Αποστολέας Θέμα: Humbrol 118 πρόβλημα ή όχι ;  (Αναγνώστηκε 1513 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Humbrol 118 πρόβλημα ή όχι ;
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 02:37:27 μμ »
Καλησπέρα, οι παρακάτω φώτο είναι από ένα F-104 (ο Θεός να το κάνει μοντέλο, αλλά θα τα πούμε για αυτό άλλη στιγμή) και το κομμάτι που βάφεται με το Hu 118.
Είναι τρία χέρια περασμένο με πινέλο Νο 4 και πάνω από γκρι αστάρι.
Όπως βλέπετε το χρώμα δεν έχει στρώσει 100% και μου έχει κάνει κάποιες πολύ αχνές άσπρες γραμμές.
Έχω πάνω από 10 χρόνια να βάψω με αυτό το χρώμα και πραγματικά δεν θυμάμαι αν αυτό είναι φυσιολογικό ή το χρώμα που είναι 20 και χρόνων (η όψη του και η ρευστότητα του είναι κανονική) ήρθε η ώρα να πεταχτεί, θα ήθελα την γνώμη σας .

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Humbrol 118 πρόβλημα ή όχι ;
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 02:53:48 μμ »
έχω βαψει καλά με εξίσου παλιό ή και λιγο παλαιότερο χρώμα εναμελ.
εγω πιστευω δεν το ανακατεψες σωστά
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 02:54:19 μμ »
Καλησπέρα, οι παρακάτω φώτο είναι από ένα F-104 (ο Θεός να το κάνει μοντέλο, αλλά θα τα πούμε για αυτό άλλη στιγμή) και το κομμάτι που βάφεται με το Hu 118.
Είναι τρία χέρια περασμένο με πινέλο Νο 4 και πάνω από γκρι αστάρι.
Όπως βλέπετε το χρώμα δεν έχει στρώσει 100% και μου έχει κάνει κάποιες πολύ αχνές άσπρες γραμμές.
Έχω πάνω από 10 χρόνια να βάψω με αυτό το χρώμα και πραγματικά δεν θυμάμαι αν αυτό είναι φυσιολογικό ή το χρώμα που είναι 20 και χρόνων (η όψη του και η ρευστότητα του είναι κανονική) ήρθε η ώρα να πεταχτεί, θα ήθελα την γνώμη σας .

Εκοψε το χρωμα. :wink: Παρε ενα καινουργιο.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 03:37:37 μμ »
Ιδέα:
Πριν κάνεις οτιδήποτε, δώσε μία ευκαιρία: Αραίωσε το tan σου με λίγο άσπρο και κάνε dry brushing, πολύ στεγνό αλλά με επιμονή ώστε να βλέπεις σιγά σιγά αποτέλεσμα. Έτσι, το αρχικό βάψιμο θα καλυφθεί από ξεθώριασμα και με λίγη τύχη το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ καλό και ταιριαστά ξεθωριασμένο tan. Εννοείται ότι θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και στα πράσινα, αν σου πετύχει στο tan.

Δοκίμασε σε κάποιο σημείο. Αν δεν σου πετύχει τότε κάνεις ό,τι είχες κατά νου.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 07:06:20 μμ »
Δεν είναι θέμα ανακατέματος φίλε μου Stavro και το 116 και το 117 στο ίδιο σκάφος είναι αγορασμένα την ίδια εποχή και επειδή βάφω πάνω από 20 χρόνια με τα ίδια χρώματα και με της ίδιας ποιότητας πινέλα το ξέρω το χάλι τους σχετικά με το ανακάτεμα και πίστεψέ με τα ανακατεύω περισσότερο από ότι το μηχάνημα που έχουν τα χρωματοπωλεία.  :mrgreen:
Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν το αραίωσα με white spirit που συνήθως χρησιμοποιώ ή με πολυουρεθάνη.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 07:13:15 μμ »
Εκοψε το χρωμα. :wink: Παρε ενα καινουργιο.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 07:21:23 μμ »
Δεν είναι θέμα ανακατέματος φίλε μου Stavro και το 116 και το 117 στο ίδιο σκάφος είναι αγορασμένα την ίδια εποχή και επειδή βάφω πάνω από 20 χρόνια με τα ίδια χρώματα και με της ίδιας ποιότητας πινέλα το ξέρω το χάλι τους σχετικά με το ανακάτεμα και πίστεψέ με τα ανακατεύω περισσότερο από ότι το μηχάνημα που έχουν τα χρωματοπωλεία.  :mrgreen:
Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν το αραίωσα με white spirit που συνήθως χρησιμοποιώ ή με πολυουρεθάνη.
Αν το ανακατεψες με πολυουρεθανη μπορει να κανει αντιδραση με το ασταρι και καθε φορα που περνας το πινελο να σηκωνει και λιγο υποστρωμα με αποτελεσμα ενα μπαχαλο. Για βαψιμο με πινελο μονο white spirit.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 07:50:41 μμ »
Αυτό που μου γράφεις τώρα ότι η πολυουρεθάνη μπορεί να σηκώνει το αστάρι δεν το έχω ξαναδιαβάσει σε άλλες σχετικές με τα χρώματα συζητήσεις εδώ μέσα.
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά σε άλλα παλιότερα ποσταρίσματα προτείνεται η πολυουρεθάνη για χρώματα enamel, τέλος πάντων θα δοκιμάσω το χρώμα και σε άλλο πλαστικό (χωρίς αστάρι ) και αν μου κάνει το ίδιο τότε θα είναι το χρώμα αν όχι τότε φταίει το διαλυτικό.
Ευχαριστώ.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 03:21:23 μμ »
Τελικά ήταν το χρώμα, έγινε δοκιμή με καινούργιο και είναι όλα σωστά.
Ευχαριστώ
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 04:19:12 μμ »
Αυτό που μου γράφεις τώρα ότι η πολυουρεθάνη μπορεί να σηκώνει το αστάρι δεν το έχω ξαναδιαβάσει σε άλλες σχετικές με τα χρώματα συζητήσεις εδώ μέσα.
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά σε άλλα παλιότερα ποσταρίσματα προτείνεται η πολυουρεθάνη για χρώματα enamel, τέλος πάντων θα δοκιμάσω το χρώμα και σε άλλο πλαστικό (χωρίς αστάρι ) και αν μου κάνει το ίδιο τότε θα είναι το χρώμα αν όχι τότε φταίει το διαλυτικό.
Ευχαριστώ.
Καλα θυμασαι αλλα μιλαγαμε για βαψιμο με αερογραφο και οχι με πινελο. Η πολυουρεθανη μπορει και να το λιωσει το πλαστικο οποτε δεν ειναι οτι καλυτερο για βαψιμο με πινελο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 06:41:06 μμ »
Oκ, να σου και την αλήθεια προτιμώ το white spirit για αραίωμα γιατί με την πολυουρεθάνη που δοκίμασα σε κάποια χρώματα στέγνωναν πολύ γρήγορα πράγμα που δεν το θέλω.
Για όσους χρησιμοποιούν humbrol enamel πήρα το 240 που κάποιος φίλος εδώ μέσα με πληροφόρησε ότι αντικατέστησε το 141 (να με συγχωρέσει δεν θυμάμαι το όνομά του) και σε πρώτη φάση μοιάζει να είναι έτσι.
Βάφω ένα φτερό με την Ghost και με το 240 και όταν τελειώσω θα ποστάρω φώτο να μου πείτε γνώμες.
Ηλίας

Tags: humbrol