Αποστολέας Θέμα: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''  (Αναγνώστηκε 17912 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 29, 2013, 03:04:57 μμ »
 Δημήτρη είχα την εντύπωση οτι ήταν καφε -μαυρο διαφανές ......δεν διαθέτο φίλε τέτοιο για δοκιμές ,το έκανα ήδη με λαδάκι ,σε ευχαριστώ πολύ πάντως  για τα φώτα σου,στα υπόψην για παραγγελία και δοκιμή! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 29, 2013, 03:10:27 μμ »
Δημήτρη είχα την εντύπωση οτι ήταν καφε -μαυρο διαφανές ......δεν διαθέτο φίλε τέτοιο για δοκιμές
Διαθέτεις gloss βερνίκι; τότε έχεις και smoke με λίγες σταγόνες ανάλογο gloss χρώμα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 29, 2013, 03:17:16 μμ »
Ναι Γιώργο ,Θυμάμαι κάπου το έχεις ξαναναφέρει...σε ευχαριστώ φίλε .....δεν έχω καταλάβει βέβαια πως θα δουλέψει αυτό ακόμα και σίγουρα χρειάζονται πολλές δοκιμές ....το μπλε στο αεροσκάφος δεν είναι κάποιο μπλε μέταλο ,κάποιο ειδικό κράμα ,αλλά το καθρέπτισμα του μπλε του ουρανού ,δεν ξέρω λοιπόν αν πρέπει  να πέσει σαν φίλτρο ,αλλά μόνο επιμέρους ....ισως σε συνδιασμό με μασκάρισμα και ελευθερο χέρι να δουλέψει!....το προχωράω όπως το έχω στο μυαλό μου ,και μου λέτε ...σίγουρα στο επόμενο μεταλικό θα κάνω και αυτές τις δοκιμές .
Σας ευχαριστώ και πάλι!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 29, 2013, 03:43:55 μμ »
Kρατάω σημειώσεις κ εγω γιατί έχασα την μπάλα... :mrgreen:
Αν και μου εξήγησες απο κοντα τι έχεις στο μυαλό σου να κάνεις ακόμα ειμαι περίεργος να δω το τελικο αποτελεσμα κ πως θα φαινεται πανω στο μεταλλο..
Πολύ ωραία ως εδώ πάντως αν και δυσκολευτηκες αρκετα βεβαια..αλλά νομίζω ηταν κατι που δεν θα το γλίτωνες Σταμάτη.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 29, 2013, 05:45:03 μμ »
Αλέξανδρε μην κολλάς φίλε ,ρώτα οτι θέλεις ,από χρόνο για γράψιμο άλλο τίποτα!Σε ευχαριστώ φιλαράκι!!!
Πρόοδο με το μπλε που λέγαμε,δεν θα το παρακάνω σε πρώτη φάση ,να βάλω και τα σκούρα και οπου χρειαστεί θα επαναλλάβω....χρειάζομαι γνώμες παιδιά πως σας φαίνετε ,αν προτείνεται κάτι άλλο ....αν αγγίξαμε λίγο έστω και ελάχιστα τους ουρανούς!!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 29, 2013, 05:50:55 μμ »
υπολόγισε ότι θα σκουρύνει κι έναν τόνο ακόμα αν περάσεις βερνίκι. Ίσως να είναι ήδη έντονο... Πάντως σαν εφέ και τα όρια που έθεσες είναι πετυχημένο...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 29, 2013, 06:02:41 μμ »
Σταματη μην το πειράξεις αλλο..ωραίο εφε κ το πέτυχες μου φαινεται..ίσως ηθελε λιγότερο-πιο αχνό δηλαδή γιατί οπως είπε κ ο νικος θα σκουρύνει αν περάσεις βερνίκι απο πάνω.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 29, 2013, 06:17:53 μμ »
Πολύ πετυχημένο!Εγώ το βρίσκω μια χαρά σε ποσότητα μιας και ξεγελάνε οι φωτό.Σε κάποιες φαίνεται λίγο έντονο ενώ στο ίδιο σημείο σε άλλη φωτό φαίνεται όσο πρέπει.  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 29, 2013, 06:58:44 μμ »
Νικόλα δίκιο έχεις ,το βλέπω.Πάντως το εφέ δουλευει οταν κοιτάς το αεροσκάφος προφίλ ,δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό βέβαια ,ακόμα το σκέφτομαι και με πέρνει να το τροποποιήσω ακόμα!

Αλέξ το ίδιο φίλε ,ακόμα θα το δουλέψω ,έχω και κάτι άλλο στο μυαλό μου ,θα το δοκιμάσω και θα σας πω!

Λάμπρο είναι η γωνία φίλε και ο φωτισμός ,αν βγάλω με φλας ,χάνεται τελείως ,ακόμα δεν μπορώ να πω οτι είμαι πλήρως ικανοποιημένος .....θα βάλω τα σκούρα (λέρωμα )και θα δω τι θα μείνει στο τέλος ....οι κάθετες δομικές ενισχύσεις της ατράκτου θα βαφτούν γκρι και θα μειωθεί και άλλο το μπλε!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 29, 2013, 08:23:50 μμ »
Παίδες νομίζω δουλέυει !!!Για δείτε να προχωρήσω;;;; :icon_salut:

Click to see the original size.

Καφε και μαυρο δεν μου κάθονταν καλά .....οπότε γκρι και καφε έπαιξε καλύτερα .....συγκεκριμένα Raw Umber και Payne's Grey μίξη μεταξύ τους ,αδιάλυτα πάνω στο μοντέλο ,σκούπισμα με μπατονέτα μέχρι κάποια από τα μέταλλα να καθαρίσουν τελείως!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 29, 2013, 09:11:30 μμ »
Σταμάτη μια χαρά το βλέπω...προχώρα!!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 29, 2013, 11:53:26 μμ »
Για τσεκάρετε !!!Πολύ ευκολα τωρα που βρήκαμε το δρόμο!!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 30, 2013, 12:07:37 πμ »
 ::101::

Απίστευτη δουλειά!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 30, 2013, 01:39:32 πμ »
Απίστευτη δε λες τίποτα, δεν παίζεται η δουλειά, συγχαριτήρια!
 ::salut::*1000

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 30, 2013, 08:54:50 πμ »
Σταμάτη έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Δεν χορταίνω να το βλέπω ::101:: ::101:: ::101:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 30, 2013, 11:12:23 πμ »
Κατάσκοπε και Τόνη σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου!

Νικόλα σε ευχαριστώ πολύ για όλα φίλε ,για τα υπέροχα καθήσματα ,...δε σε ξέχασα θα το αναφέρω όταν τα κοτσάρω στο κόκπιτ εκεί που κλέβουν την παράσταση!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 30, 2013, 11:13:24 πμ »
Λοιπόν ...με την τεχνική αυτή μπορείς να δημιουργήσεις και γραμμώσεις όπου έχει το πραγματικό αλλά που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο κιτ λόγο παράληψης ή λόγο ντουκόχαρτου ...μην ξεχνάμε το 90%των γραμμώσεων είναι υπερυψωμένες!

Με τα κόκκινα βλέπετε τις γραμμώσεις που ζωγραφίστηκαν στην κυριολεξία επάνω στο γυμνό πλαστικό ''μέταλο''....

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 30, 2013, 03:55:44 μμ »
Φανταστικη δουλεια Σταματη με το λερωμα,,,υπεροχο το εχεις κανει το χρεπι... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 30, 2013, 04:01:32 μμ »
 ...μη μου βρίζεις τη μαμά Heller  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το  κόλλημα με το μοντελισμό οφείλεται πολύ και σε αυτήν .....έχουμε δει κάι κάτι Γιαπωνεζικα΄χρέπια για πολλά ....''Γαλλικά'' !!!
Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 30, 2013, 04:10:39 μμ »
Δεν εχεις και αδικο Σταματη.. :mrgreen:
Αν βρεις λιγο χρονο κανε μας μια εξηγηση το πως ακριβως πετυχες τις <<ζωγραφιστες>> γραμμωσεις

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 30, 2013, 04:47:25 μμ »
Εφτασεεεεεε!!!

Λοιπόν: Εχουμε ένα μοντέλο με ανάγλυφη γράμμωση ....η επαναχαράζουμε ,ή καλύτερα για μας ,και για το μιράζ ΙΙΙ δεν το συζητάω αφήνουμε, ως έχει!

1.Το μοντέλο βάφτηκε με μαυρο ακρυλικο (σιτα)*για να δούμε τα χρονοβόρα στοκαρίσματα ,θα μπορούσε να ήταν και γκρι αστάρι....

2.Περαστηκαν τα χρώματα ...όλο το μοντέλο με το mithrill silver (σιτα ,το πιό φωτεινό και καθαρό ασημί της σειράς).

3.Πέρασμα με τη μορφή φωτίσματος με το Liquid silver Valejo (εδώ πραγματικα τα αλκλαντ πάνε για νάνι....υγρο μέταλλο ..τόσο που αν του βάλεις νερό ,οξυδώνεται,ψεκάστηκε όπως το δίνει η συσκευασία) μόνο στα σημεία που θέλουμε την πιό έντονη γυαλάδα ,όπως κενρικά της ατράκτου,κατά μήκος ,χείλη προσβολής και φλαπς...

4.Μασκάρισμα σε πτέρυγες και ουρά για το πιό σκουρο ασημί το chainmale πάλι της σίτα...και τόνισμα των πάνελ της ουράς με το Liqu.Silv.Val.

5.Πέρασμα με πινέλο όλο το μοντέλο με παρκετίνη .

6.Εδώ αρχίζουν τα ΛΑΔΙΑ ,τα ωραία δηλαδή...στεγνό πινέλο με azul blue ...μεσαίο μπλε που είναι ελαφρώς προς το τιρκουάζ ...πρασινίζει δηλαδή ,κάτι όπως τα κόκπιτ στα Μιγκς....Αλλά μπορεί να παίξει και όποιο άλλο μπλε μεσαίας τονικότητας.
Στεγνό μόνο στις άνω καμπύλες του μοντέλου ,ράχη ,πάνω από τις εισαγωγές καταμήκος και πουθενά στο πλάι....επίσης στα φτερά ,όχι παντού περίσσοτερο αμέσως μετά τα χείλη προβολής ,τα οπόια θέλουμε να μεινουν καθαρά!

7.Μείγμα Raw Umber kai Payne's Grey σε ίσες ποσότητες και αν θέλεις καλύτερα περισσότερο γκρι παρά καφέ .Με αυτό έγιναν τα σκούρα της φθοράς.
Το τοποθέτησα με το πινέλο χωρίς ιδιαίτερη προσοχή όπου υπήρχε γράμμωση ,ακριβώς όπως κάνουμε με το χοντρό wash που το σκουπίζουμε μετά.
Ετσι και με αυτό ,χοντρό και χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ πάνω στη γραμμωση και σκούπισμα ,ΟΧΙ με πινελο, ΟΧΙ με χαρτί ,ΟΧΙ με υφασμα ,παρά ΜΟΝΟ με μπατονέτα ..θα χρειαστείς πάρα πολλές ,ήδη χάλασα ένα κουτί και δεν έχω κάνει πτερυγες και κάτω επιφάνειες.Σκουπίζεις μέχρι κάπου να καθαρίσει τελείως και κάπου να μένει ...με λίγα λόγια όπου σου αρέσει σταματάς το σκούπισμα ή ξαναβάζεις λάδι και ξανακαθαρίζεις ....ΑΠΛΟ!!!

8.Αν θέλουμε έξτρα  γράμμωση τη γράφουμε πάλι με τα ιδια λάδια (τη μίξη) και την τραβάμε καταμήκος με την μπατονέτα ή την οριοθετούμε καλύτερα καθαριζοντάς την από πάνω η από κάτω της (της γραμμης) πάλι με τη μπατονέτα!

Αυτά μέχρι εδώ για την ώρα δεν έχω κάνει κάτι άλλο . ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 30, 2013, 05:04:44 μμ »
Eυχαριστω πολυ Σταματη...
Σιγουρα εχεις δωσει τα φωτα σου και λυσει πολλες αποριες σε ολους μας εδω μεσα, με την συγκεκριμενη αναλυση :wink:
Πραγματικα πολυ ψαγμενη διαδικασια...εχει γινει ηδη copy και save
Αναμενουμε την  συνεχεια... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 31, 2013, 12:06:00 πμ »
Καλά λέμε, τόσο λάδι δεν βάζει ούτε ο ... νονός!

Νομίζω ότι το μοντέλο είναι πιο ταλαιπωρημένο από το πραγματικό της φωτό αναφοράς. Είναι όμως και πιο μάχιμο! Ίσως η έλλειψη των decals και των πορτοκαλί επιφανειών να κλειδώνει το βλέμα πάνω στις λαδιές!

Ερωτήσεις:
Επειδή με το καλό μου έρχεται η φάση, παίξανε καλά τα λάδια στην παρκετίνη; Θεωρώ πως δεν είχες πρόβλημα.
Τα άφησες λίγο να στεγνώσουν ή πλατς και σκούπισμα;
Και τέλος, αν χρησιμοποιούσες χαρτί κουζίνας, τι πιστεύεις ότι θα γινόταν; Θα τα μάζευε όλα;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 31, 2013, 07:56:56 πμ »
Να πω την αλήθεια Γιάννη οι φωτογραφίες τα μεγενθύνουν λίγο όλα....από την άλλη νομίζω οτι είναι αυτό που λες ,θα βαφτούν και τα κόκκινα .καθαρά ,οι γκρι ενισχύσεις της ατράκτου και όλες οι κεραίες στην ουρά ,θα μπει η καραγυαλιστερή καλυπτρα και τα σήματα και νομίζω οτι θα ισοροπήσει η κατάσταση ..για την ώρα προσπαθώ να κάνω αυτό που βλέπω!

Φίλε η παρκετίνη είναι must για τα λάδια ,ακόμα και με τα ακρυλικά ,αν δεν βάλεις παρκετίνη μπορεί να στα σηκώσει το λάδι.....η παρκετίνη είναι      ιδανική γιατί είναι και σατινέ ,σε τελείως γκλοσ ακρυλικό θα σε ταλαιπορίσει να απλώσειςλάδια....
Συνήθως χρησιμοποιώ μπατονέτες ,χαρτι υγείας ,κουζίνα και βαμβακερό πανάκι για να σκουπίσω ,αν είχα χαραγμένη γράμμωση το ιδιο θα έκανα ,εδώ είναι υπερυψωμένη και θα τα έβγαζα όλα!Οπότε μόνο μπατωνέτα ,πολύ επιλεκτικά και στα όρια των γραμμώσεων....

Τα λάδια έχουν  ένα κακό γιάυτό και δουλευουν καλά σε επιφάνειες βαμμένες με αερογράφο...τονίζουν τηνόποια ανωμαλία της επιφάνειας ,γραμμές σκουπιδακια ,κολλήσεις.....εσύ δεν έχεις τέτοια προβλήματα όμως ......εσύ και ο Λάμπρος έχετε καταπληκτικό πινέλο ...ο Λάμπρος ήδη τα εφαρμόζει .....δοκιμασέ τα Γιάννη και θα με θυμηθείς!!!!Και οτι θες εδώ είμαστε ,άλλωστε και εγώ πειραματίζομαι ακόμα με αυτά ,δεν τα έχω κατακτήσει πλήρως !

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 31, 2013, 11:45:32 πμ »
Σταμάτη πανέμορφο φίλε!
Για τον τόνο μπλε που έδωσες,προσωπικά έχω δοκιμάσει με Citadel με ένα σκούρο μπλε που έχει,αλλά και με ένα άλλο σκούρο μπλε που είναι ήδη αραιωμένο για wash.
Ελάχιστη ποσότητα μαζί με Mytrhil ή Chainmail και βάφεις όλο το μοντέλο με τα πάνελ του.
Προσοχή στο να μην ξεχωρίζει το μπλέδισμα.Απλά ελάχιστο μπλε στο ασημί(όπως και σε λευκό) για να δείχνει πιο φωτεινό.
Αφού τελειώσεις το πανελινγκ,βάζεις περισσότερο μπλε στο ασημί και ψεκάζεις τα άνω σημεία του μοντέλου και κάποια πλαινά της ατράκτου,δλδ όπου υποτίθεται ότι κάνει αντανάκλαση ο ήλιος και ο ουρανός,και αφήνει την μπλεδούρα.
Δεν είναι ανάγκη να είναι όλο το πάνω μέρος με μίξη μπλε.Μπορεί να είναι μόνο απ την μία μεριά ή σε σημεία κατά μήκος της ατράκτου,όπου γίνεται η αντανάκλαση...
Να σου τονίσω το μπλε να είναι ή κάποιο έντονο σκούρο ή κάποιο στυλ μπλε του Αιγαίου.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: