Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ εύστοχο, ότι δηλαδή το θέμα είχε μείνει πίσω.
Πιστεύω ότι ο βασικός λόγος είναι ,ότι όταν εγκαθιστάς κάτι δεν επανέρχεσαι για να το απεγκαταστήσεις για να βάλεις την νέα έκδοση, πολλώ μάλλον όταν είσαι απολύτως ευχαριστημένος από αυτό.
Οι εταιρείες για να επιζήσουν (?) μπαίνουν σε μία "κούρσα" νέων τεχνολογιών ώστε να χειρίζεσαι τα τραίνα με το κινητό, με το tablet, με το πιγκάλ και με την ίδια σου την κουκουνέλα, με 70 ήχους και 32 functions.
Δόξα τω Θεώ υπάρχει -και στην Ελλάδα- ένας ικανός αριθμός "πυραύλων" - καταναλωτών γι'αυτά.
Το Νeustadt "τρέχει" -πολλά χρόνια τώρα,με βασικό ψηφιακό της lenz, με decoders όλων των τύπων και πολλών εταιρειών (lenz,esu,zimo,roco,ltd) και με μετασχηματιστές δικούς μου.Όλα δε καθοδηγούνται από το rairoad & co gold.
Εφόσον το σύστημά μου "τρέχει" όπως ακριβώς το θέλω, μένω εκεί!Υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα να ασχοληθείς σε ένα διόραμα, που πραγματικά όταν ξενοιάζεις από ένα θέλεις να είναι για πάντα!!

Το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω εκ πείρας είναι : πηγαίνετε στις εταιρείες - παρόχους των συστημάτων (Αυτόν πχ. που φτιάχνει για την Roco) και αγοράστε το βασικό πακέτο (χειριστήριο,κεντρική μονάδα και boosters) από έναν.Με τα παρελκόμενα δεν θα έχετε πρόβλημα διότι τα καλύπτουν "νόρμες" συμβατότητος.
Για κατασκευές που "ξεφεύγουν" σε πολυπλοκότητα ή διαχειριστική δυσκολία ,σκεφτείτε την χρήση του υπολογιστή...Πραγματικά θα σας ανοίξουν άλλοι ορίζοντες.
Jimmy.k
Υ.Γ.Γιάννη, χάρηκα που τα' παμε και διά ζώσης!