Αποστολέας Θέμα: Model Master Thinner Met  (Αναγνώστηκε 1447 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Model Master Thinner Met
« στις: Μαΐου 09, 2013, 09:42:45 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Προσπαθώντας χτες να αραιώσω ένα enamel model master χρώμα, αυτό δεν αραιωνόταν με τίποτα.
Δοκίμασα με άοσμο νέφτι στην αρχή και απλά συρρικνώθηκε το χρώμα γύρω από τον οδοντογλυφίδα και έγινε σαν λάσπη.
Ούτε με διαλυτικό της Revell ούτε της Humbrol αραιώθηκε.  Τελικά αυτά θέλουν μάλλον αποκλειστικά το δικό τους ή εκείνο το βρωμερό πως-το-λένε πράμα που ποτέ δεν θυμάμαι το όνομα του...
Σε μια επίσκεψη στα Max λοιπόν σήμερα για στυλό έπεσε το μάτι μου σε ένα μπουκαλάκι που έγραφε "Thinner" Και μεταφρασμένο διαλυτικό για χρώματα.. Και το πήρα...
Έλα όμως που τώρα που το κοιτάω κάτι δε μου πάει... Γράφει επάνω Thinner Met #1479, και ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι είναι διαλυτικό για τα metalizer χρώματα της Model Master...
Τι να το κάνω (εκτός από αυτό που σκέφτεστε αυτή ακριβώς τη στιγμή); Κάνει για τα απλά enamel ή θα μου μείνει άχρηστο;
Ευχαριστώ.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Απ: Model Master Thinner Met.
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2013, 10:09:25 μμ »
Tα δουλεύω καιρό τα enamel της ΜΜ και με απλό White Spirit από χρωματοπωλείο αραιώνονται μια χαρά. Φυσικά υπάρχει και το Airbrush Thinner της MM αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητο για να αραιωθούν.

Μήπως δεν ήταν το enamel αλλά το ακρυλικό χρώμα; Γιατί έρχονται σε παρόμοια μπουκαλάκια τα ακρυλικά και τα enamel της ΜΜ.  :wink:

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 09, 2013, 10:17:42 μμ »
Γιώργο κι εμένα το ίδιο, μόλις έσταζα το White spirit έβλεπες την αντίδραση με το χρώμα! Για μένα είναι εξαιρετικά χρώματα, θα τα χρησιμοποιώ όποτε μπορώ!

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 09, 2013, 10:31:16 μμ »
Κάνει για τα απλά enamel ή θα μου μείνει άχρηστο;

Θα κάνει γιατί τα Metalizer της ΜΜ είναι lacquer.

Φυσικά μπορείς και να το δοκιμάσεις μιας και το έχεις. :mrgreen:

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 09, 2013, 11:06:08 μμ »
Δουλευω χρονια  τα εναμελ της ΜΜ με white spirit και laquer thinner και ποτε δεν ειχα προβλημα...Ποιο χρωμα ειναι αυτο που λες Γιωργο? Βγαλτο μια φωτο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 09, 2013, 11:09:13 μμ »
Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία τώρα...
Η ετικέτα γράφει "Model Master, Enamel Paint" Είναι το 1731Ε "Aircraft Grey" και τώρα παρατηρώ ότι γράφει Made in Italy... Italeri !!!

Τα ακρυλικά της γράφουν "Acryl" στο μπουκαλάκι και η ετικέτα είναι άσπρη με μαύρα γράμματα ενώ στα enamel μαύρη με άσπρα γράμματα.
Με παραξένεψε πολύ που δεν αραίωσε με το άοσμο νέφτι.  Ακόμα και τα Revell που είναι δύστροπα γενικώς αραιώνουν κάπως με αυτό.
Θα το δοκιμάσω αυτό το thinner πάντως με την πρώτη ευκαιρία και βλέπουμε.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 09, 2013, 11:12:20 μμ »
Γιατι,λαδομπογια ειναι για να αραιωσει με το νεφτι? Παρε ενα laquer να κανεις την δουλεια σου με ολα τα εναμελ και κανε που δεν μυριζει!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 09, 2013, 11:16:12 μμ »
Γιατι,λαδομπογια ειναι για να αραιωσει με το νεφτι? Παρε ενα laquer να κανεις την δουλεια σου με ολα τα εναμελ και κανε που δεν μυριζει!
Ναι.. Οκ... Αλλά να μην αραιώσει ούτε με τα διαλυτικά της Humbrol και Revell που βρωμάνε μέχρι το σαλόνι;
Δεν έχω μάσκα ακόμα.. Με χάρτινες βολεύομαι μέχρι να πληρωθώ και να αγοράσω μία της προκοπής... Μέχρι τότε όμως, no lucker...
Αυτά τα Model Master εμένα πάντως εδώ μου κάθονται... Ευτυχώς είναι καλά με πινέλο αλλιώς...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 10, 2013, 12:25:10 πμ »
Eεε,η αληθεια ειναι οτι ουτε με το διαλυικο της Revell ειχα ποτε προβλημα...

Αποσυνδεδεμένος Φανούρης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Jet-Fan
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 19, 2013, 01:47:31 μμ »
Tα δουλεύω καιρό τα enamel της ΜΜ και με απλό White Spirit από χρωματοπωλείο αραιώνονται μια χαρά. Φυσικά υπάρχει και το Airbrush Thinner της MM αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητο για να αραιωθούν.

Μήπως δεν ήταν το enamel αλλά το ακρυλικό χρώμα; Γιατί έρχονται σε παρόμοια μπουκαλάκια τα ακρυλικά και τα enamel της ΜΜ.  :wink:

Για σου Γιώργο
Που το βρήκες αυτό το διαλυτικό είναι δυσεύρετο και δεν το φέρνει ο Κάλφακης
πλέων.?
Αυτό είναι πολύ ωραίο διαλυτικό αλα μόνο για Metalizer.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 19, 2013, 02:05:52 μμ »
Κάνε μια βόλτα από τα Max Stores... Εγώ το βρήκα στο κατάστημα του Ελληνικού (επί της Γούναρη), ίσως έχουν και άλλα υποκαταστήματα.
Δεν είχε πολλά πάντως...
Αν και ένα πουλάκι μου είπε ότι σε 1-2 βδομάδες το πολύ θα έχει ολόκληρη τη σειρά model master κατάστημα της περιοχής... ;)

Tags: modelmaster