Αποστολέας Θέμα: F.M.A. IA 58A PUCARA Airfix 1/72  (Αναγνώστηκε 2381 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
F.M.A. IA 58A PUCARA Airfix 1/72
« στις: Μαΐου 01, 2013, 02:13:43 μμ »
  Καλό μήνα σε όλους και καλές κατασκευές να έχουμε και στο συγκεκριμένο GB.Η πρώτη μου συμμετοχή κι ελπίζω όχι η τελευταία θα είναι με το παρακάτω κιτ:

Για το συγκεκριμένο κιτ δεν βρήκα πέρα από μάσκες κάποιο βελτιωτικό οπότε θα γίνει ΟΟΒ και ότι χρειαστεί θα το προσθέσω με scratch.Μιά σύντομη έρευνα για το Pucara έχει γίνει στο ίντερνετ,ωστόσο αν κάποιος συνάδελφος έχει φωτογραφικό υλικό θα ήμουν ευγνόμων,ειδικά φωτογραφίες του κόκπιτ και των καθισμάτων εκτίναξης για αρχή.
::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
Απ: F.M.A. IA 58A PUCARA Airfix 1/72
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 07:43:22 μμ »
  Καλησπέρα σε όλη την παρέα,μέχρι να παραλάβω τα βελτιωτικά για το hellcat,είπα να ξεκινήσω το Pucara.Την πρόοδο της κατασκευής θα την ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.Οι εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα είναι οι ακόλουθες:
Με ζτπ,φύλλο πλαστικού,χαλκόσυρμα,ταινία μασκαρίσματος και αλουμινόφυλλο nescafe βελτιώθηκαν τα καθίσματα του κιτ:

Χρειάστηκαν δύο ώρες και πολλές προσευχές ώστε με πααααααααάρα πολύ προσοχή να κόψω την καλύπτρα που το κιτ δίνει μονοκόμματη γιατί θέλω να την βάλω ανοιχτή.Το αλεξινέμιο του Pucara έχει στη βάση του δύο προεξοχές που είναι πολύ εύκολο να σπάσουν κατά το κόψιμο.Εδώ είναι η καλύπτρα κομμένη και έχοντας κάνει ένα πρώτο μπάνιο σε future.

Στη συνέχεια τρυπήθηκαν τα πεντάλ και κατασκευάστηκε το έδαφος του κόκπιτ με αλουμινόφυλλο που το τρύπησα απ'την κάτω μεριά με καρφίτσα.

Κόπηκαν τα rudder και θ'ακολουθήσουν τα flaps για να τοποθετηθούν σε άλλη θέση.Επίσης τρυπήθηκαν οι θέσεις των 7.62 mm FN Browning πολυβόλων και των 20 mm Hispano-Suiza HS.804 πυροβόλων και κατασκευάστηκαν από βελόνα σύριγγας.

Όπως βλέπετε κι από ένα πρόχειρο dryfit θα χρειαστούν γενναίες ποσότητες στόκου και πολύ τρίψιμο μιάς κι η εφαρμογή είναι άθλια.Τώρα είμαι στο στάδιο κατασκευής των κονσολών,των πινάκων(αυτοί που δίνονται από το κιτ είναι αρκετά καλοί) και των πλαϊνών του κόκπιτ.Η κατασκευή θα προχωράει αργά μαζί με τ'άλλα project γιατί θέλω για πρώτη φορά ν'ανοίξω και μερικά πάνελ,ήδη ξεκίνησα με των πολυβόλων,ενώ σκοπέυω να φτιάξω και τη μία μηχανή ανοιχτή,κάτι τέτοιο δηλαδή:

Δεκτό κάθε σχόλιο-παρατήρηση. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 08:36:02 μμ »
Εκπληκτική η δουλειά στα καθίσματα ,δεν χορταίνονται!Μπράβο και καλή συνέχεια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 10:02:14 μμ »
Αυτό που μου αρέσει σχετικά με τα καθίσματα, είναι ότι αρχίζουν όλοι να γυρνάνε
στην παλιά σχολή του σκρατσαρίσματος, που μάθαμε όταν είμασταν νιοί, παρά στα
ρητινοτέτοια που είναι έτοιμα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 10:49:53 μμ »
Φ ο β ε ρ α   τα καθισματα!!!! Με ενα καλο βαψιματακι θα αναδειχτει ακομη περισσοτερο η δουλεια σου!!! Πολυ ομορφο σαν θεμα το Pucara. Καλη συνεχεια!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 01:16:00 πμ »
Είσαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!!  Να πας να κοιταχτείς Κάρολε, μην το αφήσεις έτσι...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Καλή συνέχεια, τα καθίσματα τα σπάνε!!!

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 11:51:21 πμ »
  Σταμάτη,Κώστα,Νώντα και Νίκο σας ευχαριστώ.Κώστα η σκρατς δουλειά αν θες να βελτιώσεις λίγο το συγκεκριμένο κιτ είναι λίγο πολύ μονόδρομος.Το έβγαζε και η special hobby σε limited edition με κάποια ρητινένια κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων και μιά μικρή καρτέλα με photoetched,αλλά αφενός είναι δυσεύρετο,αφετέρου δε νομίζω ότι προσέθεταν πολλά στην βελτίωση του κιτ,οπότε επιστροφή στην παλιά σχολή όπως γράφεις κι εσύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 01:03:33 μμ »
Είσαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!!  Να πας να κοιταχτείς Κάρολε, μην το αφήσεις έτσι...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Στην αρχή δεν πρόσεξα οτι η κλίμακα ειναι 72αρα..αλλά τωρα θα συμφωνησω με τον Νικο..δεν πιστεύω στα μάτια μου κ δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια σκρατσιά σε τοσο μικρά καθισματάκια..
Θέλει αρκετή υπομονή...
Πολύ ωραία τα καθίσματα..καλή συνέχεια! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 01:22:16 μμ »
Καλημέρα και καλό μήνα!
Κάρολε πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα στα καθίσματα!
Εχεις ξαναβάλει αλουμινόφυλλο για ζώνες?
Μήπως θα δείχνει λίγο χοντρό? Γιατί δεν δοκιμάζεις με ταινία Tamiya η αλουμινοταινία που είναι αισθητά πιο λεπτά σαν υλικά?
Εγώ ευτυχώς έχω το Special Hobby και θα γλυτώσω τα πολλά με τα καθίσματα!
Πολύ προσοχή σε κονσόλες και πως θα μπούνε στο πάτωμα και πλαινά,μιας και έχουν θέματα εφαρμογής.
Αν ανοίξεις κινητήρα μπορείς να δουλέψεις με βασικό μπλοκ απ τον κινητήρα ενός Alouette από Heller!
Τυχαίνει να έχουν τους ίδιους κινητήρες(Turbomeca Astazou)
Καλή συνέχεια!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 09:40:28 μμ »
Κάρολε εξαιρετική δουλειά στα καθίσματα!

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 10:30:44 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια συνονοματε!!!!!!Προχωρα ακαθεκτος!!!!

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 02, 2013, 07:57:56 μμ »
 Αλέξη,Γιώργο,Ανδρέα και Κάρολε σας ευχαριστώ.Γιώργο ζώνες από φύλλο nescafe είχα χρησιμοποιήσει και παλιότερα σ'ένα 72αρι mig-29 που είχα φτιάξει.Είναι λίγο πιο χοντρές από την ταινία αλλά στο ίδιο πάχος με τις photoetched π.χ. της eduard.Tις προτιμώ γιατί μπορώ να τις δουλέψω καλύτερα στο να τις τσακίσω όπως θέλω σε σχέση με την ταινία.Τώρα στα συγκεκριμένα σε ορισμένα σημεία είναι πιό παχιές γιατί έχω βάλει φύλλο πάνω από φύλλο και ξανά πάνω από φύλλο,δεδομένου ότι τα καθίσματα του Pucara έχουν ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα από ζώνες με βάση τις παρακάτω φωτογραφίες που βρήκα και χρησιμοποίησα σαν οδηγό.

Οι κονσόλες τις οποίες δουλεύω τώρα όπως όλο το κιτ,έχεις δίκιο, έχουν θέμα εφαρμογής και θέλουν πολλές δοκιμές για να κάτσουν σωστά.Για τον κινητήρα δεν το ήξερα αυτό που μου γράφεις αλλά δυστυχώς δεν έχω και το κιτ του allouette οπότε μάλλον θα προσπαθήσω να τον σκαρατσάρω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 07:39:37 μμ »
 Καλησπέρα σε όλους προχωρώντας λίγο την κατασκευή ολοκλήρωσα σχεδόν τις μετατροπές στο κόκπιτ φτάνωντας στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Αντικαταστάθηκαν και οι μοχλοί του κιτ που ήταν πολύ χοντροί και εκτός κλίμακας et voila.Το παρόν μπαίνει για λίγο στον πάγο για να συμμετάσχω στα δύο GB που τρέχουν γιατί αλλιώς πάλι δεν θα προλάβω τις ημερομηνίες. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 09:20:54 μμ »
Kάρολε ,φοβερή δουλειά στο κοκπιτ ,οταν όλα αυτά βαφτούν θα είναι χάρμα οφθαλμών ,καλή συνέχεια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: