Αποστολέας Θέμα: Εκθεση και κατηγορίες εκθεμάτων - πρόταση  (Αναγνώστηκε 1079 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Εκθεση και κατηγορίες εκθεμάτων - πρόταση
« στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 09:53:36 μμ »
Εχω ένα παράπονο από τη διοργάνωση των εκθέσεων της IPMS και αφορά στον ορισμό των κατηγοριών των εκθεμάτων. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν γενικά 2 κατηγορίες σε κάθε κλίμακα για τα ελικοφόρα, μονοπλάνα και διπλάνα. Πάνω σε αυτό έχω να παρατηρήσω ότι:

Τι κάνω αν έχω ένα Fokker Dr1 με 3 φτερά;  :) Και αν θυμάμαι καλά υπήρχε και ένα Sopwith με 4 :D

Πέρα από την πλάκα, στην κατηγορία των διπλάνων δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, όλα τα διπλάνα απαιτούν την ίδια δόση ψυχοπάθιας! Αλλά στα μονοπλάνα, υπάρχει η πιθανότητα να μπουν δίπλα δίπλα ένα P-51D, ένα Μauranne Saulnier type N του 1916, ένα Etrich Taube του 1914 και ένα Short Sterling MkI. Τα μοντέλα αυτά απαιτούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις στην κατασκευή (όποιος έχει περάσει σκοινάκια σε αεροπλάνο το ξέρει) και φυσικά δεν το βρίσκω λογικό να κριθούν μαζί. Πιο λογικό πιστεύω θα ήταν να υπάρχει και μία χρονική διαίρεση στις κατηγορίες, π.χ. μονοπλάνα μέχρι το 1918 και από το 1918 και μετά. Φυσικά δέχομαι ότι πάντα θα υπάρχουν μοντέλα που δεν κολάνε πουθενά ή κολάνε παντού σαν το Ryan FR-1 Fireball, αλλά αυτά πιστεύω ότι είναι λίγες εξαιρέσεις. Θα ήθελα τις γνώμες/προτάσεις σας.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Εκθεση και κατηγορίες εκθεμάτων - πρόταση
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 11:36:02 μμ »
Εγώ έχω μια άλλη πρόταση.... Αφού κάθε χρόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι παίρνουν τα βραβεία να καθιερωθεί το σύστημα ρολόι και τη μία χρονία να παίρνουν βραβείο όσοι το όνομα τους είναι από Α έως Κ και την άλλη όσοι είναι από Λ έως Ω και να μην υπάρχουν κατηγορίες και έτσι θα είμαστε όλοι μια χαρά.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 12:11:19 πμ »
απαντάω σοβαρά.
ελάτε στην IPMS, γίνετε μέλη και όλα αυτά - μα όλα και άλλα πολλά - θα μπορείτε να τα προτείνετε στα συλλογικά όργανα και πιθανόν να γίνονται. Πιστέψτε με όλες οι γνώμες ακούγονται και εάν υπάρχουν επιχειρήματα και πειθώ, υλοποιούνται.
Σ.Σ. (πρώην ΓΓ της IPMS)

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 01:31:59 πμ »
Εγώ Σταύρο δεν τα βάζω μαζί σου ή με κάποιον άλλο για τα βραβεία γιατί αντικειμενικά εσύ και κάποιοι άλλοι είσαστε πολύ καλοί  :mrgreen:  Εγώ το είπα αυτό για τους πολλούς που διαμαρτύρονται
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:46:02 πμ »
Παιδιά θεωρώ ότι ήδη υπάρχουν πολλές κατηγορίες στην διαδικασία και , περαιτέρω υποδιαίρέσεις θα οδηγούσαν την διαδικασία κρίσης καιαπονομής σε πραγματικό χρονικόμαρτύριο !!!!
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Tags: