Αποστολέας Θέμα: Τ-33 HAF (metal foiled) 1/48 Hobbycraft  (Αναγνώστηκε 3889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
Τ-33 HAF (metal foiled) 1/48 Hobbycraft
« στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:11:52 μμ »
Ενώ χρωστάω ακόμα φωτό απο το τελειωμένο tornado (χαρές και ευτυχία για όλους τους συμφορουμήτες, γλύτωσαν τα ματάκια σας  :mrgreen: ), ξεκίνησα το Τ-33 που με περίμενε. Για κακή του τύχη, διάλεξα να το κάνω μεταλλικό χρησιμοποιόντας αλουμινόχαρτο. Δεν ξέρω αν θα το ξανακάνω ποτέ στην ζωή μου. Κάποια στιγμή σε μερικά σημεία ήταν λες και ήθελε σιδέρωμα. Τελικά μετά απο πολλές απόπειρες, έφτασα σε ένα αποδεκτό (για εμένα) αποτέλεσμα. Μετά τρίφτηκε όλο με ψιλό ντουκόχαρτο 2000 και γιαλύστηκε με την χρήση Brasso (το silvo δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα, δεν ξέρω γιατί). Το κόκπιτ φτιάχτηκε όπως όπως. Τώρα μένει να κολλήθεί αλουμινοταινία στο αλεξινέμιο και γύρω απο αυτό (ακόμα στεγνώνει η ατλακόλ). Μετά βάψιμο η ουρά, σκέλη - φωλέες και σήματα.
Spoiler (hover to show)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Υ.Γ. Έχοντας καταντήσει γραφικός, ζητώ ξανά μανά συγνώμη για τις φωτό. Χάλια, όπως κι όλα μου...  :lol: :lol: :lol: :lol:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Απ: Τ-33 HAF (metal foiled) 1/48 hobbycraft
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:22:51 μμ »
Καλά είναι φοβερό, εγώ δεν έχω υπομονή ούτε ζώνες να φτιάξω από φύλο του νες καφέ που να πιάσω στα χέρια μου αλουμινόχαρτο που είναι και πιο ψιλό, φοβερό !
Ατλακόλ έβαλες για να κολλήσει το αλουμινόχαρτο ;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:27:38 μμ »
Έβαλα την κόλλα της microscale με ονομασία Micro metal foil adhesive. Μοιάζει με την ατλακόλ σε μυρωδιά, υφή, εμφάνιση αλλά όταν στεγνώσει, αφήνει μια επιφάνεια που κολλάει, σε αντίθεση με την ατλακόλ που γίνεται κόκαλο. Και συγχωρεί λάθη καθώς αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, ξηλώνεις το αλουμινόχαρτο και ξαναπροσπαθείς. Όταν είναι υγρή αραιώνεται - καθαρίζεται με νεράκι, όταν στεγνώσει καθαρίζεται με white spirit.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:06:23 μμ »
Συγχαρητήρια για την υπομονή και το κουράγιο σου..Εξαιρετικό το αποτέλεσμα..

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:12:37 μμ »
Παναγιώτη δείχνει πολύ καλό το αποτέλεσμα!Την ουρά θα την κάνεις κόκκινη ή όλο μεταλλικό;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:16:26 μμ »
Θα μπορούσες ίσως να μας εξηγήσεις την τεχνική περιληπτικά; Πώς άπλωσες το αλουμινόχαρτο; Σε κομμάτια από χαραγμένη επιφάνεια σε χαραγμένη επιφάνεια ή τυχαία; Με μπατονέτα το έστρωνες-ίσιωνες να φεύγουν οι ζάρες;

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:18:12 μμ »
Συγχαρητήρια για την υπομονή και το κουράγιο σου..Εξαιρετικό το αποτέλεσμα..
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω πάντως σε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.  :mrgreen:

Παναγιώτη δείχνει πολύ καλό το αποτέλεσμα!Την ουρά θα την κάνεις κόκκινη ή όλο μεταλλικό;
Πορτοκαλο-κόκκινη θα την κάνω Λάμπρο. Το 50430 που δίνει η icarus.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:26:56 μμ »
Θα μπορούσες ίσως να μας εξηγήσεις την τεχνική περιληπτικά; Πώς άπλωσες το αλουμινόχαρτο; Σε κομμάτια από χαραγμένη επιφάνεια σε χαραγμένη επιφάνεια ή τυχαία; Με μπατονέτα το έστρωνες-ίσιωνες να φεύγουν οι ζάρες;
Η διαδικασία είχε ως εξής.
Α. Χάραξη των επιφανειών, ήταν πολύ ρηχή στα μάτια μου και φοβόμουν μήν χαθεί απο το αλουμινόχαρτο.
Β. Κόλλα αραιωμένη με νεράκι, άπλωμα με φαρδύ πινέλο με προσοχή να μην μείνει πολύ και να μην αφήσω πινελιές. Κόλλα μόνο στο πάνελ που θα αλουμινοχαρτώσεις. Αφήνεις να στεγνώσει καλά.
Γ. Κόβεις αλουμινόχαρτο χοντρικά όσο είναι το πάνελ σου και το κολλάς στο κέντρο του πάνελ. Με μπατονέτα ή/και το καπάκι του μπίκ στρώνεις απο το κέντρο προς τα έξω.
Δ. με ολοκαίνουργια λεπίδα στον κόφτη σου, κόβεις το αλουμινόχαρτο στα όρια του πάνελ.
Ε. Συνεχίζεις με το επόμενο πάνελ.
ΣΤ. Αν κατα λάθος λερώσεις πάνελ που έχεις ήδη βάλει αλουμινόχαρτο, αφού στεγνώσει, καθαρίζεις με μπατονέτα βρεγμένη ελαφρώς με whit spirit.
Σε περίεργες καμπύλες, με βόλεψε να κάνω πάνελ πάνελ, όσο μικρό και αν ήταν.
Τέλος μικρές ζάρες (μικρές όμως) που προέκυψαν, τις "έφαγα" όσο ήταν δυνατόν τρίβοντας με ντουκόχαρτο.
Μετά αναπόφεκτα έπρεπε να γιαλύσω με Brasso.
Αν ξέχασα κάτι ή δεν κατάλαβες, πες μου να σου εξηγήσω.
Παναγιώτης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 04, 2013, 02:30:51 μμ »
Κατανοητός πλήρως..Σε ευχαριστώ πολύ..Σκεφτόμουν κάτι αντίστοιχο να κάνω σε Β-17 στην 1/48 ...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 04, 2013, 04:18:07 μμ »
Πολυ καλη δουλεια οπως και η επεξηγηση του τροπου κατασκευης. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 04, 2013, 04:39:30 μμ »
Συγχαρητηρια,πολυ καλη δουλεια.Πολλα μπραβο για το αποτελεσμα και για την υπομονη. :wink:

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 04, 2013, 06:28:28 μμ »
Πολύ καλό. Το μπρασο είναι για μέταλλα σε αντίθεση με το σιλβο που είναι για ασημικά. Για αυτό κ το ένα έκανε δουλειά ενώ το άλλο οχι. :wink:

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 04, 2013, 09:13:34 μμ »
Καλά ε; άλλη φάση όμως! Πολύ γυαλάδα λέμε,πιστέυω άξιζε τη ταλαιπωρία. Ευχαριστούμε και για τις οδηγίες κατασκευής.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 05, 2013, 09:01:12 πμ »
Κούκλα έγινε Παναγιώτη !!!!!  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 05, 2013, 09:27:24 πμ »
Κατανοητός πλήρως..Σε ευχαριστώ πολύ..Σκεφτόμουν κάτι αντίστοιχο να κάνω σε Β-17 στην 1/48 ...
Και τι περιμένεις;;;  :D

Πολυ καλη δουλεια οπως και η επεξηγηση του τροπου κατασκευης. ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ Γιώργο. Ο τρόπος κατασκευής είναι ό,τι διάβασα απο το φόρουμ και οδηγίες απο τον Δάσκαλο!

Συγχαρητηρια,πολυ καλη δουλεια.Πολλα μπραβο για το αποτελεσμα και για την υπομονη. :wink:
Ευχαριστώ πολύ. Το παλεύω όσο μπορώ και μου επιτρέπει η κουλαμάρα μου...  :mrgreen:

Πολύ καλό. Το μπρασο είναι για μέταλλα σε αντίθεση με το σιλβο που είναι για ασημικά. Για αυτό κ το ένα έκανε δουλειά ενώ το άλλο οχι. :wink:
Ομολογώ πως δεν το γνώριζα. Νόμιζα οτι το μπράσο είναι για κίτρινα μέταλα και το σίλβο για λευκά. Φυσικά ούτε λόγος για RTFM... Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

Καλά ε; άλλη φάση όμως! Πολύ γυαλάδα λέμε,πιστέυω άξιζε τη ταλαιπωρία. Ευχαριστούμε και για τις οδηγίες κατασκευής.  ::salut::
ʼξιζε αλλά πολύ παίδεμα για πρώτη φορά μέχρι να βάλω το πρώτο πάνελ και να βγεί της προκοπής. Ευχαριστώ πολύ!

Κούκλα έγινε Παναγιώτη !!!!!  :wink: ::salut::
Δάσκαλε, σε ευχαριστώ :
α. Για το κίτ κατ'αρχήν.
β. Για τις συμβουλές και τις οδηγίες.
γ. Που δεν μου είπες να τα ξηλώσω και να αρχίσω απο την αρχή  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Παναγιώτης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:41:00 μμ »
Και τι περιμένεις;;;  :D

Τον Αύγουστο που' ναι παχιές οι μύγες!! :lol: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:45:13 μμ »
Καλή προσπάθεια Παναγιώτη. Δοκίμασε την άλλη φορά να βράσεις λωρίδες αλουμινόχαρτου μαζί με κέλυφος αυγού.
Θα παρατηρήσεις τονικές διάφορες έως και επίπεδα καμένου μετάλλου,ανάλογα τον χρόνο που θα τα αφήνεις να βράσουν,ώστε να μην υπάρχει ομοιομορφία σε όλα τα πάνελ.
Τα παραπάνω ισχύουν σε καλής ποιότητας αλουμινόχαρτο και όχι σε μεταλλική αυτοκόλλητη ταινία.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 05, 2013, 01:12:44 μμ »
Τί είπες τώρα!!! Τρομερά έξυπνη ιδέα.. ::thumbleft:: Και με προβλημάτιζε η ίδια τονικότητα όλου του μοντέλου και έλεγα πως θα χρειαστεί βάψιμο σε επιλεγμένα πάνελ..

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 05, 2013, 01:20:43 μμ »
Τον Αύγουστο που' ναι παχιές οι μύγες!! :lol: ::glossa::
Σε λίγες μέρες δηλαδή  ::glossa:: (χρόνια καλά με υγεία!)

Καλή προσπάθεια Παναγιώτη. Δοκίμασε την άλλη φορά να βράσεις λωρίδες αλουμινόχαρτου μαζί με κάλυφος αυγού.
Θα παρατηρήσεις τονικές διάφορες έως και επίπεδα καμένου μετάλλου,ανάλογα τον χρόνο που θα τα αφήνεις να βράσουν,ώστε να μην υπάρχει ομοιομορφία σε όλα τα πάνελ.
Τα παραπάνω ισχύουν σε καλής ποιότητας αλουμινόχαρτο και όχι σε μεταλλική αυτοκόλλητη ταινία.
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Το είχα διαβάσει αλλά δεν το έκανα. Τώρα που το σκέφτομαι όμως, μάλλον πρέπει να το κάνω.
Παναγιώτης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 05, 2013, 02:18:33 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ.. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 05, 2013, 04:26:00 μμ »
Όλα καλά κι'ωραία...Τις εισαγωγές πως στο καλό τις έκανες???Δεν φαίνεται να έχει τσακίσει πολύ και αναρωτιέμαι.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 08, 2013, 08:14:48 πμ »
Όλα καλά κι'ωραία...Τις εισαγωγές πως στο καλό τις έκανες???Δεν φαίνεται να έχει τσακίσει πολύ και αναρωτιέμαι.
Πάνο, πρώτα έστρωσα το εσωτερικό με αλουμινόχαρτο και αυτό που περίσευε έξω, το ξύρισα σύριζα με το χείλος της εισαγωγής. Μετά έντυσα την πλευρά της διαχωριστικής πλάκας που κολλάει στην άτρακτο και τέλος την πλευρά που φαίνεται. Οι πλάκες μπήκαν στην θέση τους με κόλλα στιγμής.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 11, 2013, 01:16:49 πμ »
Λαμπερο και πανεμορφο...πολυ ομορφη και μερακλιδικη δουλεια,,,αξιζε ολο τον χρονο που αφιερωσες. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 11, 2013, 10:05:33 πμ »
Μιάς και το παλεύω και γώ αυτό το διάστημα το 33άρι,να σου πώ ότι βρίσκω ιδιαίτερα πρωτότυπο τον τρόπο που επέλεξες να το ''επενδύσεις'' και μου αρέσει πάρα πολύ το έως τώρα αποτέλεσμα.Ευχή μου το αίσιο τελικό αποτέλεσμα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις  :wink: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 11, 2013, 10:38:22 μμ »
Λαμπερο και πανεμορφο...πολυ ομορφη και μερακλιδικη δουλεια,,,αξιζε ολο τον χρονο που αφιερωσες. ::salut:: ::salut::
Βασίλη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Μιάς και το παλεύω και γώ αυτό το διάστημα το 33άρι,να σου πώ ότι βρίσκω ιδιαίτερα πρωτότυπο τον τρόπο που επέλεξες να το ''επενδύσεις'' και μου αρέσει πάρα πολύ το έως τώρα αποτέλεσμα.Ευχή μου το αίσιο τελικό αποτέλεσμα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις  :wink: ::salut::
Γιώργο σε ευχαριστώ! Δυστυχώς, είχαμε δυσάρεστα. Όταν μάσκαρα το πίσω μέρος για να βάψω το πορτοκαλοκίτρινο (σαν την Μοιραράκη ακούστηκε αυτό), η ταινία ξήλωσε ένα κομάτι του αλουμίνιου. Ευτυχώς ήταν σε βολικό μέρος και ξηλώθηκε ήδη, αύριο που θα είναι στεγνό το χρώμα που είναι δίπλα, θα μπεί καινούργιο αλουμίνιο.
Παναγιώτης

Tags: t-33