Αποστολέας Θέμα: Revell 1/24 Scale BMW 507 Cabrio Model Set  (Αναγνώστηκε 3465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostakhs

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Revell 1/24 Scale BMW 507 Cabrio Model Set
« στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 04:55:06 μμ »

Αγοτασα σημερα απο ebay  το παραπανω αυτοκινητακι :)
Μαζι με το κιτ ερχονται ενα πινελο μια κολλα και 3 χρωμματα.
Τι αλλο θα χρειαστω?
Πως να το βαψω  ? Τι ειδους χρωματα να χρησιμοποιησω? Ποια σταδια πρεπει να ακολουθηθουν?
Υπολογιζω τελος εβδομαδας να το εχω στα χερια μου
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Απ: Revell 1/24 Scale BMW 507 Cabrio Model Set
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 05:23:13 μμ »
πόσο το πήρες??? πριν λίγο καιρό το πήρα από το Lidl περίπου 7-8 ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 05:24:54 μμ »
Λογικα η κολλα και τα χρωματα ειναι της Revell οποτε για αρχη ειναι οκ.
Κοπιδια καλα,μια λιμα ψιλη η γυαλοχαρτο λεπτο,καμια τσιμπιδα(λαβιδα λεπτη-βαμβακολαβιδα),δυαλιτικο για τις μπογιες και για να πλενεις τα πινελα και ενα σετ ΚΑΛΑ πινελα(υπαρχει τοπικ για βαψιμο με πινελο,κοιταξε το πριν αρχισεις).Μεσα στο κουτι πρεπει να εχει το διπλο πινελο(μπλε-κοκκινο) το οποιο ειναι ασχημο στο βαψιμο γιατι αφηνει γραμμες
Αυτα ειναι τα απολυτως απαραιτητα και βασικοτερα για να κανεις μια crash-test αρχη!!
Τα υπολοιπα που ρωτησες θελουν εκτενη αναλυση ενα-ενα.Θα ελεγα να κανεις ενα ζαπινγκ στο σαιτ(τεχνικες,βαψιμο κλπ)και οπου δεν σε καλυψει ξαναρωτα στο αντιστοιχο τοπικ!!
Αν δηλαδη δεν ξερεις τι χρωμα εχει καποιο κομματι του κιτ,μπαινεις στο "βαψιμο"και ρωτας!Ολοι καπως ετσι μαθαμε τα περισσοτερα :wink:
Αν ερΘεις και σε καποια συναντηση θα σου λυθουν ολες οι αποριες και θα ακουσεις πολλα!! :wink:
Εκει ειναι και τετ-α-τετ η κατασταση οποτε ειναι πιο κατανοητες οι διαδικασιες οταν στις περιγραφουν! 8)
Ελπιζω να βοηθησα και.....
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 05:42:01 μμ »
Κατι που ηθελα να συμπληρωσω...
Αν σκεφτεσαι να το κρατησεις σαν χομπι τον μοντελισμο και σιγα σιγα να βελτιωθεις,μερικες συμβουλες!
-μην αγχωνεσαι οταν δεν βγει και κανα αριστουργημα το μοντελο σου!!!Ξερω οτι εχεις δει και εσυ οπως ολοι,αλλα μοντελα που ειναι να χαζευεις!Αυτοι που τα φτιαχνουν ασχολουνται χρονια με το αθλημα οποτε δεν περιμενεις τιποτα λιγοτερο!!
-ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ειναι το κολπο,μην βιαζεσαι να βγαλεις παπαδες γιατι θα απογοητευτεις και θα τα παρατησεις!
-Εχε τα ματια και τα αυτια σου ανοιχτα μεσα στο σαιτ και παρακολουθα οσα περισσοτερα θεματα μπορεις και ας μην ειναι του γουστου σου!ποτε δεν ξερεις τι απορια θα σου λυθει!! :wink:
-ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ,κι ας νομιζεις οτι ειναι βλακεια!Δεν ειναι!!(εκτος αν στο εχουν πει δεκαδες φορες και εσυ συνεχιζεις να ρωτας!!αυτο ειναι ΒΛΑΚΕΙΑ :lol: :lol: :lol:)
Επαναλαμβανω¨στο αναλογο τοπικ για να το δουνε αυτοι που πρεπει και να εχεις τις απαντησεις που ψαχνεις!
-Για καθε πραγμα που σκεφτεσαι να αγορασεις,κοιτα εδω,ρωτα,ψαξε για να μην πετας λεφτα!
-Οτι παρεις να ειναι καλουτσικο για να σου κανει την ζωη πιο ευκολη και να τον κοπο σου να ανταμοιβεται!Μην πεταξεις λεφτα σε υλικα για πεταμα γιατι και το αποτελεσμα θα εχει την ιδια τυχη...Ουτε και να καταξοδευεσαι ομως,ετσι?ΧΟΜΠΙ ΕΙΝΑΙ!!
Αυτα προς το παρον!!
και καλη διασκεδαση!! :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος kostakhs

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 09:21:09 μμ »
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Κοστιδε 8 ευρο περιπου με τα μεταφορικα μαζι.
Στο αμαξωμα σκεφτομουν να χρησιμοποιησω spray της Tamiya, για να βγει καπως μοιομορφο.  Πρεπει να χρησιμοποιησω primer?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 01:35:56 μμ »
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Κοστιδε 8 ευρο περιπου με τα μεταφορικα μαζι.
Στο αμαξωμα σκεφτομουν να χρησιμοποιησω spray της Tamiya, για να βγει καπως μοιομορφο.  Πρεπει να χρησιμοποιησω primer?

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις primer.
Τράβα του πρώτα ένα χεράκι λευκό ή γκρι ματ σε σμάλτο και συνέχισε με ακρυλικά.
Καλό θα ήταν να ξέρεις ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα (αφού είναι και classic) έβγαιναν σε περιορισμένα και συγκεκριμένα χρώματα από το εργοστάσιο.
Οπότε κάνε μια έρευνα πρώτα για το τι χρώμα θα το βάψεις - κάτι θα προτείνει και η Revell σίγουρα, ή ...

... Εγώ στη θέση σου θα το έβαφα ένα off white ή μαύρο με κατακκόκινο σαλόνι. ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 01:51:39 μμ »
 Φίλε Κώστα ενα απο τα original χρώματα στο οποίο βαφόντουσαν, με ειδική παραγγελία παρακαλώ, οι bmw 507 είναι το εξής

το οποίο πιστεύω προσωπικά οτι του "πάει" πολύ

Αποσυνδεδεμένος kostakhs

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 04:50:22 μμ »

Σημερα ηρθε το κιτ.
Μεσα στο κουτι ειχα 3 χρωματα της, 04,8 και 99 καθως και η κολλα.
Απο χρωμα εχω κατασταλαξει στο ασπρο με καφε ανοιχτα ή κοκκινα  καθισματα.
Ερωτηση τα ασημι κομματια του κιτ [προφυλαχτηρεσ κλπ] χρειαζοντε βαψιμο?
Τα ακρυλικα σπρευ που ειναι για αυτοκινητα, κανονικα,  κανουν για το κιτ?

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 05:38:07 μμ »
Καλό θα ήταν τα ασημί να τα άλεις όπως είναι πάνω στο αμάξι... Θυσιθκά και κάνουν τα σπρέυ, απλά είναι πιο επειρεπή στο να χτίζουν ειδικά να δεν έχεις πάρει το κολάϊ... Με το πινελάκι σου σιγά σιγά και αραιωμένο χρώμα...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 06:31:24 μμ »
Το εχω φτιαξει το συγκεκριμενο.
Καλουτσικο με ευκολο fit και αν δεν σε ενδιαφερει κατι παραπανω τα χρωματα που δινει ειναι τα βασικα.
Το μονο προβλημα που εχει ειναι τα νικελ μερη του.Εκει που το κοβεις απο το σπρου μενει χωρις χρωμα!!!εκει φαινεται το μαυρο πλαστικο που ειναι φτιαγμενο γι'αυτο και δεν μπορεις να το τριψεις για τα flash του.
Μην προσπαθησεις να το βαψεις με τιποτα που να "μοιαζει" με το νικελ γιατι δεν ταιριαζει και θα αφησει σταμπα!!Humbrol που δοκιμασα δεν κανει.
Κυκλοφορει νομιζω της Alclad κατι με τετοιο χρωμα αλλα δεν εχω ενδιαφερθει ακομα για να ξερω.
Υπαρχει καποιο thread νομιζω για το alclad στο "βαψιμο-αερογραφοι".
Θα σου πουνε κι αυτοι που το γνωριζουν αν κανει.Εναλλακτικα το βαφεις ολο το νικελ ξανα αφου το εχεις τριψει το προηγουμενο χρωμα για να δεσει το νεο.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 06:49:30 μμ »
Α,τωρα που το ξεθαψα και το ξαναειδα,κοιτα λιγο το φιτ του παρμπριζ οταν το φτιαχνεις γιατι ειναι λιγο μικροτερο το τζαμι.(εκτος αν ηταν το δικο μου γκαντεμικο!
Επισης πριν βαλεις το εσωτερικο και το κλεισεις με το πανω μερος(ταμπλο κλπ)δουλεψε το λιγο γιατι φαινεται αδειο μπροστα στα ποδια οδηγου-συνοδηγου.Εκει θελει οπωσδηποτε πατακια(scratch)!!!!!για να γεμισει.Ιδιως αν το κανεις λευκο και φαινεται πολυ(οπως ειναι το δικο μου)
Αν θελεις πες μου να σου στειλω φωτο απο το δικο μου-μισοτελειωμενο)

Αποσυνδεδεμένος kostakhs

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 07:38:43 μμ »
Το Σαββατοκυριακο θα ασχοληθω, επομενως με την πρωτη ευκαιρια θα εχετε και φωτο.
Δεδαλος τι εννεοεις (scratch) οταν ευκαιραισεις στειλε μου καμια φωτο kostas.n@gmail.com.
Σας ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 07:52:42 μμ »
Sorry κατα λαθος στο εστειλα πμ...
"Θα προσπαθησω να βρω ενα σαιτ που το ψαχνω πολυ καιρο τωρα,που εχει τροπους να φτιαχνεις ιδιοκατασκευη(scratchbuild)διαφορα πραγματα μονο για αυτοκινητα.
Εκει ειχα δει και τα πατακια που σου ειπα.Λιγη υπομονη και θα το βρω,που θα μου παει!!
Θα σου στειλω και φωτο μεσα στο ΣΚ απο το δικο μου με ζοομ στα σημεια που θελει προσοχη"

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2006, 08:25:11 μμ »
Εγώ δεν έχω καμία απολλύτος δουλειά σε αυτό το τόπικ αλλά δεν μπορώ να μην πω μπράβο , στον φίλο Τάσο που τόσο βοηθά τους έχωντες ανάγκη.
ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!! :D :D :D :D
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 13, 2006, 01:11:48 πμ »
Ευχαριστω πατερουλη!! :oops: :oops:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 13, 2006, 09:26:14 πμ »
Καλό θα ήταν τα ασημί να τα άλεις όπως είναι πάνω στο αμάξι... Θυσιθκά και κάνουν τα σπρέυ, απλά είναι πιο επειρεπή στο να χτίζουν ειδικά να δεν έχεις πάρει το κολάϊ... Με το πινελάκι σου σιγά σιγά και αραιωμένο χρώμα...
Φτανει να ειναι απο τα νεου τυπου (νερου) γιατι τα κλασικα ειναι νιτρου και μπορει να σου λιωσουν και κανα κιτ αν δεν ψεκασεις πολυ ελαφρα το πρωτο χερι! :evil:

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 13, 2006, 11:24:34 πμ »
Φτανει να ειναι απο τα νεου τυπου (νερου) γιατι τα κλασικα ειναι νιτρου και μπορει να σου λιωσουν και κανα κιτ αν δεν ψεκασεις πολυ ελαφρα το πρωτο χερι! :evil:
Nai sostos o filos Crow :wink: tin exo patisi poly asxima me ta nitrou. Ksexasa entelos oti to skafos tou ploiou itan plastiko kai meta to vapsimo gyrisa kai vrika mono to deck kai tin yperkataskeyi na kathontai se mia plastiki maza :evil: :evil:
Kai klama i kiria re paidaki mou :lol: :lol:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 20, 2006, 01:46:33 μμ »
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχω δει σε ασπρο, ανοικτό μπεζ, κόκκινο, μαύρο, ασημί και μπλέ μεταλλικό (όχι το ελεκτρικ). εαν θέλεις περισσότερες πληροφορίες κοίταξε στα :
www.ultimatecarpage.com
www.supercars.net

Tags: