Αποστολέας Θέμα: KV-1 1942 Heavy Cast Turret 1/35 Trumpeter  (Αναγνώστηκε 4919 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: KV-1 1942 Heavy Cast Turret 1/35 Trumpeter
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 12, 2013, 02:02:24 πμ »
τερμα και το weathering του πυργου. Περασα φιλτρα διαδοχικα με αραιωμενο tamiya Xf-65 field grey ,xf-79 linoleum brown , enamel humbrol Ochre matt και ελαχιστο burnt sienna.Στο τελος αφου στεγνωσαν καλα ολα, περασα με στεγνο πινελο το Ochre της Humbrol , σε καποια σημεια που υποτιθεται οτι μαζευουν περισσοτερο σκονη/στεγνωμενη λασπη απο την κινηση του αρματος προς τα εμπρος με ταχυτητα.Η παραλλαγη "χαθηκε"  :(αλλα το Weathering -πιστευω- εγινε σωστα..Επισης περασα καπιοα σημεια με μολυβι γραφιτη εκει που δεν ειχε τοσο σκονη..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 12, 2013, 02:25:09 πμ »
Κουβεντα να γινεται ,μοναδικο αρμα με αυτη τη παραλλαγη που επελεξα που εχει διασωθει στο κοσμο ειναι το παρακατω T-34 στο μουσειο του Saumur. Αν και οι experts λενε οτι οταν βγηκε απο το εργοστασιο το οριτζιναλ χρωμα ειδικα το πρασινο ηταν πιο σκουρο οπως ακριβως το KV-1 διπλα φωτο απο το μουσειο του Aberdeen. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 26, 2013, 07:28:25 μμ »
χρωσταω εξτρα σκονισμα στον πυργο με αναμειξη ξηρων παστελ και τουρπεντινης. θα δω αν στο μειγμα προσθεσω και καμμια σταγονα υγρο πιατων,συμφωνα με οτι διαβασα στο ιντερνετι. (Θαναση ,θα κοιταξω μπας κ αδειασω λιγο κ πεταχτω να παρω σκονες αγιογραφιας που με συμβουλεψες.ιδια διαδικασια μειγμα ,αντι για τα παστελ)
ΑΠΟΡΙΕΣ: 1)περασα τα συρματοσχοινα με το Gunmetal της Humbrol 2 χερια κ μαλλον θα βαλω και 1 τριτο.Θα ηταν καλυτερα να παρω και να βαλω καποιο απο τα metalizer της Huμbrol ?για πιο πειστικο   
                   χρωμα?τα κομματια ειναι απο στριφτο χαλκο και τα εδινε η Trumpeter με το κιτ.
                2)Ερπυστριες.θα φτιαξω τις link by link και οχι τις ετοιμες λαστιχιενιες.για να εχω κερδος το κρεμασμα που κανουν.το θεμα ειναι ,αν και ολοι οι τροχοι δεν ειναι κολλημενοι,τα 2 drive sprocket εχουν
                   σφηνωσει για τα καλα . Να ξεκινησω το "τυλιγμα "γυρω απο τον μπροστινο idler wheel ,και αν ναι, οταν τον αφαιρεσω για να βγαλω τις ετοιμες ερπυστριες, θα ειναι αρκετο για να βγει   
                   ανετα ή  θα πρεπει να αφαιρεσω και το sprocket απο πισω ??

,συγγνωμη αν σας ζαλισα, απλα προσπαθω για ο,τι μπορω καλυτερο :!:

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 26, 2013, 11:22:01 μμ »
Φιλε μου πολυ ωραιο το αποτελεσμα μεχρι τωρα και μην αγχωνεσαι η παραλαγη δεν χαθηκε ισα ισα μου φενεται οτι "εδεσε" καλυτερα τωρα.! Τη σκονηστις γωνιες και το καπακι του πυργου τις πετυχες με το φιλτρο ή χρησιμοποιησες και κατι αλλο?
Καλη συνεχεια!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 26, 2013, 11:31:26 μμ »
ολιγη προοδος με τις ερπυστριες κομματι κομματι.Αν και 9/10 μοντελα που ειχα φτιαξει στα νιατα μου ηταν αρματα,πρωτη φορα χρησιμοποιησα τετοιες ερπυστριες.αν μια συνδεση,που ηταν προβληματικη ,κρατησει καλα οταν στεγνωσει,τοτε ολα ειναι ΟΚ.Το κρεμασμα που κανουν -κ η λεπτομερεια- αξιζει τον παραπανω κοπο κ χρονο 100%

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 26, 2013, 11:51:08 μμ »
Φιλε μου πολυ ωραιο το αποτελεσμα μεχρι τωρα και μην αγχωνεσαι η παραλαγη δεν χαθηκε ισα ισα μου φενεται οτι "εδεσε" καλυτερα τωρα.! Τη σκονηστις γωνιες και το καπακι του πυργου τις πετυχες με το φιλτρο ή χρησιμοποιησες και κατι αλλο?
Καλη συνεχεια!
Καλησπερα Captain M! ::salut::χαιρομαι π. που σου αρεσει!η παραλλαγη μετα τα πλυσιματα -χωρις να το επιδιωξω ! μιας και δεν ειχα ξανακανει τοσο εκτεταμενο weathering- πλησιασε πολυ αυτο που ηθελα στο φιναλε.απλα οταν ηταν ακομα "φρεσκο" εδειχνε οτι το καφε ειχε ψιλοχαθει.τωρα δειχνει καπως καλυτερα.Γι αυτο που με ρωτησες, στις μπροστινες γωνιες του πυργου και στο mantlet πειραματισμο εκανα. ειχα ενα παλιο πινελο ,ειχα κοψει τις τριχες πολυ κοντες γυρω στα 3 mm και μ αυτο εκανα στεγνο πινελο με την ωχρα της humbrol #83 .ισα ισα που το ακουμπαγα στο χρωμα και μετα σκουπισμα σε ενα κομματι χαρτι κουζινας.καπακι απο πανω ακριβως στα ιδια σημεια ,εκανα το ιδιο με πολυ λιγοτερο field grey xf-65 tamiya.πολυ πειραματισμος ολο αυτο,οι πιο εμπειροι εδω μπορει να διαφωνησουν και θα εχουν και δικιο.απλα δεν ειχα δυστυχως αλλο μοντελακι για να δοκιμασω εκει πρωτα και ετσι τα "εφαγε" ολα το kv-1. :mrgreen:Στο καπακι επανω ,του πυργου εβαλα χρωμα λαδιου sienna με λιγη ωχρα.και τα σκουπιζα με πινελο βουτηγμενο σε διαλυτικο.εξου και αυτες οι γραμμες.και εβαλα και γυρω γυρω απο την θυριδα το ιδιο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 27, 2013, 05:22:14 μμ »
επειδή δεν θυμάμαι, βάφεις με πινέλο ή αερογράφο? ρωτάω, γιατί είναι λίγο παράδοξη η τεχνική σου, να βάψεις το πήγμα και μετά να κολλήσεις αναρτήσεις, τροχούς και ερπύστριες

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 27, 2013, 05:36:22 μμ »
ΑΠΟΡΙΕΣ: 1)περασα τα συρματοσχοινα με το Gunmetal της Humbrol 2 χερια κ μαλλον θα βαλω και 1 τριτο.Θα ηταν καλυτερα να παρω και να βαλω καποιο απο τα metalizer της Huμbrol ?για πιο πειστικο χρωμα?τα κομματια ειναι απο στριφτο χαλκο και τα εδινε η Trumpeter με το κιτ.
Κατα την ταπεινή μου άποψη, τίποτα απο όλα αυτά, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο για την κλίμακα (πολύ γυαλιστερό).
Εγώ τα βάφω με ένα μαύρο μάτ και ύστερα ένα στεγνό πινέλο με gunmetal. Μετά, αν θέλω να τα κάνω ταλαιπωρημένα, ένα wash με χρώμα σκουριάς.
Τώρα για τις ερπύστριες, η εικόνα μιλάει απο μόνη της για την δουλειά σου... Για το βάψιμο, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου για αυτό καλύτερα να μιλήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο που θες να ακολουθήσεις...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 27, 2013, 10:36:02 μμ »
επειδή δεν θυμάμαι, βάφεις με πινέλο ή αερογράφο? ρωτάω, γιατί είναι λίγο παράδοξη η τεχνική σου, να βάψεις το πήγμα και μετά να κολλήσεις αναρτήσεις, τροχούς και ερπύστριες
zb00p καλησπερα.ευχαριστω που τσεκαρες το ποστ κατ αρχην. Βαφω με πινελο δυστυχως ακομα. Αγορασα αερογραφο αλλα οχι ακομα κομπρεσερ. και γι αυτο που λες εχεις απολυτο δικιο απλα ολα τα της αναρτησης ειναι σφηνωμενα-τοποθετημενα και οχι κολλημενα ακομα.Μονο τις αντιστρεπτικες κολλησα και τους υποδοχεις-κωνους των πανω support  wheels-αν τους λεω σωστα.Και το πηγμα μονο τεχνικη δεν ειναι , απλα με επιασε πρεμουρα και ηθελα να δω το χρωμα αρχη αρχη ακομα .ειναι περασμενο μονο 1 χερι και προχειρα ,οποτε ο,τι βλεπεις θα αλλαξει.Ευχαριστω πολυ και περιμενω παντα νεες παρατηρησεις /ενστασεις για να βελτιωνομεθα σιγα σιγα :wink: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 28, 2013, 11:04:13 πμ »
Κατα την ταπεινή μου άποψη, τίποτα απο όλα αυτά, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο για την κλίμακα (πολύ γυαλιστερό).
Εγώ τα βάφω με ένα μαύρο μάτ και ύστερα ένα στεγνό πινέλο με gunmetal. Μετά, αν θέλω να τα κάνω ταλαιπωρημένα, ένα wash με χρώμα σκουριάς.
Τώρα για τις ερπύστριες, η εικόνα μιλάει απο μόνη της για την δουλειά σου... Για το βάψιμο, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου για αυτό καλύτερα να μιλήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο που θες να ακολουθήσεις...
Καλημερα στραταρχα :wink:ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη.Οποτε πλυσιμο με μαυρο και σκουρο καφε μαλλον umber γιατι η σιεννα βγαινει πολυ ανοιχτοχρωμη.Και σκουπισμα τα εξτρα ζουμια.
Καταφερα και ξεσφηνωσα στον πισω τροχο κινησης -Θαναση για σενα αυτο- και θα προσπαθησω και για τον αλλο.ευτυχως δεν εσπασα κανενα απο τα δοντια του.Ελπιζω μετα το κολλημα και του αλλου σετ,να βγουν ανετα οι ερπυστριες για να ξεκινησουμε το βαψιμο τους γιατι δεν κρατιεμαι

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 18, 2013, 12:20:19 πμ »
μια  χελωνα παει πιο γρηγορα απο εμενα αλλα ο,τι μπορω κανω .. ερπυστριες link by link τελος.. μου κολλησε ενας εδαφιαιος στην μια πλευρα πανω στα πελματα απο περισσευματα κολλας στις ενωσεις.αν δεν βγει παμε για χειρουργικο μασκαρισμα για να γλειτωσει το weathering. να δω πως θα το κανω αυτο αλλα τελως παντων..ο κινητηριος θα ξανα κολληθει για να "κουμπωσει " καλυτερα στην αριστερη ερπυστρια.ειπα κ εγω, δεν θα γινει καμμια στραβη ,που θα παει... οι φωτο με το χρωμα ειναι ασχετες.απλα δεν πηρα σκαγια-ακομα κ απο σπασμενα ρουλεμαν πηρα αυτου του μεγεθους μπιλιες.ελπιζωμεν δια την αναδευσην να παρωμεν την πολυποθητην υφην γαλακτος εις το χρωμα.τωρα αν θα μου κανουν το βαζακι λαμπογυαλο κ εμενα τρικολορε , μια δοκιμη θα μας πεισει..  ::pop::(τουλαχιστον θα πεσει γελιο)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:06:20 πμ »
Δεν χρειάζεται και σούπερ ανακάτεμα το χρώμα για να ανησυχείς ότι θα σου σπάσει το βαζάκι!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:02:23 πμ »
Μια χαρά η ερπύστρια Παναγιώτη :!:
Όσο για μασκαρίσματα στον εδαφικό και τους κινητήριους μην το... ψειρίζεις πολύ. Αν το άρμα που φτιάχνουμε δεν προορίζεται για παρελασάτο, όλα εκεί κάτω (τροχοί-ερπύστριες) καλώς ή κακώς με το σκόνισμα γίνονται ολίγον έως πολύ συμπούρμπουλο, οπότε η όποια μικροατέλεια στο βάψιμο των τροχών κρύβεται :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:46:25 πμ »
Εγώ στη θέση σου θα είχα κολλήσει όλους τους τροχούς πάνω στο πήγμα καθώς και την ερπύστρια και θα τα έβαφα με μαύρο και στη συνέχεια με το βασικό. ;)
Καλά το πας πάντως!

Υ.Γ. Για να σπάσεις το μπουκάλι, θα χρειαστεί να το πετάξεις στον τοίχο. Με δύναμη.  ::glossa::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 09:41:56 μμ »
Ο πυργος μου αρεσει δαγκωτο...Για το πηγμα προτεινω να το ξεβαψεις ολο,και να χρησιμοποιησεις τον αερογραφο σου ( πλεον ) και να το κανεις white wash..Βαζεις τις λασπουρες σου,τις χωματιλες σου,κανα κλαρι που μαζεψε η ερπυστρια,και βαζεις τον πυργο που εχεις ηδη....Στα δικα μου ματια θα εμοιαζε τρελο μαχιμι που συναρμολογηθηκε οπως οπως και το ξαναστειλαν να φονευσει κανενα panzeraki...( και για την αποκατασταση της ταξης,εννοειται πως πρωτα ειχε πεσει θυμα απο tiger )

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:29:29 πμ »
 ::salut:: το πηγμα θα φαει μπανιο με αζαξ για να ξεβαφτει κ να ξεδωσω με τον werther.σκεφτομουν να δοκιμασω μονο τοπικα ξεβαμμα, εκει που υπαρχουν τοπικα στα πλαινα του πηγματος τα μπαλωματα της καφε παραλλαγης μιας κ εχει χτισει το καφε με το πινελο.αλλα μιας κ το προτεινες, θα φαει ολο το πηγμα reset.thanx Αντωνη.η ιδεα για την χειμερινη στο πηγμα εξεταζεται σοβαρα.2 πραγματα θελω να βρω πριν συνεχισω,το xf-61 γιατι μου τελειωνει επικυνδυνα και το αν συνεχιζαν την παραλλαγη οι Σοβιετικοι και στο πανω μερος, την "οροφη" του πηγματος. κουλο ναι μεν αλλα απ τη βιασυνη τους παιζει κ να εβαφαν μονο τα πλαινα του πηγματος  με το 2ο χρωμα παραλλαγης.δεν εχω βρει φωτο ακομα για να ειμαι σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:43:25 πμ »
ʼστο όπως είναι, μην ξεβάφεις τίποτε και κάνε αυτό:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:58:57 πμ »
ʼστο όπως είναι, μην ξεβάφεις τίποτε και κάνε αυτό:

Δευτερα παω να παρω ασπρο χρωμα..... ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 02:14:58 πμ »
Πρόσεξε τα φτερά, όλα θα έχουν τριγωνικά πιασίματα στο σκάφος με κενό στη μέση. Αν δεν έχεις πες μου, αν και νομίζω ότι το κιτ δίνει αρκετά. Επίσης δεν θα βάλεις τίποτα στα φτερά και τυχόν τρύπες θα πρέπει να τις κλείσεις. Το κιτ δεν είναι ίδιο με αυτό στις φωτογραφίες αλλά δεν μπορώ να βρω τις αντίστοιχες για το μοντέλο που έχεις.  :wink:

Επίσης, αν δεν θέλεις ό,τι περισέψει από το κιτ ευχαρίστως να σε απαλλάξω από αυτό...  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 02:21:29 πμ »
με μπριζωσες ασχημα εγω αυτο εχω να πω.και εσυ κ ο Αντωνης.αν δεν καταφερω να ταιριαξω αλλαγες, θα παω να βρω 2ο κιτ σαν αυτο που εβαλες  για να βγαλω την χειμερινη. ο,τι περισσεψει ουτως η αλλως απο το παρων heavy cast στο πακεταρω κ στο παραδιδω στο cafe αντι για μπισκοτακι :mrgreen:

Tags: KV-1