Αποστολέας Θέμα: MATCHBOX FAMILY 1/76  (Αναγνώστηκε 4598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
MATCHBOX FAMILY 1/76
« στις: Μαΐου 01, 2013, 07:49:27 μμ »
Χαιρετω ολα τα παιδια του Modelclub  ::salut:: Μετα απο πολλα χρονια απο την παιδικη μου ηλικια που ειχα κατασκευασει αρκετα μοντελα της Matchbox οπως και οι περισσοτεροι που εχουν ασχοληθει απο μικρη ηλικια με τον μοντελισμο , αποφασισα να φτιαξω παλι ολα τα μοντελα αρματων και οχηματων στην 1/76 μαζι με τις βασεις τους και τις φιγουρες που τα συνοδευαν, αλλα τωρα με τις γνωσεις που εχω αποκτησει μετα το περασμα αρκετων χρονων με την κατασκευη μοντελων και την εφαρμογη των νεων τεχνικων στο βαψιμο και την παλαιωση. Για αρχη θα σας παρουσιασω τα 11 κιτ της Mathbox η Revell σε επανεκδοση, γιατι μερικα μοντελα ειναι πολυ δυσκολο να τα βρεις σε αυθεντικη συσκευασια, που εχουν Γερμανικη θεματολογια και θα ακολουθησουν τα Αγγλικα και τα Αμερικανικα. Τα Γερμανικα αρματα και οχηματα εχουν ολα κατασκευαστει και βρισκονται  σε διαφορα σταδια του βαψιματος και της παλαιωσης. ΣΗΜ. Τα μοντελα εχουν κατασκευαστει χωρις βελτιωσεις για να ειναι οσο πιο αυθεντικα γινεται. Η μοναδικη βελτιωση που εχει γινει σε ολα ειναι το τρυπημα στις καννες των πυροβολων και των πολυβολων οπως και των εξατμισεων. Θα αρχισω με το γνωστο Sdkfz 234-2 (Puma)  το οποιο δεν εχει τελειωσει ακομα, και θα ακολουθησουν τα υπολοιπα.  Ολα τα μοντελα ειναι βαμμενα με ακρυλικα χρωματα Gunze και Τamiya. Ελπιζω να μην σας κουρασα. Σχολια και παρατηρησεις ευπροσδεκτα. ::salut::                                                                                                                                                                                                                                             

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: MATCHBOX FAMILY 1/76
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2013, 07:54:47 μμ »
Αυτά είναι!!!
Φώτη,θέλω να δω και τα υπόλοιπα,και κυρίως τα...πρώην δικά μου!
Από φθορές θα κάνεις τίποτα?
Επίσης δες λίγο και κάποια σημεία που θέλουν καθάρισμα απ το καλούπι,πχ στον ανταλλακτικό τροχό.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2013, 08:05:30 μμ »
mmaker φθορες θα γινουν σε ολα αλλα με μετρο, οχι υπερβολες :!: Για τον τροχο εχεις δικιο και εχει ηδη διορθωθει γιατι οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες πριν απο αρκετο διαστημα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2013, 08:07:28 μμ »
τι μου θυμιζεις τωρα φιλε.
ηταν το πρωτο οχημα που εφτιαξα πριν 30 χρονια :o
Πολυ ομορφο!!!
Αναμενουμε και τα υπολοιπα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2013, 10:40:58 μμ »
Κι εγώ το είχα φτιάξει, τι μας θύμισες τώρα ::sofos11:: και μας συγκίνησες με τη ματιά στο παρελθόν ...

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 24, 2013, 10:14:06 πμ »
Μετα απο μια μικρη καθυστερηση :!: συνεχιζω την παρουσιαση των κιτ της Matchbox. Πρωτα το Sdkfz 251/1 Hanomag και επειτα το Kfz 69 Krupp Protze with Anti tank gun. Και τα δυο μοντελα εχουν βαφτει με το Panzer Gray της Gunze και εχει γινει fading με ποιο ανοικτο τονο του βασικου χρωματος. Θα ακολουθησουν φιλτρα, wash, φθορες και βαψιμο ολων των λεπτομερειων.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 24, 2013, 12:08:48 μμ »
Αγαπητέ φίλε.
Οι δουλειές που βλέπω μου αρέσουν ιδιαίτερα τόσο από μοντελιστικής άποψης όσο και συλλεκτικής-ιστορικής.
Σαν φανατικός συλλέκτης της Matchbox παραθέτω ένα link που ίσως σε βοηθήσει στη συλλογή σου,η κάποιον συνάδελφο που επιθυμεί να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο και με άλλα θέματα της ιστορικής πλέον εταιρείας.
http://www.matchboxkits.org/
Ελπίζω να βοήθησα (και όχι να άναψα φωτιές)
Κώστας Κολυβάκης
Ηράκλειο

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 24, 2013, 12:20:56 μμ »
Γεια σου Κωστα  ::salut:: και ευχαριστω για το link και τα σχολια σου. Το συγκεκριμενο site το γνωριζω πολυ καιρο αλλα ειναι πολυ χρησιμο για να δουν οσοι δεν ξερουν τι αποτελεσματα μπορεις να πετυχεις ακομα και σε τοσο παλαια μοντελα με προσεκτικο βαψιμο και παλαιωση.

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 27, 2013, 11:48:36 πμ »
Μετα απο ενα μικρο διαλειμμα συνεχιζω την παρουσιαση των μοντελων της Matchbox με το Sdkfz 232. Tο μοντελο ειναι βαμμενο με χρωματα Gunze και οπως και στα προηγουμενα βρισκεται ακομα σε αρχικο σταδιο. Θα ακολουθησουν fading, φιλτρα wash και φθορες με λαδια και σκονες.

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:50:58 μμ »
Χαιρετω  ::salut:: και παλι ολους τους μοντελιστες. Μετα απο καποιο διαστημα λογω της ασχολιας μου με την κατασκευη πολλων μοντελων ταυτοχρονα :!: σας παρουσιαζω τα δυο επομενα κιτ της Matchbox που εχουν γερμανικη θεματολογια. Το ενα ειναι το πολυ γνωστο Jagdpanther και το αλλο το Jagdpanzer IV L70(V). Και τα δυο ειναι βαμμενα με ακρυλικα χρωματα Gunze και βρισκονται στο αρχικο σταδιο, θα ακολουθησει fading και βαψιμο της τριχρωμης παραλλαγης οπως και παλαιωση.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 01, 2013, 07:40:57 μμ »
ετοιμάζεις βλέπω ολόκληρη μεραρχία σε μίνι κλίμακα  :mrgreen:

καλή συνέχεια!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:17:36 μμ »
Απλά και όμορφα μοντέλα που σε πάνε πολλά χρόνια πίσω!

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:49:36 μμ »
Γεια σου zb00p. Οπως το ειπες ειναι εχω μπλεξει ασχημα με την Matchbox και να δω ποτε θα τελειωσω γιατι πρεπει να φτιαξω 27 μοντελα που ειναι ολα τα κιτ αρματων και οχηματων. Αλεξανδρε ευχαριστω για τα σχολια σου , και εγω για αυτον τον λογο τα φτιαχνω γιατι ξαναγυριζω παλι στην παιδικη μου ηλικια :D

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 05, 2013, 01:14:51 πμ »
Μας πήγες αρκετά χρόνια πίσω! Όλοι είχαμε φτιάξει κάποια απο τα κιτ αυτά. Και θυμάμαι ότι τα περισσότερα (όλα μήπως;) είχαν και μια στοιχειώδη βάση. Καλή συνέχεια εύχομαι.

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 10:12:00 πμ »
Μετα απο αρκετο διαστημα συνεχιζω την παρουσιαση των μοντελων της Matchbox. Το Puma βρισκεται λιγο πριν το τελος και απομενει η προσθηκη λιγων φθορων ακομα, και το ιδιο ισχυει και για το Wespe. Επειδη δεν το εχω αναφερει το Wespe εχει βαφτει με το XF 59 (desert yellow) της Tamiya και στην συνεχεια εγινε fading με πιο ανοικτους τονους του βασικου χρωματος.  Θα ακολουθησει η παρουσιαση του Panzer II F και του Panzer III L . Σε ολες τις βασεις και τις φιγουρες με εχει βοηθησει ο καλος φιλος Δημητρης Ξερουδακης. Αυτα για την ωρα και για οτι αλλο θελετε να με ρωτησετε ευχαριστως θα σας απαντησω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 10:21:15 πμ »
Αναμνήσεις...!
Ιδιαίτερα μου αρέσει το βάψιμο στο έδαφος του Wespe,αν και θα μου άρεσε τα λυγίσεις λίγο τα φύλλα του φοίνικα.
Γιώργος   

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 11:15:12 πμ »
Γιωργο χαιρομαι που σου αρεσουν. Τα φυλλα του φοινικα εχουν λυγιστει σε μια μεση κατασταση συμφωνα με πραγματικες φωτο αν και μαλλον θα τα λυγισω λιγο ακομα γιατι μπορω να το κανω και τωρα. Μαλλον αυριο θα δεις και το δικο σου μοντελο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:10:14 μμ »
Πολύ ωραία μέχρι τώρα Φώτη!!!

Φαντάζομαι το ξέρεις ότι το Wespe ήταν η μεγαλύτερη ιστορική "πατάτα" της (γενικά ψαγμένης) Matcbox  :mrgreen: (αλλά υποθέτω ότι τα θέλεις "όπως τότε")....
Με τον Πάνθηρα τι θα κάνεις τελικά???

Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:27:20 μμ »
Χαιρετω Δημητρη.  ::salut:: Ευχαριστω για το σχολιο, το ξερω για το Wespe αλλα δεν ειναι το μοναδικο που εχει κανει λαθη η Matchbox. Για τον Πανθηρα το προβλημα με τις ερπυστριες  θα το λυσω αγοραζοντας το κιτ του Jagdpanther της Revell. To θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω τις χαλκομανιες του Πανθηρα της Matchbox, και αυτο πιστευω θα το λυσω γιατι εχω βρει ενα μαγαζι στην Αγγλια που τουλαχιστον δειχνει οτι εχει καποια original κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:17:43 μμ »
Φαντάζομαι το ξέρεις ότι το Wespe ήταν η μεγαλύτερη ιστορική "πατάτα" της (γενικά ψαγμένης) Matcbox  :mrgreen: (αλλά υποθέτω ότι τα θέλεις "όπως τότε")....
...το ξερω για το Wespe αλλα δεν ειναι το μοναδικο που εχει κανει λαθη η Matchbox.

Για πέστε περισσότερες λεπτομέρειες μιας και το thread λέγεται Matchbox family ::salut:: Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:36:59 μμ »
Χαιρετω Δημητρη.  ::salut:: Ευχαριστω για το σχολιο, το ξερω για το Wespe αλλα δεν ειναι το μοναδικο που εχει κανει λαθη η Matchbox. Για τον Πανθηρα το προβλημα με τις ερπυστριες  θα το λυσω αγοραζοντας το κιτ του Jagdpanther της Revell. To θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω τις χαλκομανιες του Πανθηρα της Matchbox, και αυτο πιστευω θα το λυσω γιατι εχω βρει ενα μαγαζι στην Αγγλια που τουλαχιστον δειχνει οτι εχει καποια original κιτ.
Φωτη εχω τις χαλκομανίες του original Matchbox που εχουν απομείνει απο οταν το ειχα φτιαξει πριν... 100 χρόνια! ::glossa::
Aν σου κάνουν στις φέρνω το Σάββατο!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:38:07 μμ »
. Για τον Πανθηρα το προβλημα με τις ερπυστριες  θα το λυσω αγοραζοντας το κιτ του Jagdpanther της Revell.
Πρέπει να έχω ερπύστριες από Esci...Είτε βινύλιο,είτε και κομμάτια.
Σε ενδιαφέρει?
Γιώργος   

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 10:31:53 μμ »
Νικο αν δεν χρειαζεσαι τις χαλκομανιες μου κανουν. Γιωργο ευχαριστω για την προσφορα αλλα μαλλον θα βαλω τις ερπυστριες της Revell στον Πανθηρα γιατι της Εsci πιστευω  θα διαφερουν.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 10:39:43 μμ »
Νικο αν δεν χρειαζεσαι τις χαλκομανιες μου κανουν. Γιωργο ευχαριστω για την προσφορα αλλα μαλλον θα βαλω τις ερπυστριες της Revell στον Πανθηρα γιατι της Εsci πιστευω  θα διαφερουν.  ::salut::
Εγινε... το Σαββατο θα τις έχεις!

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 11:08:24 μμ »
Νικο οκ. Ευχαριστω. ::salut:: Kostis Pap ο Δημητρης αν εχω καταλαβει καλα αναφερεται στην χρονικη τοποθετηση του Wespe της Matchbox. Απο οτι γνωριζω και εγω το Wespe μαλλον δεν εδρασε ποτε στην Β.Αφρικη αφου αρχισε να κατασκευαζεται τον Φεβρουαριο του 1943 και η πρωτη του εμφανιση ηταν στην μαχη του Κουρσκ στην Ρωσια. Η Matchbox δινει στην μια απο τις δυο εκδοσεις που μπορει να φτιαξει καποιος χαλκομανιες για Afrika Korps, και ειναι αυτη που εχω φτιαξει και εγω. Υπαρχουν βεβαια και κατασκευαστικα λαθη με πιο χαρακτηριστικο ενα κομματι που βρισκεται στο πισω μερος του αρματος και μοιαζει με διπλωμενη κουβερτα, ενω στο Wespe σε εκεινο το σημειο ηταν η εξατμιση.

Tags: