Καλημέρα σας,
Σας παραθέτω τη δικιά μου προσπάθεια για paint booth.
Αγορά πλαστικού κουτιού αποθήκευσης διαστάσεων 57x39x35 με κόστος 12Ευρώ
Αγορά ανεμιστήρα μπάνιου, διαμέτρου 120mm με κόστος 12 Ευρώ
Σωλήνα PVC ενός μέτρου με γωνία με κόστος 5,5 Ευρώ
Καπάκι προστατευτικό με σίτα 5 Ευρώ
Προχώρησα με την τρύπα στο κουτί, ώστε να περάσει η έξοδος απο το ανεμιστηράκι

Μετά σχεδίασα έαν κύκλο 120mm στον τοίχο, όπου αφού τον γάζωσα περιμετρικά με ένα τρυπάνι 10 χιλ......

....Έσκαψα με πνευματικό και χώρεσα το τελείωμα της PVC σωλήνας με μήκος, περίπου όσο το πάχος του ντουβαριού.

Με ταχύπηκτο σοβά, έκλεισα και μετά με γύψο στόκαρα τις τρύπες και στο τέλος έβαλα και το καπάκι απο την έξω πλευρά του δωματίου. Το καπάκι του εξαερισμού, καλό είναι να έχει σίτα, ώστε να μην περνάνε απο μέσα ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Τοποθέτησα εσωτερικά του κουτιού, μια λάμπα φθορισμού, 13W με θερμοκρασία 6500Κ την οποία την κρέμασα με ένα δεματικό σπο την πάνω μεριά του κουτιού και στο πίσω μέρος του κουτιού, βίδωσα το μετασχηματιστή της και το starter. Ρεύμα πήρα απο τις κλέμμες του ανεμιστήρα. Τις καλωδιώσεις της λάμπας τις οδήγησα μέσα απο ένα κανάλι που το τοποθέτησα στην πάνω όψη του κουτιού, παράλληλα με την διαδρομή της λάμπας. Ο μετασχηματιστής, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσει και για να μην κάψει το κουτί, τον τοποθέτησα με αποστάτες και για καλό και για κακό, έβαλα και ένα κομμάτι αλουμινοταινία στο κομμάτι του πλαστικού.

Αυτό ήταν όλο!!!!!!! Βασικά η σχεδίαση ήταν με γνώμονα την εύκολη (απ)-εγκατάστασή του, έτσι όταν θα θέλω να ψεκάσω, θα τοποθετώ το κουτί επάνω στον πάγκο, θα συνδέω το υπόλοιπο κομμάτι σωλήνα PVC, με την έξοδο του ανεμιστήρα και την αναμονή στον τοίχο και θα είμαι έτοιμος.
Πλαϊνή όψη και εσωτερικό φαίνονται εδώ, όπως επίσης και η απόδοσή του με την φλόγα ενός ρεσώ.

Δοκιμή στην πράξη δεν έχω κάνει ακόμα, ελπίζω μέσα στο ερχόμενο ΣΚ.
Βέβαια εννοείται πως για να κυκλοφορεί ο αέρας, θα πρέπει κάποιο παράθυρο ή πόρτα να είναι ανοιχτά