Αποστολέας Θέμα: F-16C Block 30 "Ιάσων"  (Αναγνώστηκε 8678 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Απ: F-16C Block 30 "Ιάσων"
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 02:21:57 μμ »
Φίλε μου γράφεις:
"Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάμιξη Clear Yellow (Gunze) και Smoke της Tamiya με ένα ελαφρύ ψέκασμα στο εσωτερικό μέρος της καλύπτρας."

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βρώ αυτά τα δύο χρώματα σε κάποιο μοντελιστικό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη; :roll:

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 02:25:42 μμ »
... επίσης όσον αφορά το αστάρωμα! Ασταρώνουμε όλο το μοντέλο; (εκτός από το cockpit;)

Ακόμα βέβαια δεν κατάλαβα τι αστάρι πρέπει να χρησιμοποιήσω.. Υπάρχει κάποιο ειδικά μοντελιστικό ή γενικά από χρωματοπωλείο παίρνω αστάρι για ακρυλικά (αφού θα βάψω με Lifecolor)q

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμάτα
  • Αλέξανδρος Μέλλιος
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 03:03:03 μμ »
Για αστάρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Mr. Surfacer της Mr Hobby.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 03:22:59 μμ »
Καλησπέρα. Τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με βάση τη λίστα στο http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,3012.msg50066.html#msg50066

Παράθεση
Θεσσαλονίκη

HOBBYIST MODEL KITS   Αναληψεως 29, Θεσσαλονικη - Τ.Κ. 546 44 Τηλ. 2310-833006

Hobby Gallery Στυλ.Γονατά 1, Τηλ. 2310-286038  :arrow:  :arrow: http://www.hobbygallery.gr

Model House Ισαύρων 8, Τηλ. 2310-250482

White Tower Model Λαζάρου Τσάμη 34, Τηλ. 2310-932189

T.H.M. Models Π.Μελά 33,  Τηλ. 2310-268225

Δεν ξέρω αν λειτούργουν όλα τα καταστήματα ή όχι. Πάντως στο Hobby Gallery από μια γρήγορη αναζήτηση δεν είδα κάτι. Τώρα αναφορικά με τα υπόλοιπα δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί τους. Μπορείς πάντα και να παραγγείλεις online και από κατάστημα Αθήνας. :wink:

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 03:39:15 μμ »
και με ένα γκριζάκι Humbrol μπορείς να ασταρώσεις με πολύ καλά αποτελέσματα...

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 05:23:29 μμ »
και με ένα γκριζάκι Humbrol μπορείς να ασταρώσεις με πολύ καλά αποτελέσματα...

Δηλαδή με ποιόν κωδικό είναι αυτό το γκριζάκι; :?:

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 06:25:43 μμ »
Φίλε μου. Το κάθισμα κ το κοκπιτ σου ειναι αρκετα όμορφα (αν κ δεν είδα τον πίνακα) κ για 1η επαφή με ρητινες ειναι πολύ καλα. Μην ξεχάσεις τις χειρολαβες στο κάθισμα. Ενα wash κ κάποιο στεγνό με ασημί στο κοκπιτ πιστεύω θα βελτιώσει την εικόνα κ θα δείξει πιο σωστά στο πραγματικό. Στο ουραιο αλήθεια γιατι τοσο στόκος;;;;; Δεν νομίζω να χρειαζόταν γιατι το κομμάτι της προεκτασης που πήρες απλα μετράς κόβεις του κιτ κ βάζεις την ρητινη.... Συνέχισε πάντως τα πας πολύ καλα! ::salut::

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 07:01:19 μμ »
ένα οποιοδήποτε ανοιχτό γκρί....

σμάλτο έτσι....όχι ακρυλικό

καλή συνέχεια..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 07:35:29 μμ »
Φίλε μου. Το κάθισμα κ το κοκπιτ σου ειναι αρκετα όμορφα (αν κ δεν είδα τον πίνακα) κ για 1η επαφή με ρητινες ειναι πολύ καλα. Μην ξεχάσεις τις χειρολαβες στο κάθισμα. Ενα wash κ κάποιο στεγνό με ασημί στο κοκπιτ πιστεύω θα βελτιώσει την εικόνα κ θα δείξει πιο σωστά στο πραγματικό. Στο ουραιο αλήθεια γιατι τοσο στόκος;;;;; Δεν νομίζω να χρειαζόταν γιατι το κομμάτι της προεκτασης που πήρες απλα μετράς κόβεις του κιτ κ βάζεις την ρητινη.... Συνέχισε πάντως τα πας πολύ καλα! ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ..
Όσον αφορά το cockpit, η αλήθεια είναι οτι δεν είναι καλό στην όψη. :roll: :oops:
Όσον αφορά το ουραίο, συνέβη το εξής. Η βάση του κάθετου σταθερού που δίνει η Italeri είναι αρκετά λεπτότερη από την προέκταση. Οπότε με κάποιο τρόπο προσπάθησα να το "παχύνω". Έκοψα 2 λωρίδες από ένα καπάκι από γιαούρτι, ("κλεμμένη" :mrgreen: η ιδέα εννοείται από κάποιο μέλος που δε θυμάμαι.. :oops: :oops:) και τα κόλλησα εκατέρωθεν. Οπότε χρειάστηκε αρκετός στόκος. Επίσης έκανα μια επικάλυψη με στόκο πάνω στο πλαστικό του γιαουρτιού (σκεπτόμενος οτι θα βαφτεί καλύτερα έτσι). Δεν ξέρω βέβαια ποίο θα είναι το αποτέλεσμα.. ελπίζω να βγει καλό..

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 07:19:55 μμ »
Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη από όλους διότι έχω καθυστερήσει αφάνταστα στην κατασκευή του μοντέλου.
Έχω όμως ένα απλό αλλά συνάμα καθοριστικό πρόβλημα.. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν (που θα έλεγε και ένας κύριος). Και φυσικά χωρίς χρήματα πού να αγοράσω τα χρώματα, τα βερνικια, κοκ.
Εύχομαι να μη σας συμβεί ποτέ.. Δυστυχώς προς το παρόν δε μπορώ να συνεχίσω. Το μόνο που κάνω προς το παρόν είναι να παρακολουθώ τα project σας (προφανώς ανέξοδα  :mrgreen: :mrgreen:), οπότε παίρνω ιδεές και επιμορφώνομαι..!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 11:54:15 μμ »
Φίλε, κουράγιο και μην ανησυχείς κανείς δε θα σου την πει ότι αργείς το μοντέλο σου.  Όπως όλα τα χόμπυ, το κάνεις πρώτα για τον εαυτό σου και να το χαίρεσαι, οπότε:

::keep_mod::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 10:11:36 πμ »
φιλε μην ανυσυχεις και εγω δεν μοντελα επι ενα χρονο για τους ιδιους λογους οικονομικους υπομονη και κουραγιο.μακαρι να ειχα χρωματα για να σου στειλω αλλα λογο του προβληματος που ειχα τα ειχα δωσει ολα τα χρωματα .τωρα αρχισα σιγα σιγα κανω μα ζωξει χρωματων απο την αρχη!!!!!! ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Tags: ÉÜóùí f-16