Αποστολέας Θέμα: Πως ψεκαζουμε Λευκο χρωμα σε μοντελο?  (Αναγνώστηκε 3682 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Πως ψεκαζουμε Λευκο χρωμα σε μοντελο?
« στις: Μαΐου 04, 2013, 08:21:21 μμ »
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. Εχω στα χερια μου ενα Τ-6Α της ΙΒΕΧ και το προοριζω για ελληνικοτατο. Και επειδη τα καλα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν θελω πληροφοριες, ρουφιανιες, τεχνικες και παντος ειδους βοηθεια για το βαψιμο αυτου του τοσο ωραιου και δυστροπου λευκου. Περιμενω τη βοηθεια σας. Καλη ανασταση σε ολους και ηρεμα με τα αρνια και τις μαγειριτσες.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Πως ψεκαζουμε λευκο χρωμα σε μοντελο?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 04, 2013, 08:26:49 μμ »
Προσωπικά δεν τα έχω καταφέρει ΠΟΤΕ με Humbrol 34. Αντιθέτως πολύ καλά αποτελέσματα έχω με Gunze H11 και Tamiya XF2. Πολλά λεπτά χέρια ώστε το χρώμα να καλύπτει σταδιακά και ελεγχόμενα και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2013, 08:29:00 μμ »
Αν το επιτρέπει το είδος της δουλειάς που θέλεις, δοκίμασε σπρέι αντί για αερογράφο. Για το άσπρο με έχει βολέψει καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 04, 2013, 08:37:04 μμ »
Μήπως θα έπρεπε να περάσεις και ένα αστάρι πρώτα . Πάντως θα συμφωνήσω και με τον φίλο gkontog για τα ακρυλικά της Gunze  , Tamiya . Πολλά λεπτά χέρια . Επίσης δοκίμασα της ΑΚΑΝ χωρίς να έχω περάσει αστάρι και έστρωσε το άσπρο με ένα πέρασμα μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2013, 08:48:41 μμ »
Το ΑΚΑΝ είναι το καλύτερο που εχω δοκιμάσει. Με ασταρι πιάνει πολύ καλα. Επίσης αν θέλεις σε gunze βάλε πρώτα ασταρι, μετά άσπρο ματ και μετά gloss

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 04, 2013, 09:53:27 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 04, 2013, 09:59:46 μμ »
www.hobbycolours.com Ελλάδα είναι και συγκεκριμένα Πετρούπολη

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2013, 12:29:44 πμ »
Το λευκό μου ήταν και μένα πάντα πρόβλημα. Αυτό που κάνω πλέον με θεαματικά καλύτερα αποτελέσματα είναι να το ψεκάζω ελάχιστα αραιωμένο εως πρακτικά αναραίωτο και με αρκετά υψηλή πίεση. Αυτό το εφαρμόζω με χρώματα lifecolor και citadel.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2013, 01:08:37 πμ »
Gunze H1, H11, H316 και Citadel Skull White τα καλύτερα ακρυλικά άσπρα.
Τα Η316 και το Skull white είναι λίγο off-white βάση FS17875. Τα Η1/Η11 τα πιο λευκά.
Αραίωση σε αυτά, 1ο/2ο χέρι 40% χρώμα, 60% διαλυτικό, 3ο (και αν χρειαστεί 4ο) 60% χρώμα, 40% διαλυτικό.
Από σμάλτα καλά στρώνει το 4 της Revell αλλά με αρκετή αραίωση (30% χρώμα, 70% διαλυτικό Color Mix και μόνο)

Για ιδέες δεν θα βρεις καλύτερη πηγή για ασπρουλιάρικα θέματα από εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,128.0.html
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2013, 01:37:28 πμ »
Χρονια πολλα σε ολους κσι Χριστος Ανεστη. Αυτη τη στιγμη τα μονα λευκα που εχω ειναι τα νεα Ιταλερι και insignia white της ΜΜ. Για gunzeκ tamiya ουτε λογος διοτι δεν βρισκω στον αντιπροσωπο. Να το περασω κανα 2 3 χερια ΜΜ; Για τα ρωσικα δεν ξερω αλλα θα τα δοκιμασω μαλλον εντος της εβδομαδας. Ρεβελ ουτε για καταρα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2013, 02:38:32 πμ »
Aν το ΜΜ που εχεις ειναι σμαλτο δεν θα εχεις προβλημα. Ειναι απο τα καλυτερα σε καλυψη λευκα. Αν ειναι το ακρυλικο  κλαφτα Χαραλαμπε οπως και με το Ιtaleri.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2013, 02:47:48 πμ »
Σμαλτο ειναι. Ασε γιατι με τα Ιταλερι κλαιω ακομα. Απαραδεκτα για ψεκασμα. Θα το δοκιμασω με τα ΜΜ και αν βρω gunze, tamiya. Παντως αναραιωτο δεν παιζει να ψεκαστει σε 48αρι μοντελο. Και ακομα περισσοτερο σε βιτρινατο.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2013, 10:25:34 πμ »
Μήπως θα έπρεπε να περάσεις και ένα αστάρι πρώτα . Πάντως θα συμφωνήσω και με τον φίλο gkontog για τα ακρυλικά της Gunze  , Tamiya . Πολλά λεπτά χέρια . Επίσης δοκίμασα της ΑΚΑΝ χωρίς να έχω περάσει αστάρι και έστρωσε το άσπρο με ένα πέρασμα μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση

Αστάρι σε sprey της Humbrol και καπάκια άσπρο sprey πάλι Humbrol για να καλύψεις
τα χοντρά.Αν μετά θες γυαλάδες κτλ περνάς με τα κλασσικά ακρυλικά και είσαι κομπλε.
Απλά πρόσεξε μην το παρακάνεις και χτίσουν με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της γράμμωσης.
Θέλει λεπτά στρώματα αλλά δεν θα χρειαστείς τόσα πολλά πειράματα με αραιώσεις κτλ.
Βασικά με 3 το πολύ χέρια είσι συνήθως οκ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 06, 2013, 02:05:41 πμ »
Υπόστρωμα λευκό ματ παντα !!!!
Οταν θελουμε να βάλουμε λευκό gloss....!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 06, 2013, 08:31:49 μμ »
Μήπως θα έπρεπε να περάσεις και ένα αστάρι πρώτα

Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη συμβουλή. όχι μόνο για λευκό αλλά για οποιοδήποτε χρώμα σκοπεύεις να βάψεις πρώτο.

Καί ελέχγεις τυχόν ατέλειες καί σου δίνει καλό φινιρισμα για να "ρίξεις" το επόμενο χρώμα από πάνω.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:09:09 πμ »
Aν το ΜΜ που εχεις ειναι σμαλτο δεν θα εχεις προβλημα. Ειναι απο τα καλυτερα σε καλυψη λευκα. Αν ειναι το ακρυλικο  κλαφτα Χαραλαμπε οπως και με το Ιtaleri.

Διαφωνώ ριζικότατα για το άσπρο ακρυλικό (flat white) της ΜΜ. Προσωπικά ασταρώνω με ένα ελαφρύ γκρι όπως light ghost grey (flat) ή ακόμα καλύτερα με primer grey  που είναι σατινέ και μετά 1 το πολύ 2 ελαφρά χέρια flat white και είσαι οκ. Αν θέλεις γυαλιστερή επιφάνεια ψεκαζεις ένα γυαλιστερό βερνίκι μετά και τελείωσες.  Όλα τ αχρώματα πουχρησιμοποιώ έιναι ΜΜ ακρυλικά. Τελικά ότι βολεύει τον καθένα. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις καμιά δοκιμή πρωτα σε κανα παλιό μοντέλο για να δεις τι σε βολεύει.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:18:35 πμ »
Το ματ δεν το εχω δουλεψει καθολου. Mε το insignia ομως εχω μια χαρα αποτελεσμα και καλυπτει πολυ καλα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 08, 2013, 08:46:56 πμ »
Καλημέρα και χρόνια πολλά, βάφω μόνο με πινέλα οπότε το λευκό ήταν το μόνιμο πρόβλημά μου, λύση κατάφερα να βρω (με τέλειο αποτέλεσμα) με πρώτα πέρασμα με ένα χέρι fine surface primer της Tamiya σε σπρέι και μετά ένα έως τρία χέρια με λευκό σε σπρέι της Humbrol.
Προσοχή χρειάζεται λίγο στην διαδικασία για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει το πρώτο χέρι λευκό να το περάσεις από απόσταση περίπου 40 πόντων και σε εσωτερικό χώρο πάντα να μην φυσάει αέρας από πουθενά.
Τα επόμενα 2 χέρια θα τα περάσεις από κανονική απόσταση αλλά μεταξύ των χεριών θα αφήσεις να μεσολαβήσει μία μέρα.   
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 08, 2013, 09:17:31 πμ »
Το ματ δεν το εχω δουλεψει καθολου. Mε το insignia ομως εχω μια χαρα αποτελεσμα και καλυπτει πολυ καλα.

Τι διαφορά έχει το insignia με το ματ?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 08, 2013, 10:15:25 πμ »
Το Insignia White είναι απόχρωση του λευκού.  Δεν είναι ακριβώς λευκό. Φέρνει περισσότερο σε πολύ πολύ ανοιχτό μπεζ, περίπου όπως το τσόφλι άσπρου αυγού και είναι ουσιαστικά το FS17875 το οποίο είναι κανονικά gloss.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: gunze