Λοιπόν, θα χρειαστείς σίγουρα κόλα μοντελισμού. Μην πάρεις τις συνηθισμένες UHU ή LOGO. Η κόλα μοντελισμού λιώνει το πλαστικό και ενώνει τα δύό κομμάτια. Θα την βρεις στα μαγαζιά μοντελισμού σε μπουκαλάκια με πινέλο (προτίμησε λεπτό πινέλο) ή μπουκαλάκια με σύριγγα. Διαλέγεις και παίρνεις.
Θα χρειαστείς μετά ένα ψιλό κοφτάκι ηλεκτρονικού. Εγώ αγόρασα ένα από τα μαγαζιά που πουλάνε ηλεκτρονικά είδη. Ίσως όμως να έχει και το μαγαζί μοντελισμού.
Μετά θες έναν κόφτη με λεπίδα. Αρκεί για αρχή και ένας για χαρτιά από τους μικρούς (οι φαλτσέτες που λένε κάποιοι) αλλά και σε αυτούς τα μαγαζιά μοντελισμού έχουν ποικιλία. Υπάρχουν οι κόφτες σε στυλ X-ACTO οι οποίοι παίρνουν διαφόρων ειδών λεπίδες και είναι οι καταλληλότεροι για μοντελισμό.
Επίσης καλό είναι να έχεις και ντουκόχαρτο ή λίμα για να τρίψεις τυχόν εξογκώματα ή ατέλειες στα κομμάτια του μοντέλου, αλλά και εδώ θα βρεις ποικιλία στα μοντελιστικά καταστήματα και οχι μόνο. Αγόρασα λίμες για τα νύχια από τον HONTO CENTER με ένα ευρώ την μία σε διάφορους βαθμούς σκληρότητας και κάνω την δουλειά μου. Τουλάχιστον εγώ βολεύτηκα.
Όσον αφορά το βάψιμο του μοντέλου ανάλογα το τι θα διαλέξεις, υπάρχουν και τα ανάλογα χρώματα. Το κουτί του μοντέλου θα σου γράφει ποια χρώματα χρειάζεσαι. Βέβαια το θέμα είναι με τι θα βάψεις το μοντέλο σου. Πινέλο ή αερογράφο. Λοιπόν εγώ ξεκίνησα με πινέλο. Θα χρειαστείς διάφορα μεγέθη και τα πινέλα που είναι κατάλληλα για τέτοια δουλειά δεν είναι τα κοινά για νερομπογιές. Χρειάζεσαι πινέλα με καλή τρίχα τα οποία εκτός από τα μαγαζιά μοντελισμού μπορείς να τα βρεις και σε διάφορα βιβλιοπωλεία ή μαγαζιά με είδη ζωγραφικής.
Ξεκίνα με αυτά διάλεξε το μοντέλο σου και περιμένουμε να δούμε την δουλειά σου
Επειδή σίγουρα θα σου φάνηκα ακατανόητος ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23146.0.html