::arrowred::Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να φτιάξω pz1 στην 1/72 είναι όνειρο απατηλό!
::arrowred::Κώστα οι παρατηρήσεις σου όπως θα δεις τέθηκαν υπόψιν, έστω κι αν διατηρώ τις ενστάσεις μου για φωτογραφίες restored αρμάτων σε μουσεία...
::arrowred::Γιάννη

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε λοιπόν αφού έγινε ότι έπρεπε να γίνει. Όπως έγραψα και πιο πάνω στόχος μου ήταν να το ξεσκίσω στις φθορές γι αυτό και μπήκα στην διαδικασία της λακ. Παρόλα αυτά πριν ξεκινήσω βρήκα αυτή την φωτό.

Όπως παρατηρείτε το άρμα είναι σχετικά «καθαρό» για δεδομένα ερήμου και αν κρίνω από την κατάσταση του μάλλον εκτός μάχης. Ετσι με οδηγό αυτή την φωτό προχώρησα στην παλαίωση.
Wash: Εγινε περισσότερο pin wash με το κλασικό wash brown της Abt.502 παρά το κλασικό «λούσιμο». Αφού αφέθηκε να στεγνώσει περάστηκε και ένα δεύτερο χέρι με τα υπόλοιπα του για να φανούν τα τρεξίματα και οι χρωματικές αλλοιώσεις που αφήνουν σε ένα άρμα τα στοιχεία της φύσης
Βάψιμο εργαλείων τροχών: Τα εργαλεία είχαν ήδη βαφθεί με το Black Metal της Air Vallejo ενώ τα ξύλινα μέρη( τάκος, στύλος φτιαριού) με ένα «μείγμα» χρωμάτων της Vallejo που μου έδειξαν οι φιγουράδες και το θεωρώ το πλέον αντιπροσωπευτικό στην απεικόνιση του συγκεκριμένου υλικού. Τα μεταλλικά μέρη περάστηκαν και με ένα στεγνό πινέλο light rust της CMK για να σπάσει κάπως το χρώμα.
Οι τροχοί βαφθηκαν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά αφού είχαν ήδη τοποθετηθεί στο άρμα, με dark και light rubber της σειράς Panzer Aces ( Vallejo). Δυστυχώς ο συγκεκριμένος τύπος άρματος ( σασί Pz I) δεν με βολεύει να πράξω διαφορετικά.
To μήλο της έριδας ο πυροσβεστήρας

, βάφθηκε τελικά με German Gray της Vallejo και για να σπάσει το χρώμα περάστηκε ένα στεγνό πινέλο με periscopes blue (panzer aces)
Φθορές: Πολύ διακριτικό chipping πάλι με german gray και chocolate brown ( Vallejo πάντα)
Σκόνισμα: Η εξάτμιση περάστηκε διαφορα χέρια light rust, dark rust και black smut ( όλα της CMK) . Ομοιως με black smut σκονίστηκαν οι γρίλλιες του κινητήρα. Λογικά θα γίνονταν μάυρη πίσσα εκείνος ο χώρος. Το άρμα σκονίστηκε απαλά με ένα μείγμα Light Dust ( cmk) και Gulf War Sand ( MIG).
Κι έτσι φτάσαμε εδώ


Συνεχίζω με περιποίηση των ερπυστριών, και των τροχών.
