Αποστολέας Θέμα: AFV Club - AEC 4x4 Armoured Command Vehicle - 1/35  (Αναγνώστηκε 8984 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
AFV Club - AEC 4x4 Armoured Command Vehicle - 1/35
« στις: Μαΐου 02, 2013, 05:32:24 μμ »
Η δεύτερη μου συμμετοχή θα είναι το θωρακισμένο όχημα διοίκησης που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την AFV Club
Click to see the original size.
H βάση του οχήματος ήταν το 4Χ4 Matador και δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Βρετανικού στρατού για κινητά αρχηγεία. Το όχημα έχει γίνει γνωστό με το όνομα Dorchester, αφού οι Βρετανοί στρατιώτες το θεωρούσαν εξίσου πολυτελές με το γνωστό ξενοδοχείο Dorchester.
Εξίσου εντυπωσιασμένος από την άνεση και την πρακτικότητα του έμεινε και ο Ρομμελ, που χρησιμοποιούσε και αυτός 2 από τα 3 αιχμαλωτισμένα οχήματα, για τις δικές τους επιχειρησιακές ανάγκες.
Γνωστά στους Γερμανούς ως Μαμούθ, τα οχήματα του Ρόμμελ έφεραν το όνομα Μαξ και Μοριτζ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, Max und Moritz είναι το όνομα ενός από πιο τα γνωστά παιδικά μυθιστορήματα της Γερμανίας.

Ένα από τα δύο οχήματα θα επιχειρήσω να αναπαραστήσω (δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο) και για αυτό τον λόγο έχει αγοραστεί η καρτέλα με τα ανάλογα σήματα της Passion Models

Περισσότερα σύντομα!  8)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: AFV Club - AEC 4x4 Armoured Command Vehicle - 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2013, 11:43:02 μμ »
Με το καλο να ξεκινησεις.
Περιμενουμε εντυπωσεις απο το κιτ και μια μικρη παρουσιαση.
Διαβασε σχετικα με την παραλλαγη του προτου βαψεις
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2013, 08:42:23 πμ »
Θα επιχειρήσω να κάνω μια παρουσίαση του κιτ πριν ξεκινήσω την κατασκευή, αφού είναι μια σχετικά νέα κυκλοφορία και μια παρουσίαση των περιεχομένων θα ήταν χρήσιμη.

Όσον αφορά το βάψιμο, δεν μου έφτανε η πολυπλοκότητα της αγγλικής παραλλαγής, βάλανε και οι γερμανοί τα δικά τους στη μούρη του οχήματος για να μου κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη!

Χαθηκε ο κόσμος να το βάφανε όλο με dunkelgelb? :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2013, 01:38:23 μμ »
Χρήστο, αν μπορείς μην αντιγράφεις λινκ με εικόνες από άλλα σάιτ. Καλύτερα να τις κατεβάζεις και να τις ξαναανρβάζεις με το postimage γιατί τώρα κάποιες δεν φαίνονται.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2013, 02:01:48 μμ »
Ποιές δεν φαίνονται? αν είναι να τις φτιάξω!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 03, 2013, 02:21:00 μμ »
Ποιές δεν φαίνονται? αν είναι να τις φτιάξω!

Βασικα τωρα μονο οι χαλκομανιες φαινονται. Απο τις υπολοιπες δεν φαινεται καμια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2013, 02:28:35 μμ »
Τώρα πρέπει να είναι εντάξει?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2013, 02:30:13 μμ »
Τώρα πρέπει να είναι εντάξει?
::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 20, 2013, 06:41:23 μμ »
Ήρθαν τα σήματα πρίν δύο μέρες, έφτασε σήμερα και το αγόρι μου, αύριο θα πάω να το πάρω από το ταχυδρομείο.
Σύντομα φωτογραφική παρουσίαση των περιεχομένων

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 21, 2013, 11:55:49 πμ »
Παρέλαβα το πρωί και προσπάθησα να βγάλω όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες από τα πλαίσια:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα σήματα των γερμανικών dorchester είναι έξτρα, δεν συμπεριλμβάνονται στο κουτί.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 07, 2013, 03:12:27 μμ »
Ξεκίνησα δειλά-δειλά και το Dorchester

To πρώτο βήμα ήταν η συναρμολόγηση του κινητήρα, όπερ και εγένετο. Βάφτηκε μαύρος και όταν στεγνώσει θα του κάνω ένα στεγνό με άσπρο και ίσως πλύσιμο με κάποια σκόνη για να δείξει λίγο πολυκαιρισμένο

Click to see the original size. Click to see the original size.

Θεώρησα σωστό να βάψω τον κινητήρα πριν προχωρήσω γιατί πιστεύω πως αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να τον βάψω όπως πρέπει

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 07, 2013, 06:13:14 μμ »
Με το καλό η παρουσίαση και η κατασκευή.
φίλε πες μου απο που πήρες το κιτ και τα σηματα με πμ.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 07, 2013, 06:57:06 μμ »
έχεις πμ

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 08, 2013, 10:33:28 πμ »

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:14:05 μμ »
Γερμανικό για τον απλούστατο λόγο ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας!

Βασικά, ο λόγος που θέλω να το κάνω Γερμανικό είναι γιατί πρώτη φορά διάβασα για αυτό το όχημα από το βιβλίο του Πρεσφιλντ - Σκοτώστε τον Ρόμμελ.
Πρώτα το έμαθα σαν το Μαμούθ του Ρόμμελ και μετά σαν αιχμαλωτισμένο βρετανικό όχημα διοίκησης. Κλείνοντας, τα beute έχουν μια άλλη γλύκα, με τραβάνε λίγο παραπάνω από τα άλλα θέματα και ετοιμάζω μια μεγάλη σειρά από beute!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:27:06 μμ »
Ναι, οι φίλοι μας ήταν από τότε υπέρ της ανακύκλωσης!
Ειδικά το DAK είναι η χαρά του Beute- είναι κάτι σαν GTA: N. Africa.
A.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:43:41 μμ »
έτσι χεχε!

Οι γερμανοί είχαν αναγάγει το beute σε άλλο επίπεδο. ΚΑΙ τα συμμαχικά χρησιμοποιούσαν ευρέως και τα δικά τους φρόντιζαν να τα διαλύουν πριν τα εγκαταλείψουν, όχι πάντα με επιτυχία, αλλά από τους συμμάχους ήταν πολύ καλύτεροι στην αυτοκαταστροφή των οχημάτων τους

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 10, 2013, 06:32:26 μμ »
Έπεσε στεγνό πινέλο στον κινητήρα:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Και μετά προχώρησα στα επόμενα στάδια φτάσαμε κάπου εδώ:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μέχρι στιγμής η λεπτομέρεια και η εφαρμογή των κομματιών είναι πολύ καλή, αλλά θεωρώ για κυκλοφορία του 2012 είναι υπερβολικό το καθάρισμα που χρειάζονται τα κομμάτια. Αν παρατηρήσετε κιόλας στη δεύτερη φωτογραφία, η μια από τις αναρτήσεις έχει μια τρύπα, την οποία δεν ξέρω τι να την κάνω, αν θα την αφήσω έτσι ή αν θα την γεμίσω και να προσπαθήσω να ξαναχαράξω τα ελάσματα πάνω από τον στόκο. Θα δώ στην πορεία κατά πόσο θα φαίνεται εκεί που είναι.

υ.γ. Μου αρέσει που ήθελα τροχοφόρο όχημα για να γλυτώσω τον χρόνο που χρειάζονται οι ερπύστριες να καθαριστούν και να συναρμολογηθούν  :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:42:16 μμ »
Το σασί τελείωσε, τα επόμενα βήματα αφορούν αποκλειστικά την υπερκατασκευή.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Οι τροχοί δεν έχουν κολληθεί, τους έβαλα απλά για να έχω μια καλύτερη εικόνα του μεγέθους και για την φωτογράφιση. Ομολογώ πως ήδη μου φαίνεται εντυπωσιακό, ανυπομονώ να αρχίσω τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος.

Όσον αφορά το κατασκευαστικό και τις οδηγίες, έχω βρεί κάποια λαθάκια, όπως ένα κομμάτι που φαίνεται στις οδηγίες, αλλά δεν αναγράφεται πιο κομμάτι είναι. Κάποια άλλα κομμάτια δεν είναι ξεκάθαρο πως μπαίνουν οπότε χρειάστηκε να κάνω κάποιες δοκιμές για να σιγουρευτώ. Αυτό που με προβληματίζει είναι η εξάτμιση αφού όπως και αν μπει ο λαιμός, φαίνεται να καταλήγει σε σημείο άσχετο από την μηχανή. Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται η αρχή του σωλήνα της εξάτμισης, εγώ την έβαλα όπως φαινόταν στα σχεδιαγράμματα. Θα δείξει στην πορεία πως θα δέσει με το υπόλοιπο σύνολο. Το ένα από τα μπροστινά λάστιχα, στις οδηγίες το δείχνει να μπαίνει με λάθος φορά πέλματος. Κλείνοντας, δεν υπάρχει πουθενά στις οδηγίες πως ενώνεται το σασί με την με το κυρίως σώμα. Δεν είναι πυρηνική φυσική θα μου πείς, αλλά νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένα σχέδιο πως ενώνονται τα δύο μέρη.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να σχολιάσω λίγο την ποιότητα χύτευσης. Καταρχήν, είναι το πρώτο κιτ της AFV Club που φτιάχνω, αλλά με βάση όσα είχα δει και είχα διαβάσει, θεωρούσα πως η AFV ακολουθεί από κοντά την Dragon. Για κυκλοφορία 2012/2011 (δεν θυμάμαι ακριβώς), θεωρώ ότι είναι κάπως ανεπαρκής, σχεδόν ΟΛΑ τα κομμάτια που δεν είναι επίπεδα, έχουν γραμμές καλουπιού και όπως έδειξα και στην παρουσίαση, υπάρχει και αρκετό φλας σε κάποια κομμάτια. Κατά τα άλλα, λεπτομέρεια και εφαρμογή είναι εξαιρετική και φυσικά το θέμα του κιτ είναι πρωτότυπο και χορταστικό!

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:58:04 μμ »

. Το ένα από τα μπροστινά λάστιχα, στις οδηγίες το δείχνει να μπαίνει με λάθος φορά πέλματος.
Eχεις δυο λαστιχα λαθος.Το εμπρος αριστερα και το πισω δεξια.Δεν ειναι λαθος του κιτ.Το λαθος ειναι δικο σου καθως αφου ορισεις τη κατευθυνση του πελματος πρεπει να φορεσεις και τις ζαντες αντιστοιχα σε καθε τροχο

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:52:24 μμ »
Τα μπροστινά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κιτ, έχουν μπεί σωστά:

Υπάρχουν και φωτογραφίες του πραγματικού με τα μπροστινά τοποθετημένα με διαφορετική φορά:
Click to see the original size.Click to see the original size.

Τα πίσω λάστιχα φαίνεται να είναι τοποθετημένα με την ίδια φορά:

Φυσικά, υπάρχει και η φωτογραφία του πραγματικού, με όλα τα λάστιχα στην ανάποδη φορά:
Και το ίδιο όχημα με τα λάστιχα στη σωστή φορά:

Εφόσον εγώ θα κάνω τον Max (ο Moritz έχει άλλο πέλμα στο πίσω λάστιχο Click to see the original size.), θα πρέπει να βάλω όλα τα λάστιχα με τη φορά που είναι στη 1η φωτογραφία και όχι με τη φορά που δίνουν οι οδηγίες για τα λάστιχα. Αυτό ήταν κάτι που μου είχε διαφύγει και φυσικά θα διορθωθεί

Με βάση τα παραπάνω φωτογραφικά δεδομένα, θεωρώ ότι στηρίχθηκαν σε αυτά και άρα οι οδηγίες είναι, κατά κάποιο τρόπο, σωστές που δίνουν τα μπροστινά να μπαίνουν με διαφορετική φορά. Εμένα είναι λάθος τα δύο από τα τέσσερα γιατί ο Μαξ είχε τα λάστιχα του φορεμένα και από την ανάποδη και από την ίσια. Το γνωρίζω πάντως οτι είναι τοποθετημένα λάθος, αφού τα έβαλα μόνο και μόνο για να δω πως είναι και για να βγάλω τις φωτογραφίες, τα λαστιχα θα αφαιρεθούν για να βαφτεί το σασί και οι αναρτήσεις και μετά θα μπούν τα λάστιχα. Στην δική μου περίπτωση και σύμφωνα με τις φωτογραφίες που υπάρχουν, αυτό που χρειάζομαι είναι απλά να μπούν όλα τα λάστιχα με την ίδια φορά, αν και μάλλον θα τα βάλω από την ανάποδη, έτσι για το διαφορετικό

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 18, 2013, 04:38:53 μμ »
H σωστη φορα ειναι το βελος που σχηματιζουν τα πελματα να κοιτα κατω.Οταν κοιταει επανω ειναι η αναποδη.
Απο κει και περα διαλεγεις τι θες να κανεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 18, 2013, 04:56:31 μμ »
Επειδή με έχεις μπερδέψει λίγο, αυτό που περιγράφεις, είναι η ανάποδη φορά, αφού στις περισσότερες φωτογραφίες, το τόξο στο πέλμα κοιτάει πάνω και όχι κάτω:

Ή μήπως αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την φορά του τόξου? Και με βάση τις οδηγίες και τα σχηματικά, 3 από το 4 λάστιχα είναι τοποθετημένα με το τόξο να βλέπει πάνω:

Όπως βλέπουμε το σχηματικό, το δεξί μπροστά λάστιχο έχει την ίδια φορά με τα πίσω, τα τόξα βλέπουν πάνω και μόνο το αριστερά μπροστά βλέπει κάτω. Με βάση τη φορά που περιγράφεις, 3 στα 4 λάστιχα τα δίνει να τοποθετηθούν με λάθος φορά στις οδηγίες ή το ανάποδο?

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 18, 2013, 05:16:37 μμ »
Η σωστη φορα του ελαστικου ειναι αυτη που ειναι σημειωμενη στο κοκκινο τεραγωνο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 18, 2013, 05:24:31 μμ »
ʼρα λοιπόν το συμπέρασμα είναι ότι οι οδηγίες του κιτ δίνουν τα 3 από τα 4 λάστιχα φορεμένα από την ανάποδη φορά και από την ανάποδη φορά φορούσαν τα λάστιχα και στην πραγματικότητα.

Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, αφού εγώ θα κάνω το δικό μου με βάση αυτή φωτογραφία:
Όλα τα λάστιχα είναι τοποθετημένα στην ίδια φορά και τα τόξα βλέπουν κάτω

Χρήστος

Tags: