Αποστολέας Θέμα: P-3B ORION κατασκευή, ερωτήσεις και διαφορές με το P-3C  (Αναγνώστηκε 1371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Λέω να αυξήσω τα μισοφτιαγμένα μοντέλα που έχω οπότε άρχισα να γλυκοκοιτάω το
το κιτ της minicraft στην 1/72.
Έχω όμως μερικές απορείες...Το κιτ δείνει το P3-C ενώ τα ελληνικά ήταν έκδοση Β.
Τι διαφορές παίζουν εξωτερικά?Με μία τρομακτικά γρήγορη ματιά δεν είδα κάτι αλλά
μπορεί να μου ξέφυγε τπτ (σίγουρα οι κεραίες).
Ξέρω ότι το C δεχόταν φορτία και εξωτερικά αλλά αυτό αν δεν βάλω τους φορείς και
τα σχετικά παρελκόμενα θα είναι οκ.Αν και βλέπω πως και τα ελληνικά δέχονται.
Υπάρχει διαφορά στις τοποθεσίες των θέσεων ανάρτησης?

Στο σημείο που είναι οι ηχοσημαντήρες διαβάζω ότι παίζουν διαφορές.Ποιες είναι αυτές?

Επίσης δείτε την παρακάτω φωτό...Η γράμμωση ανάμεσα στα panels είναι υπερυψωμένη
η κάνουν πουλάκια τα μάτια μου?
Click to see the original size.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
Απ: Διαφορές P-3B ORION με το P3-C.
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:35:12 μμ »
Έχεις κανείς καμιά καλή φωτογραφία από τις άγκυρες που έχει αμφίπλευρα του πίσω μέρους της ατράκτου το P-3?
Όσο πιο καλής ανάλυσης γίνεται και όχι απαραίτητα και τις 2 πλευρές.Ακόμα και από άλλο α/φος να είναι δεν υπάρχει
θέμα αρκεί να φαίνονται καλά για να πιάσω την λεπτομέρεια.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:09:21 μμ »
Παναγιώτη πάρε μια για αρχή  ::salut::

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:10:03 μμ »
ΑΑ!Τέλεια!
Δεν χρειάζομαι άλλη.
Ευχαριστώ!!!!!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 30, 2013, 12:52:21 πμ »
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα ποστάρω εδώ...

Αν και έχω πολλά μισοφτιαγμένα κτλ είπα να ξεκινήσω με κάτι από το 0 και να το τελειώσω οπωσδήποτε!
Έτσι έπιασα το θηρίο.Γενικά η κατασκευή δεν με έχει κουράση και σε αυτό βοήθησε η απόφαση να κλείσω τα πάντα και
μην βάλω μέσα ούτε καν τους μπουλμέδες του cockpit.Τα τζάμια αποφάσισα να τα βάψω μαύρα άρα δεν άξιζε τον κόπο.

Η άτρακτος έχει κλείσει και έχουν πέσει στόκοι και τριψίματα.Η χαμένη λεπτομέρεια αναδημιουργήθηκε με
ΖΤΠ και ξεχωρίζει από την διαφορά στο χρώμα σε σχέση με το ασταρωμένο πλαστικό.Επίσης με ΖΤΠ έγιναν
και τα σύρματα του ασυρμάτου.Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ ΖΤΠ και ομολογώ ότι ήταν ευκολό-
τερο απ'όσο νόμιζα.

Επίσης με ΖΤΠ έγιναν και τα ηλεκτρόδια αποφόρτισης του στατικού φορτίου.Θα ακολουθήσουν και τα
ηλεκτρόδια των πτερύγων όταν ολοκληρωθεί το κόλλημα-στοκάρισμα.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε μία πέτρα για να βαρύνει μπροστά και ενισχύσεις ώστε να μην πιέζεται εγκάρσια
η άτρακτος κυρίως κατά το τρίψιμο.
Ελπίζω η πέτρα να μην δώσει κλίση προς την πλευρά που τοποθετήθηκε γιατί αλλιώς θα πρέπει να το ανοίξω....

Αύριο αν προλάβω θα τραβήξω με την κανονική μηχανή για να φαίνεται καλύτερα.

Μερικές ερωτήσεις...Να βάλω τους πτερυγικούς φορείς επάνω και αν ναι τι μπορώ να τους φορτώσω?
Δεν δίνει οπλισμό το κιτ αλλά αν υπάρχει τπτ σε κανένα σετ από την Hasegawa θα το τσίμπαγα.
Harpoon έπαιρναν τα δικά μας?Αν ναι αυτό δεν είναι το σετ?
Καλό βράδυ!

---EDIT---

Διάβασα ότι τα ελληνικά δεν μπορούσαν να εκτοξεύσουν Harpoon.Όμως διάβασα και πως έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για αγορά-αναβάθμιση αμερικανικών P-3C ισχύει?

---EDIT---

Παναγιώτης Ελ Σισι

Tags: p-3 orion