Αποστολέας Θέμα: SR -71A Blackbird ''the speed of the solar wind'' 1/72 Italeri  (Αναγνώστηκε 13908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: SR -71A Blackbird ''the speed of the solar wind'' 1/72 Italeri
« Απάντηση #125 στις: Ιουνίου 28, 2013, 11:23:34 πμ »

Καλύπτρες,επόμενο up ,το τελικό ......πρώτα ο Θεός!

Μεγάλη κουβέντα είπες τελικά.............

Ελπίζω η Ιταλέρι να κάνει το καθήκον της.
Εγώ πάντως, αν ήμουν στην θέση σου, θα τους έστελνα και μερικές φωτογραφίες της κατασκευής.
Αν εκτός από έμποροι, είναι έστω και λίγο μοντελιστές, θα έστελναν τις καλύπτρες όχι με κούριερ, αλλά με πύραυλο.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 28, 2013, 11:24:53 πμ »
Ναι για μίλα με Γαβρίλη μήπως σε βοηθήσει με vac..
Κρίμα ρε παιδί μου..αλλά πάντα έτσι γίνεται..παραβαίνουμε τον κανόνα γιατί μας τρώει το χέρι μας! :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 29, 2013, 04:03:50 πμ »
Εμένα μου είχαν στείλει καλύπτρα απο ιταλερι για το jaguar,νομίζω 6Ε κόστισε.Θα σου στείλουν αρκεί να έχουν απόθεμα...
Εγώ έφτιαχνα τη γράμμωση στο κάτω μέρος του μοντέλου με κυανοκριλική και οι αναθυμιάσεις πέρασαν μέσα στο cockpit... οπότε πρόσθεσε άλλο έναν κανόνα: H καλύπτρα κόλλημα πάντα στο τέλος!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 29, 2013, 09:08:03 πμ »
οΚ ,ʼρη σε ευχαριστώ φίλε ,οσο για τον κανόνα που λες ,δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις ακριβώς !Στο τέλος δεν κολάμε τις καλύπτρες ;

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τη ψυχολογική υποστήρηξη ,να είστε καλά ,επανερχόμαστε!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #129 στις: Ιουνίου 29, 2013, 11:16:26 πμ »
Αμα καταφέρω και ξεθάξω το δικό μου, να σου στειλω την καλύπτρα; Εγώ να το φιάξω δεν υπάρχει περίπτωση...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 29, 2013, 11:22:19 πμ »
Σταμάτη είναι δύσκολο να τις φτιάξεις vacform? Επειδή πιάνει το χέρι σου το λέω , μήπως και το δοκίμαζες

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:06:11 μμ »
Γιώργο προς Θεού ,δε χρειάζεται φίλε μου ,χωρίς καλύπτρα το μοντέλο σου είναι μισό ,αν δε το φτιάξεις ,σπρώξτο ,αυτή τη στιγμή βγάζει η αcademy καινούργιο κιτ ,μέχρι τώρα το Ιταλέρυ είναι το καλύτερο!!!Αν θέλεις το αγοράζω ολόκληρο!!!

Διονύση θα το δοκιμάσω!

Τελικές φωτογραφίες για την ώρα ,μέχρι να δω τι θα κάνω με την καλύπτρα ...για μένα έχει τελειώσει!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας ,τη βοηθειά σας ,και για τη κουβέντα που κάνουμε με αφορμή αυτή τη μοντελιστική περιπέτεια!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:11:29 μμ »
Κρίμα ρε φίλε, σε πάει πίσω και βγαίνει εκπληκτικό.
Γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις μια όπως στο Mig-21;

κάποια στιγμή θα φτιάξω και το 117 και εκεί το μαυρο δίνει ρεσιτάλ!!!
Ωχ, κι άλλο χτύπημα.
Αν βρεις το 48άρι Revell το παλιό, τσίμπα το. Δίνει φωτοέτσια για σχάρες-σίτες και ...διάφανο στήριγμα σε περίπτωση πού βγει οπισθόβαρο αλλά μάλλον δεν χρειάζεται γιατί οι τροχοί είναι ήδη πατημένοι.

EDIT
Τώρα είδα τις τελευταίες φώτο  ::icon_antegeia:: ::good_job_smilie::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 30, 2013, 11:18:17 πμ »
Πάνο ευχαριστώ φιλαράκι!!!

Λίγα λόγια για το βάψιμο και κάποια τιπς που ίσως βοηθήσουν ,τους τολμηρούς.......το καινουργιο σε αυτό το μοντέλο ήταν τα WASHES CITADEL....
Τα έτοιμα αυτά χρώματα της εταιρείας έχουν κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά ,ιδιαίτερα αν ψεκαστούν.....είναι καραμάτ,πιό ματ από το πιό ματ βερνίκι.Μεγάλο πλεονέκτιμα .
    Θα έχετε παρατηρίσει  τις διαφορετικές γυαλάδες που έχουν ιδιαίτερα τα τζετς σε διαφορα σημεία της επιφάνειάς τους ...στο blackbird αυτό υπάρχει σε μεγάλο βαθμό .....να σημειώσω οτι αυτά τα χρωματα υπάρχουν σε 5-6 διαφορετικές αποχρώσεις ,για το συγκεκριμένο χρησιμοποίησα ένα σκουρο μαυρο μπλε που έχει η εταιρεία(θα επανέρθω με τις ονομασίες γιατί είμαι εκτός).
   Οταν λοιπόν σκούπισα το μαυρο λάδι και ψέκασα το μαυρό ακρυλικό αραιωμένο από πάνω ,πέρασα όλο το μοντέλο με παρκετίνη ,σκούρινε και γυάλισε , μετά με μείξη λαδιου (ανοιχτότερου του βασικού ,δηλαδή πολύ Ivory black λίγο titanium white και ελάχιστο raw umber )πέρασα τα διάφορα πάνελ που ήθελα να τονίσω ,αυτό φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στα ατρακτίδια των κινητήρων.
  Οπου έβαλα λάδι η επιφάνεια μάταρε και διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα που έμειναν χωρίς λάδι ...μετά σε επιλεγμένα σημεία ,πίσω στους κινήτηρες ,σε ατρακτίδια και σε εσωχές του μοντέλου ,καθώς και στην κυμματιστή λαμαρίνα ψέκασα το wash της citadel...δηλαδή τα πιό μπλε μαυρα , τα σκουρότερα σημεία του μοντέλου.
Το τελικό άγγιγμα έγινε με την παρκετίνη.Μόνο στις καμπύλες του μοντέλου ,εκεί που γίνεται η αντανάκλαση του φωτός ,πέρασα ευθείες πινελιές ως προς τον άξονα τους με καθαρή παρκετίνη ,εκεί λοιπόν είχα καθαρές γραμμές γυαλάδας που τα όρια μεταξύ γυαλισματος και ματ επιφάνειας ήταν
αφύσικα οριοθετημένα ,με λίγο ματ βερνίκι έσβησα αυτά τα διακριτά όρια και έτσι έφτασα σε αυτό που βλέπετε!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 30, 2013, 11:30:23 πμ »
Σταμάτη τα έχουν πεί όλα οι φίλοι παραπάνω. Το βάψιμο στο μαύρο είναι απιστευτο. πάντα εσπαγα το κεφάλι μου πως μπορούμε να δόσουμε άλλη διασταση στο μαύρο κ εσυ με αυτό το project μας έκανες σεμινάριο.
κ πάλι πολλα μπράβο... θα πειραματιστώ με την μεθοδο σου κάποια στιγμή
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #135 στις: Ιουνίου 30, 2013, 11:36:48 πμ »
Σταμάτη, ίσως θα ήθελες να ξανά διαβάσεις και ίσως να ξανά γράψεις το τελευταίο μήνυμα σου...  Πιθανότατα το έγραψες από κινητό.
Δυστυχώς, προσωπικά, βγάζω πολύ δύσκολα νόημα... Είμαι και ολίγον slow... Με λίγα λόγια... εγώ δεν κατάλαβα τίποτα! :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #136 στις: Ιουνίου 30, 2013, 11:48:14 πμ »
Φίλε prokroust σε ευχαριστώ πολύ ,είναι ωραίο το blackbird και έχει και μεγάλη επιφάνεια για πειραματισμό!

Γιώργο το ξαναδιάβασα (δεν γράφω από κινητό),τι δεν καταλαβαίνεις ,δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει από την αρχή το θέμα ,αν έχεις διαβάσει μόνο την τελευταία απάντηση είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις τίποτα ....πάντως όπως και να έχει μπορείς να ξαναρωτήσεις οτι θέλεις!Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω με τα Ελληνικά που γνωρίζω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #137 στις: Ιουνίου 30, 2013, 12:04:05 μμ »
Γιώργο προσπάθησα να το βάλω λίγο σε τάξη ....για δες .

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #138 στις: Ιουνίου 30, 2013, 12:07:26 μμ »
Πολύ καλύτερα... Ευχαριστώ!
 ::salut::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 30, 2013, 01:51:53 μμ »
Πολυ ωραιο και ξεχωριστο αεροσκαφος!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 30, 2013, 07:12:42 μμ »
Σταμάτη πολύ ωραίο!Θέλω να το απολαύσω απο κοντά όμως..πιστεύω πως στις φωτό δε φαίνεται τόσο καλά όλο το εφέ που έκανες...σίγουρα χάνουν οι φωτό σε λεπτομέρεια ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #141 στις: Ιουλίου 01, 2013, 08:57:48 πμ »
Σταματη θα στο ξαναπω. Πανεμορφο!!! Οι φθορες στο καθετο αλλα και σε ολο το αεροπλανο μουρλια και οπως πρεπει. Μακαρι το δικο μου blackbird να μοιασει στο 1/10το στο δικο σου για να ειμαι ικανοποιημενος με το δικο μου αποτελεσμα. Ελπιζω να βρεθει και η καλυπτρα για να ολοκλητωθει πληρως.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #142 στις: Ιουλίου 02, 2013, 05:03:20 μμ »
Παίδες ευχαριστώ τα μάλα !Η καλύπτρα φτιαχτηκε από Vac ήδη και προσθέτω λεπτομέρειες ! ::salut::

Νώντα είμαι σιγουρος οτι θα σου βγει πολύ καλό και το δικό σου ,υπάρχουν πολλόι τρόποι για να φτάσεις σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ,εγώ αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ,οτι δεν το ήθελα μαυρο ...από εκεί ξεκίνησα σιγά σιγά!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #143 στις: Ιουλίου 02, 2013, 11:19:39 μμ »
Σταματη για αλλη μια φορα εβγαλες καταπληκτικο αποτελεσμα και εμπλουτισες τις γνωσεις μας περι νεων τεχνικων.
Πραγματικα το αποτελεσμα σε κανει να ξεχνας η και να μην παρατηρεις σε καποιες φωτος οτι λειπει η καλυπτρα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #144 στις: Ιουλίου 16, 2013, 07:59:36 μμ »
Σταματη για αλλη μια φορα καταπληκτικος οτι πιανεις στο χερι σου γινεται χρυσος. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 12:03:45 μμ »
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

Φίλοι καλημέρα σε όλους .....
Μετά από πολύ καιρό και εκμεταλευόμενος το διάλειμμα από το τελιωμένο ιmrala ,επιασα τις καλύπτρες το Βlackbird.....
Χρειάστηκαν τρείς προσπάθειες ,όλες χαλούσαν όταν πρόσθετα την εσωτερική λεπτομέρεια ,μια μου χάλασε και ενώ την είχα ηδη βάψει.....
Η δουλειά στην μπροστινή καλύπτρα με καθηστέρησε πολύ λοιπόν ,το κέρδος από αυτή την κατασκευή ήταν οτι έμαθα οτι για να βγάλεις μια μικρή καλύπτρα μπορείς να το κάνεις και χωρίς ΒΑΚ μηχάνημα .....ένα κεράκι ,μια ζελατίνα και το κομμάτι της καλύπτρας του κιτ ,ενισχυμένο εσωτερικα με εποξικό και πιασμένο καλά και σταθερά σε μια μέγγενη!

Οι καλύπτρες εσωτερικά είχαν πολύ δουλειά ,στη βακ που έφτιαξα είχα και το θέμα οτι επειδή ήταν λεπτή δεν μπορούσα να την πιάσω γερά και έτσι όλες οι εσωτερικές λεπτομέρειες κολλιόταν κάνοντας το σταυρό μου .Για να μην ξανατρέξει η κόλλα χρησιμοποίησα κυανοακρυλική και οχι υγρή!
Δυστυχώς και ενώ την είχα βαμμένη και σχεδόν έτοιμη στην προσπάθεια να κολλήσω το πράγμα που μιάζει σαν αλεξήλιο τη λέρωσα λίγο με κόλλα .....
Δεν θα το παλέψω άλλο και για την ώρα δε θα φτιάξω τέταρτη....το μοντέλο τελείωσε για μένα και πάει για box και ράφι!!!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά λοιπόν ,στη διαθεσή σας για κουβεντούλα και πάμε για άλλα!!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 12:31:01 μμ »
Σίγουρα είναι υπέροχο... Φαίνεται... αλλά όχι πολύ για να το φχαριστηθούμε καθώς οι φωτογραφίες είναι λίγο μικρές... :(

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 02:20:06 μμ »
Συγχαρητήρια για το μοντέλο σου, ειδικά δε οι διαβαθμίσεις του μαύρου τα σπάει!

ΤΚ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 02:27:42 μμ »
Και το ερώτημα είναι, θα το δούμε από κοντά στην έκθεση το διαμάντι αυτό;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 03:30:05 μμ »
Mπράβο ρε Σταμάτη τελείωσε κ αυτό το μοντέλο παρά τις όποιες καθυστερήσεις..κ οι καλύπτρες όμως μια χαρά βγήκαν κ λεπτότερες αν βλέπω καλά στις φωτό απο αυτές που έδινε το κιτ. ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Tags: sr-71