Αποστολέας Θέμα: M113 A3 Academy 1/35  (Αναγνώστηκε 16578 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: M113 A3 Academy 1/35
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 19, 2013, 10:21:32 πμ »
Τι να γράψω που δεν έχει γράψει ήδη κάποιος άλλος;!
Δώσε μας μόνο μερικές λεπτομέρειες για τις ερπύστριες.  Από που τις αγόρασες και πόσο;  Φαίνονται λειτουργικές, σωστά;
Είχα δει κάτι παρόμοιες σε ένα βίντεο Ιάπωνα που τις συναρμολογούσε και ήταν απίθανες και λογικά πολύ πιο οικονομικές από τις μεταλλικές.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 10:54:07 πμ »
Και μόνο που είδα τι έκανες με τις δεξαμενές, έπαθα πλάκα!

Γιώργο, οι ερπύστριες είναι Modelkasten, ίσως από τις καλύτερες μαζί με τις masterclub. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τις λές και φθηνές, αφού κοστολογούνται γύρω στα 22ε το σετ

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 12:16:43 μμ »
Ευχαριστώ για την ενημέρωση...
22EUR όντως δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι και τα 40EUR που έχουν οι μεταλλικές. (Ναι, το ξέρω ότι οι μεταλλικές δείχνουν καλύτερες κλπ κλπ αλλά...)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 06:52:49 μμ »
Ευχαριστώ για την ενημέρωση...
22EUR όντως δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι και τα 40EUR που έχουν οι μεταλλικές. (Ναι, το ξέρω ότι οι μεταλλικές δείχνουν καλύτερες κλπ κλπ αλλά...)
Κι όμως, οι Modelkasten συνήθως είναι καλύτερες και πιο ακριβείς από τις Friul, αλλά δυστυχώς είναι από αρκετά έως εξαιρετικά δυσεύρετες :(

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 07:16:33 μμ »
Ντρέπομαι πραγματικά για τις αργοπορημένες  απαντήσεις μου... έστω κι αν αυτές αποτελούν απλά ευχαριστίες... αλλά είπαμε... χρόνος μηδέν... οπότε την κατανόησή σας!

Η αγορά έγινε από Hobby Search στην Ιαπωνία. Η τιμή τους 2,500 γιεν, τα μεταφορικά 1,800 γιεν, σύνολο 4,300 γιεν.
                                                                           σε ευρώ    19,00 ευρώ, τα μεταφορικά 13,50 ευρώ, σύνολο 32,50 ευρώ

Σε εννιά μέρες ήταν σπίτι μου!

Κι όμως, οι Modelkasten συνήθως είναι καλύτερες και πιο ακριβείς από τις Friul, αλλά δυστυχώς είναι από αρκετά έως εξαιρετικά δυσεύρετες :(

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
x 1000
Οι μεταλλικές κρεμάνε πιο εύκολα λόγω βάρους... αλλά και στις συγκεκριμένες το βάρος δεν είναι αμελητέο... και κρεμάνε εξίσου όμορφα!

Ευχαριστώ και πάλι!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
Απ: M113 A3 Academy 1/35 (Κατασκευαστικό ΤΕΛΟΣ!)
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 13, 2014, 10:32:02 μμ »
Κατασκευαστικό ΤΕΛΟΣ... Επιτέλους!

Κάποια ψιλά ακόμα, όπως ιμάντες,  κάνιστρα, εργαλεία (δεν είμαι σίγουρος αν θα τα βάλω) θα μπουν κατά τη διαδικασία του βαψίματος.

Περιληπτικά...
 ::arrowred::Τέλειωσα δεξαμενές,
 ::arrowred::Έφτιαξα προστατευτικό εξάτμισης από φύλλο χαλκού... το καπάκι έμεινε ανοιχτό.
 ::arrowred::Πλαϊνές ποδιές. Αφαιρέθηκε «λαστιχένιο» τμήμα έμειναν τα «μεταλλικά» τα οποία άλλαξαν λίγο σχήμα και τρίφτηκαν μέχρι εσχάτων. Από φύλλο χαλκού φτιάχτηκαν επίσης ευθύγραμμα τμήματα διατομής (L) που συγκρατούν τις λαστιχένιες ποδιές. Δεν μπήκαν γιατί.... Θα πέσει λασπουριά!
 ::arrowred::Θυρίδα οροφής. Έγινε πιο λεπτή και ελαφρώς πιο μεγάλη. Φτιάχτηκαν τα «γαζιά» των συγκολλήσεων μα τι μύτη του κόφτη.
 ::arrowred::Κυματοθραύστης. Κόπηκε στη μέση και επιμηκύνθηκε για λίγα χιλιοστά. Έμεινε μόνο το «ξύλινο» τμήμα. Φύλλο χαλκού για τα «μεταλλικά». Η θωράκιση φτιάχτηκε από την αρχή. Έχει και ένα κομμάτι εσωτερικά του κυματοθραύστη που πατά στη θυρίδα του κινητήρα.
 ::arrowred::Μπροστινό ασπίδιο πυροβόλου. Χρησιμοποιήθηκε τελικά αυτό του κιτ. Τρίφτηκε ανηλεώς.
 ::arrowred::Βάσεις κεραιών. Φτιάχτηκαν δυο διαφορετικοί, δεν θυμάμαι τον τύπο τους. Για τα «ελατήρια»... πολύ ψιλό χαλκόσυρμα τυλιγμένο σε ΖΤΠ.
::arrowred::Συρματόσχοινο. Φτιάχτηκε από χαλκόσυρμα. Σε σχέση με ότι έχω διαβάσει στο ιντερνέτ για την σωστή απόδοση και κατασκευή υπό κλίμακα το διαφορετικό που έκανα είναι να βάλω και ένα κεντρικό χαλκόσυρμα για να τυλιχτούν τα υπόλοιπα γύρω του.
 ::arrowred::Πλαϊνές δέστρες και τρύπες παντού. Στο πραγματικό πάνω τους βιδώνει η πρόσθετη θωράκιση. Έγιναν από λεπτό τρυπανάκι.

Φωτογραφίες... 1η δόση...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 13, 2014, 10:46:34 μμ »
Νάσο τα συγχαρητήριά μου, δουλειά για κατασκευαστικό βραβείο Όσκαρ. Σου εύχομαι ένα εξίσου επιτυχημένο βάψιμο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 13, 2014, 11:05:41 μμ »
Μανούλα!!!!!!β ::icon_antegeia:: ::icon_antegeia:: ::icon_antegeia::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 13, 2014, 11:43:23 μμ »
2η δόση...

Στην ουσία πρόκειται για μετατροπή από την έκδοση Α2 σε Α3 αφού φτιάχτηκαν από την αρχή όλα τα στοιχεία που συνιστούν τις διαφορές μεταξύ των δυο εκδόσεων.

gtdeath13 και nino1969 σας ευχαριστώ πολύ παιδία... τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 14, 2014, 12:13:02 πμ »
Πολυ καλο ::salut:: ::salut:: ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:06:29 πμ »
Με διέλυσες.
Πάω να μαζέψω τα κομμάτια μου...

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 14, 2014, 10:22:28 μμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 16, 2014, 12:39:36 πμ »
Καλησπέρα σας!
Leopard, tankrou και jim40 ευχαριστώ θερμά! ::thanks_smilie::

Πριν γίνει το αστάρωμα έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιολισθητική επιφάνεια. Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω κάτι «έτοιμο» αλλά χάριν οικονομίας είπα να ξεκινήσω τα πειράματα! Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω και είναi μίξη άσπρου και μαύρου ακρυλικού χρώματος της italeri  (δεν είχα γκρι :oops:) ανακατεμένου με μια γενναία ποσότητα μαγειρικής σόδας, αφού πρώτα είχε κοσκινιστεί με καλσόν. Το μίγμα αραιώθηκε με διαλυτικό της ίδιας εταιρίας μέχρι να αποκτήσει ύφη κρέμας γάλακτος. Απλώθηκε με κοντότριχο πινέλο σε μικρές ποσότητες και ταμποναριστά.   

Το αποτέλεσμα δείχνει καλό αλλά κυρίως εντός κλίμακας, οπότε συνεχίζω!

Συνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 16, 2014, 11:31:21 πμ »
Μου φαίνεται περίεργο πως δεν έλιωσε η σόδα , αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει απόλυτα.
Εξαιρετική δουλειά  ::salut::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 16, 2014, 10:23:04 μμ »
Μου φαίνεται περίεργο πως δεν έλιωσε η σόδα , αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει απόλυτα.
Εξαιρετική δουλειά  ::salut::
Σ' ευχαριστώ πολύ! Το περίεργο είναι που δεν άρχισε να βγάζει αφρούς! Πάντως η σόδα ήταν ληγμένη! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
Απ: M113 A3 Academy 1/35 (ΑΣΤΑΡΩΜΑ)
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 23, 2014, 10:37:15 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μοντελιστές!
Συνέχεια με αστάρωμα. Επιτέλους άρχισε να δείχνει «παπί»! Χρησιμοποίησα το Mr. Surfacer 1000 και διορθώθηκαν οι όποιες ατέλειες.

Λίγο πριν τα πρώτα βαψίματα άρχισα να προβληματίζομαι με τα χρώματα. Το όχημα θα βαφτεί με την τρίχρωμη νατοϊκή παραλλαγή. Θα χρησιμοποιήσω το σετ χρωμάτων της gunze (τα οποία σημειωτέων αραιώνονται με lacquer thinner).

:arrow:Πρώτος προβληματισμός... το καφέ δεν μου φαίνεται τόσο καφεκοραλοκόκκινο... λάθος μου φαίνεται?
 :arrow:Δεύτερος... μετά το βασικό βάψιμο θ' επακολουθήσουν ξανοίγματα των βασικών χρωμάτων. Μπορώ να τα αναμείξω με τα κλασικά tamiya και gunze?
 :arrow:Τρίτος αν όντως μπορώ, σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το XF57 BUFF και όχι απλά άσπρο... καλύτερα δεν είναι?
Το οποίο buff δεν το βρίσκω στα ιντερνετομαγαζα όπως επίσης δεν έβρισκα και τα τρία χρώματα της παραλλαγής από την tamiya (που ήταν η πρώτη μου επιλογή)... μήπως να επικοινωνήσω τηλεφωνικά κατευθείαν με τα μαγαζιά? Τέλος... μόνο στο κατάστημα του κ. Kαλφάκη βρίσκω χρώματα tamiya και gunze?

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 23, 2014, 10:59:50 μμ »
Νασο εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια μεχρι τωρα.
Τα χρωματα της Gunze Ειναι λαθος τουλαχιστον ως προς το καφε τουλαχιστον.Η λυση ειναι η Τamiya αλλα καποιος κωδικος απο τους τρεις ειναι σε ελλειψη απο οσο γνωριζω.
Σου προτεινω να κοιταξεις και την λυση των Vallejo τα οποια εχουν την συγκεκριμενη τριαδα.Δεν τα εχω χρησιμοποιησει ακομα για να δω τις αποχρωσεις.Απο τι εχω δει σε κατασκευες αλλων ειναι πολυ κοντα.
Για vallejo κοιταξε εδω http://www.fasmamodels.gr/
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 23, 2014, 11:59:57 μμ »
Έχω πάθει πλάκα!! Το βλέπω και το ξαναβλέπω!! Φοβερή δουλειά!! Καλή συνέχεια με τα χρώματα!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 24, 2014, 07:29:54 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! ::thanks_smilie::
Πάω για καινούργια χρώματα... ασφαλώς Tamiya... δυστυχώς από εξωτερικό... το χειρότερο... ποιος ακούει τη γυναίκα μου! ::mpr:: ::haushalt_001::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 24, 2014, 07:34:46 μμ »
Έχω πάθει πλάκα!! Το βλέπω και το ξαναβλέπω!! Φοβερή δουλειά!! Καλή συνέχεια με τα χρώματα!! :wink: ::salut::
x2...
Πραγματικα Νασο έχεις ρίξει πολύ κ καλή δουλεια..παίξε με τα χρώματα της Ταμιγια..είναι κριμα να μην το αποδώσεις σωστα χρωματικα τετοιο μοντελο.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 24, 2014, 09:01:16 μμ »
Αλέξανδρε σ' ευχαριστώ φίλε!

Η πρώτη μου επιλογή ήταν τα Tamiya ακριβώς για τον αντίθετο λόγο... να μην αρχίσω τα παιχνίδια με τις αποχρώσεις, το οποίο θα συμβεί μετά με τα ζουμιά που θα του αλείψω, τα σέα του και τα μέα του! :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 01, 2014, 10:27:55 μμ »
Γεια σας φίλοι μου...
Απ'' ότι βλέπω στο φόρουμ είναι περίοδος βαψίματος για άρματα!

Είπα να ξεκινήσω κι εγώ επιτέλους... πριν λίγο τέλειωσα το βάψιμο του βασικού χρώματος XF-67 NATO GREEN που το έχω αραιώσει με Lacquer Thinner της Pactra. Στην διάρκεια του βαψίματος όλα καλά, το χρώμα στρώνει τέλεια, ο αερογράφος δουλεύει άψογα και στο τέλος.... μ' έχουν χτυπήσει επανωτά εγκεφαλικά::brancard:: Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε... πράσινο είναι αυτό... δείτε και πείτε...

Έτσι όπως το βλέπω με τα μάτια μου

Κι έτσι όπως τα βλέπει η φωτογραφική με το φως στραμμένο πάνω στο μοντέλο

Κάνω λάθος?
Έχω ξενερώσει τρελά...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 01, 2014, 11:08:31 μμ »
Νομίζω καλά είσαι... Αν έχεις απορία, πιάσε ένα test μοντέλο, βάψτο με το πράσινο και δοκίμασε πάνω και τα υπόλοιπα χρώματα της παραλλαγή, να δεις πως "γράφουν" μεταξύ τους.
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο συμφωνώ με κάποιους που λένε ότι "σωστό" χρώμα δεν υπάρχει τουλάχιστον στα άρματα...

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 02, 2014, 01:01:04 πμ »
Θα κάνω τη δοκιμή που μου λες!

Κάθισα και σύγκρινα τις φωτογραφίες μου με αυτές του gtdeath13 στα υπο κατασκευή Leopard του... και δεν βλέπω διαφορές... μήπως το φως παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό που βλέπω... το φως της μέρας θα μου απαντήσει φαντάζομαι!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 02, 2014, 06:41:59 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!
Δοκίμασα και με τ'' άλλα χρώματα... το μαύρο με το ζόρι ξεχώριζε!
Έτσι ύστερα από πολύ σκέψη το πήρα απόφαση να το ξαναβάψω με πιο ανοιχτό πράσινο... το οποίο προήρθε με μίξη του βασικού XF-67 NATO GREEN με το κίτρινο XF-4 YELLOW GREEN.

Οι φωτογραφίες είναι με φυσικό φωτισμό και είναι ότι πιο κοντά σ' αυτό που βλέπω

μιας και κάτω από το ψυχρό φως του εργαστηριού δείχνει πιο έντονα πράσινο!

Επίσης αμυδρά ξεχωρίζει η προσκίαση που έχω κάνει στις βασικές ακμές του όγκου!

Χμμμ... λέω να συνεχίσω!... :?: :roll:

Tags: m113 m-113