Αποστολέας Θέμα: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''  (Αναγνώστηκε 17875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 13, 2013, 05:04:13 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά. Τι εργαλείο χρησιμοποίησες για να χαράξεις τα αερόφρενα;
Βαγγέλη συγνώμη φίλε είχα σκοπό να απαντήσω πριν και το ξέχασα .....τα αερόφρενα είναι χαραγμένα από τη μαμά Heller ,οπως και κάποιες άλλες ελάχιστες γραμμές συνήθως στα κινητά μέρη του αεροσκάφους!
Σε ευχαριστώ φίλε μου!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 13, 2013, 07:10:06 μμ »
Σταμάτη, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Καλή συνέχεια.  ::salut:: 
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 13, 2013, 07:13:42 μμ »
πολύ ωραία κατασκευή μέχρι τώρα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 15, 2013, 10:13:13 μμ »
Βαγγέλη παρακαλώ φίλε ...

Διονύση σε ευχαριστώ πολύ .....Λίγη συνέχεια τώρα!!!

Προχώρησα κιάλλο με το κόκπιτ .Λογο του τρόπου που η εταιρεία δίνει το πιλοτήριο ,χωρίζοντας δηλαδή την άτρακτο σε 4 κομμάτια ,είχα τεράστια κενά στο υψος των εισαγωγών .Στα σημεία αυτά υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια και πολλές σύνθετες επιφάνειες ,ο στόκος απορρίφτηκε και το φύλλο πλαστικού ανέλαβε......

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size.
Με μήκη φύλλου πλαστικού έγιναν τα χείλη της καμπίνας και το κενό μεταξύ ατράκτου και αεραγωγών και απόχτησαν εννιαία επιφάνεια....

Επίσης ,πάλι από φύλλο φτιάχτηκαν τα λάστιχα στεγανοποίησης της καλύπτρας στην ράχη του αεροσκάφους!

Και τέλος αντικατέστησα τον προηγούμενο πιτό που είχα φτιάξει από ζεσταμένο πλαστικό με πραγματικό πολύ ψιλό βελόνι το οποίο περιποιήθηκα κατάλληλα με υγρο στόκο για να αποδώσω τα διαφορετικά πάχη αλλά και το τελείωμά του... ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 15, 2013, 10:32:16 μμ »
Σταματη παλι εμπλεξες με χρεπι απ'οτι καταλαβα...
αλλα παλι με απλα ''πρασινα'' υλικα φτιαχνονται ολα.... 8) ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 17, 2013, 12:22:57 μμ »
Πω πω!!Τι σκρατσο-καταστάσεις είναι αυτές;;
Προβλέπεται "σφαγή" με τον "Θάνατο πού θερίζει" (η μοίρα του ά/φους Mort qui fauche)
Καλύτερα πού αντικατάστησες τον πίτο.  :wink:  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 18, 2013, 07:01:31 μμ »
Τρελλα σκρατσοκολπα....Εκπληκτικο αποτελεσμα.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 18, 2013, 09:48:22 μμ »
Αξιόλογο προτζεκτ και πολυ καλή δουλειά ως τώρα. Ασημί με διαφορετικούς τόνους σε ανάλογα κομμάτια στο α/φος θα το δείξουν πολύ. Για τα φύλλα πλαστικού πες μας λιγο πιο αναλυτικα πως παει, δεν το χω κανει ποτέ.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:09:09 μμ »
Παναγιώτη ξαναφτιάχτηκε από την αρχή ο pitot ,ωραίο το λινγκ φίλε ,σε ευχαριστώ πολύ!

Βασίλη σε ευχαριστώ φίλε ,οταν δεν υπάρχει ανάλογο αξιόλογο κιτ ,πιστευω οτι μπορούμε εμείς να το ανεβάσουμε λίγο ,ωστε να μπορεί να σταθεί με τα σημερινά δεδομένα ,στην εποχή του το κιτ ήταν αστέρι.

Τόνυ φίλε σε ευχαριστώ τι ακριβώς θέλεις να εξηγήσω ,οτι φαίνεται άσπρο είναι φύλλο και μήκη πλαστικού του κιτ τα  κομμάτια είναι γκρι....
ευχαρίστως να  σου απαντήσω και πιό ειδικά αν θέλεις!       

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 22, 2013, 05:28:33 μμ »
Λόγο υποχρεώσεων το πρότζεκτ πάει πολύ αργά ,ελπίζω και σταθερά χωρίς πισω γυρίσματα!!!
Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τοποθετημένα τα δύο κόκπιτ....από το σετ των έτοιμων της eduard ....κολλήθηκαν οι πίνακες και οι κονσόλες που φτιάχτηκαν από το μηδεν για να δεχτούν τα φωτοχαραγμένα....όλα βάφτηκαν με μαυρο ακρυλικό και έγιναν τα πρώτα φωτίσματα με ανθρακί λάδι......το μοντελο βάφτηκε με μαυρο σαν αστάρι για να δω πως εφαρμόσαν και στοκαρίστηκαν οι πτέρυγες....για την ώρα είναι ασταρωμένο μόνο στις επάνω επιφάνειες....

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Φάνηκε οτι υπάρχει ένα μικρό θέμα με τις πτέρυγες και θα απαιτηθεί και άλλος στόκος .....

Αυτά για την ώρα ,τις καλησπέρες μου!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 22, 2013, 05:43:59 μμ »
Kαλησπέρα Σταμάτη!Και περίμενα πως κ πως ενα update.....
Το κατάφερες κ το φερες σε νορμαλ μορφη το κοκπιτ βλέπω...πολύ ωραία.
Το μαυρο το εβαλες σαν υποστρωμα για να δεχτεί το μεταλλικο απο πάνω?ή μονο για να δεις τις ατελειες :? ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 22, 2013, 06:00:39 μμ »
Αλέξανδρε ,καλησπέρα φίλε ,ψέκασα μαυρο για τρεις λόγους ,πρώτον γιατί το κοκπιτ είναι μαυρο μαζί με τον κώνο ,δευτερο για να δω τα στοκαρίσματα και τρίτον για να δεχτεί το ασημί και να βλέπω που βάφω μια και το πλαστικό είναι γκρι ανοιχτό και τονικά ίδιο με το ασημί!
Με ένα σμπάρο ,δυό τριγωνια που λένε ,στην περιπτωσή μου ...τρία!
Σε ευχαριστώ φίλε μου!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 22, 2013, 06:03:00 μμ »
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 23, 2013, 02:20:07 μμ »
Φοβερός μέχρι εδώ αντε να το δούμε και τελειωμένο.Καλά Τελειώματα ::good_job_smilie::
 ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 29, 2013, 11:48:34 πμ »
Φίλε Ζαφ ,σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου ,προχωράμε !!! ::salut::

Καλημέρα σε όλους ,σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις ενέσεις ηθικού.....δεν σας κρύβω οτι σκέφτηκα αρκετές φορές να το παρατήσω.....

Μετά από τα τεντώματα κολλήματα για να έρθει μια και όλο ήταν κουτάλα ,σειρά είχαν οι πτέρυγες να μου βγάλουν την πίστη....
Ασταρώθηκε με μαυρο -στοκαρίστηκαν ,τρίφτηκαν ,ξανά αστάρι πάλι στοκάρισμα πάλι τρίψιμο ,η διαδικασία έγινε τρείς φορές και παρόλου αυτά ακόμα και όταν έπεσε το ασημί χρειάστηκε και άλλο τρίψιμο.....
Οση δουλειά είχε γίνει εκεί με το πριτσίνωμα ,χάθηκε ,σε κάποια σημεία κατάφερα και τα ξαναέκανα ,δεν ρίσκαρα όμως να το πριτσινώσω όπως πριν μια και φοβόμουν για σπάσιμο του στόκου ....ας λείπουν και μερικά πριτσίνια ....τέλος πάντων έπεσαν τα χρώματα !!!!!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Η πρώτη με φλας η δευτερη χωρίς.....

Click to see the original size. Click to see the original size.

Το ίδιο......όσο και να σας φανεί παράξενο το σωστό χρώμα που πρέπει να γίνει το αεροσκάφος είναι όπως δείχνει με το φλας....στον πόλεμο των επτά ημερών όλοι μίλαγαν για τα Ισραηλινά ΑΣΗΜΟΜΠΛΕ MIRAGE....που διέλυσαν τις Αραβικές αεροπορείες!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Καθησματα και κόκπιτ ,χρειάζονται αρκετά πράγματα ακόμη για να ολοκληρωθεί το κόκπιτ...
Εγινε πλήρη ανακατασκευή των αλεξήλιων των οργάνων και των βάσεων των huds...

Tα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι citadel .....mithrill silver για το ανοιχτό και chainmail για το σκούρο σε πτέρυγες και ουρά...αυτό όμως που του έδωσε ακόμα πιό μεταλική όψη είναι το πέρασμα που είχε γίνει αρχικά στο ανοιχτό σαν Fanding με το Liquid silver της Valejo...
Εχουν γίνει ήδη δοκιμές σε παλιό μοντέλο για το αν θα πρέπει να περαστεί παρκετίνη από πάνω τους το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και το μοντέλο θα περαστεί όλο ....με την παρκετίνη μειώνεται ακόμα περισσότερο ο κόκος και στεγανοποιούνται και τα χρώματα ...συνέχεια με τις κάτω επιφάνειες (paneling)και με τα μπλέ του ουρανού!!!! :mrgreen:

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας ,στη διαθεσή σας για την όποια παρατήρηση ή ερώτηση!
Καλό modeling!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 29, 2013, 11:55:20 πμ »
Heavy metal!

Μετά την παρκετίνη, στο τέλος, τι θα περάσεις; Έχω δουλέψει τον συνδυασμό citadel και παρκετίνης αφήνοντας στο τέλος γυαλιστερό το μοντέλο μου αλλά προφανώς υπήρχε η παραδοχή ότι έχανε την μεταλλική γυαλάδα...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 29, 2013, 01:26:38 μμ »
Γιάννη θέλω να περάσω μπλε φίλτρα ,προσανατολίζομαι σε ακρυλικά .....για ρίξε μια ματιά τώρα με την παρκετίνη!
Το F-86 σου μια χαρά μεταλικό το βρίσκω! ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:13:04 μμ »
Πολύ καλύτερο το δικό σου. Απλά στα metal έχω ως σημείο αναφοράς τον καθρέφτη P-51 του Ευγένειου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα metal είναι καθρέφτες, οκ; )
Τα decals με τι θα τα "στρώσεις";

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:23:33 μμ »
Λοιπόν μόλις δοκίμασα τα φίλτρα .....τα ακρυλικά δεν παίζουν ,μουντώνουν τα πάντα ,δοκίμασα με μπλε λάδι ,στεγνό σε επιλεγμένα σημεία με βάση τις φωτογραφίες....εντάξει φίλε εκείνο του Ευγένιου ήταν ποίημα ,εμείς παίζουμε στη μεγάλη κατηγορία αλλά στα
τσικό!:mrgreen::mrgreen:

Προσπαθώ να κάνω αυτό στη φωτογραφία ....πρόκειτε για ένα πολύ φθαρμένο μεταλικό φινίρισμα ,σίγουρα δε θα γυαλίζει σαν P-51

Tι εννοείς για τα τα σήματα ,με ποιό βελτιωτικό; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:28:15 μμ »
Ακριβώς, βελτιωτικό.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:28:51 μμ »
Σταμάτη υπάρχει μια σκόνη αγιογραφίας μπλε κοβαλτίου. Για δοκίμασε να παίξεις και με αυτήν σε συνδυασμό με σατινέ βερνίκι...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:38:37 μμ »
Γιάννη έχω δυό τρία ,mycroscale .....και κάποια άλλα μαζί με το καθαρό νεράκι της humbrol γιατί θα έχω πρόβλημα θα σπάσει το χρώμα;

Νικόλα το σκέφτηκα φίλε να βάλω χρώμα σε βερνίκι ή και στην παρκετίνη ακόμα ,αλλά δε θέλω να γίνει παντού ,θα το δουλέψω όπως τις φιγούρες με σκιά και φως ,όπου σκιά μπλε ,όπου φως καθαρό!Με το λάδι βγαίνει καλό και διακριτικό και μπορώ να το σκουπίσω κιόλας αν κάτι δεν μου αρέσει.....Θα γίνουν και τα σκούρα μετά πάλι με λάδι ......φαντάσου οτι σε ένα σημείο το παράκανα και βγήκε οινοπνευματί!...τώρα είναι οκ !Σύντομα φωτο με την πρόοδο ....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:41:21 μμ »
Δεν χρειάζεται να βάλεις παντού. Το σημείο που θες ψέκασμα το διάλυμα με αερογράφο. Γι' αυτό και δεν έγραψα παρκετίνη, για να μπορείς να το ψεκάσεις. Απόλυτα ελεγχόμενο θα είναι.

Καλή συνέχεια, βλέπω και σημειώνω εγώ...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 29, 2013, 02:50:22 μμ »
Ναι σωστά ,το ψέκασμα δεν το σκέφτηκα ,από την άλλη έχει άλλη σιγουριά το πινέλο...Νικόλα και εγώ πειράματα κάνω ,βαδίζω σε άγνωστα μονοπάτια με μόνα εφόδια το ένστικτο και τους χάρτες που μου δίνετε ,με τις κουβέντες που κάνουμε σαν αυτή εδώ!Κάποτε έβλεπα μεταλικό φινίρισμα και έτρεχα μακρυά!Νομίζω οτι ήρθε η ώρα τους!

Γιάννη ,Νίκο να είστε καλά φίλοι μου,σήμερα μοντελάρω με παρέα!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 29, 2013, 03:01:17 μμ »
Smoke της Gunze! To καλυτερο χρωμα για φθορα στο μεταλο! Ειμαι ημιδιαφανες και αν του βαλεις και μια σταγωνιτσα χρωμα (π.χ. μπλε) σου βγαζει οτι αποχρωση θες.

Tags: