Αποστολέας Θέμα: AKAN πρωτη επαφη  (Αναγνώστηκε 5868 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: AKAN πρωτη επαφη.
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 30, 2013, 06:09:08 μμ »
Ναι,Citadel και Tamiya (αραιωμενο με laquer ομως) θα ελεγα οτι ειναι τα μοναδικα που καλυπτουν.
Καλά... Στην επόμενη έκθεση ρίξτε μια ματιά στα πολιτικά... Ξέρετε, εκείνα άκρη άκρη που δεν τα βλέπει κανείς...
Και δείτε το άσπρο που είναι βαμμένα...  Ούτε Citadel είναι ούτε Tamiya.  Gunze είναι και αραιωμένο με ... τα γνωστά...
Αλλά... μην προσπαθήσετε να στρώσετε άσπρο με 0.2-0.3 μπεκ... Θα δυσκολευτείτε πολύ.
Όσο για τα ΑΚΑΝ, για να είμαστε και στο θέμα, ελπίζω κάποια στιγμή να τα δοκιμάσω.
Προς το παρόν τα χειρότερα άσπρα, για μένα, είναι τo Model Master και τo XtraAcrylic. Ειδικά το XtraAcrylics είναι απαίσιο.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 30, 2013, 06:19:35 μμ »
Πάντως εμένα το ΑΚΑΝ μου έκατσε καλά. Φυσικά σε ασταρωμένη επιφάνεια με GUNZE MR. SURFACER 1200. Μου έχει κάτσει και πολύ καλά πάνω από TAMIYA mat άσπρο. Το πρώτο ήταν υπόστρωμα αραιό (ΤΑΜΙΥΑ) και το δεύτερο (ΑΚΑΝ) μου έδωσε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα ενιαίο και εύκολο να το πετύχω. Μάλλον και θα το καθιερώσω να βάφω με αυτον τον τρόπο το άσπρο :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 02:15:20 μμ »
Η αραιωση εγινε με το Hobby color thinner της Gunze και το X-20A της Tamiya χωρις κανενα προβλημα.

Δημήτρη αραίωσες και τα χρώματα ή μόνο το βερνίκι;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 02:21:03 μμ »
Δημήτρη αραίωσες και τα χρώματα ή μόνο το βερνίκι;

Εγώ έχω αραιώσει και τα χρώματα με HOBBY COLOR THINNER αλλά καλύτερο είναι το δικό τους διαλυτικό. Αν δεν έχεις βάλε κάνα δυο σταγόνες retarder μέσα και θα είσαι πολύ καλύτερα στο ψέκασμα :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 03:01:36 μμ »
Απο τα καλύτερα χρώματα που έχω δοκιμάσει  :!: :!: Τα ακρυλικά της είναι πάρα πολυ καλά με τέλειο στρώσιμο και άψογα στο ψέκασμα τους. Τα lacquer τους είναι μπορώ να πώ εφάμιλλα των ανάλογων (lacquer) της Gunze  ::101::  Τα δε enamel της είναι αρκετά πηκτά και θέλουν καλή αραίωση. Προσωπικά χρησιμοποιώ τα δυο πρώτα (lacquer & ακρυλικά) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα  :wink:   
 --> Μόνη παράκληση να γίνουν διαθέσιμοι οι κωδικοί τόσο σαν μεμονωμένα όσο και σαν set των lacquer <--

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 03:03:35 μμ »
Τα laquer της μυριζουν  π λιγοτερο απ των αλλων εταιρειων ::thumbleft::
πρεπει να δωροδοκησουμε τη μαμα εταιρεια με κανα φορτηγο βοτκα μπας και αυξησουν την παραγωγη παντως :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 03:48:24 μμ »
Απο τα καλύτερα χρώματα που έχω δοκιμάσει  :!: :!: Τα ακρυλικά της είναι πάρα πολυ καλά με τέλειο στρώσιμο και άψογα στο ψέκασμα τους. Τα lacquer τους είναι μπορώ να πώ εφάμιλλα των ανάλογων (lacquer) της Gunze  ::101::  Τα δε enamel της είναι αρκετά πηκτά και θέλουν καλή αραίωση. Προσωπικά χρησιμοποιώ τα δυο πρώτα (lacquer & ακρυλικά) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα  :wink:   
 --> Μόνη παράκληση να γίνουν διαθέσιμοι οι κωδικοί τόσο σαν μεμονωμένα όσο και σαν set των lacquer <--

Παναγιώτη τα laquer της ΑΚΑΝ είναι σχετικά καινούργια στον κατάλογο τους και πρώτα βγήκαν τα σετ για να δουν κατά πόσο θα τα αποδεχτεί ο κόσμος και μετά να αυξήσουν την γκάμα τους. Το πότε θα γίνει αυτό δεν το ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος maverick74

• "ΑCES HIGH"
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 11:39:13 μμ »
καλησπερα,μηπως εχετε δοκιμασει τα ακρυλικα χρωματα ακαν αν διαλυονται μαε αζαξ ,η θελουν μονο το διαλυτικο τους?
"CHASING THE ANGELS"

Αποσυνδεδεμένος maverick74

• "ΑCES HIGH"
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 11:41:21 μμ »
ρωταω γιατι θελω να παρω τα 2 σετ για τισ ελληνικες παραλλαγες,αν καποιος ξερει ας απαντησει να ξερουμε...!!!
"CHASING THE ANGELS"

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 05:54:02 πμ »
Τα ακρυλικα διαλυονται με νερό, αζαξ, hobby color thinner gunze και το δικό τους. Από όλα αυτά προτείνω το δικό τους. Οτιδήποτε άλλο βάλεις θα σου πρότεινα να προσθέσεις retarder. Και πάντα βάψιμο σε ασταρωμενη επιφανειο και όχι γυμνό πλαστικό.

Στάλθηκε από το HTC Desire X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 06:19:28 πμ »
Δες και αυτο το ποστ σχετικα με την αραιωση  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *