Αποστολέας Θέμα: DIGITAL CONTROL  (Αναγνώστηκε 1007 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
DIGITAL CONTROL
« στις: Μαΐου 28, 2013, 06:25:48 μμ »
Φίλοι,

Με αφορμή ότι πρόσφατα εγκατέστησα decoders (ESU Switchpilot) για τον έλεγχο των διακλαδώσεων και πραγματικά ενθουσιάστηκα με τις δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή λειτουργία είπα να ανοίξω το θέμα.
Χρησιμοποιώ ως dcc controler το multimaus της Roco. Ο χειρισμός των κλειδιών είναι πανεύκολος. Ομως δεν έχει την δυνατότητα να φτιαχνεις routes.
Επίσης στο μέλλον θα ήθελα να εχω και block control και πληρη έλεγχο και από τον υπολογιστή.
Από όσο ξέρω δεν μπορεί να συνδεθεί το απλο multimaus με pc που θα ήταν και η ποιο ανέξοδη λύση !
Βεβαίως υπάρχουν αρκετές πιθανές λύσεις, ROCO multimaus PRO με ROCOMOTION, Z21, ή άλλα αντίστοιχα, άλλων εταιριών σε συνδυασμό με κάποιο απ΄τα προγράμματα τύπου TrainController ( ή κάποιες από τις freeware εκδόσεις).
Ποιες εναλλακτικές θα προτείνατε ??
Το τελευταίο ποστ στο φορουμ για digital control είναι δύο χρόνια πίσω. Μήπως οι ψηφιακές εξελίξεις που τρέχουν πρέπει να καταγραφούν εκ νέου ώστε να ενημερωθούμε από τους πιο μυημένους για τα νέα συστήματα και πιθανότατα την χρήση τους από φίλους συμφορουμίτες.

Γιάννης Μπ.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: DIGITAL CONTROL
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 28, 2013, 11:21:29 μμ »
Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ εύστοχο, ότι δηλαδή το θέμα είχε μείνει πίσω.
Πιστεύω ότι ο βασικός λόγος είναι ,ότι όταν εγκαθιστάς κάτι δεν επανέρχεσαι για να το απεγκαταστήσεις για να βάλεις την νέα έκδοση, πολλώ μάλλον όταν είσαι απολύτως ευχαριστημένος από αυτό.
Οι εταιρείες για να επιζήσουν (?) μπαίνουν σε μία "κούρσα" νέων τεχνολογιών ώστε να χειρίζεσαι τα τραίνα με το κινητό, με το tablet, με το πιγκάλ και με την ίδια σου την κουκουνέλα, με 70 ήχους και 32 functions.
Δόξα τω Θεώ υπάρχει -και στην Ελλάδα- ένας ικανός αριθμός "πυραύλων" - καταναλωτών γι'αυτά.

Το Νeustadt "τρέχει" -πολλά χρόνια τώρα,με βασικό ψηφιακό της lenz, με decoders όλων των τύπων και πολλών εταιρειών (lenz,esu,zimo,roco,ltd) και με μετασχηματιστές δικούς μου.Όλα δε καθοδηγούνται από το rairoad & co gold.
Εφόσον το σύστημά μου "τρέχει" όπως ακριβώς το θέλω, μένω εκεί!Υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα να ασχοληθείς σε ένα διόραμα, που πραγματικά όταν ξενοιάζεις από ένα θέλεις να είναι για πάντα!! ::salut::
Το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω εκ πείρας είναι : πηγαίνετε στις εταιρείες - παρόχους των συστημάτων (Αυτόν πχ. που φτιάχνει για την Roco) και αγοράστε το βασικό πακέτο (χειριστήριο,κεντρική μονάδα και boosters) από έναν.Με τα παρελκόμενα δεν θα έχετε πρόβλημα διότι τα καλύπτουν "νόρμες" συμβατότητος.
Για κατασκευές που "ξεφεύγουν" σε πολυπλοκότητα ή διαχειριστική δυσκολία ,σκεφτείτε την χρήση του υπολογιστή...Πραγματικά θα σας ανοίξουν άλλοι ορίζοντες.

Jimmy.k

Υ.Γ.Γιάννη, χάρηκα που τα' παμε και διά ζώσης!

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
Απ: DIGITAL CONTROL
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 29, 2013, 11:18:53 πμ »
Πράγματι το θέμα έχει μείνει πίσω στο forum και καλό θα ήταν να το ανοίξουμε λίγο μιας και οι εξελίξεις τρέχουν.
Εχεις απόλυτο δίκιο λέγοντας ότι όσοι έχουν εγκατεστημένα συστήματα μάλλον δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξουν.
Απο την άλλη βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (μάλλον λιγοι αυτό τον καιρό) που ''στήνονται '' τώρα.
Και ειδικά επειδή -τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας - δεν ανήκω στους πυραύλους καταναλωτές, και από άποψη αλλά και από θέση,
καλό είναι τωρα στο ξεκίνημα να καταγραφούν τα δεδομένα και οι επιλογές της εποχής.
Με στόχο λοιπόν να βοηθηθούν οι νέοι αλλά και όσοι τυχόν θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές, θα προτεινα να καταγραφούν οι υπάρχουσες επιλογές συστημάτων με την αξιολόγηση τους είτε από την προσωπική εμπειρία του καθενός από εμάς είτε από πληροφοριες που κυκλοφορουν στο δίκτυο.     

Υ.Γ. Δημήτρη και εγώ χάρηκα , ελπίζω να τα ξαναπούμε  ::salut::

Tags: