Αποστολέας Θέμα: Και οι 3D εκτυπωτές στο παιχνίδι...  (Αναγνώστηκε 27100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Και οι 3D εκτυπωτές στο παιχνίδι...
« Απάντηση #175 στις: Ιανουαρίου 04, 2015, 08:44:27 πμ »
ΑΚ-47 με 500 ευρω ...!!!!! :wink:
Δε χρειάζομαι ΑΚ-47!!! Κάτι μικρότερο που να κουβαλιέται...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #176 στις: Ιανουαρίου 06, 2015, 10:37:50 πμ »
Δε χρειάζομαι ΑΚ-47!!! Κάτι μικρότερο που να κουβαλιέται...
AKSU-47 krinkov... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #177 στις: Ιανουαρίου 06, 2015, 10:44:25 πμ »
 ::nospam:: ::nospam:: ::please::

Αποσυνδεδεμένος Dante

• Scale 1/48
  • *
  • Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #179 στις: Μαρτίου 17, 2015, 02:01:46 μμ »
ένα site για 3d σχέδια....
http://www.the-blueprints.com/blueprints/

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #180 στις: Μαρτίου 17, 2015, 02:44:05 μμ »
ένα site για 3d σχέδια....
http://www.the-blueprints.com/blueprints/

Εξαιρετικό σάιτ. Ευχαριστούμε πολύ.
Μήπως να το έκανες ξεχωριστό θρεντ για να το δει περισότερος κόσμος;
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #181 στις: Μαρτίου 17, 2015, 03:10:15 μμ »
δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό...γιατί υπάρχει  ενότητα...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #182 στις: Μαρτίου 17, 2015, 03:26:54 μμ »
δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό...γιατί υπάρχει  ενότητα...

Κι η ενότητα εδώ που το έβαλες είναι λάθος πάντως.Τα σχέδια που έχει το link σου είναι τριών όψεων,όχι 3D. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #183 στις: Μαρτίου 17, 2015, 05:45:55 μμ »
παίρνεις αυτά τα σχεδία και το κάνεις μόνος σου 3d...π.χ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #184 στις: Μαρτίου 17, 2015, 07:19:19 μμ »

Το κατάστημα Static Magic / Μοντελισμός του κ.Γ.Σαγιαδινού, στο Κορυδαλλό, προσφέρει τη δυνατότητα 3-D εκτύπωσης του ...εαυτού μας σε οποιαδήποτε (μοντελιστική) κλίμακα . Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν με το κατάστημα.
Στις φωτό βλέπουμε δείγματα στην 1/35 . Τα κεφάλια είναι 3-D εκτυπώσεις , προσαρμοσμένα σε σώματα φιγουρών Mini Art.   Το βάψιμο ...δικό μου και του Ζ.Ανδριόπουλου. Το Valentine είναι της Mini Art, επίσης "δικό μου" ...
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #185 στις: Μαρτίου 17, 2015, 07:41:42 μμ »
παίρνεις αυτά τα σχεδία και το κάνεις μόνος σου 3d...π.χ.

Ωραία η παρέμβαση του Σταύρου. Αλλά εαν δεν αποτανθείς σε επαγγελματία τι γίνεται??
Παραθέτω μερικές σκέψεις που έκανα βλέποντας το video που παρέθεσε ο modelman
1. Tα σωστά σχέδια στο blue-prints είναι λίγα και επί πληρωμή
2. Κατά την εισαγωγή του έχασε μία διάσταση -> το πλάτος.
3. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου που διάλεξε, τυγχάνει (συμπτωματικά ???) να έχει απλές / αδρές γραμμές. Τι θα γινόταν εαν διάλεγε π.χ το παρακάτω  :arrow: http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/bugatti/27538/view/bugatti_57sc/
που συμβαίνει να είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του κοσμου και το οποίο ελάχιστες εταιρίες έχουν καταφέρει να το αποδώσουν σωστά σαν μοντέλο λογω της πολυπλοκότητας του σχήματός του???
4. Για το ταπεινό συγκριτικά Nissan χρειάστηκε ο σχεδιαστής 8:45:45 μπροστά σε ένα Η/Υ. Για την buggati πάω στοίχημα οτι θα χρειαζόταν το 4πλάσιο. Αλλά και 8 ωρες να χρειάζονταν, θα προτιμούσα να τις αξιοποιούσα στον πάγκο μου και όχι μπροστά στον υπολογιστή μου

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #186 στις: Μαρτίου 17, 2015, 09:04:43 μμ »
εάν κοιτάξετε εδώ της φώτο  θα δείτε ότι έχει το αυτοκίνητο σε όλες της φάσης...
http://www.the-blueprints.com/cardata/show/7591/bmw_x1_sdrive18i_5-door_suv/
και εάν δείτε το προτελευταίο βίντεο εδώ πως ξεκίνησε και που το έφτασε...νομίζω έτσι?
ότι θα βγει μια χαρά,φυσικά άλλο είναι στης φώτο και άλλο αυτό που φτιάχνει...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #187 στις: Μαρτίου 18, 2016, 06:28:51 μμ »
Χθές πέρασα από ένα μαγαζί με 3d εκτυπωτές που είναι μάλιστα πολύ κοντά στο Τρίγωνο (Μασσαλίας 16). Λέγεται fixers και το site fixers.gr. Βασικά προσφέρει τα εξαρτήματα για να τον φτιάξεις μόνος σου ή τον κατασκευάζεις με την βοήθειά τους σε ένα οκτάωρο εργαστήρι (κόστος περίπου 650 ευρώ) μαθαίνοντας και πώς να εκτυπώνεις ταυτόχρονα. Η ιδέα να τον κατασκευάσεις μόνος σου είναι πολύ ελκυστική, πιστεύω, για μοντελιστές. Το κόστος είναι αρκετό σε απόλυτους όρους αλλά πολύ ανταγωνιστικό σε σχέση με ό,τι άλλο έχω δει μέχρι τώρα σε οικιακούς εκτυπωτές. Οι εκτυπωτές αυτοί βγάζουν μέγιστες διαστάσεις εκτύπωσεις 20Χ20Χ20 στην στάνταρ εκδοχή αλλά κατάλαβα ότι μπορείς να τους κανεις και μεγαλύτερους. Είδα δείγματα εκτύπωσης που ήταν εντυπωσιακότατα! Μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο είδη εκτυπωτικού υλικού (filament), δηλαδή και ABS και PLA. Εκεί που έπαθα πλάκα ήταν με δείγματα από filament μπρούτζου και ξύλου (που περιέχουν περίπου 70% πλαστικό και 30% σκόνη μπρούτζο ή ξύλο). Ο μπρούτζος μπορεί να οξειδωθεί με βούτηγμα σε αλατισμένο νερό ενώ το ξύλο σχεδόν ...μυρίζει ξύλο. Επίσης μπορεί να τυπώσει με υλικό που είναι ελαστικό. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι ορατή η διαστρωμάτωση στην εκτύπωση, όπως σε όλες τις οικιακές τρισδιάστες εκτυπώσεις (μου εξήγησαν ότι υπάρχουν κάποιες τεχνικές με ασετόν που μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα σε ένα βαθμό). Όλες οι εκτυπώσεις (πλην του ελαστικού) μπορούν να τριφτούν με γυαλόχαρτο κλπ. ενώ παράλληλα έμοιαζαν πάρα πολύ στιβαρές. Ο μοντελιστικός πειρασμός για είσοδο στο 3d printing είναι πια πάρα πολύ μεγάλος... (καταραμένη κρίση)

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #188 στις: Οκτωβρίου 29, 2016, 02:20:06 μμ »

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα 3D εκτυπωμένο άρμα.
Το θέμα είναι ότι πωλείται το εν λόγω αρχείο .STL για να το φτιάξει ο κάθε ένας σε ότι κλίμακα θέλει!!!
Ναι!!! - μπορώ να αγοράσω το αρχείο και να τυπώσω 10 κομμάτια για το wargmaning ή να αγοράσω ένα, να το σκανάρω (μια και πολλοί 3D printers έχουν σκάνερ) και να εκτυπώσω όσα κομμάτια θέλω!!!, χωρίς να πληρώσω φράγκο σε κάποιες εταιρείες που μας πιάνουν τον κώλο, όπως η Smodel για παράδειγμα...

Τι είπατε;
Μήπως κάτι για μεταλλικούς σκελετούς στα αεροπλάνα σας ή για μεταλλικά εξαρτήματα ή γενικά για φωτοχαραγμένα κομμάτια τα οποία τα χρυσοπληρώνετε;

Ναι, θα πάρει κάποιο καιρό να βγει στην αγορά το εν λόγω εξάρτημα, αλλά για προετοιμαστείτε (να μάθετε να χειρίζεστε κάποιο 3D πρόγραμμα)...

ΥΓ
Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι πήρε έναν 3D εκτυπωτή για δοκιμές - είναι το μέλλον βλέπετε...
Φυσικά και έχω σκανάρει και εκτυπώσει αρκετά κομμάτια, μέχρι και ολόκληρα πλαίσια μοντέλων, (παίρνει κομμάτια μέχρι 200x200mm).
Αφήνει πολλά ίχνη, ιδιαίτερα στις καμπύλες επιφάνειες, αλλά στην 1/72 αυτό είναι κάπως σχετικό και εύκολο να σβηστεί...

.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #189 στις: Οκτωβρίου 29, 2016, 02:27:12 μμ »

Το κατάστημα Static Magic / Μοντελισμός του κ.Γ.Σαγιαδινού, στο Κορυδαλλό, προσφέρει τη δυνατότητα 3-D εκτύπωσης του ...εαυτού μας σε οποιαδήποτε (μοντελιστική) κλίμακα . Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν με το κατάστημα.
Στις φωτό βλέπουμε δείγματα στην 1/35 . Τα κεφάλια είναι 3-D εκτυπώσεις , προσαρμοσμένα σε σώματα φιγουρών Mini Art.   Το βάψιμο ...δικό μου και του Ζ.Ανδριόπουλου. Το Valentine είναι της Mini Art, επίσης "δικό μου" ...
 ::salut::
Σ.Σ.

Θα παω να σκαναριστω κ θα γεμισω τα αεροπλανα μου με την φιγουρα ρου εαυτου μου.... :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Tags: