Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για Τραμ  (Αναγνώστηκε 2346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • [IMG]http://i40.tinypic.com/2hwo7rr.jpg[/IMG]
Ερωτηση για Τραμ
« στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 09:02:24 μμ »
Καλησπερα σας..ειναι η πρωτη φορα που ποσταρω σε αυτο το τοπικ...
ειμαι λιγο ασχετος εως πολυ με τρενα,απλα θα ηθελα την βοηθεια σας πανω στα Τραμ..
βαση αυτων των φωτογραφιων

επειδη προκειται να φτιαξω μια βινιετα με ενα Τραμ της Αθηνας εποχη 1920-1930 περιπου σκρατσια ολο απο μηδεν..
θα ηθελα την βοηθεια σας να μου πειτε,βαση 1ης-3ης φωτο.. το κατω μερος που ειναι οι ροδες.τα πεδιλα(δεν ξερω τι ονομασιες εχουν) που μπορω να βρω φωτογραφιες με την κατασκευη τους?γιατι απο τις φωτο δεν μπορω να βγαλω ακρη :( :?
σας ευχαριστω.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πάνος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
Απ: Ερωτηση για Τραμ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 11:28:44 μμ »
Κατι μου λεει οτι ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗ την κατασκευη θα μας στειλεις για πλεξιμο :lol:
Καλη αρχη.. υπαρχουν καποιοι εξπερ εδω που φανταζομαι οτι θα σε κατατοπησουν-βοηθησουν! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 01:29:43 πμ »
Φοβερά βιβλία για ελληνικά τράμ
http://books.vres.gr/book.php?book_id=120171
http://www.militos.gr/Product.asp?ID=1011

:mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 01:39:53 πμ »
το 162EUR δεν μαρεσε..  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
παρα πολυ ενδιαφερον :wink: σε ευχαριστω πολυ Χρηστο.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 11:06:25 πμ »
http://tramvageris.blogspot.gr/2011/01/blog-post_26.html
Η ιστορία του τράμ και μερικές φωτό από το αρχείο Πουλίδη της ΕΡΤ
Και δύο για έμπνευση

:mrgreen: :wink: ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 11:48:16 πμ »
Σε κάποια στάση του Τραμ υπάρχει ένα παλιό βαγόνι, κάπου ανάμεσα Νέο Κόσμο-Βουλιαγμένης είναι αν θυμάμαι καλά, το έχεις δει;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 12:34:51 μμ »
Στάθη φίλε μου, εννοείται οτι πας για σκρατσιές, γιατί με την τιμή που έχουν στην 1/32......
http://www.worsleyworks.co.uk/Garden-Rail/Garden_Rail_Glyn_Valley_1-32.htm
Δεν ξερω άλλον που να δίνει παλαιό τραμ στην 1/32

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 12:37:55 μμ »
Σε κάποια στάση του Τραμ υπάρχει ένα παλιό βαγόνι, κάπου ανάμεσα Νέο Κόσμο-Βουλιαγμένης είναι αν θυμάμαι καλά, το έχεις δει;

Στην παραλιακή ανάμεσα Π. Φάληρο και ʼλιμο, λίγο μετά το συμμαχικό νεκροταφείο στην κατεύθυνση προς Γλυφάδα.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 12:53:02 μμ »
Κώστα αυτό που λες είναι άλλο, έχει κι εκεί που λέω εγώ, κάτσε να το ψάξω στο Google Earth!

edit: Στάση Κασομούλη, η φωτογραφία στο Panoramio

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 01:38:49 μμ »
σας ευχαριστω παιδια..  :wink:
απο εκεινο το σημειο βουλιαγμενης δεν εχω περασει καθολου να σας πω..
αυτο που εμαθα ειναι κ στο σταθμο ακριβως στον πειραια... :roll: μαλλον θα ημουν γκαβακας τοσα χρονια π δεν το εχω δει.. 8) :mrgreen:
οντως θα γινει σκρατσια απο το μηδεν.και εδω ειναι το θεμα οτι θα βουτηξω στα βαθια αποτομα για κανω κατι τετοιο..αλλα η προκληση μετραει :wink:
η φωτογραφια που ανεβασες στην σταση κασομουλη ειναι απο τα τελευταια τραμ μεχρι το 60 οπου και καταργηθηκαν.
εγω θα κανω αυτο περιπου

το οποιο ειναι μεταξυ του 20-30.αλλα λογικα πανω κατω τα πεδιλα-ροδες ηταν τα ιδια..
θα κανω μια επισκεψη απο κοντα κ θα πεσει πολυ φωτογραφια.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ConTrain

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμάτα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 03, 2013, 11:08:48 μμ »
Αυτό που είναι στο Σιδηροδρομικό Μουσείο το έχεις δει;;
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ψάχνεις αλλά χρονολογικά είναι πολύ κοντά (1935) http://www.hellenicaworld.com/Greece/Museum/AthensRailwayMuseum/en/AthensRailwayMuseum006.html
Πιστεύω ότι μια βόλτα από εκεί θα σε βοηθήσει αρκετά.

ConTrain

Αποσυνδεδεμένος BarbaPanagos

• Scale 1/144
  • *
  • όπως λέμε BarbaRossa...
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 29, 2013, 10:41:26 μμ »
πολύ όμορφες οι δουλειές σου YakuzaX 
ένα πιό προσιτό σε τιμή βιβλίο είναι το "Οι τροχιόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς, Πάτρας και Καλαμάτας"  του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς 

δεν το έχω δει αλλά αν κρίνω απο τα υπόλοιπα βιβλια για τον σιδηρόδρομο των εκδόσεων πρέπει να είναι γεμάτο φωτό και πληροφορίες

http://www.ebooks.gr/book/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%82-258434

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 30, 2013, 05:22:18 μμ »
...

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 27, 2013, 09:13:25 πμ »
Παίδες τα τραμ που κοσμούν τις στάσεις του σύγχρονου δικτύου, είναι αποκλειστικά εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη γραμμή του Περάματος, την εκμετάλλευση της οποίας είχαν οι ΕΗΣ (σημερινοί ΗΣΑΠ). Γι' αυτό και υπάρχει άλλο ένα (περιφραγμένο!) στο αμαξοστάσιο του Θησείου. Ο λόγος που αυτά επιβίωσαν είναι ότι λειτουργούσαν μέχρι το 1976 - η τελευταία γραμμή του τραμ που καταργήθηκε. Τα οχήματα αυτά όμως είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα που εξυπηρετούσαν το υπόλοιπο δίκτυο Αθηνών - Πειραιώς, την εκμετάλλευση του οποίου είχε άλλη εταιρεία (η ΗΕΜ, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Δηλαδή οι ΕΗΣ (ή όπως αλλιώς τους λέγανε κάθε φορά) εκμεταλλευόταν το δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και δύο γραμμές τροχιοδρόμων : αυτήν του Περάματος (από το σταθμό του Πειραιά ως  μέσα στο ναύσταθμο) και εκείνη του τελωνείου (από τον ʼγιο Διονύσιο μέχρι το "Παλατάκι", εκεί που τώρα βρίσκονται τα πυροσβεστικά πλοιάρια, δηλαδή γύρω γύρω το λιμάνι). Από την γραμμή του τελωνείου είναι και το όχημα που κοσμεί το μουσείο.
Τα βαγόνια του Περάματος δεν είχαν καμία σχέση με εκείνα των υπολοίπων τροχιοδρόμων οπτικά.

Τα οχήματα της γραμμής τελωνείου έμοιαζαν περισσότερο με εκείνα της ΗΕΜ (κι εκείνη άλλαζε νομίζω ονόματα) που εκμεταλλευόταν το υπόλοιπο δίκτυο Αθήνας και Πειραιά, δηλαδή των κλασσικών τραμ που όλοι ξέρουμε (αυτών δηλαδή που βρίσκονται στην πρώτη φωτογραφία, γραμμές 17 και 18 που ήταν κι εκείνες του Πειραιά). Ωστόσο η ομοιότητα είναι χονδροειδής, στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφορετικά οχήματα.

Έλεγξε και το πλάτος της γραμμής : τα οχήματα των τραμ των ΕΗΣ είχαν το ίδιο πλάτος με το δίκτυο του σιδηροδρόμου (ευρωπαϊκό πλάτος). Ουσιαστικά ολόκληρο το δίκτυο των ΕΗΣ ήταν ενοποιημένο ώστε να μεταφέρονται εμπορεύματα από το Πέραμα και το λιμάνι μέχρι την Αθήνα τροχιο / σιδηροδρομικώς.

Για το δίκτυο της ΗΕΜ ωστόσο δεν είμαι σίγουρος. Παίζει να ήταν και μετρικού πλάτους.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 27, 2013, 09:26:23 πμ »
Ιδέα: αν δεν έχεις πηγές για το πλάτος γραμμής, κάνε μια βόλτα ως του Μακρυγιάννη. Το πεζοδρομημένο τμήμα μπροστά στο σταθμό του μετρό ("Ακρόπολη") ανέδειξε τις παλιές ράγες του αρχικού τραμ (γραμμές Καλλιθέας / Φαλήρων) που περίμεναν υπομονετικά θαμμένες κάτω από την άσφαλτο μέχρι να έρθει κάποιος να τις ξαναβγάλει στο φως. Βλέπεις, ο Καραμανλής δεν ξήλωσε τα τραμ, για να κυριολεκτούμε απλά τα έθαψε! Αν βρω καιρό θα πάρω μια μεζούρα και θα πάω, έτσι για να μου φύγει η απορία...

Tags: