Περιοδικό ελληνικό για μακέτες τρένων ούτε με κυάλια! Ψάχνω κι εγώ για κάτι ανάλογο έστω και ξενόγλωσσο αλλά απ ` όσο κατάλαβα, είναι προτιμότερο να δεις (αν βρεις) ένα dvd με γιγαντιαίες μακέτες από εκθέσεις τρένων, παρά αποσπασματικές σελίδες ενός περιοδικού (όχι ότι αυτό δεν είναι καλό) Απλά, ανοίγει το μάτι σου. Συγκεκριμένα μια γνωστή μου από Γερμανία μου έφερε ένα dvd με μια έκθεση μακέτας της πόλης του Αμβούργου. έχει κι αποσπάσματα από Αμερικανικό σιδηρόδρομο. Σ` όλα υπάρχει και σύστημα κίνησης όλων των αυτοκινήτων. Το dvd έχει και δεύτερο dvd με έκθεση από Σκανδιναυικές χώρες. Είναι όλα τα λεφτά! Αν σε ενδιαφέρει κάτι παγώνεις την εικόνα και το παρατηρείς καλύτερα. Απ` ότι λέει το dvd η συγκεκριμένη μακέτα του Αμβούργου έκανε 2 χρόνια για να κατασκευαστεί, έχει 900 τ.μ. μέγεθος (ένα ολόκληρο παλιό κτήριο), κυκλοφορούν μέσω 40 υπολογιστών ταυτόχρονα εκατοντάδες τρένα όλων των εποχών κι έχει μικροκάμερες που ακολουθούν τα τρένα σ` όλη τους τη διαδρομή.Έτσι παρατηρείς και την πιο παραμικρή λεπτομέρεια. Έχει και συνεντεύξεις των υπευθύνων για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο κατασκευής. Οι μακέτα της Σκανδιναυίας έχει περισσότερη σχέση με το υγρό τοπίο (ποτάμια, λίμνες, φιόρδ, χιόνια κ.τ.λ.), είναι καμμία 400αριά τετραγωνικά κι αξίζει όσο και η πρώτη. Α!....Στο Αμβούργο η έκθεση έχει και εισιτήριο 8 Ευρώ!!!!! Σε χαιρετώ.