα του RVHP ή/και scratch built τμήματα ώστε να βγεί κάτι καλύτερο. Αν είναι να βάλετε στοιχήματα ότι δε γίνεται πείτε μου πού ποντάρω εναντίον μου... ::glossa::
Dimosthenis Chouliaras

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:19:43 μμ »
αν παρεις ηρεμιστικα  :lol: θα τα καταφερεις   

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:22:05 μμ »
Δημοσθένη θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο.
Από το breakdown του κιτ της Trumpeter είναι προφανές οτι θα κυκλοφορήσει και την Β έκδοση.Κάνε λίγο υπομονή και το μόνο που θα έχεις να ταιριάξεις θα είναι το ρύγχος του ραντάρ του RVHP ,κάνοντας μια πολύ πιο εύκολη μετατροπή.Θα μου πεις οτι έχεις ήδη δύο κιτ,αλλά μπορείς πάντα να πουλήσεις το Α της Trumpeter ή να το φτιάξεις Αμερικάνικο που είναι επίσης πολύ όμορφο.

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
Απ: 1/48 HAF HU-16B Albatross ASW
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:51:44 μμ »
Αγαπητοί Κύριοι, Αναγνωρίζω ότι πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, όμως θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το Κιτ της RVHP έχει σοβαρό πρόβλημα στο σπουδαιότερο σημείο του, αυτό του ραντάρ το οποίο είναι εντελώς εκτός προφίλ.
Παρακαλώ για περισσότερη ενημέρωση δείτε προηγούμενη συζήτηση και λεπτομερή αναφορά όταν πρώτο κυκλοφόρησε:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13402.msg278322.html#msg278322
Κατά τα λοιπά βέβαια το Κιτ είναι εξαιρετικό και προσφέρεται για μια λεπτομερή κατασκευή έχει όμως και ένα απαγορευτικό κόστος καθώς όταν κυκλοφόρησε αγοράστηκε EUR 200 + ταχυδρομικά
Επομένως καλό είναι περιμένουμε να δούμε και την άποψη της Trumpeter για το HU-16B ASW το οποίο μάλλον δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει, και φυσικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή, καθώς νομίζω ότι δεν είναι εποχή κατάλληλη για σπατάλες.
Κάτω λοιπόν από αυτό το πρίσμα δεν βλέπω το λόγο συνδυασμού των δύο Κιτ που μόνο παραπανίσιο κόστος θα προσφέρει και τίποτε περισσότερο.
Αν κάποιος θέλει να μπει στην διαδικασία ανακατασκευής του ρύγχους με το Ραντάρ και δεν θέλει να περιμένει την Trumpeter, νομίζω είναι καλύτερα να επιλέξει το Κιτ της  RVHP και να δουλέψει σε αυτό αλλά και τα δύο το θεωρώ άσκοπο.

AetosJM  ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:54:59 μμ »
Δημο το μονο που εχω να πω ειναι καλη αρχη και αισιο τελος στον αγαπημενο Γκουφη,οτι κι αν αποφασισεις.
Σαν συνδρομη ελπιζω να βοηθησει ο 72ρης μου
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20746.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23048.0.html
Ευχες !!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:59:48 μμ »
Παράθεση από: Mastoras link=topic=26724.msg544813#ms ::salut:: ::salut::g544813 date=1372962125
Δημοσθένη θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο.
Από το breakdown του κιτ της Trumpeter είναι προφανές οτι θα κυκλοφορήσει και την Β έκδοση.Κάνε λίγο υπομονή και το μόνο που θα έχεις να ταιριάξεις θα είναι το ρύγχος του ραντάρ του RVHP ,κάνοντας μια πολύ πιο εύκολη μετατροπή.Θα μου πεις οτι έχεις ήδη δύο κιτ,αλλά μπορείς πάντα να πουλήσεις το Α της Trumpeter ή να το φτιάξεις Αμερικάνικο που είναι επίσης πολύ όμορφο.
Καλη φαση!Για ολα αυτα θελεις ενα καταναλωτικο δανειο,ενα σπιτι μ'ενα επιπλεον δωματιο για να τα χωρεσει,και με τις λεπτομερειες που λες, μια καρτελα Lexotanil τη μερα για να τη βγαλεις καθαρη! :mrgreen: Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:00:28 μμ »
Ευχαριστώ όλους για το κουράγιο και τις συμβουλές!
Αν και ξέρω ότι η Trumpeter θα βγάλει και το -B δεν σκοπεύω να περιμένω γιατί αφού είδα το κιτ και το πώς συγκρίνεται σε σχέση με το RVHP μέχρι στιγμής καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το κιτ της Trumpeter έχει κάνει πολλές 'εκπτώσεις' στην ακρίβεια των σχημάτων ιδίως της ατράκτου οπότε και το -Β να βγει θα θέλει ανάλογες μετατροπές. Επιπλέον σε ό,τι αφορά την πτέρυγα, αυτό που ίσως δεν φάνηκε στις φωτό που παρέθεσα πριν είναι ότι η Trumpeter μάλλον έχει κάνει λάθος και στο wing-body fairing κάτω από κάθε ημιπτέρυγα και στο πάνω και πίσω μέρος της ατράκτου. Οπότε η πτέρυγα της RVHP φαίνεται να είναι προτιμητέα. Το δε κάλυμμα του ραντάρ της RVHP είναι χάλι μαύρο, αλλά είναι μία αρχή...  ::salut::
Σαφώς και η προσέγγιση που πήρα ούτε η πιο φτηνή είναι, μάλλον ούτε η πιο λογική, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο αποτέλεσμα. :wink:
Dimosthenis Chouliaras

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:31:17 πμ »
Καλησπερα,
Εχοντας το κιτ της RVHP, και σε συγκριση με τα σχεδια, το μπροστινο μερος εχει μερικα προβληματα, οχι αξεπεραστα ομως.
Δεν εχω το κιτ της τρομπετας αλλα βλεποντας τις συγκρισεις, το τρομπετα εχει λαθη πολλα.
Οι διαφορες μεταξυ Α και Β βασικα ειναι στην κυριως πτερυγα, μικροτερη και μικροτερο ουραιο.
Απο τα σχεδια οι διαφορες στο σκαφος μεταξυ Α και Β ειναι μονο στο μπροστινο μερος, κατα τα αλλα το σκαφος ειναι το ιδιο.
Θα πρωτινα να χρησιμοποιησης τα εσοτερικα μερη, καμπινα, φωλεες τροχων, απο τρομπετα και τα υπολοιπα απο αρβ, καλο call με τους κινητηρες.
Θα περιμενω να δω τι θα λεει το Β της τρομπετας, παντως καλη αρχη να εχεις ::salut::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος CONFIG 2

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATHENS
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 06, 2013, 10:24:25 μμ »
Καλή αρχή Δήμο! Θέλει πολύ ψάξιμο το πάντρεμα των δύο κιτ....!!
Αλλά δεν σε φοβάμαι!!! ::salut::

Παράπονο το έχω να μου πεις ότι πήρες ένα κιτ και θα το φτιάξεις όπως είναι!! Χωρίς χειρουργεία!!  ::planeemoticon:: ::planeemoticon::
UP THERE WITH THE BEST!

[url=http://postimag

Tags: hu-16 albatross