Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Swift 1805 1:50 A L. Η πρώτη μου απόπειρα  (Αναγνώστηκε 4476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: Κατασκευή Swift 1805 1:50 A L. Η πρώτη μου απόπειρα
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 16, 2013, 11:47:31 πμ »
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.... Ο νομέας 7 είναι αρκετά χαμηλότερα από τους μπροστινούς , τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;
Και σαν άσχετος που είμαι,όταν αρχίζω να λιμάρω τους νομείς  , σύμφωνα με τις οδηγίες , δεν καταλαβαίνω το μέτρο σύγκρισης που θα χρησιμοποιήσω για να βγεί ένα καλό αποτέλεσμα.
Παραθέτω φωτο απο κάτω, pls help!!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 16, 2013, 02:41:32 μμ »
  Δημήτρη ( και Βικτώρια ) καλημέρα , βλέπω ότι προχωράς με ταχύτητα , όσον αφορά το πέτσωμα στο κατάστρωμα το βλέπω σωστά κεντραρισμένο ,θα μπορούσες να εφαρμόσεις κάποια τεχνική για τους αρμούς αλλά δεν πειράζει , στο επόμενο . Για το τρίψιμο των νομέων τώρα αν κοιτάξεις στο forum  έχει αναφερθεί πολλές φορές , αλλά σε γενικές γραμμές το τρίψιμο γίνεται με πλακέ λίμα και υπό γωνία και φροντίζουμε η μία ακμή του νομέα να μείνει ανέπαφη ούτως ώστε να μην αλλάξει η μορφή της γάστρας ( κοιτάμε η ακμή αυτή να είναι αυτή που βρίσκεται προς το μέσον του σκαριού ) , κατά διαστήματα εφαρμόζεις μια σανίδα του πετσώματος και αν αυτή εφάπτεται σωστά χωρίς να τσακίζει αλλά καμπυλώνεται όμαλά τότε σε αυτό το σημείο είσαι εκεί που πρέπει . Το τρίψιμο αυτό των νομέων γίνεται σε σκαριά με έντονες καμπύλες έτσι ώστε το πέτσωμα να ακολουθεί ομαλά την καμπυλότητα αλλά και να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια έδρασης πάνω στον νομέα για να πιάσει πιο καλά η κόλλα . Υπάρχει και στο net  βιβλίο που σου λέει πως γίνεται το πέτσωμα " SIMPLE HULL PLANKING TECHNIQUES FOR BEGINNERS " , αν θέλεις ρίξε μια ματιά θα σου λύσει πολλές απορίες .
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντωνης .

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 16, 2013, 03:31:04 μμ »
  Δημήτρη ( και Βικτωρία ) καλημέρα , βλέπω ότι προχωράς με ταχύτητα , όσον αφορά το πέτσωμα στο κατάστρωμα το βλέπω σωστά κεντραρισμένο ,θα μπορούσες να εφαρμόσεις κάποια τεχνική για τους αρμούς αλλά δεν πειράζει , στο επόμενο . Για το τρίψιμο των νομέων τώρα αν κοιτάξεις στο forum  έχει αναφερθεί πολλές φορές , αλλά σε γενικές γραμμές το τρίψιμο γίνεται με πλακέ λίμα και υπό γωνία και φροντίζουμε η μία ακμή του νομέα να μείνει ανέπαφη ούτως ώστε να μην αλλάξει η μορφή της γάστρας ( κοιτάμε η ακμή αυτή να είναι αυτή που βρίσκεται προς το μέσον του σκαριού ) , κατά διαστήματα εφαρμόζεις μια σανίδα του πετσώματος και αν αυτή εφάπτεται σωστά χωρίς να τσακίζει αλλά καμπυλώνεται όμαλά τότε σε αυτό το σημείο είσαι εκεί που πρέπει . Το τρίψιμο αυτό των νομέων γίνεται σε σκαριά με έντονες καμπύλες έτσι ώστε το πέτσωμα να ακολουθεί ομαλά την καμπυλότητα αλλά και να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια έδρασης πάνω στον νομέα για να πιάσει πιο καλά η κόλλα . Υπάρχει και στο net  βιβλίο που σου λέει πως γίνεται το πέτσωμα " SIMPLE HULL PLANKING TECHNIQUES FOR BEGINNERS " , αν θέλεις ρίξε μια ματιά θα σου λύσει πολλές απορίες .
 Αντωνης .

Αντώνη σε υπέρ ευχαριστούμε για την βοήθεια!!!! Να είσαι καλά . ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 17, 2013, 12:10:15 πμ »
Η μία μεριά έφυγε λίγο στο πέτσωμα , η άλλη πήγε καλύτερα !! Να προσπαθήσω να τα ξεκολήσω και να τα ξαναβάλω ? Η να περιμένω οταν στοκαριστεί και τριφτεί?

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 17, 2013, 11:11:48 μμ »
 Δημήτρη καλησπέρα , δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο σου έχει φύγει το πέτσωμα , αλλά επειδή το συγκεκριμένο σκαρί δεν βάφεται πιθανόν όπου το στοκάρεις θα φαίνεται , αν νομίζεις ότι μπορείς να το φτιάξεις πάλι καλύτερα χωρίς κίνδυνο τότε κάντο . Από την άλλη επειδή δε θα βρεις στόκο στο ίδιο χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριονίδι από το ίδιο το ξύλο μαζί με κόλλα οπότε θα έχεις ένα καλό υλικό για να στοκάρεις . Ελπίζω να βοήθησα λίγο .
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 18, 2013, 12:58:48 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα , δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο σου έχει φύγει το πέτσωμα , αλλά επειδή το συγκεκριμένο σκαρί δεν βάφεται πιθανόν όπου το στοκάρεις θα φαίνεται , αν νομίζεις ότι μπορείς να το φτιάξεις πάλι καλύτερα χωρίς κίνδυνο τότε κάντο . Από την άλλη επειδή δε θα βρεις στόκο στο ίδιο χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριονίδι από το ίδιο το ξύλο μαζί με κόλλα οπότε θα έχεις ένα καλό υλικό για να στοκάρεις . Ελπίζω να βοήθησα λίγο .
 Αντώνης .
Αντώνη καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την βοήθεια !!! Έχω κάνει αρκετά λαθάκια στο πέτσωμα αλλά τουλάχιστον έμαθα και 2 πράγματα οπότε θα προσπαθήσω να τα διορθώσω όσο γίνεται !!!

Tags: