Αποστολέας Θέμα: Βερνίκι αυτοκινήτου  (Αναγνώστηκε 1839 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Βερνίκι αυτοκινήτου
« στις: Απριλίου 01, 2013, 08:08:23 μμ »
Καλησπέρα σας και καλό μήνα,

Πριν κάποια χρόνια είχα αγοράσει απο 1/4, βερνίκι αυτοκινήτου και σκλυρηντή, τα οποία τα είχα για αρκετό καιρό ξεχασμένα. Προχθές, έκανα μια προσπάθεια και τα πέρασα στο δοκιμαστικό μοντέλο, το οποίο το είχα περάσει με ακρυλικό χρώμα τις tamiya και gunze, διάφορα στρώματα, γιατί είναι το μοντέλο στο οποίο ρίχνω το χρώμα για να δοκιμάσω την αραίωση πριν ρίξω στο κανονικό. Έτσι έχουν δημιουργηθεί αρκετά στρώματα μπογιάς, διαφορετικών αποχρώσεων.

Έβαλα σλυρηντή και βερνίκι σε αναλογία περίπου 1/1. Δυστυχώς δε γνωρίζω ούτε την μάρκα του βερνικιού, ούτε του σκλυρηντή. επίσης το αραίωσα ελάχιστα με διαλυτικό πολυουρεθάνης.

Αποτέλεσμα της δοκιμής-----> εκπληκτική γυαλάδα!!!! βέβαια ο χρόνος στεγνώματος ήταν πάνω των 4+ ωρών. Εαν προλάβω θα ανεβάσω φωτό να δείτε.

Το χρώμα που είχα ψεκάσει φάνηκε να μην το ενόχλησε (δλδ να το "σηκώσει") και το βερνίκι έστρωσε ωραιότατα. Τα επόμενα βήματα που θέλω να κάνω είναι για να δω:

1. Πώς συμπεριφέρεται το στρώμα του βερνικιού με το βελτιωτικό χαλκομανιών και γένικα πως κάθονται οι χαλκομανίες επάνω του??
2. Μπορώ να σφραγίζω τις χαλκομανίες με τον ίδιο τρόπο, δλδ ψεκάζοντας βερνίκι αυτοκινήτου ή θα τις σκίσει?? Επίσης εαν τις σκίσει, μπορώ να σφραγίσω τις χαλκομανίες με παρκετίνη??
3. Μπορώ να κάνω wash με λάδια ζωγραφικής αραιωμένα με white spirit, πάνω απο βερνίκι αυτοκινήτου??
4. Τέλος, πώς θα συμπεριφερθεί σε όλη αυτήν την αλχημεία. το matt cote της Gunze??

Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι αντίστοιχο???

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Βερνίκι αυτοκινήτου
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2013, 08:43:27 μμ »
Δεν έχω δοκιμάσει σε μοντέλο, αλλα επειδή έχω ασχοληθεί με  βαφές αυτοκινήτου 2 συστατικών, είναι ότι πιο ανθεκτικό μπορείς να βάλεις σε μία επιφάνεια δεδομένου οτι μετά το άπλωμα με τον αερογράφο δέν ακολουθεί "στεγνωμα" αλλα επι της ουσίας πολυμερισμός
Ειμαι σίγουρος οτι αντέχει σε όλα τα χημικα που μπορείς να βάλεις πάνω του....

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 01, 2013, 08:46:09 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ματ βερνικι ομως, θα κανει άραγε τη δουλεια του μετα;
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 01, 2013, 09:26:11 μμ »
Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Εμένα θα με προβλημάτιζε το πάχος του γυαλιστερου βερνικιού.Αραιωση-αρκετη- με πολυουρεθανης θα κάνει το στρωμα λεπτο αλλα ισως χαθει η γυαλαδα.
Απο την άλλη αν σκοπευεις το τελικο βερνικι να ειναι ματ δε βρισκω το λόγο να προηγηθει γυαλιστερο  βερνικι δυο συστατικων.  Too much...

Tags: