Αποστολέας Θέμα: Sturmgeschutz 7.5 40 AusfG 1/35 Gunze-Sangyo  (Αναγνώστηκε 7807 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Απ: Sturmgeschutz 7.5 40 ausfG 1/35 Gunze-Sangyo
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 17, 2013, 10:50:18 πμ »
Ο μοντελισμος είναι ιδέες .
Και οι μεγάλοι μοντελιστες  παρέχουν πολλές ιδέες ,αφού έχουν το χρόνο να πειραματιστουν.
Ετσι αν κάποιος ακολουθεί και αντιγράφει τους μεγάλους νομίζει ότι θα έχει μια καλή προσέγγιση στα μοντέλα του.
Ο μοντελισμος όμως είναι ιδέες.
Ιδέες και ερεθίσματα που υπάρχουν παντού, από το πιο απλό στο πιο σύνθετο.
Ιδέες μπορείς να πάρεις από τον πιο ταπεινό μοντελιστη, από ένα μικρό παιδί που σκέφτηκε κάτι...
Και μια μικρή ιδέα από κάποιον ´ασημαντο¨ μπορεί να είναι πιο σπουδαία και από τον μεγαλύτερο μοντελιστη.
Αρκεί να την εξελίξεις να την προσαρμοσεις να της βάλεις το δικό σου στοιχείο.
Να έχεις τον εγωισμό να μην αντιγραφεις να τολμάς και έτσι να εξελισεσαι.
Το βάψιμο στις ρόδες είναι μεγάλος μπελάς ,και έτσι χρησιμοποίησα την απλή ιδέα να βαφω εναλλάξ με ακρυλικα από τη μια και λαδια-σμαλτα από την άλλη.
Ετσι όταν περνώ το ´μαυρό¨ στα λάστιχα (με σμαλτο πχ) όταν μου έφευγε το πινελλο να μπορώ να σκουπισω χωρίς το κάτω ακρυλικο χρώμα να επηρεάζεται.
Και όταν το μαύρο τελειώσει να ψεκασω με αερογραφο κάποιο ανοιχτόχρωμο μίγμα ακρυλικου ,πολύ αραιωμενου, για να σπασω το μαύρο με λεπτούς κοκκους του ανοιχτοχρωμου ακρυλικου.
Και αν δεν μου αρέσει να μπορώ να σκουπισω άφοβα και να δοκιμάσω ξανά.
Εχω δει αρκετές βαμενες  ρόδες και μου φαίνονται πολύ μαύρες η με ελάχιστο η και καθόλου διαχωρισμό στο χρώμα ανάμεσα στο πέλμα και τα πλάγια της ροδας.
Ενας διαχωρισμός που για μένα πρέπει να υπάρχει αφού υπακούει στους νομούς της φύσης.

Και λίγα λόγια για φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν
Η διαβαθμιση του βασικού χρώματος έγινε ως εξής
Στο κάτω μέρος του αρματος και τις ρόδες χρησιμοποιήθηκαν 2 αποχρώσεις από το dark yellow Tamiya με αραιωση 60 διαλυτικο 40 χρώμα ,με την φωτεινοτερη απόχρωση να γίνεται με προσθήκη σπασμενου λευκού σε αναλογία περίπου 5-10 εκατοστιαιως.
Στο πανω μέρος χρησιμοποιήθηκαν οι εξής αποχρώσεις
Gunze dark yellow αραιωμενου 60-40 όπως προηγουμένως
Το ίδιο μίγμα με προσθήκη λίγου ανοικτού κίτρινου από Tamiya και λίγο μεγαλύτερη αραιωση.
Το μίγμα με το κίτρινο με την προσθήκη λευκού για να φωτίσει περισσότερο και ακόμα μεγαλύτερη αραιωση.
Προσθήκη λίγου ακόμα λευκού και εδώ η αραιωση φτάνει το 80-20.
Τα χρώματα ψεκαστηκαν με πίεση 10-15 psi και φυσικά η πίεση ρυθμιζοταν ανάλογα με το πως έστρωνε το χρώμα.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 17, 2013, 10:22:47 μμ »
οι φωτογραφιες απο την διαβαθμιση χρωματων ,αποδιδουν μονο την σχετικη φωτεινοτητα δεν ειναι αντιπροσωπευτικες για το χρωμα του αρματος.
Γενικα δεν ψεκαστηκε πολυ χρωμα ,για να χρησιμοποιηθει και το κατω χρωμα (το αρχικο σκουρο) σαν επιπροσθετη σκια.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 18, 2013, 10:05:48 μμ »
και οι πρωτες φθορες με την τεχνικη της ΛΑΚ που πηρε μολις 6 ωρες.
Οι φωτογραφιες μπορει να εξακολουθουν να μην ειναι αναλυτικες ,αυτο ομως δεν εμποδιζει να φανει η ποικιλια των χρωματων κατω απο το βασικο dark yellow.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 22, 2013, 10:40:25 πμ »
Ενδιαφέρον δείχνει μέχρι στιγμής. Θα πρότεινα να μην του κάνεις περισσότερες φθορές (γρατζουνιές, ξεφλουδίσματα, κλπ.) στο χρώμα, και να ξεκινήσεις, τις χρωματικές αποκλίσεις και φωτοσικάσεις με λάδια, σκόνες, ή όποιον άλλον τρόπο έχεις σκεφτεί.

Αναλόγως το έδαφος που έχεις φανταστεί να το τοποθετήσεις, θα το λασπώσεις;

Δυο λεπτομέρειες που παρατήρησα, χωρίς να ξέρω αν τις έχεις υπόψη σου, είναι ότι έχει ξεκολλήσει το πλαίσιο της αριστερής σίτας της εισαγωγής του κινητήρα. Αν έγινε επί τούτου, θα πρέπει να κάνεις κάποια φθορά και στη σίτα από κάτω, π.χ. είτε να ακολούθήσει το πλαίσιο προς τα πάνω (που δείχνει κάπως αφύσικο), είτε να πατηκωθούν και τα δύο μαζί προς τα κάτω, αφού δεν ήταν δύο διακριτά πλαίσια.
Επίσης, τα μέρη του μάκτρου καθαρισμού της κάννης, που είναι στο πίσω μέρος, στην ένωση πήγματος-υπερκατασκευής, είναι ξύλινα, με πάνινο κάλυμμα, αν δεν πρόκειται να υποστούν και αυτά τη λευκή παραλλαγή.

Καλή συνέχεια!

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 22, 2013, 11:23:37 πμ »
οι φωτογραφιες δεν μπορουν να αποτυπωσουν την χρωματικη διαβαθμιση που ηδη δημιουργηθηκε απο τα ακρυλικα
μια διαβαθμιση που συνεχιζει με λαδια σε πρωτο σταδιο και ειναι ενα αργο ,πολυ αργο σταδιο ,εφοσον αργουν να στεγνωσουν.
φθορες δεν θα κανω αλλες ,ισως κρυψω και καποιες

η σχαρα μου ξεκολλησε στο βαψιμο και εχει ηδη κολληθει.
τα decals ηδη στην θεση τους ,ακριβως πριν τα πρωτα λαδια
δεν προκειται να προσθεσω αλλο χρωμα/ θα παιξω με το κιτρινο.

για το εργαλειο που καθαριζαν τις κανες δεν ηξερα οτι ειναι ξυλινο ,και αφιερωσα πολλη ωρα για να τριψω.
Αληθεια ειναι ξυλινο ολο το καματι μεχρι την διογκωμενη ακρη?
και τι καλυμμα του εβαζαν? λινατσα?

Και κατι που το ξεχναω συνεχεια και αφορα την κυρια θυριδα στον πυργο.
Σε αλλα αρματα υπαρχουν ραβδοι με θωρακισμενο γυαλι. Ισχυει και στο Stug αυτο ? γιατι αν ειναι ετσι θελει βαψιμο

θα λασπωσω ελαχιστα καθως δεν θελω να χαθει η λεπτομερεια στις φθορες

σε ευχαριστω για τα σχολια

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 26, 2013, 04:26:42 πμ »
Όλα τα μέρη του μάκτρου ήταν ξύλινα, με μεταλλικές ραβδωτές άκρες, για να βιδώνει το ένα στο άλλο, ώστε να φτάνει μέχρι το βάθος της κάννης. Οπότε είτε τα βάφεις ξύλινα, ή στο χρώμα του άρματος, αν το δικό σου το έβαψαν με όλα τα εργαλεία επάνω. Μόνο που η φθορά μετά δεν θα είναι σκουριά. Το κάλυμμα του καθαριστικού άκρου νομίζω ότι ήταν πάνινο, οπότε π.χ. κάτι σε ανοιχτόχρωμο μπεζ.

Η θυρίδα του διοικητή είχε περισκόπια, τα οποία δεν ήταν θωρακισμένα. Κατά τη γνώμη μου, ένα απλό βάψιμο με ασημί υπόστρωμα και μια σκούρα πράσινη & μαύρη απόχρωση (διαφανή χρώματα ή πολύ αραιωμένα κανονικά χρώματα), είναι αρκετό. Τα περισκόπια είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος μέρη, περιμετρικά της θυρίδας.

Για τη φωτογράφιση, δοκίμασε να βγάλεις είτε με περισσότερο φυσικό φως, είτε και σε εσωτερικό χώρο, πάλι με αρκετό και πολύπλευρο φωτισμό, όμως όπου και να είναι, προτείνω να βάλεις ένα φόντο από πίσω, όπως ένα μεγάλο χαρτόνι, κατά προτίμηση σκούρου χρώματος ή και λευκού, ανάλογα πώς θα σου φαίνεται καλύτερο.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 26, 2013, 10:27:02 πμ »
Σε ευχαριστω όπως πάντα οι πληροφορίες σου είναι πολύτιμες

Τα εργαλεία και τα αλλά παρελκομενα σε ένα άρμα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στην κατασκευή και συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στο τελικό αποτέλεσμα ,οπότε και τους δίνω την ανάλογη προσοχή.

Εχουν ήδη βαφτει  στο χρώμα τους και από πάνω θα περάσουν με Λακ η κάποιο παρόμοιο υλικό (πχ ένα αντίστοιχο της AK) και μετά με το βασικό για τους γίνει σημαντική φθορά λόγω χρήσης.

Εξαίρεση θα είναι το φτυάρι και ο γρυλλος που δεν θα περάσω κίτρινο

Οι ερπυστριες (οι βοηθητικές) περαστηκαν πολλά χέρια σκουριά , Λακ και βασικό και τριφτηκαν ώστε ελάχιστο κίτρινο να έχει παραμείνει.

Η μακτρα τώρα έχει διορθωθεί με σμαλτα με σκοπό να αποκτήσει μια εμφάνιση λερωμενου (προς το σκούρο) ξύλου.
Αν δεν με πείσει θα ξηλωθει και θα φτιαχτεί scratch build από ξύλο .
Η θα φτιαχτεί μια δεύτερη και θα μπει κάπου στο διοραμα ,και θα καλυψω την άκρη της προυπαρχουσας.

Σχετικά με τις θυριδες παρατήρησης το κομμάτι είναι ήδη μεταλλικό ,οπότε με λίγο ξυσιμο θα απόκαλυφθει το ασήμι του. Μετά θα το περάσω με τα αραιά χρώματα που είπες.
Το ερώτημα είναι αυτο θα πρέπει να γίνει εκτός από το εξωτερικό και στην εσωτερική πλευρα?(αυτή που αντικρίζει ο οδηγός όταν βγαίνει)

Φωτογραφικά το ψάχνω και το παλεύω με μια compact Olympus ,μηχανή δεκαετίας η οποία δεν μπορεί όμως να εστιασει κάτω από 50cm.
Την χρησιμοποιω στο manual με διαφραγμα 8 (δεν παει πιο ψηλα) και με τον κλασικό τριπλό φωτισμό.(και σε τρίποδα)
Με το φυσικό φως έχω προς το παρόν τα καλύτερα αποτελέσματα.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 29, 2013, 09:38:43 πμ »
μια μικρη αναβαθμιση

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:27:38 πμ »
Σε κάθε κατασκευή που κάνω εξερευνω τα όρια που είναι κοινώς παραδεκτό να γίνει κάτι (χρωματικά η κατασκευαστικά)
Ας πω αυτά τα όρια Α και Β.
Οσο αφορά την κριτική επιζητώ μόνο ένα είδος.
Την χωρίς κανένα όριο αυστηρή κριτική.
Πχ σε ότι ξεφεύγει απο τα όρια Α και Β και πόσο και γιατί.
Πολύ απλά αυστηρά ,αλλα τεκμηριωμένα.
Οτι είναι εντός οριων είναι αποδεκτό ,και μόνο αισθητικά (καλλιτεχνικά) θα μπορούσε να έχει κριτική. Δεν λέω ότι αυτή η κριτική δεν με ενδιαφέρει , ίσως με ενδιαφέρει πιο πολύ απο την πρώτη ,αλλα μόνο με επαγγελματική φωτογράφηση η απο κοντά.

Σαν τραγουδιστής έχω πια συνηθίσει να εκτίθομαι σε μεγάλο κοινό και στην οποιοδήποτε σκληροτατη κριτική ειμαι απόλυτα εξοικειωμενος.
Αν κάποιος δεν μπορεί να το γράψει γιατί ο γραπτός λόγος είναι όντως ξυλινος ,ας το στείλει σε πμ.

Τα θετικά σχόλια μου είναι σχετικά αδιάφορα ,εκτός και αν είναι και αυτά τεκμηριωμένα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 06, 2013, 01:46:19 μμ »
Φίλε μου, απλά ολοκλήρωσε το μοντέλο όπως εσύ πιστεύεις και μάθε από αυτό ώστε στο επόμενο να διορθώσεις μόνος σου αυτά που δεν σου άρεσαν.. Τα υπόλοιπα για εμένα προσωπικά είναι περιττά, πλαστικά μοντέλα φτιάχνουμε τίποτε παραπάνω.

Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 06, 2013, 02:52:16 μμ »
εχω ενα θεμα με τον πισω προφυλακτηρα ,αυτον που καλυπτει τις ακρες της εξατμισης και το κυριο σωμα της εξατμισης.
Γνωριζει κανεις αν το κοματι αυτο μπορουσε να αφαιρεθει?

θα ηθελα να εχω γυμνο αυτο το σημειο ,ωστε να φαινεται ολοκληρη η εξατμιση ,και να εχω το κομματι σε καποιο σημειο στο διοραμα
θεωροντας οτι το κομματι ειτε ξεκολησε ειτε το εβγαλαν σκοπιμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 06, 2013, 03:53:11 μμ »
Επειδή δεν κατάλαβα, σε ποιό σημείο ακριβώς αναφέρεσαι;

Χρήστος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 06, 2013, 04:09:53 μμ »
στις φωτογραφιες που εχω δεν ειναι μεσα.(δεν εχω προσθεσει το κομματι ακομα)

φαινεται στην δικη σου κατασκευη στο F8

ειναι οι 2 προφυλακτιρες σε σχημα Γ που καλυπτουν τα 2 ακροφυσια των εξατμισεων
αυτα τα 2 Γ ενωνονται με ενα μεγαλυτερο κομματι (που εχει και ραβδωσεις καθετες στο εδαφος) και αυτο καλυπτει το κυριως σωμα των εξατμισεων.
το συνολο αυτο με ενδιαφερει αν μπορει να αφαιρεθει ,η εστω το μεγαλο κομματι

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 06, 2013, 04:35:49 μμ »
Τώρα κατάλαβα. Νομίζω πως δύσκολα αυτό το κομμάτι να πάθαινε φθορές, πόσο μάλλον να έφευγε. Όσες φωτογραφίες έχω δεί, το ξύλο το τρώγανε τα μπροστινά και πλαϊνά σημεία, πίσω ήταν λιγότερο χτυπημένα

Υ.γ G είναι το δικό μου :)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 06, 2013, 05:23:46 μμ »
όπως λένε και οι φίλοι μου οι εγγλέζοι,  I stand corrected

έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα αρκετά με εκτεθειμένες τις εξατμίσεις:
Click to see the original size.

Χρήστος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 06, 2013, 11:43:32 μμ »
ομορφα
και να φανταστεις ειχα σκεφτει για διοραμα μια καλυβα ξυλινη κανενα φρακτη και δεντρα.

πως ερχονται και δενουν ολα μερικες φορες

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:20:55 πμ »
Διορθώθηκαν οι θυριδες παρατήρησης στον Πύργο και η μακτρα βάφτηκε με την άκρη μπεζ.
Αν όντως το μπεζ πανί δεν ήταν για προστασία της ακρης του μακτρου ,αλλα για να βοηθάει στον καθαρισμό της κανης ,τότε το χρώμα του μετά απο κάποια χρήση δεν πρέπει να πλησιάζει στο μαύρο?

Στον πίσω προφυλακτηρα και δίπλα απο τον πυροσβεστηρα υπάρχει ένα βοηθητικό φωτακι (μάλλον είναι βοηθητικό φως ,δεν γνωρίζω). Γνωρίζει κάποιος τι χρώμα είναι το κυλινδρακι του?

Επίσης στο άλλο φωτακι που είναι στον άλλο πίσω προφυλακτηρα ,δίπλα στο ξύλινο κιβώτιο, χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο βάψιμο? Η να το αφήσω ως εχει?

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:06:51 μμ »
το μπεζ πανί μάλλον ήταν δέρμα και ήταν το προστατευτικό της μάκτρας

Click to see the original size. Click to see the original size.

Για να έχεις μια καλύτερη εικόνα

Χρήστος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 08, 2013, 01:08:45 μμ »
Ψάχνω 2 εβδομάδες τώρα για να βρω μια φωτογραφία στο δίκτυο και δεν έχω βρει απολύτως τίποτα.
Πολύ αποκαλυπτική φωτο ειδικά η πρώτη με ξύλο που θυμίζει ιροκο.
Μόλις πήρα δουλεια για το σπίτι.

Και όντως είναι δέρμα.
Δύσκολο και προκλητικό για scratch ,όμως αξίζει ο κόπος αφού το γυμνο ξύλο είναι πρακτικά αδύνατο να υποκατασταθει ,όσο καλό βάψιμο και αν γίνει.

Χρηστο για ακόμα μια φορά είσαι φοβερός!

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 13, 2013, 07:38:51 πμ »
Οι προφυλακτήρες των εξατμίσεων δεν υπήρχαν σε όλους τους τύπους Sturmgeschütze, και δεν είχαν πάντα το ίδιο σχήμα. Πέραν αυτών, πράγματι, όπως ήδη είπατε, μπορείς να τους παραλείψεις.

Το φως στο πίσω μέρος του αριστερού προφυλακτήρα είναι το μεταγενέστερος ενδείκτης απόστασης ή φως νυχτερινής πορείας. Είχε μια μπλε απόχρωση όταν ήταν αναμμένο, περίπου άγνωστο πως φαινόταν σβηστό, αλλά λογικά σκούρο μπλε. Έτσι, οι περισσότεροι μοντελιστές διαλέγουν να το βάφουν με κάποια σκούρα μπλε απόχρωση ή/και με ανοιχτότερες αποχρώσεις προς το κέντρο του κυλίνδρου.

Στον δεξί προφυλακτήρα, μπορείς να αφαιρέσεις το μικρό κυκλικό φως, αν θες, αφού είχε διακοπεί η τοποθέτησή του στον τύπο που φτιάχνεις.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 15, 2013, 11:10:08 πμ »
Το μακτρο ξηλωθηκε για να μπορέσω να το ξαναβαψω ,με δερμάτινο κάλυμμα.
Δεν το έφτιαξα πιο την αρχή απο ξύλο ,επειδή στο σημείο που είναι δεν θα είναι αρκετά ορατό.
Στο διοραμα θα προσθέσω πιθανόν ένα άλλο μακτρο ,απο ξύλο.

Ενα μακτρο που έφτιαξα απο ξύλο (απο οδοντογλυφιδα) ,έδειξε ότι η κατασκευη του είναι μεν χρονοβόρα ,αλλα σχετικά απλή.
Προσοχή χρειάζεται στο μεταλλικο άκρο που βιδωνει το ένα κομμάτι με το άλλο ,να χαραχθεί κυκλικό, για να μπορέσει να βαφτει.
Για το μεταλλικό αυτο κομμάτι ,υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω κούφιιο μπρουτζινο σωληνακι ,με προβληματίζει όμως η κοπή του σε τόσο μικρό μέγεθος.

Το πίσω αριστερό νυχτερινό φως βάφτηκε μπλε σκούρο.(ο κυλινδρος του).

Το άλλο στρογγυλό δίπλα στο ξύλινο κουτί ,δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω.
Αν είναι παρατυπια να υπάρχει ,θα το ξηλώσω.

Για το διοραμα ,πειραματιζομαι απο χθες με χρήση φυσικού χωματος σε ανάμιξη με ακρυλικη κολλα για να φιξαριστει, με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 15, 2013, 11:27:23 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται το πείραμα με το χώμα και την κόλλα, περιμένουμε φωτογραφίες!

Χρήστος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 21, 2013, 10:03:20 πμ »
στο συνολο του αρματος (εκτος απο ενα συρματοσκοινο που θα μπει μετα και τις 2 κεραιες)

η βαφη φυσικα συνεχιζεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 21, 2013, 10:20:48 πμ »
Μούρλια... (κι'ας μην είμαι αρματάς... :mrgreen:)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 23, 2013, 08:41:48 πμ »
Προχώρησες με σχετικά γρήγορους ρυθμούς (σε σχέση και με την εποχή) και οι κόποι έχουν αρχίσει να δείχνουν το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι ότι κάποια κομμάτια που δείχνουν στραβά, (εφεδρικός τροχός, πολυβόλο οροφής) είναι απλά πρόχειρα τοποθετημένα για τις φωτογραφίες.
Η απόχρωση του βασικού χρώματος Dunkelgelb δείχνει όμορφα και πειστικά. Επίσης και οι φθορές δείχνουν ήδη ικανοποιητικές στο μάτι, και νομίζω ότι θα τις "παιδέψεις" κι άλλο. Τα ξύλινα μέρη των εργαλείων δείχνουν ωραία. Το έντονο μεταλλικό χρώμα (σαν αλουμίνιο) που έχεις χρησιμοποιήσει για διάφορες φθορές δείχνει αφύσικο και έντονο, κατά τη γνώμη μου. Κάτι πιο σκούρο, θα ήταν προτιμότερο.
Το "πίσω" μέρος, η πλάτη δηλαδή, των περισκοπίων της θυρίδας του διοικητή, βάφεται κι αυτό στο χρώμα του άρματος.
Δεν ξέρω αν το έχεις δρομολογήσει, απλά να υπενθυμίσω ότι οι μεταξύ βάσης και αντέννας μεσολαβεί ένα πυραμυδοειδές κομμάτι από λάστιχο, όπου στηρίζεται η κάθε αντένα. Το αναφέρω επειδή όπως είναι τώρα οι βάσεις των κεραιών, υπάρχουν τρύπες.

Με βάση το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, πιστεύεις ότι απέδωσε τελικά η τόση επένδυση χρόνου και χρωμάτων, ακόμη και λαδιών, πριν το πέρασμα του βασικού χρώματος; Εννοώ, από το να ακολουθούσες την μέθοδο των φθορών πάνω από το βασικό χρώμα μόνον.

Tags: