Αποστολέας Θέμα: Επιλογή νέου Badger  (Αναγνώστηκε 7920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
Απ: Επιλογή νέου Badger
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 22, 2013, 08:44:37 μμ »
Εκτιμώ το χρόνο σου και την εξήγηση. Ο Eclipse έχει 0,35. Οσο για τα χρώματα τα αποκαλούμε ακρυλικά γιατί έτσι έχει επικρατήσει. Θα το δω πάντως και με άλλο ποιοτικό αερογράφο (οχι με τον Fendga που έχω) γιατί με ψύλλιασες. Πάντως μήπως τελικά οι διαφορές είναι οριακές?  ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 22, 2013, 08:46:11 μμ »
Συμφωνω με τον Crow, οποτε προσπαθησα να κανω λεπτες δεσμες με τον Eclipse δεν καταφερα και πολλα πραγματα...Στην αρχη πιστευα οτι ισως να φταιει η αραιωση των χρωματων η πιεση και ηαποσταση ψεκασματος στην επιφανεια κλπ αλλα αφου ρωτησα μου ειπαν ακριβως αυτα που γραφει ο Crow παραπανω. Ετσι λοιπον κατεφυγα στην λυση ενος αερογραφου με 0.2 κλασικου μικρου μπεκ βιδωτου για να καλειψω το κατασκευαστικο κενο χρησης του μπεκ σταγωνας....

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 22, 2013, 08:53:05 μμ »
Όπως και άλλοι προλαλήσαντες πάντως, εγώ θα ψηφίσω υπέρ ενός Iwata. Πάρε τον και δεν θα το μετανοιώσεις ποτέ έχοντάς τον για μια ζωή.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:01:21 μμ »
Βαριέμαι να τα ξαναγράφω...
+1 για Ιwata και οπωσδήποτε βαρύτητας...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:21:33 μμ »
Eμενα παντως η επιλογη μου ειναι ενας Badger με κωνικο μπεκ αναρωφησης και ενας Iwata HP-B για πιο σπεσιαλ καταστασεις.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:24:01 μμ »
Εκτιμώ το χρόνο σου και την εξήγηση. Ο Eclipse έχει 0,35. Οσο για τα χρώματα τα αποκαλούμε ακρυλικά γιατί έτσι έχει επικρατήσει. Θα το δω πάντως και με άλλο ποιοτικό αερογράφο (οχι με τον Fendga που έχω) γιατί με ψύλλιασες. Πάντως μήπως τελικά οι διαφορές είναι οριακές?  ::thanx::
Ο Eclipse εχει 0,35 αλλα πως? Εχουν κοψει το κωνικο μπεκ και εχουν βιδωσει επανω του ενα συμβατικο γιατι ουτε και αυτοι μπορεσαν να κατεβουν κατω απο 0,5!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:24:25 μμ »
Eμενα παντως η επιλογη μου ειναι ενας Badger με κωνικο μπεκ αναρωφησης και ενας Iwata HP-B για πιο σπεσιαλ καταστασεις.
Εννοείς τον Badger (φαντάζομαι διπλής λειτουργίας) για γενική χρήση? Δεν είναι πρόβλημα η μεγαλύτερη πίεση που απαιτεί αυτού του είδους ο αερογράφος?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:27:05 μμ »
Ο Eclipse εχει 0,35 αλλα πως? Εχουν κοψει το κωνικο μπεκ και εχουν βιδωσει επανω του ενα συμβατικο γιατι ουτε και αυτοι μπορεσαν να κατεβουν κατω απο 0,5!
Ας μη ξεχνάμε ότι σε όλες τις κριτικές συμφωνούν ότι είναι ένας εξαιρετικός all around αερογράφος και προσωπικά με έχει καλύψει βάσει της μέχρι τώρα εμπειρίας και θεματολογίας μου.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:34:44 μμ »
Εννοείς τον Badger (φαντάζομαι διπλής λειτουργίας) για γενική χρήση? Δεν είναι πρόβλημα η μεγαλύτερη πίεση που απαιτεί αυτού του είδους ο αερογράφος?
Για γενικη χρηση κανενα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:35:05 μμ »
Ας μη ξεχνάμε ότι σε όλες τις κριτικές συμφωνούν ότι είναι ένας εξαιρετικός all around αερογράφος και προσωπικά με έχει καλύψει βάσει της μέχρι τώρα εμπειρίας και θεματολογίας μου.
Ειναι εξαιρετικος αερογραφος και κανει σχεδον για ολες τις χρησεις! Δεν το μετανιωσα ποτε που τον αγορασα τον Eclipse  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:39:23 μμ »
Εντελως πληροφοριακα ο Paashe vsr-90 που εχω εχει μπεκ σταγονα με δυο διαμετρηματα ,0,2-0,3 :wink:
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:44:54 μμ »
Α,ναι ξεχασα τους Paasche! Eιναι οι μοναδικοι που ειναι κατω απο 0,5 αλλα και παλι δεν αποδιδουν οπως ενας κλασικος αερογραφος με το ιδιο μεγεθος μπεκ.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:02:54 μμ »
Θα συμφωνησω μαζι σου,οτι το κλασσικο βιδωτο μπεκ συμπεριφερεται ελαφρως καλυτερα η διαφορα φαινεται σε οριακες καταστασεις αλλα ειναι πολυ μικρη.
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:51:05 μμ »
Με 75 ευρώ (χωρίς μεταφορικά όμως) από το chicago airbrush αγοράζεις τον Badger Renegade Velocity με μπεκ 0,21 mm ο οποίος νομίζω ότι είναι κορυφή και δεν θα χρειαστείς κάποιον άλλο ποτέ...
Τα μεταφορικά, αν δεν κάνω λάθος, είναι γύρω στα 40 ευρώ για Ελλάδα. Αυτό σε quote που είχα κάνει για μερικά μοντέλα.
Επίσης μπορείς αργότερα να αγοράσεις το σετ των 0.3mm που χρησιμοποιείται στον Rage.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 23, 2013, 09:53:14 πμ »
Συγνώμη για το δεύτερο ποστ, αλλά να πω και κατι άλλο.

Έχοντας τον 3155 και εν μέρει λόγω κουλαμάρας, ήθελα να πάρω βαρύτητας μπας και πετύχω πιο κοφτά κοψίματα στις παραλλαγές.
Πήγαινα για τον 105 και τελικά το κατάστημα δεν τον είχε και βάζοντας ένα ποσό παραπάνω, αγόρασα τον Badger Renegade Krome. Από τα κορυφαία μοντέλα της Badger δηλαδή.
Αυτός, όπως και τα άλλα τρία μοντέλα της σειράς Renegade, έχουν το πατροπαράδοτο κωνικό μπεκ!  :o
Αυτό δε δικαιώνει αυτά που γράφει ο Crow για τα μπεκ σταγόνας:?:

Γιατί δηλαδή δεν χρησιμοποίησαν το μπεκ σταγόνας, που τόσο διαφημίζανε παλιότερα, στο νέο μοντέλο :?:

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 23, 2013, 09:57:20 πμ »
Στο τέλος θα με βρίσετε, αλλά τώρα κοιτάω και τον 100 σε έκδοση βαρύτητας με τη Fine εκδοχή  :roll:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 23, 2013, 10:28:21 πμ »
Ο 100 ειναι καλος αερογραφος αλλα ειναι πολυ παλια σχεδιαση. Θα κανει λεπτες δεσμες και με το παραπανω αλλα οχι τοσο ευκολα οπως ενας πιο συγχρονος αερογραφος. Και ειναι και πιο μπελαλιδικος στο καθαρισμα. Αυτο που πρεπει να αποφασισεις ειναι αν θες ενα εργαλειο γενικης χρησης (αυτο δηλαδη με το οποιο θα βαφεις το 90%) η για πολυ λεπτες δεσμες. Στην δευτερη περιπτωση πρεπει να εξετασεις και το κατα ποσο εχεις και την εμπειρια να αξιοποιησεις στο μεγιστο εναν fine line αερογραφο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 23, 2013, 10:54:20 πμ »
Πιο πολύ θέλω για λεπτές δέσμες Δημήτρη, έχω αρκετή εμπειρία με τον Graphotech και τελευταία με το κομπρεσέρ τα πάω καλά, αλλά έχει θεματάκια overspray παρά τις αραιώσεις και τις πιέσεις, και θέλω κάτι καλύτερο. Αν πάρω τον 100 μπορώ με 30 ευρώ να πάρω και τη medium εκδοχή αργότερα, για γενική χρήση και o Grapho καλός είναι, αλλά στα σβησίματα κλπ μου τα χαλάει...Για το καθάρισμα δεν έχω θέμα, είμαι μαθημένος από τα βιδωτά, δεν έπαθε ποτέ κάτι από κακό καθάρισμα!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 23, 2013, 10:58:00 πμ »
Τι κομπρεσερ εχεις και ποιον Graphotech?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:04:02 πμ »
Κομπρεσέρ σπιτικό με φίλτρα, ρυθμιστές κλπ, και ο αερογράφος είναι ο GH-135A, διπλής λειτουργίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:32:02 πμ »
Να υποθεσω οτι το κομπρεσερ εχει δεξαμενη? Να ξερεις παντως οτι ολοι οι αερογραφοι κανουν overspray. Δοκιμασε να πειραματηστεις λιγο παραπανω με τα υλικα που δουλευεις και τις πιεσεις. Οιδιαφορες ειναι πραγματικα τεραστιες! Το ενα χρωμα μπορει να μην βαφει καθολου και με το αλλο να ζωγραφιζεις!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:47:47 πμ »
Ναι, εννοείται ότι έχει. Κοίτα, στον συγκεκριμένο να καταλάβεις η βελόνα δεν κεντράρει σωστά στο μπεκ, όχι επειδή είναι στραβή, και να την περιστρέψεις πάλι προς τα κάτω φεύγει, πιστεύω έχει να κάνει με το πως πατάει ο μηχανισμός της στο πίσω μέρος, εχει ταλαιπωρηθει και το μπεκ, και παρά τις δοκιμές με αραιώσεις κλπ κάτι με χαλάει στη λειτουργία του. Αν μπορέσω θα βγέλω μερικές φωτογραφίες με μάκρο να δεις τι εννοώ!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 23, 2013, 11:51:23 πμ »
Κινεζοι... :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 23, 2013, 12:04:53 μμ »
Εδώ δες! 25.000 δρχ το 2001...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 25, 2013, 12:54:08 μμ »
Έκανα κάποιες δοκιμές το πρωί, ίσως ακυρώσω την αγορά... Το Phantom είναι 72άρι, καλά τα πήγε πιστεύω. :?

Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: badger