Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση χαλκομανιών περασμένων με βερνίκι ?  (Αναγνώστηκε 1894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Αφαίρεση χαλκομανιών περασμένων με βερνίκι ?
« στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:14:21 μμ »
Όπως λέει και το θέμα, υπάρχει τρόπος να βγούν χαλκομανίες 10ετίας οι οποίες όμως είναι από πάνω περασμένες με βερνίκι.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Απ: Αφαίρεση χαλκομανιών περασμένες με βερνίκι.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:47:39 μμ »
Χωρίς να καταστραφούν??Θεωρώ οτι είναι αρκετά δύσκολο έως αδύνατο...
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:48:12 μμ »
Δοκιμασε να κολλησεις σελοτειπ απο πανω απο τις χαλκομανιες και να το τραβηξεις αποτομα. Συνηθως το σελοτειπ ξεκολλαει τις χαλκομανιες ακομη κ μετα τα βερνικια.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2013, 12:03:39 πμ »
Όπως λέει και το θέμα, υπάρχει τρόπος να βγούν χαλκομανίες 10ετίας οι οποίες όμως είναι από πάνω περασμένες με βερνίκι.

Επίσης το θέμα σου δεν μας λέει κάτι σχετικό με τα reference των jet ή κάνω λάθος  :?:

http://www.modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=1249&Itemid=62

Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή ενότητα

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2013, 12:25:15 πμ »
Μήπως να καθιερώσουμε ενιαία τακτική μη απαντήσεων σε ερωτήματα που έχουν τεθεί είτε σε λάθος κατηγορία είτε χωρίς να έχει προηγηθεί αναζήτηση σχετικού από τον ερωτηθέντα???

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2013, 12:28:04 πμ »
Και μία ερώτηση με την σειρά μου. Τις χαλκομανίες που αφαιρέσες, μήπως θες να τις χρησιμοποιήσεις μετά σε άλλο μοντέλο ??  Γιατι σε αυτή την περίπτωση, ισχύει άλλη τεχνική.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 03, 2013, 08:50:09 πμ »
Παιδιά δεν με ενδιαφέρει αν θα καταστραφούν, δεν θέλω να τις ξανα χρησιμοποιήσω να τις βγάλω τελείως θέλω γιατί κοιτάω σε κάποια μοντέλα που είχα φτιάξει πριν πάρα πολλά χρόνια και δεν είχα πληροφόρηση γενικά για τα μοντέλα να έχω βάλει λάθος χαλκομανίες σε αυτά.
Βλέπεις παλιά είχα μια λάθος λογική ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα κομμάτια του κιτ !.
Έχω είδη δοκιμάσει με χαρτοταινία, με ζεστό νερό και φωτιστικό οινόπνευμα και δεν έγινε τίποτα.
Δεν κατάλαβα την ερώτησή σου φίλε μου s-mat δεν είχα ποστάρει σε αυτή την ενότητα, αλλού είχα υποβάλει την ερώτηση ;
 ::salut::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 03, 2013, 11:40:48 πμ »
Δεν κατάλαβα την ερώτησή σου φίλε μου s-mat δεν είχα ποστάρει σε αυτή την ενότητα, αλλού είχα υποβάλει την ερώτηση ;
 ::salut::

Ακριβώς φίλε μου,την είχες ποστάρει στα reference των jet  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 03, 2013, 11:43:47 πμ »
Για εμένα ο πιο εύκολος τρόπος φίλε μου, αφού αποφάσισες να «φρεσκάρεις» τα μοντέλα σου, είναι να τις τρίψεις με ντουκόχαρτο και να φύγουν. Επίσης θα καθαρίσεις και το βερνίκι επιφανειακά για να φρεσκάρεις τα χρώματα, να κάνεις ξανοίγματα κι ό,τι άλλο θέλεις στο μοντέλο, που δεν είχες κάνει τότε.

ʼποψή μου πάντως είναι να μην τα πειράξεις τα πρώτα σου μοντέλα και να συνεχίσεις με άλλα. Έτσι θα βλέπεις και την πρόοδό σου.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 03, 2013, 11:46:40 πμ »
Για εμένα ο πιο εύκολος τρόπος φίλε μου, αφού αποφάσισες να «φρεσκάρεις» τα μοντέλα σου, είναι να τις τρίψεις με ντουκόχαρτο και να φύγουν. Επίσης θα καθαρίσεις και το βερνίκι επιφανειακά για να φρεσκάρεις τα χρώματα, να κάνεις ξανοίγματα κι ό,τι άλλο θέλεις στο μοντέλο, που δεν είχες κάνει τότε.
ʼποψή μου πάντως είναι να μην τα πειράξεις τα πρώτα σου μοντέλα και να συνεχίσεις με άλλα. Έτσι θα βλέπεις και την πρόοδό σου.
χ  1000000    :wink:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 03, 2013, 10:34:19 μμ »
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας και γενικά συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, αλλά δεν έχω πρόθεση να αλλάξω τελείως τα μοντέλα που έχω φτιάξει απλά κοιτώντας τα τώρα τα Ελληνικά και συγκεκριμένα ένα τυροπιττάκι και ένα κουρσάρο που τα είχα φτιάξει και καλά Ελληνικά διαπίστωσα κάτι μεγάλες πατατιές όπως πχ στον κουρσάρο ενώ έχω τα εθνόσημα επάνω και την Ελληνική παραλλαγή έβαλα και κάνα δύο χαλκομανίες με τον αριθμό 300 και το αεροπλανοφόρο Νίμιτζ (μη γελάτε σας ακούω) !!!
Τέτοια πράγματα θέλω να διορθώσω και να κάνω και κάνα διακριτικό wash.
Πάντως εκεί που τα χρώματα ήταν γυαλιστερά οι χαλκομανίες βγήκαν με ταινία διπλής όψης, τώρα τα υπόλοιπα με γυαλόχαρτο δυστυχώς .
Ηλίας

Tags: