Το δικό μου σκεπτικό έχει ως παρακάτω:
Ως πλοία, τα υποβρύχια είναι υποψήφια για συμμετοχή. Από θώρακα δεν γνωρίζω αν τα σύγχρονα φέρουν κάτι, παλιότερα τα HMS M1 και το γαλλικό Surcouf έφεραν αρκετό ατσάλι για να μπορούν να δράσουν σαν "υποβρύχια καταδρομικά". Τώρα ΚΑΘΕ υποβρύχιο φέρει ατσάλι (και τα σύγχρονα μαζύ με άλλα εξωτικά υλικά) και μάλιστα μπόλικο ατσάλι όταν πρέπει να επιζήσει σε ένα περιβάλλον όπου με κάθε 10m πρόσθετο βάθος ανεβάζει την πίεση στο περίβλημα πίεσης κατά 1 ατμόσφαιρα (1bar). Ετσι λοιπόν τα αμερικανικά Seawolf που κατεβαίνουν στα 500m, αντιμετωπίζουν πιέσεις της τάξεις των 50bar, χοντρικά 735psi ή αν θέλετε 59Kgr/cm2 οπότε έχουν "θώρακα" πιστεύω πολύ πιο "χοντρό" από οτιδήποτε άλλο έχει το USN εξαιρουμένων των θωρηκτών του ΒΠΠ.
Ως εκ τούτου πρότεινα να μπορούν να λάβουν μέρος.
Τέλος να πω πως η θέση μου είναι μία από τις κλασσικές fail-fail καταστάσεις. Αν πω όχι κάποιος θα ρωτήσει γιατί, αν πω ναι πάλι κάποιος θα ρωτήσει γιατί, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αιτιολογήσω την όποια απόφαση όσο πιο καλά μπορώ. Προσπαθώ λοιπόν να είμαι όσο πιο πολύ γίνεται βασισμένος σε γεγονότα/τεχνικά δεδομένα για να μπορώ να τη "βγάζω καθαρή"...
Αλλη τεκμηριωμένη άποψη;
ΥΓ
Σαφώς τα αεροσκάφη έχουν θωράκιση, μάλιστα σε περιπτώσεις αγγίζει τα δεκάδες ή και εκατοντάδες κιλά, αλλά σε καμμία περίπτωση δε νομίζω να είναι ατσάλι. Τιτάνιο, kevlar, ανθρακονήματα, δέρμα alien και άλλα παλαβά είναι πιθανό, αλλά όχι ατσάλι.