Να καταθεσω και εγω τη δικια μου εμπειρια και αποψη. Λαδακι και αγιος ο Θεος απο πολλες αποψεις. Ειδικα οσους δουλευουν ακρυλικα χρωματα και βερνικια το λαδακι ειναι οτι καλυτερο. Τρεξιματα, βρωμα, μπιχλα, μακα και αλλα ωραια καλουδια γινονται πανευκολα. Με το promodeller 2 φορες που το δουλεψα, τη μια μου εβγαλε ωραιο αποτελεσμα σε γραμμωσεις και πριτσινια και την αλλη ενα αποτελεσμα απαραδεκτο στο ιδιο ακριβως μοντελο (δοκιμη εκανα σε βαμμενο-βερνικωμενο-σεσημασμενο μοντελο θυμα). Τα χρωματα ηταν γυαλιστερα απο τη φυση τους και απλα περασα ενα καλο χερι gunze ακρυλικο βερνικι. Το λαδι ειναι πιο ευκολο να ακολουθησει τις γραμμωσεις του μοντελου με αποτελεσμα να δινει ενα πιο ρεαλιστικο αποτελεσμα σε μοντελα που απλα θελουμε να τονισουμε τις γραμμωσεις και μονο. Για καπνιες και τρεξιματα λαδιων παλι λαδια με διαφορετικη εφαρμογη. Το μονο τους μειονεκτημα ειναι οτι αργουν να στεγνωσουν. Συνηθως τα αφηνω μετα το καθαρισμα 3 μερες για σιγουρα αποτελεσματα. Στο χαρτι και στον καμβα κανουν γυρω στις 4 μερες να στεγνωσουν, δεδομενου οτι χρησιμοποιειται μεγαλυτερη ποσοτητα και αναραιωτη. Αυτα απο εμενα.