Αποστολέας Θέμα: Το κατάλληλο P-40 1/48  (Αναγνώστηκε 2649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PhantoC

• Scale 1/144
  • *
Το κατάλληλο P-40 1/48
« στις: Μαΐου 05, 2013, 11:35:25 πμ »
Εδώ και καιρό θέλω να φτιάξω ένα P-40, έτσι θέλω να ρωτήσω για τα διάφορα κιτ των p-40 που κυκλοφορούν στην 1/48.
Η έκδοση που με ενδιαφέρει είναι από την Ε και μετά(Μ,Ν,Κ,F...)
Απ, ότι ξέρω το hasegawa είναι πολύ καλό κιτ, απλά είναι ακριβό. Έτσι όπως φαίνεται αποκλήεται του διαγωνισμού ::glossa::

Δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές ανάμεσα στα:
AMT/ERLT http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/amt/kit_amt_8879.shtml
AMtech  http://hyperscale.com/features/2002/p40ebg_1.htm (αυτό είναι ίδιο καλούπι χωρίς κινητήρα?)
Arii http://www.swannysmodels.com/P40E.html (εδώ το κιτ της Arii μας δίνει κινητήρα και πιρτσίνομα, αλλά είναι το ίδιο καλούπι με τα προηγούμενα?)

Απ΄ότι ξέρω το Italeri έχει το ίδιο καλούπι με το ΑΜΤ
Σκοπός εφόσον δεν πάρω το hasegawa είναι να πάρω 2-3-4 να τα κάνω με διάφορες παραλλαγές

Παρακαλώ βοηθήστε!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: Το κατάλληλο P-40 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 05, 2013, 08:14:20 μμ »
To ΑΜΤ το έχω και είναι τίμιο κιτ.Για τα άλλα δεν έχω γνώμη αλλά επειδή έχω φτιάξει το hasegawa  θα σου πω οτι είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή χωρίς προβλήματα.Εκτός απο δυο σημεία που θέλουν στοκάρισμα κατά τα άλλα είναι μανάρι.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2013, 08:19:26 μμ »
Αμα καταφέρεις να βρείς το παλιό καλό κιτ της Monogram to οποίο όμως είναι 'Β', μετατρέπεται σχετικά εύκολα σε 'Ε'.

Πάντως καί της Arii, καλό ακούγεται.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 06, 2013, 08:51:55 μμ »
Αμα καταφέρεις να βρείς το παλιό καλό κιτ της Monogram to οποίο όμως είναι 'Β', μετατρέπεται σχετικά εύκολα σε 'Ε'.
Θα συμφωνήσω για το κιτ της Monogram, είναι παλιό αλλά καλό και απλό στην κατασκευή, νομίζω πως υπάρχει και σε rebox της Revell.

Θα διαφωνήσω όμως με την ευκολία μετατροπής του Ε σε Β, πέρα από τις αλλαγές μέσα στο cockpit, από το cockpit και μπροστά είναι σχεδόν διαφορετικό αεροσάκος, το Ε έχει διαφορετική είσοδο αέρα για το σύστημα του καρμπυρατέρ, δεν έχει οπλισμό πάνω από τη μηχανή, έχει μεγαλύτερο άνοιγμα για το σύστημα ψύξης κάτω από τη μηχανή, έχει 3 πολυβόλα ανά πτέρυγα αντί για 2. Αντε και τα βόλεψες όλα αυτά, τα Β είχαν τον κινητήρα Allison V-1710-33, στη συνέχεια τα D και E φόρεσαν τον Allison V-1710-39 ο οποίος είχε τον άξονα για την έλικα αρκετές ίντσες πιο πάνω σε σχέση με τον -33 κάτι που οδήγησε στον πλήρη επανασχεδιασμό του εμπροσθίου μέρους του αεροσκάφους. Επίσης το αλεξηνέμιο επανασχεδιάστηκε και αυτό και τα παράθυρα πίσω από το cockpit μεγάλωσαν σε μέγεθος για καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω. Τέλος οι εξατμίσεις, στη διάρκεια παραγωγής των D, άλλαξαν από κυκλικής διατομής στην έξοδο σε πεπλατυσμένες (fishtail exausts).

Δεν είναι και λίγες...

Πηγή: P-40 warhawk in detail part 2, Bert Kinzey, Squadron Signal Publications, 1999, ISBN 1-888974-15-X.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 06, 2013, 09:00:48 μμ »
Το καλυτερο και σχετικα φτηνο κιτακι Ρ-40Ε στην 1/48 ειναι το ARII/AMT/ERTL (ολα το ιδιο καλουπι).
Ειδικα η ΑΜΤ/ΕRTL εχει βγαλει ενα "καρο" υποεκδοσεις (Ρ-40F, K, L, M) Πλεον το βγαζει κι η Italeri ως Μ.
Το να μετατρεψεις το Monogram P-40B Tomahawk σε P-40E Warhawk/Kittyhawk, μαλλον δεν ειναι εφικτο
 ::salut::
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2013, 10:44:50 πμ »
Θα συμφωνήσω για το κιτ της Monogram, είναι παλιό αλλά καλό και απλό στην κατασκευή, νομίζω πως υπάρχει και σε rebox της Revell.

Θα διαφωνήσω όμως με την ευκολία μετατροπής του Ε σε Β, πέρα από τις αλλαγές μέσα στο cockpit, από το cockpit και μπροστά είναι σχεδόν διαφορετικό αεροσάκος, το Ε έχει διαφορετική είσοδο αέρα για το σύστημα του καρμπυρατέρ, δεν έχει οπλισμό πάνω από τη μηχανή, έχει μεγαλύτερο άνοιγμα για το σύστημα ψύξης κάτω από τη μηχανή, έχει 3 πολυβόλα ανά πτέρυγα αντί για 2. Αντε και τα βόλεψες όλα αυτά, τα Β είχαν τον κινητήρα Allison V-1710-33, στη συνέχεια τα D και E φόρεσαν τον Allison V-1710-39 ο οποίος είχε τον άξονα για την έλικα αρκετές ίντσες πιο πάνω σε σχέση με τον -33 κάτι που οδήγησε στον πλήρη επανασχεδιασμό του εμπροσθίου μέρους του αεροσκάφους. Επίσης το αλεξηνέμιο επανασχεδιάστηκε και αυτό και τα παράθυρα πίσω από το cockpit μεγάλωσαν σε μέγεθος για καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω. Τέλος οι εξατμίσεις, στη διάρκεια παραγωγής των D, άλλαξαν από κυκλικής διατομής στην έξοδο σε πεπλατυσμένες (fishtail exausts).

Καλη σου μέρα gkontog,

Ma γι' αυτό άλλωστε εγραψα "σχετικα ευκολα". Δεν γνωριζω τις 'ικανότητες' του συναδέλφου στις 'σκρατσιές' και την διάθεση που μπορεί να χει για ένα τέτοιο εγχειρημα.

Τώρα, όσο αφορά τις διαφορές που αναφέρεις πολύ σωστά, θα ήθελα απλά να προσθέσω τα εξής: Αυτό που αναφέρεις για το αλεξηνέμιο της καλύπτρας όντως δεν το 'χα προσέξει, αλλά το πλεονέκτημα με το κίτ της Μονογκραμ είναι πως σου δίνει 2 καλύπτρες (μία κλειστή καί μία ανοικτή), οποτε περιθώρια για πειραματισμούς-μετατροπές υπάρχουν (για όποιον ΄χει την διαθεση). Φυσικά υπάρχουν καί οι aftermarket ευκαιρίες (το ίδιο ισχύει και για τις εξατμίσεις)!

όσο αφορά την μετατροπή του/των καλυμάτων του κινητήρα, απ' όσο μπορώ να θυμηθώ (επειδή το είχα φτιάξει το εν λόγω κίτ πρίν αμνημονεύτων χρόνων!) ήταν αρκετά μαλακό όποτε για όποιον προσπαθήσει να κάνει τις μετατροπές δεν θα είναι πολύ δύσκολο.

Τα πυροβόλα τώρα δεν είναι δα καί τοσο δυσκολο από 2 να τα κάνεις 3. Απ' την άλλη για τον κινητηρα/ες που αναφέρεις αμα δεν σκοπευει κανεις να αφησει ανοικτα τα καλλύματα του κινητηρα δεν παίζει κανα ρόλο.

Τέλος, να προσθέσω πως αλλαγή θα χρειαστει καί το πηδάλιο της ουρας μιάς καί αυτό του 'Ε' ήταν λίγο πιο μυτερό στην κορυφη του καί λιγο πιο τετραγωνισμένο στο τέλος του (καί λίγο τα ακροπτερύγια).

Όπως, είπα και στην αρχή μη γνωρίζοντας τις ικανότητες του συναδέλφου στις σκρατσιές και φυσικά την διάθεση που έχει ο καθένας να μπει σε αυτήν την διαδικασια, γι αυτο το λόγο ανέφερα το παλιό αλλά καλό κιτ της Μόνογκραμ. Προσωπικά, το μόνο σημείο που θεωρώ πως θα με καθυστερούσε στο να ολοκληρώσω μια τέτοια μετατροπή είναι τα καλλύματα του κινητήρα.

Παρεπιμπτόντως, κάπου είδα πρόσφατα το κίτ της Χασεγκάβα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πάντως, αξίζει να έχει κανείς την συγκεκριμένη έκδοση του P-40 στην συλλογή του, μόνο καί μονο επειδή έχει γράψει την δική της ιστορία (βλέπε "Ιπτάμενες Τίγρεις", σελίδες 43 καί 63. Bert Kinzey (1999), P-40 Warhawk in Detail Part 1, Squadron/Signal Publications, ISBN 1-888974-14-1).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 07, 2013, 10:55:41 πμ »
Απ' την άλλη για τον κινητηρα/ες που αναφέρεις αμα δεν σκοπευει κανεις να αφησει ανοικτα τα καλλύματα του κινητηρα δεν παίζει κανα ρόλο.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι, η έλικα από τα D και μετά ήταν αρκετά πιο πάνω από τα προηγούμενα μοντέλα.

Τα πυροβόλα τώρα δεν είναι δα καί τοσο δυσκολο από 2 να τα κάνεις 3.
Ισως, αλλά από το κάτω μέρος, στις εξαγωγές για τους κάλυκες θέλει και εκεί μπόλικη δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 07, 2013, 01:28:45 μμ »
Καλη σου μέρα gkontog,

Ma γι' αυτό άλλωστε εγραψα "σχετικα ευκολα". Δεν γνωριζω τις 'ικανότητες' του συναδέλφου στις 'σκρατσιές' και την διάθεση που μπορεί να χει για ένα τέτοιο εγχειρημα.

Τώρα, όσο αφορά τις διαφορές που αναφέρεις πολύ σωστά, θα ήθελα απλά να προσθέσω τα εξής: Αυτό που αναφέρεις για το αλεξηνέμιο της καλύπτρας όντως δεν το 'χα προσέξει, αλλά το πλεονέκτημα με το κίτ της Μονογκραμ είναι πως σου δίνει 2 καλύπτρες (μία κλειστή καί μία ανοικτή), οποτε περιθώρια για πειραματισμούς-μετατροπές υπάρχουν (για όποιον ΄χει την διαθεση). Φυσικά υπάρχουν καί οι aftermarket ευκαιρίες (το ίδιο ισχύει και για τις εξατμίσεις)!

όσο αφορά την μετατροπή του/των καλυμάτων του κινητήρα, απ' όσο μπορώ να θυμηθώ (επειδή το είχα φτιάξει το εν λόγω κίτ πρίν αμνημονεύτων χρόνων!) ήταν αρκετά μαλακό όποτε για όποιον προσπαθήσει να κάνει τις μετατροπές δεν θα είναι πολύ δύσκολο.

Τα πυροβόλα τώρα δεν είναι δα καί τοσο δυσκολο από 2 να τα κάνεις 3. Απ' την άλλη για τον κινητηρα/ες που αναφέρεις αμα δεν σκοπευει κανεις να αφησει ανοικτα τα καλλύματα του κινητηρα δεν παίζει κανα ρόλο.

Τέλος, να προσθέσω πως αλλαγή θα χρειαστει καί το πηδάλιο της ουρας μιάς καί αυτό του 'Ε' ήταν λίγο πιο μυτερό στην κορυφη του καί λιγο πιο τετραγωνισμένο στο τέλος του (καί λίγο τα ακροπτερύγια).

Όπως, είπα και στην αρχή μη γνωρίζοντας τις ικανότητες του συναδέλφου στις σκρατσιές και φυσικά την διάθεση που έχει ο καθένας να μπει σε αυτήν την διαδικασια, γι αυτο το λόγο ανέφερα το παλιό αλλά καλό κιτ της Μόνογκραμ. Προσωπικά, το μόνο σημείο που θεωρώ πως θα με καθυστερούσε στο να ολοκληρώσω μια τέτοια μετατροπή είναι τα καλλύματα του κινητήρα.

Παρεπιμπτόντως, κάπου είδα πρόσφατα το κίτ της Χασεγκάβα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πάντως, αξίζει να έχει κανείς την συγκεκριμένη έκδοση του P-40 στην συλλογή του, μόνο καί μονο επειδή έχει γράψει την δική της ιστορία (βλέπε "Ιπτάμενες Τίγρεις", σελίδες 43 καί 63. Bert Kinzey (1999), P-40 Warhawk in Detail Part 1, Squadron/Signal Publications, ISBN 1-888974-14-1).

Να με συγχωρείς αλλά δεν γνωρίζω εάν έχεις ποτέ προσπαθήσει μια μετατροπή σαν κι αυτή που προτείνεις στον φίλο μας.Αν ναι, θα χαιρόμουν πολύ να την δω.
Προσωπικά πιστεύω οτι οι αλλαγές από τον ένα τύπο στον άλλο είναι σημαντικές και δύσκολες -βλέπε gkontog-και θα παίδευαν ακόμα και έναν αρκετά πεπειραμένο μοντελιστή.( Ο οποίος πεπειραμένος μοντελιστής σίγουρα δεν θα έμπαινε στον κόπο να την κάνει,θα αγόραζε το Χασεγκάβα ή έστω το ΑΜΤ.Γιατί από την εμπειρία του ξέρει οτι ένα ακριβό κιτ σου γλιτώνει χρόνο και νεύρα,καθώς έχει ήδη λυμένα τα προβλήματα που θα πρέπει να λύσεις μόνος σου στο χρέπι)

Αποσυνδεδεμένος PhantoC

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 07, 2013, 01:36:36 μμ »
ευχαριστώ παιδιά για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις σας.
Όπως φαίνεται καταλήγω στο κιτ τις Arii που έχει και πιρτσίνομα ( P-40E). θέλω όμως να σκεφτώ ένα κιτ να το κάνω σε P-40M,N. Απ΄ότι βλέπω οι διαφορές εξωτερικά τουλάχιστον είναι στην μακρύτερη άτρακτο. Το μπροστά μέρος της ατράκτου, τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται κοινό... Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 07, 2013, 01:44:34 μμ »
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους! Θα συμφωνησω με τον Μαστορα απολυτα, αντι να καθεσαι να μπλεκεις φιλε μου, δωσε μερικα ευρω παραπανω και παρε ενα κιτ ετοιμο και πολυ καλο της Χασεγκαβα να ξεμπερδευεις και να το φτιαξεις να το ευχαριστηθεις! Και τελειωνει η φασαρια.........  :wink:  ::salut::

Φιλικα παντα

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:15:30 μμ »
time is money

τα παραπάνω λεφτά για το πολύ καλό της Hasegawa, θα τα "πληρώσεις" σε χρόνο και κόπο , για να κάνεις τις όποιες μετατροπές, στο αλλο φθηνότερο κιτ του Ρ-40.
εκτος κι αμ ντε και καλά θέλεις να κάνεις κάτι σκρατς

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:25:29 μμ »
ευχαριστώ παιδιά για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις σας.
Όπως φαίνεται καταλήγω στο κιτ τις Arii που έχει και πιρτσίνομα ( P-40E). θέλω όμως να σκεφτώ ένα κιτ να το κάνω σε P-40M,N. Απ΄ότι βλέπω οι διαφορές εξωτερικά τουλάχιστον είναι στην μακρύτερη άτρακτο. Το μπροστά μέρος της ατράκτου, τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται κοινό... Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας

Για την Μ και Ν έκδοση υπάρχει το κιτ της Eduard,(το πρώην Mauve),καλό κιτ και σε καλή τιμή,καθώς επίσης και τα αντίστοιχα Hasegawa.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:25:43 μμ »
θέλω όμως να σκεφτώ ένα κιτ να το κάνω σε P-40M,N. Απ΄ότι βλέπω οι διαφορές εξωτερικά τουλάχιστον είναι στην μακρύτερη άτρακτο. Το μπροστά μέρος της ατράκτου, τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται κοινό... Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας
Δεν είναι δυστυχώς. Στα P-40M προσθέθηκε σε κάθε πλευρά του κινητήρα, μπροστά από τις εξατμίσεις ένα μικρό panel με 15 τρύπες (3Χ5) το οποίο επέτρεπε στο καρμπυρατέρ να "τραβάει" έξτρα αέρα για τις ανάγκες του νέου Allison V-1710-81. Επίσης στο άνω τμήμα των πτερύγων προσθέθηκαν landing gear position indicators.

Στα P-40N οι παραπάνω αλλαγές παρέμειναν και επίσης:

- Στις σειρές παραγωγής P-40N-1-CU έως και P-40N-10-CU ο οπλισμός μειώθηκε σε 2 πολυβόλα ανά πτέρυγα ενώ στο κάτω μέρος έμειναν 3 ανοίγματα για απόρριψη καλύκων. Από την σειρά P-40N-15-CU τα πολυβόλα ξαναέγιναν 3 ανά πτέρυγα.
- Δραστικές αλλαγές έγιναν στο πίσω μέρος του cockpit για να αυξηθεί η ορατότητα.
- Ενας πυλώνας οπλισμού προσθέθηκε κάτω από κάθε πτέρυγα. Πρόσεξε γιατί η τοποθέτηση ήταν ασσύμετρη, όταν φτάσεις σε αυτό ξαναρώτα ή έλεγξε τις πηγές σου.
- Από τη σειρά P-40N-15-CU στο πίσω κάτω μέρος της ατράκτου προσθέθηκαν recognition lights.
- Από τη σειρά P-40N-5-CU και μετά εγκαταστάθηκε η νέα καλύπτρα η οποία δεν είχε "νεύρα".
- Από τη σειρά P-40N-40-CU τα ailerons έγιναν ολομεταλλικά αντικαθιστώντας αυτά με την πάνινη επικάλυψη.

Το 220ό αεροσκάφος της σειράς P-40N-40-CU με serial number 44-47968 ήταν και το τελευταίο P-40 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 07, 2013, 03:09:45 μμ »
Να με συγχωρείς αλλά δεν γνωρίζω εάν έχεις ποτέ προσπαθήσει μια μετατροπή σαν κι αυτή που προτείνεις στον φίλο μας.Αν ναι, θα χαιρόμουν πολύ να την δω.

Ti να σε συγχωρεσω βρε Μαστορα, Mastora. Κουβέντα κάνουμε αλοίμονο!

Για το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν έχω προσπαθήσει να κάνω μετατροπές μιάς καί ο λόγος που το είχα αγοράσει πριν δηλαδη από καμιά 20αρια χρόνια, ήταν για να το φτιάξω με τα διακριτικά απο το σμήνος "Flying Tigers".

Tωρα μετατροπη σε τέτοια κλίμακα, λίγες φορές έχω προσπαθήσει, pio πολύ ασχολιόμουν με μικρότερες.

Συγκεκριμένα, για την δική μου συλλογή έχω μετατρέψει ένα παλιό κίτ της Αίρφιξ, to Gloster Meteor, από μονοθέσιο σε διθέσιο, για το οποίο ευτυχώς συνάδελφος του περίσευε καλύπτρα καί μου την έδωσε (me αλλαγές σε κόκπιτ, ρύγχος, πτέρυγες καί πάει λέγοντας!!!), το Β-57Β της Ιταλέρι σε Β-57G (καταστρέφοντας το αλεξινέμιο του !), καί ένα F-104G, δώρο σε γνωστό μου, σε μία έκδοση που είχε για ρύγχος αυτό του U-2!

όλα αυτά πρίν από μια 20ετια όταν χρόνος, καί διάθεση υπηρχε για πειραματισμους - κυρίως επηρεασμένος από αυτα που έβλεπα να κάνουν άλλοι στο "Μοντελο" καί σε ξένα περιοδικά.

Τώρα τελευταία δεν έχω προσπαθήσει κάτι. Κι αυτό γιατί θα θέματα που δουλεύω έχουν ως μόνη ιδιαιτερότητα τις χαλκομανίες-διακριτικά αεροσκαφών.

Πάντως, για να επανέλθουμε στο θέμα του συναδέλφου, το κίτ της Αρίι είναι αρκετα καλό.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 15, 2013, 07:25:58 μμ »
Καλησπέρα. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχουν στο ebay τα P-40E και P-40F,L της AMtech σε κιτ των τριών χωρίς κουτί(σε σακουλάκια) αλλά με οδηγίες και σήματα.

http://www.ebay.com/itm/3-AMtech-AMT-1-48-P-40E-Bagged-Kit-Lot-/290644823015?pt=Model_Kit_US&hash=item43abc80be7

http://www.ebay.com/itm/3-AMtech-AMT-1-48-Long-Tailed-P-40F-P-40L-Bagged-Kits-/290674561225?pt=Model_Kit_US&hash=item43ad8dd0c9

Tags: p-40