Αποστολέας Θέμα: Χαζές απορίες αλλά είναι απορίες  (Αναγνώστηκε 1219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Χαζές απορίες αλλά είναι απορίες
« στις: Μαρτίου 25, 2013, 09:27:04 πμ »
Θάθελα να σας  ρωτήσω εσείς  πόσο χρόνο αφήνετε  να  περάσει όταν βάψετε ένα  χέρι μέχρι να βάψετε  το επόμενο χέρι και κάτι ακόμα  αν βάψω  μία δύχρωμη παραλλαγή το ένα χρώμα με ακρυλικό χρώμα και το άλλο με ενάμελ  αν  το περάσω  με παρκετίνη μπορώ  να  κάνω  από πάνω wash με διαλύτη white  spirit ?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Χαζές απορίες αλλά είναι απορίες
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 25, 2013, 09:39:24 πμ »
Θάθελα να σας  ρωτήσω εσείς  πόσο χρόνο αφήνετε  να  περάσει όταν βάψετε ένα  χέρι μέχρι να βάψετε  το επόμενο χέρι...
Εξαρτάται... Αν είναι χρώματα του ίδιου κατασκευαστή από 5-6 ώρες μέχρι και 1-2 μέρες. Σα γενικός κανόνας ισχύει πως το υποκείμενο χρώμα πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά γιατί αν δεν έχει, τότε υπάρχει η περίπτωση στεγνώνοντας να συρρικνωθεί και να "σηκώσει" το υπερκείμενο χρώμα. Μάλιστα αυτό δεν είναι θεωρία, έχει τύχει σε συναδέλφους εδώ στο mc.

...αν βάψω  μία δύχρωμη παραλλαγή το ένα χρώμα με ακρυλικό χρώμα και το άλλο με ενάμελ  αν  το περάσω  με παρκετίνη μπορώ  να  κάνω  από πάνω wash με διαλύτη white  spirit ?
Ναι, αρκεί η παρκετίνη να έχει στεγνώσει πολύ καλά, δηλαδή 24 ώρες. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις το white spirit, τώρα τελευταία έχω πετύχει μπουκάλια που διαλύουν παρκετίνη, ακρυλικά, enamel, σήματα και γενικώς ότι βρεθεί στο δρόμο τους χωρίς να υπάρχει εμφανής διαφορά από μπουκάλι σε μπουκάλι. Το white spirit το χρησιμοποιώ πλέον μόνο για καθαρισμό πινέλων και αερογράφων, για wash με λάδια χρησιμοποιώ διαλυτικό της Humbrol ή αν έχω κάποιο από τα ανάλογα υλικά που δε μυρίζουν μεν αλλά αργούν πολύ να στεγνώσουν δε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:12:45 πμ »
Έχω white spirit που δεν μυρίζει τώρα τι μάρκα είναι δεν ξέρω το έχω βάλει σε άλλο μπουκάλι που κλείνει καλά

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:17:40 πμ »
ξέχασα να σε ευχαριστήσω  για την απάντηση στην ερώτηση μου ,γαιδουρια από μέρους μου,ευχαριστώ για την απάντηση

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:23:55 πμ »
Έχω white spirit που δεν μυρίζει τώρα τι μάρκα είναι δεν ξέρω το έχω βάλει σε άλλο μπουκάλι που κλείνει καλά
Αν δεν είσαι σίγουρος,μπορείς να κάνεις μια δοκιμή σε ένα άχρηστο παλιό σου μοντέλο.
Βάψτο με τον τρόπο που θα έβαφες το τελευταίο σου,και κάνε δοκιμές
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:26:15 μμ »
Αυτό θα κάνω ,είχα την ελπίδα μήπως και γλιτώσω την δοκιμή αλλά για σιγουργια θα κάνω αυτό που είπες σε ένα πρόχειρο μοντέλο,ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2013, 10:41:48 μμ »
Αφηνε τα χρωματα να στεγνωνουν πολυ καλα (και 1 και 2 ημερες).Ενας απο αυτους που την εχουν πατησει ειμαι εγω.
Δες εδω:http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23356.0.html

Tags: