Καλησπέρα σε όλους,τρέχοντας να προλάβω την έκθεση ποστάρω μερικές φωτογραφίες πριν από τις τελικές γιά να επισημανθούν τυχόν λάθη κι αν είναι εύκολο να διορθωθούν.Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα εξής όσων αφορά το βάψιμο και το weathering.Τα γράφω αναλυτικά, γιατί όπως είπα και όταν το ξεκίνησα δεν έχω ξαναφτιάξει αρματικό,οπότε αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ τους φίλους αρματάδες να μου το επισημάνουν για να μην το επαναλάβω σε επόμενο project:
1)Αστάρι Vallejo UK bronze green για να το δοκιμάσω
2)Βάψιμο του βασικού με προσπάθεια εφαρμογής της μεθόδου του modulation(χρησιμοποιήθηκε το AR B 11 Light stone της white ensign)
3)Πέρασμα ακρυλικό gloss βερνίκι
4)Τοποθέτηση χαλκομανιών
5)Σφράγισμα με satin ακρυλικό βερνίκι
6)Πέρασμα φίλτρα enamel
7)Wash με enamel
8)Σε ορισμένα σημεία στεγνό πινέλο
9)Πέρασμα με σκόνες το έδαφος του οχήματος.
10)θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο βάφτηκε ερημί πάνω από το αρχικό πράσινο,έκανα διακριτικό chipping με πράσινο και στα πιο χαμηλά σημεία rusting chipping το 822 vallejo german camouflage brown
Θέλω πέρα από κάποια μπαλώματα που πρέπει να γίνουν, να κάνω ακόμη rain marks και σκονίσματα στις κατώτερες επιφάνειες με το Ak 015 dusting effects (AK),pigments και ίσως ψέκασμα αναρτήσεις-τροχούς με αραιωμένο buff.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισα μέχρι τώρα με τις ερπύστριες βινυλίου του κιτ.Δοκίμασαν το νευρικό μου σύστημα σε απίστευτο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα από την τοποθέτηση τους δεν με αφήνει καθόλου ικανοποιημένο αλλά δεν μπορώ να τις παλέψω άλλο.Αρχικά τις πέρασα αστάρι humbrol και μετά θέλησα να τις βάψω με ακρυλικά tamiya.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,ξεφλούδισαν κι έγιναν χάλια.Είπα στη συνέχεια να δοκιμάσω το αστάρι της ALCLAD που το χρησιμοποιώ συχνά και μ'έχει βολέψει,τα ίδια και χειρότερα.Τελικά τις έξυσα και πέρασα απευθείας μόνο tamiya ακρυλικά και έτσι μόνο κατάφερα να τις βάψω.Μετά στην προσπάθεια να τις τοποθετήσω,η μία μου κόπηκε,αναγκάστηκα να ενώσω τα δύο κομμένα κομμάτια με σύρμα,παρά τη γενναία ποσότητα κυανοακρυλικής οι αναρτήσεις δεν ακινητοποιούνταν στη θέση τους και σ'όλα αυτά να προστεθεί κι η χαζομάρα μου να χρησιμοποιήσω πιστολάκι για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα χρώματα που μου τις παραμόρφωσαν ελαφρώς.Προσπάθησα να σουλουπώσω όλα τα παραπάνω,αλλά το εγχείρημα δε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Συγνώμη αν σας κούρασα,περιμένω τα σχόλια-παρατηρήσεις σας αν προλαβαίνω να διορθώσω κάτι πριν την έκθεση.