Αποστολέας Θέμα: Promodeller wash ή λάδια  (Αναγνώστηκε 4429 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Promodeller wash ή λάδια
« στις: Μαΐου 17, 2013, 11:34:46 μμ »
Τα έχει  χρησιμοποιήσει κανείς και τα δύο να μας κάνει μια σύγκριση ;
Αν θες τόνισμα γραμμών χωρίς λέρωμα ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο ;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Pomodeller wash ή λάδια
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 18, 2013, 12:01:47 πμ »
Λαδια! Οτι πατατα και να γινει ειναι μπορεις να την διορθωσεις!

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 18, 2013, 12:14:27 πμ »
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το promodeller, όμως τα λάδια τα κάνεις ότι θέλεις. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι δεν "κάθονται" το ίδιο σε όλες τις γραμμώσεις και κυρίως στις ρηχές. Αν το λάδι δε σταθεί από την αρχή, δύσκολα θα σου κάνει τη χάρη μετά. Επίσης παίζει ρόλο και το διαλυτικό που χρησιμοποιείς. Από την άλλη είναι οικονομικά τα βρίσκεις παντού σε ότι απόχρωση θελεις και κάνεις τη δουλειά σου με καλά αποτελέσματα. Ψηνόμουνα κι εγώ για τα promodeller, όσο όμως αποκτώ εμπειρία στα λάδια μάλλον δε θα πάρω

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2013, 12:34:04 πμ »
τα Promodeller είναι ίδιας βάσης με τα λάδια;
Δηλαδή σφραγίζεις με ακρυλικό βερνίκι και καθαρίζεις με white spirit?

Παράθεση
Το μόνο αρνητικό για μένα είναι ότι δεν "κάθονται" το ίδιο σε όλες τις γραμμώσεις και κυρίως στις ρηχές. Αν το λάδι δε σταθεί από την αρχή, δύσκολα θα σου κάνει τη χάρη μετά.

Αν αφήσεις το λάδι μια μέρα, να στεγνώσει καλύτερα, μένει και στα πιο δύσκολα σημεία στο καθάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2013, 12:43:27 πμ »
Συζητώντας με φίλο που τα χρησιμοποίησε είπε πως τα καθαρίζει με νερό. Εάν μετά απαιτείται βερνίκι, λογικά ναι. Οσο για τα λάδια τα αφήνω 4-5 ώρες, για διάλυμα σχετικά πυκνό. Οταν το άφησα μία ημέρα μέζεψε πολύ σε γωνίες και δύσκολα σημεία και στη συνέχεια χρειαζόταν πινέλο με διαλυτικό και ταλαιπωρία για να απομακρυνθεί. Αυτό όμως εξαρτάται από την πυκνότητα του διαλύματος.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 18, 2013, 12:50:05 πμ »
Το προβλημα με τα Promodeler ειναι οτι η επιφανεια του μοντελου πρεπει να ειναι αψογη γιατι αν ειναι εστω και λιγο σαγρε δεν καθαριζει. Επισης δεν κανει για τιποτα αλλο παρα μονο για τις γραμμωσεις. Με τα λαδια μπορεις να κανεις απειρα εφε!

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 18, 2013, 10:30:36 μμ »
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους σας για τις απαντήσεις.
Δουλεύω μόνο με πινέλο και γενικά χρησιμοποιώ και εγώ λάδια.
Το αποτέλεσμα που έχω με ικανοποιεί σε μέγιστο βαθμό απλά ψάχνω μήπως υπάρχει κάποιο προϊόν στην αγορά που σε πινελάτα μοντέλα να δώσει ένα καθαρό τόνισμα στις γραμμώσεις χωρίς να κάνει αυτό το λέρωμα (έστω και ελάχιστο) που κάνουν τα λάδια.
Δοκίμασα και τις citadel αλλά απλά δεν κάνουν για την δική μας δουλειά.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 18, 2013, 10:58:02 μμ »
Για αυτό που ψάχνεις τα promodeller σου κάνουν αλλά όπως είπε και ο CROW θέλουν γυαλιστερή επιφάνεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 18, 2013, 11:02:20 μμ »
μήπως να αλλάξεις τον τρόπο που κάνεις wash;

Δες εδώ

και δώσε σημασία στο πως καθαρίζει το περίσσευμα και πως δουλεύει με το λάδι.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 18, 2013, 11:11:23 μμ »
Τι υπάρχει στο λινκ αυτό? Το επόμενο φωτοέτσι που θα πάρεις για το πλοίο σου ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 18, 2013, 11:14:19 μμ »
 :oops: :oops: :oops: το διόρθωσα...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Promodeller wash ή λάδια
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 19, 2013, 01:52:10 πμ »
Τα Promodeller washes διατίθενται πλέον ως Flory Models Washes με την ίδια ακρυλική σύνθεση σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις. Εχουν το πλεονέκτημα να μην χρειάζονται αραίωση, καθώς είναι ήδη αραιωμένα. Κουνάς το μπουκαλάκι των 50ml και τα χρησιμοποιείς σε χρόνο μηδέν. Εχοντας ακρυλική βάση δεν επηρεάζουν το enamel χρώμα ή βερνίκι που έχεις από κάτω. Οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο όσον αφορά τυχόν ατέλειες του μοντέλου ή ματ επιφάνειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν εισχωρήσουν μένουν μόνιμα. Συνεπώς μια γυαλιστερή επιφάνεια είναι ασφαλέστερη αλλά αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και με όλα τα washes και με τα λάδια. Χρησιμοποιώ και τα δύο είδη ανάλογα με την επιφάνεια (ακρυλική ή σμάλτο) που υπάρχει από κάτω. Προσωπικά τα θεωρώ εξίσου αποτελεσματικά και εντυπωσιακά όσο και τα λάδια.
Για περισσότερες πληροφορίες (και video με το πώς χρησιμοποιούνται) εδώ:

http://www.florymodels.co.uk/washes/

Επίσης υπάρχουν στην αγορά άλλα 2-3 είδη έτοιμων washes, oπως τα Vallejo Washes (ακρυλικά) για όποιον θα ήθελε να πειραματιστεί.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 19, 2013, 10:30:04 πμ »
Υποθέτω ότι τα Flory Models δεν τα φέρνει κανείς εδώ ε. Μόνο με παραγγελία από Αγγλία;
Τα AK Interactive τα φέρνει κανείς;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 19, 2013, 10:53:16 πμ »
Υποθέτω ότι τα Flory Models δεν τα φέρνει κανείς εδώ ε. Μόνο με παραγγελία από Αγγλία;
Τα AK Interactive τα φέρνει κανείς;

Τα Flory models είναι ήδη Ελλάδα :wink:

http://hobbycolours.com/index.php?manufacturers_id=29&osCsid=3a1958d05a4316bd68eae753022a6d28

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:00:27 πμ »
Πολύ ωραία.
Υπάρχει κάποια φυσική παρουσία (μαγαζί) στην Αθήνα ή μόνο μέσω Internet;
Και με τι έξοδα αποστολής; (Συγνώμη, αλλά δεν αναφέρεται κάτι στο site...)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:05:50 πμ »
Πολύ ωραία.
Υπάρχει κάποια φυσική παρουσία (μαγαζί) στην Αθήνα ή μόνο μέσω Internet;
Και με τι έξοδα αποστολής; (Συγνώμη, αλλά δεν αναφέρεται κάτι στο site...)

Γιώργο δεν υπάρχει μαγαζί είναι μόνο INTERNET. Τα παιδιά είναι φίλοι μου και το στοκ βρίσκεται στην Πετρούπολη και ότι παραγγείλεις ανεξαρτήτου ποσότητας έχουν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα 3 Ευρώ.

Ότι άλλο θέλεις μου λες ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 19, 2013, 02:51:17 μμ »
Σημερα δοκιμασα το wash της Promodeller και τα βρηκα πολυ καλα. Τα αγορασα μεσω internet απο το hobbycolours (nikosmeta ακους?? :lol:).Πηρα δυο, τα BLACK και το DARK DIRT.Ειναι για μενα η πρωτη φορα που αγοραζω με αυτο το τροπο,και εχω να πω οτι η διαδικασια ειναι πολυ απλη. Σε δυο μερες τα ειχα στο σπιτι μου(μαζι με δυο χρωματα) , πληρωσα με αντικαταβολη,και τελος. Τωρα για το αποτελεσμα των washs, εκανα δοκιμη σε ενα παλιο μοντελο (στο δεξι φτερο)και ανεβαζω δυο φωτο που αν και δεν ειναι καλες, η διαφορα φαινεται. ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 19, 2013, 03:05:57 μμ »
Ακούω ακούω :lol: :lol: :lol:

Εγώ να πω ότι έχω και το άσπρο και το rust όπου με έχουν βολέψει πάρα πολύ. Το πρώτο το χρησιμοποιώ στα κόκπιτ για να τονίσω τα όρια των μαύρων πάνελ και είμαι και πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Επίσης επειδή τα wash αυτά αναμιγνύονται το χρησιμοποιώ για να ρίχνω τις τονικότητες των χρωμάτων :wink:

Το rust κάνει ωραίο effect για διαρροές και σκουριές αν το ανακατέψεις και με λίγο μαύρο :wink:

Από τότε που τα δοκίμασα δεν τα αλλάζω με τίποτα

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:28:39 μμ »
Ακούω ακούω :lol: :lol: :lol:

Εγώ να πω ότι έχω και το άσπρο και το rust όπου με έχουν βολέψει πάρα πολύ. Το πρώτο το χρησιμοποιώ στα κόκπιτ για να τονίσω τα όρια των μαύρων πάνελ και είμαι και πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Επίσης επειδή τα wash αυτά αναμιγνύονται το χρησιμοποιώ για να ρίχνω τις τονικότητες των χρωμάτων :wink:

Το rust κάνει ωραίο effect για διαρροές και σκουριές αν το ανακατέψεις και με λίγο μαύρο :wink:

Από τότε που τα δοκίμασα δεν τα αλλάζω με τίποτα
!!!!! (Στα υπ'οψιν)εχεις π.μ.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:03:54 μμ »
Ωραίο το βίντεο φίλε μου  gtdeath13 αλλά το άρμα έχει μια γράμμωση βαθειά σαν το πέλαγος και βέβαια είναι βαμμένο με αερογράφο .
Στα πινελάτα μοντέλα το μισό βάθος της γράμμωσης χάνετε οπότε δεν πρόκειται να δουλέψει καλά το συγκεκριμένο σύστημα, επίσης ξέχασα να πω ότι ασχολούμαι με αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Ηλίας

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:10:08 μμ »
Ωραίο το βίντεο φίλε μου  gtdeath13 αλλά το άρμα έχει μια γράμμωση βαθειά σαν το πέλαγος και βέβαια είναι βαμμένο με αερογράφο .
Στα πινελάτα μοντέλα το μισό βάθος της γράμμωσης χάνετε οπότε δεν πρόκειται να δουλέψει καλά το συγκεκριμένο σύστημα, επίσης ξέχασα να πω ότι ασχολούμαι με αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Μια απλή λύση είναι να βαθαίνεις τις γραμμές για να έχεις το βάθος που θα σε διευκολύνει. Μια άλλη λύση είναι να βάφεις με καλά αραιωμένο χρώμα (όχι τίποτε τραγικές αναλογίες αλλά όχι και απευθείας από το δοχείο) για να μην περνάς παχύ χρώμα. Αλλά και σε ρηχή γράμμωση να δοκιμάσεις πάλι θα σου μείνει το λαδάκι γιατί δεν θα το σκουπίσεις καθόλου το μοντέλο, μόνο θα καθαρίσεις.  :wink: Κι εγώ τα ίδια χάλια έκανα και αλλάζοντας τρόπο τα κατάφερα καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:30:16 μμ »
Τι εργαλείο χρησιμοποιείς για να βαθαίνεις τις γραμμώσεις;
Γενικά ευχαριστημένος είμαι με το wash που κάνω απλά ψάχνω κάτι που να κάνει το τελείως καθαρό.
Παραθέτω και δύο φώτο από μοντέλο μου πριν και μετά το wash.

Ηλίας

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 19, 2013, 11:51:16 μμ »
Το πιο εύκολο είναι να βάλεις μια καρφίτσα στην άκρη από το χειροτρύπανο. Κάνει απλή δουλειά και δύσκολα ξεφεύγει. Για πιο χοντρές δουλειές υπάρχουν τα εργαλεία της trumpeter και της tamiya για γράμμωση, αλλά θα σου πρότεινα να μείνεις στην καρφίτσα, μιας και κάνει εύκολα και καμπύλες. Προϋπόθεση για να κάνεις ωραία δουλειά είναι να υπάρχει ήδη μια υποτυπώδης γράμμωση. Επίσης αυτό το κάνεις πριν βάψεις, γιατί μετά μπορεί να σου ξηλώσει χρώμα περιμετρικά.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 20, 2013, 08:22:53 πμ »
Καλή ιδέα φίλε μου θα το δοκιμάσω.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 20, 2013, 08:31:56 μμ »
Τα "Promodeller washes" είναι απλά φανταστικά. Ειχα διαβασει κριτικες αλλα δεν τα ειχα δοκιμασει μεχρι προσφατα.

Ειχα δοκιμασει τα "THE DETAILER" τα οποια ειναι και αυτα καλα αλλα οχι τοσο ευχρηστα οσο τα Promodeller (χρειαζονται περισσοτερο προσοχη και αραιωση). Το καλο ειναι οτι εχουν μεγαλη γκάμα για διαφορα wash.

Για τα ΑΚ μονο τα video εχω δει, δεν ετυχε να τα δοκιμασω! ::salut::

Tags: wash promodeller