Αποστολέας Θέμα: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''  (Αναγνώστηκε 17902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
Απ: 1/48 Heller Mirage III B Cote d''Or ''silver''
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 06:50:39 μμ »
Spoiler (hover to show)
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 07:23:17 μμ »
na βοηθησω????? δικο μου κ ρητινενιο....στειλε διευθηνση να στο ταχυδρομισω....καπετανιε...

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 02, 2013, 12:20:07 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια και τη βοηθειά σας ,χωρίς εσάς θα έβαζα τα λάθος καθήσματα ,λάθος για το Mirage III B γιατί κάποια αναβαθμισμένα μιραζ ΙΙΙ ,οπως τα R της Ελβετίας και κάποια Νοτιοαφρικάνικα ,θέλουν το ΜΚ10....

Παναγιώτη σίγουρα φίλε συλογή χωρίς 2λιτρο δεν παίζει φίλε ,εσύ το έχεις τιμήσει ήδη!

Αrmed and Ready σε ευχαριστώ πολύ για την ευγενική προσφορά σου ,τα είπαμε και με πμ.

Προχωράμε λοιπόν!

Είπα αυτό να μην το πάω step by step posting ,αλλά μάλλον το συνήθισα και δεν μπορώ αλλιώς!
Θα με ανεχτείτε για άλλη μια φορά λοιπόν .......καλημέρα σε όλους ...φωτογραφίες από την πρόοδο μέχρι τώρα ...h επιχείρηση ''market hrepi''αρχίζει για τα καλά .....
Click to see the original size. Click to see the original size.
εδώ η ουρά .......
Είπαμε η γράμμωση ανάγλυφη ,αλλά όπου χρειάζεται θα πριτσινωθεί.....οχι παντού αλλά σε επιλεγμένα σημειά που διακρίνονται και στις φωτογραφίες των πραγματικών,σκοπός είναι να πλησιάσω όσο περισσότερο μπορώ αυτές τις φωτογραφίες και όχι να κάνω πριτσίνια όπου υπήρχαν βάση των σχεδίων!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Κοπηκαν και βελτιώθηκαν τα φλαπς ,ωστε να κλείσουν σωστά με τα φτερά!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Στην πλάτη του πιλότου η Heller δεν έδινε τίποτα ,από φωτογραφίες είδα οτι εκεί γίνεται χαμός από κουτάκια και παρακουτάκια καθώς και αρκετές σωληνώσεις ..έχει γίνει η βάση από evergreen που θα πατήσουν όλα αυτά και η καμπούρα τριπήθηκε και αφαιρέθηκε η φλατ πλάτη που είχε!

Αυτά τα ολίγα για την ωρα ...προχωράει ...καλή μέρα σε όλους !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 02, 2013, 05:16:22 μμ »
Μιάμ μιάμ Evergreen, θαύμα φαγητό θα γίνει....

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 02, 2013, 05:30:48 μμ »
Ωραία προχωράει Σταμάτη. Πολύ χαίρομαι τις σκρατσιές σου ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 02, 2013, 07:58:46 μμ »
Σταμάτη καλησπέρα,

Πολύ όμορφη η πλάτη του κόκπιτ καί πραγματικά δύσκολο σημείο για να το αναπαρηστήσει κανεις. Από τις φωτογραφίες που συμβουλεύτηκες είδες τι ποσοτητα σωληνώσεων υπάρχει σε αυτό το σημειo;

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 02, 2013, 08:35:59 μμ »
Σταμάτη εγώ που το είδα κ απο κοντά, ειπαμε προκειται περί χρεπιού αλλά σκρατσάρεις καλά κ δε θα έχεις πρόβλημα...με τα καθίσματα ξεκαθαρίστηκε το θέμα οπότε πας καλά! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 11, 2013, 01:12:37 μμ »
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ όλους !

Πρόβλημα με το ιντερνετ με άφησε εκτός για μερικές μέρες ,μεγάλη ευκαιρεία για μοντελάρισμα ακαταπαυστο!!!
Το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε που από την αρχή είχα την υποψία είναι οτι τα μεγάλα κόμματια του κιτ όπως πλευρικά ατράκτου μαζί με κάθετο σταθερό ,ήταν στραβωμένα ,τι ζεστα νερά ,τι πίεση μέχρι να ασπρίσει το πλαστικό ,λίγα πράγματα κατάφερα ,ήρθε και ο τρόπος που προσαρμόζεται το πιλοτήριο στην άτρακτο και τα πράγματα διαγράφονταν δυσοίονα για τη συνέχιση του πρότζεκτ....
Αλλά επειδή το μοντέλο δεν πρέπει να κάνει αυτό που θέλει ,επιστατευτηκε η πειθώ που ακούει στα όνοματα ''πλαστικά πλαισίου ,πάντα πράσσινα ,και κυανοακρυλική ''

Η εξαγωγή της καλλονής ....μιλάμε για σπαζοκεφαλιά ,τα πάντα από φύλλο πλαστικού και πολύ μέτρημα κόψιμο ,ευτυχώς βοήθησαν οι πολλές φωτογραφίες από τα walk around!!!

Δεξαμενές ,καθόλου στόκος και λίγο χάραγμα για την τάπα πλήρωσης!

Καμπούρα .......χάραγμα και πριτσίνωμα!!!

Προσθήκες και διαμόρφωση σχεδόν από την αρχή για τις φωλέες των κυρίων σκελών.Λείπουν μόνο οι καλωδιώσεις ,τα μοναδικά σημεία μαζί με τη φωλέα του ρηνιαίου που βάφεται zinc chromate....

Φωλιά Ρύγχους.....όλα από την αρχή μετά την αφαίρεση της μπανιέρας δεν υπήρχε τίποτα ,πολλά μήκη και φύλλα πλαστικού και κτίσιμο σιγά σιγά με άπειρα dry fitings!!!

Φλαπς ,σλατς και τα λοιπά όλα στη θέση τους ,μεγαλώνοντας των ογκο των φτερών και δίνοντας στο αεροσκάφος ένα κακό και απειλητικό ανφάς προφίλ!!!

Κώνος ραντάρ ,αρκετό τρίψιμο και λίγο στοκάρισμα για να έρθει ας πούμε σωστά!Κατασκευή από την αρχή του σωλήνα pitot!

Σε όλη την άτρακτο και τα φτερά χαράκτηκαν κυκλικά πάνελς και πριστινια με βάση σχέδια ,φωτογραφίες αλλά και με τη βοήθεια του πολύ καλού κιτ της eduard!E'ίπαμε σωστό αλλά φτωχό.

Κόπηκαν αυτά που έμοιαζαν με πυροβόλα defa των 30mm και αντικαταστάθηκαν με μεταλικά σωληνάκια !

Και τέλος τα παρελκόμενα στη ράχη απόκτησαν καλωδιώσεις .Τους λείπουν κάτι φωτοχαραγμένα που θα μπουν σε δύο τρία σημεία!

Επίσης κάποια κομμάτια απόχτησαν μικρή λεπτομέρεια ,καλωδια στις μανέτες και πριτσίνια στα καλήματα των τροχών!

Αυτά λοιπόν για σήμερα ,οδευουμε για την τελική ευθεία για τα βαψίματα ...τώρα αρχίζουν τα πολύ ωραία !!Γιατί το ασήμι μπορεί να λάμπει σαν χρυσός!!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμμετοχή σας ,τη βοηθειά σας και το χρόνο σας !!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 11, 2013, 01:35:42 μμ »
περιμένω πως και πως να το δω τελειωμένο ......

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 11, 2013, 01:49:02 μμ »
Μάστορας!Βιολογικο μοντέλο και αυτό Σταμάτη,πολύ γουστάρω τις κατασκευές σου.Περιμένω το χρώμα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 11, 2013, 02:09:58 μμ »
Ωραία το πας Σταμάτη! Χαρά στην υπομονή σου βέβαια, αλλά έτσι το ευχαριστιέσαι ακόμα καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 11, 2013, 02:14:50 μμ »
Καπετάνιε έγραψες για άλλη μια φορά ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 11, 2013, 02:48:58 μμ »
Και έλεγα πως και δε πόσταρες νωρίτερα..  :roll: Καλύτερα όμως έτσι μαζεύεται μπόλικη δουλειά σου να μας δείξεις... Αλλά σοβαρά τώρα: Τί κάνεις ρε άνθρωπε!!!!  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: Θα μας τρελάνεις εντελώς.. :lol: Καλή συνέχεια.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 11, 2013, 03:02:00 μμ »
 Milame για πολύ "χαλβάδιασμα" !!!!

Ερε τι κάνει ο ανθρωπος αμα έχει κέφια!!! Μπραβο βρε Σταμάτη - η κατασκευή σου είναι πραγματικός οδηγός για τις μελλοντικές δικές μας - σε τέτοιο βαθμό που ¨ψήνομαι" να βρώ το παλιό κίτ της Μάτσμποξ καί να το φτιάξω!

Καλή συνέχεια.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 11, 2013, 03:26:45 μμ »
Σταματη χαιρομαι να βλεπω ποσταρισματα σου απο in progress κατασκευες. Εξαιρετικη δουλεια και χορταστικη στο ματι με τις επεμβασεις σου. Το βαψιμο στο κοκπιτ θα ειναι ολα τα λεφτα. Καλη συνεχεια.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:16:14 πμ »
Παιδες ευχαριστώ τα μάλα .....πραγματικά έχω όρεξη για αυτό το αεροσκάφος ,η ομορφία του σε συνδιασμό με τη σπανιότητα του κιτ ,την Ιστορία του και το Ελληνικό του ενδιαφέρον όπως λέει ο Γιάννης (Jet 720) (ήταν το μαχητικό που Ελληνες πιλότοι έκαναν την πρώτη γνωριμία τους με τα Mirage ,για  την απόκτηση των Θρυλικών πια ,για την ιστορία της ΠΑ ,Mirages F-1 CG ).
Και το πολύ βασικό για μένα πιά ,μετά την κατασκευή του F-5Β..........είναι διθέσιο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 12, 2013, 06:55:15 μμ »
Σταμάτη μου ελεγες εσύ οτι εχουν στρεβλωθει τα πλαστικα αλλά τοσο πολυ δε μπορουσα να το φανταστώ.Πάντως βλέπω το παλεύεις μια χαρά κ ειμαι σίγουρος οτι θα καταφέρεις να το αποδώσεις κ αυτό! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 12, 2013, 07:58:52 μμ »
Το 'σκισες, από τον pitot μέχρι την εξαγωγή!
Καταπληκτική δουλειά!

Μόνο τις δεξαμενές δίνει το κιτ; Από οπλισμό τίποτα :?: :?:
Έχε υπ' όψιν ότι μπορεί να πάρει και πυραύλους matra magic, αν τα γραφόμενα της wikipedia είναι ορθά.
http://en.wikipedia.org/wiki/R.550_Magic
Αν δεν έχεις, σφύρα να σου δώσω!! Δεν ξέρω όμως σε τι πυλώνες φορτώνονται, αν κάνουν από το δίλιτρο, έχω περίσσευμα.

"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 12, 2013, 08:39:49 μμ »
Πολλη καλη δουλεια

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 12, 2013, 09:55:19 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά. Τι εργαλείο χρησιμοποίησες για να χαράξεις τα αερόφρενα;
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:20:41 μμ »
Σταματη παρα πολυ ωραια δουλεια.
Πλουσια λεπτομερεια, απο το μηδεν και πολυ υπομονη... Περιμενω το τελικο αποτελεσμα.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 12, 2013, 11:41:29 μμ »
Σταματη προχωρα ,

Απο τα χερακια σου θα βγει λουλουδι το Μιραζακι . :wink: ::salut::
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 13, 2013, 12:49:59 πμ »
Σεμιναριο και παλι...μισο λεπτο να παρω χαρτι και μολυβι  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 13, 2013, 10:30:42 πμ »
Aλέξανδρε πραγματικά δε θυμάμαι άλλη φορά να έχω συναντήσει ξανά τέτοιο πρόβλημα σε κιτ ,όσο χρέπι και αν ήταν.Αλλο ένα σχολέιο για μένα βέβαια ,που όσο ζούμε μαθαίνουμε! ::salut::

Παναγιώτη σε ευχαριστώ φιλαράκι .Από οπλισμό το κιτ δε δίνει τίποτα ......θα βάλω μόνο τις δεξαμενές για πιό απέριτο σχήμα ,και για να κρατήσει τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα !!Εχω και την ανάλογη φωτο. ::salut::

Φίλε Ηφαιστε να είσαι καλά ,σε ευχαριστώ πολύ! ::salut::

Κώστα ευχαριστώ πολύ φίλε μου ....! ::salut::
Spoiler (hover to show)

Γιάννη μου ,μακάρι φίλε σε ευχαριστώ πολύ ! ::salut::

Βασίλη ,άλλοι είναι οι Δάσκαλοι φίλε ,εγώ μοιράζομαι μόνο τις μοντελιστικές μου αναζητήσεις εδώ μαζί σας ,τις περισσότερες φορές αμφίδρομα!!!Σε ευχαριστώ φίλε μου! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 13, 2013, 10:51:19 πμ »
Click to see the original size.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αυτό.... που θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω.....γνωρίζει κανείς τι είναι αυτές  οι πορτοκαλοκόκκινες γραμμές στην άτρακτο.....

Για τα μέταλλα και τις αποχρώσεις τους θα χρεισιμοποιήσω αυτές!!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: